רישיקש או מנאלי?
-
היי,
אני ובעלי מתכננים לטוס להודו בסוף ספטמבר למשך שבועיים.
התכנון להיות שבוע בדארמסלה ולאחר מכן להמשיך למנאלי ולסיים ביומיים בדלהי.
הרבה אנשים ממליצים על רישיקש ולכן אנחנו מתלבטים האם לוותר על מנאלי ולנסוע במקום ליום באמריצר ואז לרישיקש..מסלול שיהיה כרוך ביותר תיזוזים ונסיעות. האם זה שווה את זה...או כדאי להיצמד לתוכנית המקורית שלנו?
-
אהלן,
לא חושב שיש לשאלה הזו תשובה חד משמעית…
יש כאלו שיהנו יותר במאנלי וסביבתה, ויש כאלו שיהנו יותר באזור רישקש.
לדעתי, במסגרת של שבועיים, אפשר להספיק את שלושת המקומות (לקצר קצת בדארמאסלה).
טיול מהנה,
-
הי אילונה לילה טוב
בשאלה שלך כללת מקומות שאותם אנו נוהגים לשבץ במסגרת נסיעת “הודו” שלנו מנאלי( ווישישט) דהרמסאלה ( מקלוד גאנג’ באגסו דהרמקוט) , קסול – עמק הפרוואטי , רישיקש – הארידוואר , ועוד ….
איך לבחור בינהם ? אז יש הבדלים במאפיינים, ובכל המקומות האלה נחמד להיות לתקופה כזו או אחרת . אם תסתכלי לרגע על מפת צפון הודו תיראי שמנאלי יותר צפונית ויותר גבוהה … בסביבות – 2000 מטר גובה של איזור , ויש מסביב לה כמה אתרי טיול שאליהם אפשר לצאת משם . בזמנו בחרתי להיות בוישישט ולא באולד מנאלי שממוקמת ברכס שממול – תוכלו לקרוא על המקומות האלה כאן באתר … אולד מנאלי הזכירה לי בחלקה איזו עיירת צימרים בסגנון קצת דומה ל”רמות” של רמת הגולן … משהו שלא ממש . סוף ספטמבר זה אומר שתקופת החורף ( העונה היבשה) נכנסת לאיטה המונסונים יורדים דרומה והמזג אוויר שאני פגשתי באיזור בסוף ספטמבר היה נהדר כשלא חם מידי ומאידך החורף של המקומות הבוהים עדיין לא מורגש. בדרך דרומה אפשר לעבור בפארווטי וואלי הקסום ( עם או בלי קאסול מאניקרן קולגה פולגה טוש קהירי גאנגה וואטאבר ( איזור קסום כאמור) , ולהמשיך לדהרמסאלה שהיא אוצר בלום לכשעצמו של ריחות מראות ואנשים … הדלאי לאמה שם בסוף ספט ? דהרמסאלה רק להזכיר ( בעצם הכוונה למספר מקומות קרובים זה לזה שממוקמים מעל העיר) היא אחד המקומות היותר גשומים בגלל מיקומה הגיאוגרפי והיותה סוג של שובר רוחות לענני הגשם המגיעים מן המערב – אז גם דהרמסאלה יכולה בסוף ספט להיות עדיין גשומה מאוד למרות שבדרך כלל בעונה הזו המונסונים כאמור הולכים ומדרימים .
אמריצר וארמון הזהב המפורסם – יש כאלה שלוקחים נסיעת יום או יומיים מדהרמסאלה לשם וחזרה . אישית אני וויתרתי ודילגתי על אמריצר בדרכי לרישיקש , ובטעות עשיתי הפסקה קטנה בצ’אנדיגר שזכתה להרבה מחמאות בספרים ( פחות אהבתי ) .
הערה : יכול להיות שבסוף ספטמבר רישיקש עדיין חמה לחה מהבילה ומייזעת . אפשר לעקוב אחרי דיווחי מזג האוויר ולראות , ושוב ממקום אישי הגעתי לשם לקראת סוף חודש אוקטובר והיה פשוט קסום . רישיקש העיר שיושבת על מוצא הגאנגס …. אותה עיר שבה החיפושיות באו לבקר וללמוד ממאהרישי יוגי , מקום מיוחד ומופלא שגם עליו נכתב לא מעט . במרחק שעות ספורות של נסיעה העיר הארידוואר אחד המקומות המשמעותיים קדושים להודים וגם אם לא ממליץ לגור שם , אז ביקור של יום יכול להיות בהחלט מרשים ומלמד קצת
עכשיו …
אם אחרי שתקראו עוד קצת תגובות תירצו לשנות קצת את התכנית , אז הייתי מציע לבחון את המסלול הבא – להתחיל בצפון ( מנאלי והסביבה ) אוטובוס לילה ממוזג עולה מניו דלהי ונוחת בתחנה המרכזית של מנאלי אחרי כ-12 שעות , או טיסת פנים מש”ת דלהי ל ש”ת קולו ( בונטהר) שנמצא כ 60 ק”מ ממנאלי , לרדת משם אחרי כמה ימים לדהרמסאלה – מקלוד , באגסו וכו.. , ולקנח ברישיקש
שהיא היא …. קשה להסביר עד כמה ( תחפשו תחת השם רישיקש ותוכלו לקרא חוו”ד של מטיילים ) .מרישיקש אוטובוס או רכבת לדלהי בחזרה בערך 10 שעות ?