ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עונות בהודו

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    4
    4
    3131
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • הילה.
      הילה. נערך לאחרונה על ידי

היי, אני מתכננת להגיע להודו באזור פברואר, האם אפשרי להגיע אז מדלהי לצפון? ברור לי שאי אפשר להגיע ללדאק ושלא אפשרי לטרק, השאלה היא אם שהות בדרמסאלה, מנאלי, קאסול וכו יכולה להיות טובה למרות שחורף או שפשוט חבל.. 

אם יש אנשים שהיו שם בתקופה הזאת - עד כמה הקור סבבה? (ברמה שאפשר לצאת לטיולי יום?)

תודה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • shimon amar
        shimon amar נערך לאחרונה על ידי

מאוד קר.ויש סבירות לשלג.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ranamitai
          ranamitai נערך לאחרונה על ידי

דעה קצת שונה: אמנם קצת קר עם סבירות מסויימת לשלג, אבל לא בכל מקום ולא בכל זמן. בדרמסלה למשל (מקלאוד גאנג’) בהחלט סביר – ביום טמפ’ של 10-15 מעלות (ואולי טיפה יותר) ובלילה סביב 5 מעלות ±   אז נכון שקצת קר – אבל בהחלט לא נורא. ביום בהחלט סביר ואפשר לצאת לטיולי יום. כל זה נכון לגבי דרמסלה. במנאלי יותר קר ולעיתים קרובות מושלג.

אני יכול להעיד כי לפני מספר שנים הייתי בהימלאיה בחודש פברואר. הייתי בשימלה, דרמסלה ועמק צ’אמבה (דלהאוזי וצ’אמבה) וכן קפצתי גם לאמריצר.  בשימלה היה קצת קר (סביב 0 מעלות בלילה) ובדלהאוזי אפילו טיפה יותר קר, אבל ביום בהחלט היה סביר לטייל והראות ומזה”א היה פנטסטי. בדרמסלה היה אפילו יותר נעים וביום יכולתי לעיתים להסתובב עם חולצה קצרה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • inon117
            inon117 נערך לאחרונה על ידי

הי

בין שאר הדברים תוכלי לבדוק את נושא הגובה , ככל שגבוהים יותר גדל הסיכוי שיהיה קר – מושלג וכו..  לשם הדוגמא יצא לי לרדת בדצמבר מדארג’ילינג ( גבוה כ 2000 מטר ) לעיר השוכנת מתחתיה סיליגורי – ג’ילפייגורי – וההבדל פשוט היה בין תחושת חורף אמיתי ל… קייץ. ממש פער של עשרות מעלות במרחק נסיעה של 3 שעות בערך..

אז לעננין שהעלית – מנאלי ממש גבוהה במונחי קור וחורף , קאסול פחות , ודהרמסאלה פחות . 

וכאמור היו תגובות אוהדות 

אבל ,   אולי באמת כדאי לקרא המלצות מטיילים על הדרום , ולהחליט להדרים בתור התחלה ואז מדרום הודו להצפין בהמשך….. Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון