טיול סקי בפעם הראשונה
-
שלום לכולם =]
אני רוצה לעשות טיול בחו”ל, וטיולי בטן גב / סיורים לא מעניינים אותי כל כך…
חשבתי על טיול סקי, ראיתי כמה סרטונים באינטרנט ודי התחברתי…
השאלה שלי היא בדר”כ לכמה זמן יוצאים לטיול סקי?
והאם זה לא נמאס מהבוקר עד הערב לעשות סקי? (לא משתעממים אחרי יומיים?)
אגב, אני בן 24.
ועוד דבר, האם קיים שם אוכל כשר? איך מתארגנים מהבחינה הזאת?
-
ראשית, סקי זה לא בדיוק טיול סטנדרטי בחול. זה ספורט אתגרי שמשלב נוף טבעי. בהמשך תוכל להתייחס לזה כטיול על מגלשיים.
אנחנו הישראלים בדרך כלל נוסעים לשבוע, כשלסקי יש נטו של שישה ימים.
ההתחלה, בימים הראשונים, איננה קלה בדרך כלל. אבל ביום השלישי-רביעי אתה מבין את הפרנציפ ומתחיל להנות מחווית הגלישה.
בשנים הראשונות, כשעקומת ההתקדמות חדה, גם שבוע רצוף לא מספק. בהמשך, חופשות סקי קצרות יותר תספקנה. היום אני מתלהב ביומיים-שלושה הראשונים ואחכ פחות.
יש בתי מלון כשרים באתרי סקי. חברים בפורום עם אורינטציה דתית, יוכלו ליעץ לך איפה.
-
הכוונה בטיול הייתה חופשה/שבירת שיגרה =]
קראתי קצת באתר, הבנתי שכדאי להתחיל בצ’כיה…
מתי מומלץ ללכת?
ולארגן בעצמי את הכל? או לאחד הקלאבים? (יש לי זמן לארגן את הטיול, השאלה מה יותר זול/כדאיי)
תודה רבה על התגובה =]
-
בתור מתחיל, הכי נוח ללכת על קלאב. אתה מקבל שם הכל, ציוד, הדרכה, ארוחות, סקיפס, פעילות בערב וגם חברת גולשים, אם לא בא לך להיות לבד.
תצטרך להצטייד בביגוד מתאים לפני היציאה.
הכי זול, שתי אפשרויות: דילים זולים לאתרים במזרח אירופה כמו בנסקו בבולגריה ושפינדל בצ'כיה. אפשרות נוספת, שדורשת ממך מאמץ הרכבה, לקנות טיסות לואוקוסט. להזמין לינה רכב/תחבורה ציבורית. באתר לדאוג לשיעורי סקי, השכרת ציוד וסקיפס.
מתי הכי כדאי לסוע? לדעתי, סוף ינואר. בדרך כלל מצב השלג טוב, טמפרטורות נמוכות ששומרות על איכותו, אפשר לסוע גם לאתרים נמוכים, האתרים לא עמוסים והמחיר זול יותר.
-
איזה קלאבים מומלצים בשפינדל? ויש להם מדריכים טובים? מה עם כשרות?
ובסוף ינואר הימים קצרים יותר לא?
והמזג אוויר בדר”כ הוא סגריר או בהיר?
מקווה שלא חפרתי עם השאלות

-
מעולם לא הייתי בשפינדל, אבל לדעתי, אין שם קלאבים.
קלאבים (מד, וולטור ו-MMV) תוכל למצוא רק בצרפת איטליה ושוויץ.
לגבי מז”א, אין ביטחונות לשמש גם בפברואר – מרץ.
מניסיוני, הייתרונות בסוף ינואר רבים על החסרונות.
אם אתה נוסע לבד, ולא ממש בא לך להיות לבד בחופשה, רצוי שתחפש דילים שכוללים הדרכה מהארץ. דיל ללא ארוחות ולינה בדירה שתוכל להכין בה אוכל (כשרות). אפשרות נוספת, לחפש שותפים שומרי כשרות(פה באתר) ולהרכיב חופשה לבד. או לקחת דיל למלון כשר מהארץ. יש גם כאלה.
-
תודה רבה =]
אתחיל לתכנן בעצמי את הטיול (נראלי גם חוויה בפני עצמה, ככה גם אכיר יותר טוב את האזור, אולי אוסיף כמה ימים בפראג).
אני בודק עכשיו אופציות עם חברים, נראה מי יזרום, אם יש מישהו באתר שגם מתכנן לטוס, שייצור איתי קשר =]
תודה רבה על העזרה =]
שתהיה שבת שלום
-
קראתי שבחורף שעבר היה מלון כשר בבנסקו בולגריה – שווה לבדוק אם יש גם השנה
-
לא להתקרב לבנסקו. אתר פח.
תורי ענק.
לגבי כשרות: יש קבוצות דתיות שמביאות טבח.
יש מלונות כשרים.
יש דירות שמבשלים לבד.
קלאב לא מתאים במקרה הזה.
-
החלטתי לתכנן לבד את החופשה, תודה רבה.
נכין אוכל בחדר, לא נראלי כזה ביג דיל, (נביא מחבט וסיר מהבית, נקנה ביצים וירקות מהחנות, לא נמות משקשוקות במשך שבוע).
בגלל אילוצים אבל נהיה חייבים ללכת בתחילת מרץ, 3.3 (סמסטר א’).
השאלה מה יהיה מצב השלג בחודש הזה…
-
כמה אתם?
-
3-5
-
בשנים האחרות נכנסו לזירה כמה יעדים חדשים ולא יקרים כמו בנסקו, פולין וגאורגיה, שגילו את הפוטנציאל הטמון בתיירות החורף ומציעים אתרי סקי במחיר שווה לכל נפש.
הנה למשל חופשת סקי ראשונה של משפחה שומרת כשרות בבנסקו, שהיתה מהנה מאד ובמחיר סביר לגמרי:
-
אם תיסעו לבנסקו במרץ כפי שציינת ייתכן שיהיו פחות תורים.
ממליצה להשכיר ציוד למעלה באתר על מנת שתוכלו לקבל לוקר למעלה לאיחסון הציוד במקום להיסחב איתו