איך עובד עניין הטרקים?
-
אני בטיול המתוכנן מתכוון לצאת לטרקים ואם אפשר לכמה שיותר, אבל כמה דברים לא הבנתי ואני אשמח אם תוכלו לסדר לי את הראש קצת.
א. איך אני מגיע למצב שאני יוצא לטרק, הבנתי את הקטע עם הסוכנויות טיולים והכל אבל איך בפועל זה עובד? הגעתי לסוכן נסיעות ומה משם? קובעים טרק לתאריך מסויים ויוצאים אליו? יוצאים עם מדריך/ בלי מדריך? אשמח פשוט שתסבירו לי לעומק יותר איך זה עובד
ב. בכל המדינות במזרח יש סוכנויות טיולים כדי לצאת לטרקים? לצורך העניין המדינות שאני מתכנן להיות בהם: תאילנד, לאוס, קמבודיה, וייאטנם, פליפינים ואולי גם הודו, נפאל בהתאם לחודש ולמזג אוויר בו.
ג. הבנתי שלוקחים ל'טיול הגדול' תיק מוצ'ילה גדול ועוד תיק יום, אם כך, שאני עושה את הטרק ויוצא עם אחד התיקים, מה קורה עם התיק השני? איך הוא מגיע למקומות שאני מגיע אליהם? מי דואג לזה? סוכנות הטיולים? ומה עם מקומות שאין בהם סוכנויות טיולים? (כפי שנשאל בב')
זהו פחות או יותר הדברים שאין לי מושג עליהם ואשמח אם תסבירו לי קצת ותהיו סבלניים, קצת יסדר לי את הראש בנושא הזה.
תודה מראש

-
ההתנהלות בטרקים משתנה לעתים בין מדינות (יש מקומות שזה יותר מאורגן ויש שלא, יש מקומות שצריך אוהל ויש מקומות שיש גסטהאוסים עם אוכל, יש מקומות שאפשר לשכור סבל ויש שלא וכו’). אי אפשר באמת לענות תשובה כללית לגבי טרקים בכל אסיה כולה.
בגדול:
לטרק לרוב יוצאים עם התיק הגדול – תרמיל עם מערכת גב יקרה וטובה שיהיה נוח לך לשאת בו משקל גדול. אורזים לטרק מינימום של המינימום כי כל זה יושב על הגב שלך. מבררים לפני כן מה תנאי הטרק ומה צריך לקחת (האם יש איפה למלא מים או שצריך לקחת אמצעי טיהור מים? האם יש אוכל? מקלחות? וכו’). את יתרת הציוד משאירים בשמירת חפצים, למשל במקום הלינה שהיית בו לפני היציאה לטרק ושתחזור אליו בתום הטרק (גם אם זה טרק של 3 שבועות).
לפעמים יצאתי לטרק עם תיק קטן, אם זה היה טרק קצר כמעט בלי ציוד (כלומר, שאין צורך באוכל/שק”ש וכו’).
לא בהכרח צריך סוכנות בשביל לצאת לטרקים. למשל בנפאל פשוט התארגנו עצמאית: הוצאנו פרמיט (אישור) לבד, תפסנו אוטובוס להתחלה והתחלנו ללכת במסלול שתכננו מראש. לא היה צורך במדריך, הדרך היתה ברורה מאוד (מה שכן, יש לנו ניסיון בטרקים).
אם הרעיון הוא להתמקד בטרקים, נפאל היא המקום לכך, אבל חשוב להגיע אליה בעונה המתאימה.
ואגב, אם אין לך ניסיון בטרקים, כדאי להתחיל מטרק קצר וקל יחסית כדי לצבור ניסיון ולהבין איך זה עובד ואיך לארוז וכו’, וגם כדי להבין יותר אם סוג הטיול הזה באמת מתאים לך.
-
את התרמיל הגדול משאירים באחד המקומות:
1 בסוכנות שמוציאה את הטרק, ברוב המקומות ללא תשלום.
2 באכסניה שישנת בה. אם תחזור לישון שם אחרי הטרק זה יהיה לרוב ללא תשלום,
אם לא, אולי יחייבו ואולי לא, תלוי במקום. בכל מקרה גם התשלום אם יש לא יקר.
יש גם שמירת חפצים בתשלום במקומות אחרים.
יצאתי הן לטרקים מאורגנים והן עצמאיים.
ככל שהמסלול פחות ברור או יותר מסוכן, עדיף מדריך מקומי.
במסלולים טובים אפשר לבד.
תשמע הרבה פרטים ממטיילים אחרים שרק חזרו.
-
אם מה שמעניין אותך זה טרקים הייתי מתרכז בנפאל ובצפון הודו. יתר המדינות שהזכרת עניות בטרקים של ממש. זאת בהנחה שאתה נוסע בעונה המתאימה לטרקים בהימלייה - מרץ עד נובמבר, משתנה מאזור לאזור.