חזרנו מצפון ווילס והאגמים באנגליה
-
אנגליה אהובתי. בשנה שעברה אנגליה כבשה את ליבי. היינו בדרום קורנוול והפיק דיסטריקט והשנה חזרנו אליה.
מאילוצים משפחתיים שונים היו לנו 10 ימים. החייל נשאר באימון מתקדם ונסענו עם 2 הבנים בגילאים 17, 13.
הכיוון צפון ווילס וצפון אנגליה – אזור האגמים. החלוקה לילה ראשון בשדה התעופה אחרי הנחיתה. 4 לילות בצפון ווילס ו – 3 לילות באגמים.
עקב מותו הפתאומי של אבי, היה לי מאוד קשה לשבת ולתכנן ובטח שלא להתחיל לחפש דירות ולכן הוחלט על B&B שהיו מדהימים.
מזג האוויר היה נפלא. רק יום אחד היה גשום אבל זה לא פגע בתכניות. השמש זרחה והיה קריר ונעים.
הטיסה הוזמנה למוצאי שבת עם איזיגט. בחרנו לטוס בהלוך ללוטון כי ימי הטיסות למנצסטר לא התאימו לנו. בחזור טסנו ממנצסטר.
באותו בוקר הבן הצעיר עולה לתורה. התרגשות גדולה. הכל כבר ארוז ומוכן ואחר הצהריים אנחנו בדרכנו לשדה. הטיסה יצאה באיחור של כחצי שעה. נחתנו בלוטון . הזמנו לינה ב Ibis Budget Luton Airport. הגענו לקבלה אחרי 1 בבוקר. הערנו משנתו את פקיד הקבלה שנראה המום מעצם הגעתנו. קבלנו 2 חדרים בקומות שונות וזאת למרות שביקשתי מראש חדרים צמודים. חדר אחד היה נעול והחדר השני נפתח וחיכתה לנו הפתעה. מישהו ישן במיטה ….. מיד חזרנו לקבלה ותשובת פקיד הקבלה היתה מי שמגיע קודם מקבל קודם. נשמע קצת הזוי. בסופו של דבר קבלנו 2 חדרים. אומנם לא באותה קומה אבל העיקר שהיו ריקים מאורחים….. לילה טוב. מחר מתחיל הטיול
-
טל,
ברוכה הבאה!
הצטערתי לשמוע על מות אביך,
מזל טוב על בר המצווה של הבן,
עוברים את מעגלי החיים….
תודה על שהתחלת לספר ולדווח.
צפון ווילס נבחרה ליעד שלנו לקיץ הבא.
ואני עוקבת כאן מקרוב.סמדר
-
סמדר – תודה !
עברתי ימים קשים ומאוד חיכיתי לטיול. לנופים. לשקט. יום מורכב מאוד עבר עלי .
בוקר יום ראשון. ארוחת בוקר במלון. חביבה לא יותר מזה.
הילדים נשארים במלון ואנחנו קופצים לאסוף את הרכב ממתחם ההשכרה. מבקשים דיזל ומקבלים.
יוצאים לדרך. הכיוון העיירה של שיקספיר Stratford-upon-Avon.
לפי הוויז שעה וחצי נסיעה. כל הפחד מפקקי יום ראשון נעלם. מגיעים ומוצאים חנייה. יום ראשון ובעיירה מתקיים יריד. אנחנו מחובבי הירידים.
העיירה – קסם של מקום. המוני תיירים אבל אין צפיפות.
מטיילים במדרחוב הראשי . מצטלמים ליד הבית של שיקספיר. חם מאוד ונכנסים למוזיאון טכנולוגי https://themadmuseum.co.uk/. מקום חביב. בטח לא חובה. ממשיכים ליריד שצמוד לפארק. קונים ארוחת צהריים Fish and chips ויושבים בפארק לאכול. אווירה נהדרת.
אחרי כשעתיים – שלוש בעיירה ממשיכים צפונה. היעד אמת המים Pontcysyllte Aqueduct. נסיעה של שעתיים חולפת במהירות. וואהו איזה מקום. https://www.pontcysyllte-aqueduct.co.uk/

-
בחירת מקום הלינה. התלבטתי ארוכות. להתחיל לחפש דירה/בית לא היו לי כוחות נפש להתעסק עם שליחת מיילים לבעלי הדירות שמעדיפים השכרה משבת לשבת. בשנה שעברה התנסיתי בכך והצלחתי למצוא . הפעם גם הילדים גדלו ואנו לא חשים בצורך למטבח . מעדיפים לאכול בחוץ.
בחרתי ב B&B. הזמנתי דרך בוקינג את המקום הנהדר הזה http://www.del-mar.co.uk/
המיקום בשבילנו היה נהדר. המלון מעולה. לקחנו 2 חדרים. קבלנו חדר זוגי ורומנטי . מקסים. הבנים קבלו חדר יפהפה צמוד אלינו. 2 מיטות נפרדות. ארוחת בוקר נהדרת עם הרבה דברים לבחירה. כל ערב רושמים בלוח ליד חדר האוכל איזו ארוחה מבקשים. בעלי המלון אדיבים מאוד ועוזרים בכל שאלה.
במסגרת שיטוטי למציאת מקומות ואטרקציות גיליתי מסלול מירוצים. בעלי חובב מכוניות , ראיתי שיש להם יום התנסות בדיוק ביום הראשון שלנו בווילס והחלטתי להפתיע אותו. ישנם קורסים שונים לבחירה. התייעצתי עם חבר ורכשתי מראש קורס כזה. השובר נשלח למלון . סכמתי אתם מראש שהם יניחו את השובר על שולחן ארוחת הבוקר. ההפתעה היתה מושלמת. זה המקום למקרה שמעניין מישהו
https://www.angleseycircuit.com/

-
טל – תנחומים. שמח שחזרת והתחלת לספר (לפי התמונות שכבר ראיתי יש למה לצפות). אין על צפון ויילס.
-
עמיחי – תודה. שמחה שהצטרפת.
אחרי הקורס מחליטים לנסוע ל south stack lighthouse . היה רשום באתר שבימים עם רוחות חזקות לא ניתן לבקר שם. נסיעה של חצי שעה ואנחנו שם. מגיעים לבקתה עם חניה גדולה. המון מכוניות. למרות שהוויז אומר להמשיך אנחנו חונים. חושבים שזה המקום. מתברר שזה מקום לעוסקים בצפרות. נכנסים ואוכלים ארוחת צהריים מול נוף מרהיב. לדברי הבחור במקום ניתן להמשיך בנסיעה אך שם החניון בודאי מלא ומדובר בהליכה של כ 10 דקות. מחליטים לללכת.
לאט לאט נגלה לעינינו הנוף המדהים. הצוקים, המגדלור. לכל מי שמתלבט שווה. יורדים במדרגות למטה. משלמים כניסה ועוברים את הגשר למגדלור. העליה אליו היא רק בסיור מאורגן. מעניין מאוד והנוף, אין מילים לתאר.
נושמים את האוויר, את הנופים, את השחפים הרבים המקיפים אותנו וחוזרים. גלידה כמובן וממשיכים לקארטינג. טוב הבן הצעיר מבקש גם לנהוג כפי שאבא נהג בבוקר וגם צריך משהו שהוא לא נוף .
זה המקום http://www.cartiomonkarting.co.uk/. היה נחמד.
כבר אחרי 17:00 אבל השמש זורחת והשמים כחולים. בדרך חזרה למקום הלינה עוצרים ב CONWAY.
מוצאים חניה ליד הטירה. מתחילים לשוטט. יורדים לנמל המקסים. עשרות משפחות יושבות על המזח עם חכות ודליים. דגים סרטנים. מקסים. מגיעים לבית הקטן ביותר וממשיכים לטייל . עולים על החומות ומתרשמים מהנוף. מוצאים מסעדה לארוחת ערב. עוד קצת שיטוטים וחוזרים למלון.

-

-
טל יקרה,
ראשית תנחומי על מות אביך. מקווה שהטיול באנגליה עזר לך במעט להתגבר.
אנגליה גם אהובה עלי ואני שמחה שהשנה יש בפורום שלל סיפורים מכל קצוות האיים הבריטיים.
באגמים ובוווילס לא טיילנו אז אני עוקבת אחר הסיפור שלך בעניין מאד גדול.
-
תנחומים,
שמחה שבכל זאת יצאתם וניהנתם,
תמונות מקסימות, כמה ירוק!
כנראה פספסתי סיפור שלכם בשנה שעברה – אפשר לקבל לינק אליו?
ליליה

-
תודה על השיתוף , נראה מהמם.
-
מיקה – עוקבת אחרי מדבלין הקרירה?
ליליה – תודה. שנים שאני בפורום . מטיילת סמויה. זה סיפור טיול ראשון שלי. בכל מקרה אם תצטרכי מידע או עזרה על אזור קורנוול אשמח לעזור.
טרמינלית – שמחה שגם את פה אתי.
אז ממשיכה…
פאפינים – רבות מדובר פה על חווית הצפייה בפאפינים, בעיקר בקרב בוגרי סקוטלנד. בצפון ווילס יש אי פאפינים אבל הם עוזבים בסוף יולי. סיכוי מאוד נמוך לראות אותם באוגוסט. והטיול שלנו רק מתחיל באוגוסט. ברגע שראינו שיש לאי סירה מהירה – SPEED BOAT החלטנו שזו גם אטרקציה נהדרת למתבגרים. יש מספר חברות שיוצאות לשיט. אחרי קריאת ביקורת בטריפ אדוויזר הוחלט על שיט בחברה הזו https://www.seacoastsafaris.co.uk/Adventure-RIB-Rides-Angles ey/
משליחת מיילים לחברות הבנתי שחייבים להזמין מראש. הכל מתמלא במהירות. בדקתי את התחזית והזמנתי ליום השמשי היחיד שהיה באותו שבוע. אתם כבר מבינים שזה היה היום הגשום היחיד באותו שבוע……
קמים בבוקר ליום מעונן. אוכלים ארוחת בוקר ויוצאים לדרך. גשם שוטף מלווה אותנו כל הדרך ורוח חזקה. 40 דקות נסיעה ואנחנו בחנייה. ברגע שיצאנו מהאוטו הגשם פסק אבל עדין רוח ומאוד מעונן. מגיעים לדוכן ומקבלים מעילי גשם טובים. השיט יוצא בזמן. מתחילים בתמרונים של הסירה לקול צהלות הילדים. רואים סוגים שונים של ציפורים אבל לא פאפינים. מגיעים סמוך לאי ורואים עשרות כלבי ים. התרגשות גדולה במיוחד אצל הילדים.
סך הכל חוויה נהדרת.
משם מחליטים לנסוע ל Penmon point. 20 דקות ואנחנו בתצפית נפלאה על המגדלור משנת 1838. במקום יש בית קפה. צנוע ולא מול הנוף אבל שתינו שם מרק חם שהיה נהדר. אומנם היה קודר וקריר אבל כנראה שזהו יום חמים בווילס כי עשרות משפחות הגיעו למקום וערכו פיקניק. כמובן כולם בבגדים קצרים .

-
טל, תנחומי על מות אביך. לאבד הורה זה קשה, לוקח זמן להתאושש, וזה לגמרי מורכב. כל הכבוד שהצלחת בכל זאת לצאת ולטייל, זה ממש לא פשוט.
שמחה לקרוא שהאנגלופילים מתרבים כאן בפורום...גם אנחנו שייכים לאוהבי האי הבריטי. איזור האגמים מרהיב, ויילס היא אחד המקומות שחזרנו אליהם שוב ושוב, והתמונות שהעלית בינתיים נהדרות.
ממשיכה לעקוב.
-
תנחומים על מוות אביך.
גם אני יצאתי בזמנו לטיול קצת אחרי השבעה (טיול שהיה מתוכנן שנה מראש), ובסופו של דבר הגעתי למסקנה שזה היה נכון, לי ולמשפחה.
עוקבת אחרי הסיפור שלך בהנאה למרות שלא נראה לי שנגיע לאנגליה בזמן הקרוב, אבל צפון ויילס כן מעניינת לתכנון עתידי.
-
טל, משתתפת בצערך.
האם יש איזה מועדון סודי שלא סיפרו לי עליו .…

לא זוכרת שנה שבה היו ככ הרבה סיפורים בריטיים..
כנראה שצריך להתחיל לבדוק את הכיוון הזה ביתר רצינות.
תודה על השיתוף
שמחה שיצאת מהאזור הסמוי,
עדי
-
טל יקרה
התמונות והמראות שאת מביאה יפים עד מאד

️תודה על ההשקעה בסיפור ותנחומים גם כאן על מות אביך. עצוב.
כמי שגם אצלה זה טרי, יודעת כמה זה קשה בעיקר כשזה פתאומי
חיבוק
איריס
-
טל
תנחומי על מות אביך.
נראה שעשיתם טיול נפלא במרחבים.