ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טרק העיר האבודה ביומיים

פורום דרום אמריקה
    2
    7
    5295
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • sharonse
      sharonse נערך לאחרונה על ידי

אני נוסע לקולומביה לטייל עם בן שלי שכבר נמצא שם. בתוכנית היה לעשות גם את טרק העיר באבודה.

כעת גילינו שהאתר סגור כל חודש ספטמבר. אני טס חזרה ארצה ב- 3/10 מה שמשאיר לנו יומיים לעשות את הטרק.

אני בן 50 אבל בכושר טוב (לפני שנה עשיתי את הסובב אנאפורנה).

האם זה מעשי לעשות את טרק העיר האבודה ביומיים? ישאיר מספיק זמן להסתובב באתר? נסיעה בג’יפ חזרה לסנטה מרטה בשעות החשיכה היא בטוחה?

תודה,

ארנון

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • rmatarasso
        rmatarasso נערך לאחרונה על ידי

ארנון,

גם אנחנו היינו בספטמבר והטרק היה סגור.

ממה שאני יודעת (מהבן שלי) הטרק הזה הוא 4 ימים והקושי שלו הוא בעיקר הלחות האיומה, וגם עליות וירידות מאד תלולות.

לא נראה לי ריאלי שתוכל לעשות ביומיים.

אבל אם תרצה חלופה ליומיים הייתי ממליצה לכם לנסוע לכפר פלומינו

זהו כפר שתוכלו לראות בו את אנשי (וילדי טיירונה) המקסימים.

יש אטרקציה מדהימה בכפר של רפטינג על אבובים בלב הג’ונגל, בו תוכלו לראות קונדורים חגים מעליכם, אנשי טירונה רוחצים את ילדיהם או עושים כביסה, ולבסוף תגיעו עם האבוב עד שפך הנהר לים.

החוף בפלומינו בתולי ויפה ואחת החוויות הכפיות שלנו בקולומביה.

בחוכמת הבדיעבד, הצטערתי שלא נשארנו בו עוד לפחות יום כי גם  יוצאים סיורים חד יומיים לג’ונגל, אבל לנו כבר היתה טיסת המשך לבוגוטה וללה מקרנה, כך שנפרדנו מהכפר מוקדם יותר.

• sharonse

תודה.

אשמח לעוד אינפורמציה על קולומביה- 

בלה מקרנה וקניו קרסטלס אנחנו מתחילים – האם בטוח שם?

אח”כ תכננו לטוס לעמק הקפה. מתלבטים לגבי טרק ב”לוס נבדוס” – אולי Paramillo del Quindío. עשיתם? מכירים?

אשמח לדעתכם על פרק טיירונה. האם זה מקום שמיועד בעיקר לחברה צעירים וחבל להקדיש לו זמן או שגם ל”קשישים” יש מה לעשות שם? 

תודה רבה

• rmatarasso

ארנון

לה מקרנה מדהימה, היא גם מאוד בטוחה כיום ויש בה באופן קבוע גדוד שלם של הצבא ששומר על השמורה!

הטיול בשמורה עצמה הוא עם מדריך בלבד, הם לא נותנים להכנס אליה לבד, כך שבכל מקרה בין אם תהיה בקבוצה ובין אם תהיו רק אתם, אתם תהיו מלווים במדריך.

חבל לי שבחרתם להתחיל ממנה ולא לסיים, כי בעיני זה היה השיא של קולומביה!!!

עשינו את הטרק של לוס נבדוס השמורה יפיפיה והעמק מקסים. ישנו בכפר סלנטו.

היה לנו בתכנון גם לעשות דאון היל עם אופניים, אבל אחרי הטרק בלוס נבדוס (שהיה אצלינו הראשון בטיול) השרירים היו תפוסים, וויתרנו. 

הטרק עצמו לא קשה, אבל בסוף יש שם עליה די קשוחה (קצרה ועבה...).

פארק טיירונה, עשינו כטרק יומי לא נשארנו לישון על החוף. הטרק עצמו מאוד נחמד והחופים יפיפים. את הדרך חזרה עשינו בגשם שוטף עם הסירות שיוצאות מהפרק בשעה 16:00וחוזרות לטגנגה

אל תעצלו ותעלו לתצפית על החופים מהביקתה.

לגבי התניידות: 

לקחנו רכב  לשבוע הראשון. שכרנו אותו בבוגוטה והחזרנו במדג’ין, בשנה שעברה היה בטוח לנסוע בכבישים, אחר כך שמעתי שיש קצת בעיות עם הסכם השלום ולא כלכך כדי לנסוע בדרכים, צריך לבדוק מה בדיוק המצב עכשיו. בכל מקרה הנסיעה מבוגוטה לסלנטו קשה 8 שעות במעבר הרים עם משאיות, היה די סיוט.

ועוד טיפ אחרון: לא לוותר על גווטאפה המדהימה, ובמדג’ין אתם חייבים ללכת לקומונה טרסה ולראות את פרוייקט השיקום שעשו שם 2 אמניות גרפיטי עם התושבים.

עוד קצת תמונות, ואם חסר לך עוד מידע אז מקד אותי בשאלותיך

רוית

גוואטפהשמורת לוס נבדוסבפארק טיירונההחופים בפארק טיירונהאל פניולגוואטפה
            • sharonse

הי רוית,

תודה על כל האינפורמציה. התמונות מהממות.

אני בהזדמנות מצרף לך את המסלול כפי שהבן שלי ואני חשבנו לעשות. חלקו מוזמן וחלקו גמיש ופתוח לשינויים. אשמח לדעתך – 

נחיתה בבבוגוטה ביום שני 17/9 ב- 15:15.

17/9-18/9 – טיול בבוגוטה (מה שנספיק)

מונסרטה – לה קנדלריה- כיכר בוליבר – מוזיאון בוטרו – מוזיאון הזהב, קתדרלת המלח, Chingaza National Natural Park????

לינה בבוגוטה

19/9 יום רביעי –

טיסה ללה-מאקרנה בבוקר.

A boat ride on the river guayabero. – מודרך

לינה במלון   las macarenias

20/9 יום חמישי - יציאה עם מדריך לקאנו קריסטלס  – מודרך

לינה במלון   las macarenias

21/9 יום שישי – טיסה לארמניה (חבל הקפה). נחיתה בארמניה ב- 19:00 ונסיעה לסלנטו.

עד כאן הכל מוזמן. מכאן החלק הגמיש.  במקור חשבנו לעשות כמה ימים בעמק הקפה כולל אולי הטרק ל Paramillo del Quindío  – (זה הטרק שעשיתם?).

האם כדאי להזמין מראש? חשבנו לחכות ולראות מה צפוי להיות מזג האויר

משם תכננו לטוס לסנטה מרטה ולעשות גם את העיר האבודה. חשבנו לוותר על מדיין, סן אגוסטין, נייבה. 

בכל מקרה- 3/10 טיסה מסנטה מרטה לבוגוטה ומשם חזרה לארץ

לא תכננתי לשכור רכב.

תודה רבה,

ארנון

• rmatarasso

ארנון

בוגוטה כעיר בעיני לא מאוד מעניינת! (ואם צריך לבחור בינה ובין מדג’ין הייתי בוחרת במדג’ין)

התצפית מהמונסרט מאוד יפה רצוי לעשותה לעת ערב ולהיות שם בשקיעה. כל שאר הדברים שציינת עשינו ולא התלהבתי. מוזיאון הזהב נחמד. 

לא עשינו את טרק Paramillo del Quindío, היה לנו תכנון להיות 3 ימים בעמק הקפה, אבל בגלל שהתייבשתי בטיסה הלוך נשארנו לנוח יום נוסף בבוגוטה, כך שהיו לנו רק יומיים בעמק הקפה.

תבדוק אם מעניין אותכם האטרקציה הזו

לדעתי חבל לוותר על איזור גוואטפה ומדג’ין, אם ראית את נרקוס, זה ממש מעניין להיות באיזור. גאווטפה פשוט מדהימה ואחרת! בעייני ממש שווה.

התכנית כפי שהייתי עושה בהמשך לתכנית שכבר עשית היא כזו:

21/9 הגעה לסלנטו

22/9 טרק לוס נבדוס כולל העליה לחוות הקוליברי 

23/9 סיור בחוות קפה + עוד משהו באיזור סלנטו (אופנים או פעילות אחרת שתמצאו)

24/9 טיסה למדגין לוקחים רכבת לתחנה האחרונה ומשם עולים לטיול בקומונה טרסה

25/9 סיור מודרך (להרשם 36 שעות מראש) לפריי ווק של מדג’ין (אחד הסיורים הטובים בעולם!) ומקיף את כל מה שיש לראות בעיר, כולל סיפורים על פבאבלו אסקובר

26-27/9 גוואטפה (ממליצה שאולי תשכור רכב ליומיים האלו במדג’ין כי גם הנסיעה לשדה תעופה מהעיר היא כמעט 45 דקות שעלו לנו יחסית הרבה עם המונית. הנסיעה ממדגין לגווטפה היא בערך שעה וחצי בכבישים נוחים למדי. ועלות שכירת הרכב ממש זולה (אפשר מאוויס כאן בארץ)

27/9 או 28 תלוי בשעת הטיסה טיסה לסנטה מרתה ומשם במונית 10 דקות לטגנגה, את שאר היום תבלו על החוף עם בתי הקפה והמוסיקה הטובה והשקיעות שיש רק בטגנגה בעולם!

28/9 טרק בטיירונה נשיונל פארק

29/9 נסיעה לפלומינו על הבוקר (אנחנו קבענו עם נהג מונית חביב שלקח אותנו, בכלל בנסיעה במוניות למדנו המון על המקומיים על החיים שלהם על הדעות שלהם, ובמיוחד שמענו מנהג המונית הזה את כל מה שיצא לאחרונה על הישראלים בטגנגה מנקודת מבט מקומית)

(הוסטל מאד מומלץ בפלומינו “דריים הוסטל – יש דרגות לינה מדורמס ועד סוויטה עם מקלחת ושירותים צמודה והאווירה שם כייפית ממש גם לזקנים כמונו וגם לצעירים, תפגשו שם אנשים מכל העולם, פחות ישראלים).

ביום שאתם מגיעים תספיקו לעשות את האבובים

30/9 (יום אופציונלי לפלומינו יש משם סיורים יותר פנימה לראות את שבטי טיירונה, או להשאר עוד יום נוסף בטגנגה ולעלות לתצפית ממינקה , וקאסה אלמנטו) – אם בחרת להשאר יום נוסף בטגנגה הנסיעה לפלומינו תזוז יום קדימה)

1/10 בבוקר שוטטו בכפר ותרשמו להסעה חזרה שיש מההוסטל ב14:00 חזרה לסנטה מרתה.

2/10 טיסה חזרה לבוגוטה.

נ.ב.

הטיסה ב21/9 היא מבוגוטה או מלה מקרנה??

לה מקרנה הוא שדה התעופה הכי פרימיטבי שראית בחייך! את המזוודות מעמיסים מתוך ריקשה, כרטיסי עליה למטוס ידניים, ואין בדיקות בכלל. מגיעים לטיסה חצי שעה לפני. 

• sharonse

תודה רבה.

אני אעשה שיעורי בית ואבדוק את כל מה שכתבת.

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון