התבלגרנו
-
ממש לא התכוונו לנסוע הקיץ.
היינו במרץ בלונדון ולשנה הבאה מתוכננת חציית אוקיינוס יקרה וחשבנו שקצת חופשת מולדת זו גם אופציה.
ואז בא יולי.
היינו חזקים ונחושים.
חם לכם? לכו לים.
המזגן עבד שעות נוספות וגם הוא ופתאום הגיע לו אוגוסט.הקייטנות מחשבות קיצן לאחור ואנחנו מנסים להסתכל לצד השני כשעוברים ליד חדשות ולדמיין שזה לא באמת.
אבל זה כן.
ואז מישהו מחליט להציץ מה קורה בעולם הלואוקוסט. סתם, להתעדכן.
טעות של טירונים. המדרון הזה חלקלק מאין כמותו...
מסתבר שסופיה מזגזגת בטווחים לא לגמרי מופרכים.
חיפוש זריז בסיפורי פורום משפחות העלה שיש על מה לדבר ופתאום נהיה טעם אחר לקיץ.
התחיל מארב הססני, רגל פה רגל שם, ויום אחד המחירים בוויזאייר צנחו לאיזור ה220 אחרי הושבה ומזוודה ולפתע נחתו לנו כרטיסים ביד.
??????!!!??!?
בולגריה? עוד שבועיים?? מה לנו ולבולגריה??? מה לעזאזל איבדנו בבולגריה ואיפה מתחילים לחפש את זה???
אוהו פורום יקר. כמה טוב שאתה כאן! -עם כל פגמיך, תקלותיך הטכניות, נטישת המוחות ושאר הצרות- איזה סיפורים נהדרים ואיזה כותבים מופלאים וכמה מידע משובח שאפשר לפלות מבין דפיך בהתראת נתבג מזורזת שכזו! .
תודה מיוחדת לdaf16 וקניונינג שענו בפרטי ועזרו בנדיבות וסבלנות אין קץ, ולרובי שהסיפור שלו הוכיח שספונטניות ובולגריה זה זיווג משמיים ולכל מי שתיאר ותיעד ודיווח, עמלכם לא היה לשווא!
אז אחרי סריקת הסיפורים גוייסו אתרי החיזוי שהגדירו את גזרת הטיול למניעת הזעת יתר (האתרים לא הצטיינו יש לומר, הבטיחו קצת צינה בריאה וחטפנו גשמים מטורפים), התגלו שני בלוגרים בולגרים חובבי טיול וטריפ-אדוויזר אחדאלוהינו ומפה לשם התגבש לו בחופזה מסלולון ל7 ימי טיול ו8 לילות.
אז הנה עוד בולגרי אחד, מאת זוג הורים ושלושה בנים (7,12,16) עטוף בהמלצה לוהטת - סעו לכם לבולגריה! היא יפהפיה משגעת ותחזרו עם עודף.
-
איזו פתיחה עם אנרגיות טובות , כיאה לספונטניות!
חותמת על כל מילה שלך בנושא הפורום ,
צחקתי פה בקול מ "נטישת המוחות ושאר הצרות" ,
ואני בכלל בולגריה (רק חצי אבל אמיתית) אז הכנסתי את המוסקה לתנור בינתיים עד שתתחילי . קדימה
-
כבר אמרתי לך כמה שאני אוהבת את הכתיבה שלך, נכון?! אז אומרת שוב. מאד ואפילו ממש

תמשיכי, תמשיכי...
-
הי עדי- איזה כיף שנכנסת. כבוד לארח בולגריה אמיתית. אשריך

וצר לי להודות, אבל לא פגשנו שום שמץ מוסקה. החמצה שמחייבת תיקון.
וצפנת- המון תודה! תמיד יפות ומעודדות התגובות הנדיבות שלך.
-
יום ראשון לטיול
אין לי הרבה מה לומר על הטיסה. לזכותה יאמר שיצאה בשעה נוחה והיתה קצרה. בזה מסתכמת כף הזכות. אה, וגם בזה שהדיילים לא זרקו נוסעים מהחלון כפי שאולי צריכים היו. מפגני האימה והרעש שהפיקו ילדים והוריהם על הטיסה התחרו רק באלו שהועלו בדרך חזרה. היה בעיקר מביש.שכרנו רכב מיורופקאר, קיבלנו קיה קארנס, דיזל, 7 מקומות. אוטו תכליתי.
כסא בטיחות לא היה. בארץ אמרו שנצטרך להזמין במקום, הם מצידם טענו בהגיון שיש להזמין מהארץ ובכל מקרה אין להם ובכל עוד מקרה עדיף לקנות במול הקרוב, יוצא זול יותר.
אז נסענו למול הקרוב.
נו, ונקנה רק בוסטר? ומה עם כרטיסי סים שהנוער יוכל לנשום? ונעליים? ועוד זוג? וגלידה? (2 כדורים עצומים ונהדרים עולים 4 שח, מחליק בגרון), והחלפת כסף בסניף בנק הדואר בשער טוב? ואם אנחנו כבר כאן אז לא נישאר לצהרים?
כשגמרנו עם הסידורים החיוניים יותר ופחות יצאנו סוף סוף לדרכים.
איזה כיף.
יש לנו פלייליסט מובחר שנשלף רק לטיולים וכבר סוכם שהבעייה היחידה של הטיול בלונדון היתה שלא סיפק הזדמנות לאווררו. -אז יש מוזיקה, יש בולגריה יפה בחוץ וחבורה אהובה בפנים. הכל טוב.

-
איך את כותבת יפה...בולגריה ממש לא על הכוונת (למרות הקטע עם העודף שמאד מפתה) אבל נהנית לקרוא אותך לא משנה לאן תסעי….גם אם תשארי בארץ...

-
המלון ללילה הראשון נבחר מטעמי לוקיישן טהורים בסמוך מאד לרכבל רילה לטובת טיול המחרת.
בדרך חוצים את הכפר הנאה והמנומנם ספרבה-בניה עם מזרקת הגייזר שלו ועוצרים במכולת ראשונה להצטיידות. קנינו מלא נשנושים ומים להמשך ושילמנו פרוטות.
המלון שלנו הלאה למעלה, בהרים. יש לו נוף מקסים, אויר צלול, מנהלת מקסימה, חדרים גדולים ונקיים, מרפסת יפה לארוחות עם סנוניות מתזזות...
מה שאין בו זה וילונות.
לא וילון לטוש שממוקם חגיגית במרכז חדר הרחצה, חולש על השירותים, הכיור, המתלים וכל מה שאפשר להציף, ולא וילון לחלונות נהדרי הנוף, שמצידם מוקמו בדיוק בזווית שתאפשר לקרן השמש הראשונה לצלוף לעפעפי הישנים.
גם ארוחת הבוקר היתה עגומה. לכל סועד מוגשת צלחת ועליה פרוסת עגבניה ומלפפון מעולפים, חתיכת גבינה, פרוסת לחם יבשושית, ביצה קשה והנחמה- 3 בורקסונים די טעימים (בכל זאת, בולגריה). הקפה לא בליע. תה הצמחים דוקא טוב.חוץ מזה, אחלה מלון

-
תודה רבה לך מיקה. אני מלווה אותך בנאמנות בטיול הנהדר שלכם וגם ברירת המחדל שלי כללה את אירלנד ושות’ ולא את בולגריה. כמה טוב שלפעמים נופלות נסיעות שמחוץ לאיזור הנוחות. מתגלות פנינים.
-
יום שני בבולגריה - מסלול שבעת האגמים (טוב נו, חמישה).
במובנים רבים התחלנו את הטיול שלנו בפיסגה.
יש כמובן שיקולים רבים לטובת הגראנד-פינאלה אבל נימוקים אחרים, ובראשם תחזית מתעתעת (יש יתרון בתכנון של הרגע האחרון כשיש מושג כלשהו לגבי המזג הצפוי), שאיימה להשאיר אותנו ביום האחרון למרגלות הר גשום וערפילי, ופסטיבל אופרה בבנסקו הכריעו לטובת ההתחלה.
ואיזו פתיחה מופלאה שזו היתה!
נסיעה קצרה מהמלון הובילה לשומר שהפנה בנחישות לחנייה מרוחקת. באופן לא צפוי העלייה הקצרה לתחילת הרכבל מותירה אותנו קצרי נשימה והגובה בינתיים הוא רק 1585מ'. בתיחקור זריז רוכשים באחד הדוכנים שני זוגות מקלות הליכה (24 לבה לזוג) לצעיר ולאמצעי שסוחב שיירי שפעת. לוקח קצת זמן להתרגל וללמוד לצעוד איתם כראוי אבל מהר מאד מבינים שהאוסטרים שחלפו אותנו בקלילות בשנה שעברה, חמושים במקלות מקטן עד זקן, אכן עלו כאן על משהו מוצלח מאד.
מסרבים לנהגי הג'יפים שמנסים לפתות לעלות איתם (הם לא מטפסים עד לתחנה הסופית ויש בהמשך מספיק עליות גם ללא תוספת זו של 15 ד טיפוס מיותר) ורוכשים כרטיסים לרכבל במחיר שרכבלים בארצות אחרות לא יוצאים בשבילו מהמיטה.
למרות האזהרות התור התקדם בזריזות ובמהרה נאספנו לכסאות העולים.
איך שאני אוהבת רכבלי כסאות!
25 דקות שמגדירות פסטורליה מהי. הנוף מרהיב, האורנים העצומים נראים כמו עצי חג מולד עם קישוטי האצטרובלים שלהם, הנחלונים מפכפכים והפרחים מלבלבים. ולמרות שאוגוסט- כל עמוד צונחת מעלה ומתמעטים העצים, בסוף, כבר בהחלט קרח וקריר.

-
מקפצים מהרכבל בגובה 2135 מ', מול בקתת רילסקי-אזרה ממנה מתפצל המסלול לאגמים.
פגשנו בדרכנו חזרה משפחות שבחרו בטעימה מקוצרת והתחילו וחזרו על עקבותיהם כשהספיק להם, מהזרוע השמאלית של לולאת המסלול. באופן זה נחסך אמנם טיפוס משמעותי אבל לדעתי, עם ילדים קטנים, לוקח כך הרבה זמן בדרך לא פשוטה להגיע לנוף שמצדיק את כל הטירחה. לא בטוחה ששווה.
אנחנו התחלנו עם השביל הימני שבלי הרבה משפטי פתיחה מיותרים מתחיל לטפס ולטפס.עלייה לא קלה, בעיקר כי לא נראה שנגמרת ולמרות שהאויר כבר משביע יותר מזה שבדרך מהחנייה.
בדיעבד, עם מספיק עצירות גם הקטן ואמא שלו מדרגים את העלייה ברמת קושי בינונית פלוס. הגדולים ספורטאי-על אז לא שואלים אותם.
למעלה הרוח מעיפה כובעים והנשימה שוב נעתקת, הפעם מהתפעלות.המקום מרהיב.
תמונות הסלולרי נכשלות מלהמחיש את עוצמת המראות הצבעים והמרחבים, אבל זה מה יש וזה בטח עדיף ממילים אז הנה כמה:

-
TAGA יקרה,
אני משתחל כאן בין הרכבל לאיזה אגמון הרילה …
בפעם הבאה שתשקלו אפילו בצחוק שלא לסוע – תשרקי – ואנחנו נשלח אותך.
היעלה על הדעת שלא נקרא סיפור שלך כאן????
אז אצלי כאן מפכפכת בעיקר העברית המשובחת ומצטרף אליה ההומור הנהדר עם או בלי וילון – ומבחינתי בולגריה כבר מקסימה.
תמשיכי.
שמוליק
-
אחרי שמעפילים לפסגה הדרך נהיית די מישורית וקלה. יש לא מעט מטיילים אבל כולם נחמדים להפליא ומפוזרים בדלילות לאורך המסלול כך שאין בכך שום הפרעה. כנראה שסופי השבוע צפופים יותר.
כל כך יפה מסביב.
מישהו עם דמיון פרוע העניק שמות לאגמים לפי צורתם (עין, כליה, דג, תלתן, התאומים), לא הבחנו בקשר ממשי אבל זה לא גורע מיופים.
בסוף הקיץ נותרו רק מספר קרחונים ושלוגיות מרוחקים ואפשר רק לדמיין כמה מחמיא גם המראה החורפי לאגמים השקופים והמצוקים הכהים.
האגמים השישי והשביעי חבויים להם בקצה עלייה מאיימת נוספת. לא באמת התכוונו לבקרם ומבט בדמויות הזעירות של האמיצים שהעפילו מבהיר שבצדק. אומרים שהם מקסימים במיוחד ושהנוף משם מהמם ואני לא מפקפקת.
הדרך חזרה לאורך הדופן השנייה של הטבעת עוברת מעל ולצד שלושת האגמים הראשונים ומעל פלגי מים שזורמים אליהם. אחרי ימים גשומים האיזור בטח בוצי מאד, אנחנו הצלחנו לדלג בין האבנים ונשארנו יבשים. הרבע האחרון מרשים מעט פחות (לכן ההסתייגות לגבי היפוך כיוון המסלול וקיצורו) וכרוך בעוד קטעי עלייה לא קשים.
בקצב נינוח, כולל הפסקות לתדלוקים ונוף, לקח לנו הסיבוב הרגלי כ-4 שעות. הרכבל מוסיף עוד כמעט שעה.
ללא ספק דרך מעולה במיוחד לנצל חמש שעות.

-
מרוצים ורצוצים החלנו בדרכנו לבנסקו, בה נלון בשלושת הלילות הבאים.
התכנית המלומדת הצביעה על מנזר רילה כנקודת עצירה בדרך, הילדים ואבא שלהם הצביעו נגד.
הדמוקרטיה בצרות ולא רציתי לערערה עוד - המשכנו ישירות למלון.
הדרך לבנסקו מקסימה, מצב הרוח הכללי מרומם עד מופרע, הברכיים בדכאון קל, יעבור להן.
בנסקו היא עיירת סקי פופולרית בהרי פירין שקצת (מאד) נזנחת לעת קיץ.
בכניסה למלון לוחש הקטן: "אני קצת מפחד, זה מלון מנומס מדי". זה היה מאד מצחיק אבל גם קצת לא - בגילו המופלג כבר היה הילדוק במלונות מפוארים בהרבה ותחושה כזו פתאום, גם אם חולפת תוך שנייה, אומרת דרשני. אז אין לי משהו מבוסס לומר נגד המלון (חוץ ממיקום החדר שלנו) אבל הוא פשוט לא היה כל כך כיפי.
לעומת זאת, המסעדה שלו (מעבר לכביש) היתה מעולה והתברכה במלצרים נחמדים במיוחד, מביני אדם ויין.
אכלנו, שתינו, ואכלנו עוד, ושתינו עוד. ועוד קצת. וקצת עוד. בסוף שילמנו קצת. סידור מעולה.

-
אחח שמוליק, עשית לי את השבת!
-
בולגריה לא בתכנונים שלנו, אבל נכנסתי להציץ, ואחרי הפתיחה הייתי מוכנה לנסוע עכשיו
אני אוהבת את הכתיבה שלך והתמונות יפהפיות! -
איזה תמונות יפות !
עדי גם אני חצי בולגריה ! אולי נפתח כאן חיפוש קרובים...
-
WOW TAGA!!
כמה יופי את מביאה. בולגריה לא נמצאת בשום מגירה שלי. ביקור קצר בסופיה השאיר אותנו די אדישים . הדבר שהכי אהבנו זו החברה .
לא חולמים לחזור אבל התמונות שלך והטבע מרשימים מאד ואת מספרת נפלא . אולי אפילו נשנה דעה

כל הכבוד על ההתארגנות הזריזה שלכם לטיול. מסתבר שלא חייבים להזמין שנה מראש
תודה על השיתוף
איריס
-
את כותבת נהדר ובולגריה נראית מקסימה
-
איזה יופי סיפור על בולגריה
גם אנחנו בדרך לבולגריה ממש בקרוב. אמנם לקצה השני, אבל אפשר כבר להיכנס לאווירה.
-
איזה כיף שנהניתם ואהבתם את בולגריה.
מחכה מאוד לקרוא איך היה המשך הטיול. התמונות מקסימות!