אלסקה והרי הרוקיס הקנדיים - היה חלום?
-
הקדמה
בספטמבר 2017 התחלתי להרגיש כאבי צוואר ורופאת משפחה שניגשתי אליה אמרה שזה רק העצב . לא נתנה שום טיפול וחזרתי לסדר היום. בסוף נובמבר הכאבים הלכו והתגברו ונלווה להם כאב ראש יום-יומי. קמתי עם כאב הראש והלכתי לישון איתו.
הלכתי לרופא המשפחה שהדיאגנוזה הראשונה שלו היתה לחץ דם גבוה וסוכר גבוה. הלכתי לגורו שלי פרופ’ קרסו שאישר את ההבחנה. בתחילה שכתבתי במיטה כמו מומיה, אך לאחר שבוע שדבר לא קרה מהשכיבה התחלתי לנסות ללכת. הפלא ופלא בעת ההליכה כאבי הראש כמעט נמוגו. וכך במשך כ-4 חודשים לא עבדתי ורק עברתי מבדיקה לבדיקה מרופא לרופא עד שמצאו את האבחנה הנכונה: 5 חוליות בצוואר עליון במצב גרוע שלוחצות על העצב.
חזרתי לגורו שלי שאישר הפעם ע”פ כל הבדיקות שזה אכן כך וטיפל בי בהתאם.
כאבי הראש היום-יומיים חלפו, שבתי לעבודה רק משתדלת להמעיט בשעות מחשב. לכן הכתיבה תהיה איטית מהרגיל ואיתכם הסליחה.

ואז ניצת בי שוב חיידק הטיולים
אבל לאן מטיילים טיול שלא יהיה לי זמן לתכננו?טיול שיעשה לי וואוו גדול? שיהיה רובו טבע? ושלא יהיה כה סמוך להעדרות שלי מהעבודה?
הפור נפל על אלסקה והרוקיס הקנדיים. באלסקה לא היינו מעולם. ברוקיס היינו ב-1981 בטיול זוגי שאני תכננתי אז ל-65 יום. אבל עבר מספיק זמן לשוב אליהם. מה גם שישנם אגמים ומקומות שלא היינו כלל.
היה לי אגם שהתגעגעתי אליו מאד – אגם לואיס – (לחץ על שם האגם) שזכה כבר לכתבה בבלוג שלי עקב בקשתה של ינינה לכתוב לה על אגמים בעולם שיש לגביהם סיפור.
אתם מוזמנים לקרוא.
החלום של אלסקה הפעם היה יותר חלום של רפי אבל מרגע שאמרתי I DO
זה הפך לחלום שלי לא פחות משלו שניסה בכל הכוח לשכנע אותי לרדת מהרעיון בגלל הטיסות הארוכות, בגלל המחיר ואלף ואחת סיבות.
כמה תמונות לפתיח למטה.
-
אני מתיישבת ממש בשורה הראשונה!
אנחנו בידיוק מתבשלים לנו עם רעיון של טיול לאלסקה לשנה הבאה, אז הסיפור שלך בא בידיוק בזמן

-
אלסקה והרי הרוקיס הקנדיים - היה חלום?אלסקה – תחילה
טיסת אייר קנדה יוצאת באיחור אופנתי של מחצית השעה ומובילו אותנו לאחר 12 שעות לטורונטו. חשים את הקרקע הבטוחה ל-3 שעות רק כדי להעביר את המזוודות ממטוס אחד למשנהו. כן, עולם פרימיטיבי. עומדים בשורות מתפתלות להגירה , ממלאים טופס כלשהו, כלבים בודקים שאנו לא נושאים איתנו כנראה נשק או סמים, וכעבור 3 שעות עולים לטיסה הבאה של 6 שעות לוונקובר.
הנוף שנשקף למטה היה מהמם . המקום של רפי היה אמור להיות ליד החלון, אך ביקשנו מהנוסעת לידינו אם מוכנה להחליף איתנו את מקומה שהיה ליד המעבר.
זו היתה תיירת מאוסטרליה שגרמנו לה להפרדת כוחות מבעלה שישב במושב המעבר מהצד השני של השורה. היא היתה מקסימה וכל עת הטיסה ניהלנו איתה שיחה עירה. היא כמובן נתנה לנו אפשרות לצלם ואני רק צריגה להוריד את התמונות מהנייד לשם כך. אז בהמשך.
תאמינו לי שזה היה אחד הנופים היפים שראיתי ממטוס בימי חיי.
נוחתים כעבור 6 שעות בוונקובר ואני מתחילה להרגיש דפיקות לב חזקות ומואצות בכל תזוזה. אין ברירה צריך לקחת את המטען ולנסוע כמחצית השעה עד המלון.
מקבלים את החדר , אני נשכבת ודפיקות הלב אינן פוסקות.נוטלת כדור ראשון ללחץ דם, עובר קצת זמן שנדמה כנצח – ודבר אינו משתנה. נוטלת כדור שאמור להאיט את הדופק ושוב אין תגובה.
אני אומרת לרפי כשהשעה כבר היתה 3.00 לפנות בוקר – תשמע אין ברירה צריך להתפנות לבית חולים. זהו עבורנו נגמר הטיול.
אני כבר רואה במוחי הקודח איך אני חוזרת במצבי את כל הטיסות האלה חזרה ארצה.
ואז נזכרת בסיפור שביפר לי חבר קרוב לפני נסיעתי על חבר שלו שטס לחו”ל ותוך כדי טיסה הרגיש דפיקות לב בדיוק כמוני. על המטוס היה רופא שנתן לו 2 כדורים של אספירין 250 מ”ג בלעיסה וזה עזר לו.
רגע לפני שחשבתי להזעיק את כל העולם ואשתו נטלתי 3 כדורי אספירין של 100 מ”ג בלעיסה. הפלא ופלא אחרי מחצית השעה הדופק חזר להיות סדיר . היה כלא היה.
אז אחרי לילה לבן השני ברצף אני מתחילה את הטיול.
ולארוחת הבוקר יש לנו טיסה נוספת והפעם קצרה יותר לעיר אנקוראז’.
התעייפתם? גם אני.
שבו תתרווחו בכורסא כי הגענו לאנקוראז’ למגרש החנייה הכי גדול בעולם
למטוסים קלים פרטיים. הם נוחתים סביב האגם ובתוך האגם שנקרא אגם HOOD.
-
עדן ברוכה הבאה!!!
אכן תפסת את השורה הראשונה בלי שאיש יסתיר לך.
שבי בנוחות יש לי הרבה תובנות להעלות וכמובן תמונות.
קחי את הזמן שכן הסיפור יהיה בקצב איטי בגלל בעיות הצוואר אבל עד שנה הבאה יש זמן. לא?
-
רחל היקרה מאוד,
את הרי יודעת שסיפור משובח שלך לא אפסיד בעד שום הון שבעולם.
אז קיבלתי דפיקות לב מדפיקות הלב שלך ונשמתי לרווחה וכעת אני ממתין בציפייה דרוכה להמשך ובעיקר שב ומאחל לך מכל הלב רפואה שלמה ועוד המון המון טיולים.
קחי לך את הזמן. אנחנו כאן איתך.
שבת שלום,
שמוליק
-
רחל יקרה,
ברוכים השבים!
קודם כל מאחלת לך הרבה בריאות ועוד המון טיולים מוצלחים!
קחי את הזמן, אחכה בסבלנות להמשך סיפור הטיול.
בינתיים אני נהנית מהתיאורים והתמונות וכמובן עוררת את געגועי לרוקיז הקנדיים הנפלאים. באלסקה טרם הייתי, אולי פעם..
תודה על השיתוף,
ושנה טובה מלאה בעשייה וטיולים

-
רחל את מעוררת השראה,
מאחלת לך בריאות והמון טיולים !
אנחנו בדרך לרוקיס ממש אוטוטו ( גם אנחנו היינו ממש מזמן וכן , זה היה חלומי , ומאז חלמנו לחזור)
הפעם בהרכב עם הילדים אך גם עם ההורים שלי , ואני מקווה שאספיק להנות מהתובנות שלך ושל רפי.
לחיי הגשמת חלומות
עדי
-
באמת שאין מילים…
ראיתי חלק מהתמונות (ושמתי לב שאתם לרוב עם חולצות קצרות...) בפייס – הרמת רף ציפיות מאד גבוה

-
ערב טוב חברים יקרים!!!
שמוליק – האחד והיחיד שאינו מחמיץ אף טיול שלי. מקווה שאצליח לעמוד במשימת הכתיבה הארוכה ומקווה שתאהב את הסיפור.
אני מצטערת שגרמתי לך דפיקות לב ומקווה שאצלך הם חלפו ללא שום כדור.
נירית – למקומות יפים תמיד כיף לשוב ולהיווכח אם נותרו כפי שאנו זוכרים אותם, או שמא השתנו (כן, ולא תמיד לטובה).
מאחלת לך שנה טובה עם הגשמת חלונות.
עדי – איזה כיף לשמוע שאת בדרך לרוקיס. אני רואה שהם אבן שואבת ולא מן הנמנע שאשוב אליהם בעתיד אבל עם טיסות שפויות יותר. לחיי הטיול שבדרך שילך על מי מנוחות.
מצרפת להנאתכם את התמונות מהנייד מהטיסה בין טורונטו לונקובר.

-
רחל , רק בריאות
התמונות מקסימות
מחכה להמשך
-
יקירתי

איזה כייף להתחיל עם התמונות בפיורד קנאי
שאני כחולה מקנאה מכל היופי הצונן הזה
וכבר אמרתי לך שהערפל וטיפות הגשם מוסיפים אופי מסתורי למראה.
כיון משאני קצת מכירה את מאחורי הקלעים, אז הצלחתי לעבור את דפיקוות הלב שלך פה בקלות
ומצדיעה לך, שאת לא מפסיקה לחלום בטיולית מעשית
רק בריאות ושנים טובות של שמחו”ל
טובה -
נהמתי לקרא ולהיזכר.
צר לי שעהרת התחלה קשה.
כיף היה להכיר אותך.
את כותבת בצורה ממש מעניינת.
אישה מדהימה שהכרתי

-
קודם כל המון בריאות, אלסקה אכן חלום אין מצב שאני מפספס

-
בוקר טוב למצטרפים היקרים למסע הכומתה !!!
גילי – חולצות קצרות זה בעיקר בהרי הרוקיס ובצהרי היום. בבוקר תמיד התחיל עם ז’קט פליז ובשייט גם הדובון פוך שלי שאיני זזה לטיול בלעדיו. בטיול היחיד שלא לקחתי אותו זה היה לרומניה ואז תקפה אותנו סופת שלגים שזקני רומניה אינם זוכרים כזו בחודש אוקטובר.
איילת – תודה לך הן על איחולי הבריאות והן על התמונות.
טובה – טיפות הגשם אם אינן מפריעות – ואני סומכת על השיפוט שלך, אזי כשאגיע לשייט אשבץ כמה מהן. לגבי דפיקות הלב – ברגע האמת הן נראו ונשמעו כסוף הטיול. מזל על האספירין ושנזכרתי במה שסיפר לי חברי הטוב
המטייל המתמיד.
טליה – אכן התחלה קשה עברתי וטוב שחלפה לה ויכולתי לטייל. גם לי היה כיף להכירך ואני בטוחה שגם נהדק קשרים.
גולני – מודה לך על איחולי הבריאות. תתרווח בכורסא ונצא למסע הארוך כי אצלי אין עדיין טיולים קצרים.
-
רחל כתיבתך מהנה ונעימה .דרך עיניים משפחתיות ..אכן נזכרתי שלא הרגשת טוב ורצית כמעט לחזור אבל התעשטת והמשכת בטיול כמו לביאה. צילמת ללא הרף ולא ויתרת על אף פינה ואף התחלתי להסתכל על ציורים דרך העיניים שלך ..אנא המשיכי בתאורים זה ממש מעורר זיכרונות טובים מהרי הרוקי ובעיקר מאלסקה מסתבר שהיא יפה להפליא למרות מזג האויר הסגרירי שרדף אותנו לכל מקום..תודה נתראה בטיול הבא בע"ה
-
רחל טריגר זה הכינוי של הכלב שלי כי את שמי כבר מישהו השתמש בו ברשום למטייל ..
להתראות צהלה וצבי.
-
אלסקה הצטרפה כמדינה ה-49 של ארה"ב ב-1959. היא גדולה ממדינת ישראל פי 60!!! מספר התושבים בה זעום לעומת גודלה. רק 700,000 אנשים.
מקור השם אלסקה נובע מהמילה ALYESKA שפירושו -האדמה הגדולה של המערב בלשון שבט האטבסקה. עוד נגיע לקרחון אטבסקה בהמשך.
סיפור קנייתה של אלסקה מהרוסים
זהו סיפור פנטסטי של רכישה כביכול לא כדאית. הרוסים התחילו להתיישב באלסקה ב–1784, והקימו תחנות סחר וכנסיות אורתודוקסיות לאורך החוף. בשנות ה–60 של המאה ה–18, לאחר שהפסידו במלחמת קרים לאימפריה הבריטית, ומתוך חשש כי הבריטים יכבשו את אלסקה במלחמה עתידית, החליט הצאר הרוסי על העסקה. הצאר הרוסי מכר את אלסקה בשנת 1867
תמורת 7,200,000$. רבים טענו אז כי מזכיר המדינה עשה טעות אך כשהתגלו בה אוצרות הטבע של המחצבים כמו זהב, נחושת גז ומרבצי הנפט התברר כי מי שעשה את הטעות הגדולה הם דווקא הרוסים. יום המכירה הוא כמעט יום אבל ברוסיה.
אנקורג’
זו אמנם אינה עיר הבירה של אלסקה אלא ג’ונו אבל מתגוררים בה 300,000 תושבים. לשם השוואה בכל איסלנד מתגוררים 330,000 תושבים. ויחסית למספר התושבים הכולל באלסקה זה כמעט מחצית מהאוכלוסיה.
היא הוקמה ב-1914 כעיר אוהלים כמרכז לוגיסטי לאספקה וגיוס עובדים למסילת הרכבת שעתידה היתה לעבור בין סיווארד לפיירבנקס בצפון.
תודות למסילת הרכבת התפתחה העיר והיום הינה עיר מודרנית לכל דבר .
את ארוחת הצהרים אכלנו בקומת המסעדות בקניון . לא משהו לספר עליו אבל היה מהיר וזריז וכך יכולנו לעוט על חנות המזכרות כי לך דע מתי נפגוש
שוב חנות מזכרות כה מגוונות. הסחורה ברובה תוצרת סין וזו היתה הפתעה גמורה.
מה שצד את עייני בעת הסיור הרכוב בעיר היה כמה ציורי קיר , פסלים ועוד. אני מאד נמשכת לציורי הקיר ואז גיליתי רחוב שלם בין השדרה הרביעית לחמישית עם ציורי קיר מרהיבים מהתרבות המקומית בעבר.
-
כל כך התלהבתי מציורי הקיר שאתם תצטרכו לסבול עוד כמה יפים .
-
בוקר טוב לך טריגרית יקרה!!!
כמה כיף לשמוע ממך על הבוקר. אכן שיתפתי אותך בבעיה הבריאותית שפקדה אותי וכמה טוב שחלפה ויכולתי להמשיך אחרת מי היה מביא את ציורי הקיר המדהימים של אנקוראז’?
שבי ותתרווחי על כורסא נוחה כי אני משתפת בזכרונות שבמקרה חלקם משותפים
. -
עוד הסתובבו באנקורג’ הרבה דובים בחופשי ואני לא פספסתי אף אחד מהם. לבסוף הצטרפתי למשפחה דובית.