המהרת כספים וסים מקומי
-
אהלן חברים
אני טס ב-26 לחודש לפראג.
איפה הכי טוב לרכוש כסף מקומי?
ובאיזה מטבע?
עדיף להחליף שקל לקרונה או יורו לקרונה?
ובאיזה חברת סלולר כדאי להשתמש? (סה’’כ שבוע) מאמין שיספיקו לי 2 גיגה לגוגל מפות וכו (אם יש יותר כמובן שעדיף) אינטרנט אך בארץ המחירים מטורפים…
מכירים משהו ששווה לרכוש?
אשמח להמלצות לפני החגים

-
בעיניי עדיף להביא יורו (או דולרים אם יש לך כבר) ולהחליף בצ’יינג’ בעיר עצמה. החלפה בארץ בשקלים תהיה יקרה יותר, כי אין כמעט מקומות בארץ שמתעסקים עם המטבע הצ’כי. בנוסף, לקחת כרטיס אשראי בינלאומי אם רוצים להשתמש בכספומט או לשלם באמצעותו.
ברחוב ואצלב בפראג יש כמה חנויות של חברות סלולאריות – כנס פנימה וקבל הצעת מחיר. זה זול יותר מסים ישראלי.
-
תודה על התגובה,
בעקרון עדיף לקנות יורו בארץ ולטוס איתך לצ’כיה?
ואז שם כבר להחליף לקרונה?
אני לוקח בערך 1000 יורו
*יש לי אשראי בינלאומי אך מעדיף לשלם מזומן.. (אשתמש במידת הצורך)
-
אני תמיד מעדיפה להגיע לפחות עם סכום ראשוני במטבע מקומי.
תוכל להמיר לקרונה בבנק הפועלים בשדה התעופה בן גוריון (הזמנה מראש, אפשר דרך למטייל - לחץ על "מטבע זר" כאן בראש העמוד).
אין לי נסיון עם קרונה, אך במטבעות אחרים שער ההמרה היה טוב, וללא עמלה. מזמינים מראש את הסכום שרוצים וביום הטיסה לוקחים מסניף הבנק (יש גם בטרמינל 1 וגם בטרמינל 3).
-
היי,
תקנה בארץ מטבע מקומי, אל תטוס עם אירו או דולרים.
תוריד אזורים וניווט במצב לא מקוון:
https://support.google.com/maps/answer/6291838?co=GENIE.Plat form%3DAndroid&hl=iw
הערה: הורדה של מפות לא מקוונות לא זמינה באזורים מסוימים עקב סיבות שקשורות למגבלות חוזיות, תמיכה בשפות, תבניות של כתובות או סיבות אחרות.
תומר
-
צפנת – הביטוי “ללא עמלה” מטעה מאוד. אף חלפון לא עובד בחינם. המונח “שער המרה” פירושו הוא עמלת המרה.
AND1 – אם יש לך אשראי בינלאומי, למה לקחת 1000 אירו במזומן? כרטיס אשראי יהיה זול יותר. במיוחד שכאן אתה משלם פעמיים עמלת המרה.
-
אף אחד לא יחליף לך שקל לקורונה. קנה אירו בארץ ותמיר בצינג’ים לקורונות. לא לעשות את זה בשדה התעופה כמובן אחרת תשלם עמלות גבוהות.
-
תודה על התגובות חבר’ה,
אני תמיד העדפתי להשתמש במזומן מאשר באשראי,
לא כלכך הבנתי אם לנסות לקחת יורו ולהחליף כבר בפראג או בשדה תעופה..
תוכלו לעשות לי קצת סדר?
תודה רבה
וחג שמח
-
ללא עמלהחלפנים, רובם מוכרים בשער מכירה ללא עמלת המרה נוספת.
גם הדאר מוכר כך, אבל השער שם גבוה יותר מאשר אצל חלפן זול.
בבנק מוכרים גם בשער גבוה וגם גובים בנוסף עמלת פעולה.
בכרטיס אשראי, על משיכה במטבע שאינו אירו או דולר, משלמים גם המרה כפולה וגם עמלת משיכה גבוהה.
גם בתשלום בכרטיס משלמים המרה כפולה.
-
את טועה. לפני 3 שנים שונו הנחיות המט״ח של כרטיסי האשראי. אם יש למטבע שער יציג מול השקל, ההמרה היא תמיד שער יציג פלוס עמלה באחוזים, כאשר ללא הטבות של מועדונים היא נעה בין 2.3% ל-3%. משיכת מט״ח בחו״ל – אותו דבר, רק שהעמלה הין בין 3% ל-3.9%. אם אין למטבע שער יציג, חברת האשראי מחוייבת להמיר לדולר או ליורו *בשער הוגן* (זו לשון ההנחיה) ואז ההמרה לשקל היא באותם תנאים שהזכרתי. אין עמלות המרה כפולות. יש כספומטים שמחייבים בעצמם עמלה, בדומה לכספומטים מסוימים בארץ. בכספומט של בנק העמלות הן כמו שהזכרתי – בין 3% ל-3.9%.
הדואר מציע עלויות שהן שוות לעלויות הגיהוץ בישרכארט, ולפעמים אפילו יקרות יותר. היתרון בגיהוץ, כמובן, הוא שלא נשארים עם עודפי כסף לשמור מתחת לבלטות עד הנסיעה הבאה. אם זה מטבע שהוא לא יורו או דולר אז היתרון הזה עוד יותר משמעותי כי מה אני צריכה לשמור בבית קורונות צ׳כיות?
-
זה רק שינוי קוסמטיעדיין נכנסות עמלת המרה והפרש שער ע”י המסלקה במערב אירופה לעמלה והפרש השער הכולל.
גם בכרטיסים עם עמלה ושער המרה טובים יותר מה”רגיל” משלציפ יותר, בחלקם הרבה יותר כשיש המרה כפולה.
-
לא נכון. החיוב נעשה במטבע מקומי וההמרה נעשית בארץ לפי השער היציגאין המרה כפולה ואין שער יותר טוב או פחות טוב. שער יציג. מפורסם באתר בנק ישראל.