חניה בפריז
-
שלום לכולם
טסים בעוד שבוע ונהיה ב villages nature ליד פריז עם רכבבדקתי עלויות רכבת לפריז וזה כ 7.60 יורו לאדם לכיוון
יש חניות מסודרות בפריז או בקרבתה עם תחבורה ציבורית?
עודד
-
ראשית, כייף לכם שאתם שוהים בכפר הנופש villages nature. היינו שם ביולי השנה והיה נפלא

אנחנו נסענו לפריז ברכב יומיים (לא רצופים). פעם אחת חנינו בחנייה ממש קרובה למגדל אייפל. חנייה בתשלום כמובן.
בפעם השנייה חנינו קרוב לשער הניצחון.
בין האתרים באותם ימים הלכנו ברגל או השתמשנו בתחבורה ציבורית. לא הייתה בעייה של נהיגה בתוך העיר (טוב, לא אני נהגתי…
).וכשירד החושך יכולנו לנסוע עם הרכב ולספוג עוד קצת מהאורות של פריז

תהנו!
-
חן תודה
פשוט הגעתם וחיפשם חניון או שהכרתם מראש?
כמו כן יכולה להמליץ לי על מסלולים לפריז ליום או יומיים?
-
אני לא חושב שנסיעה עם אוטו (וחניה) תעלה לכם מהותית פחות מתחבורה ציבורית. כמו כל עיר גדולה חניה יכולה לעלות עשרות אירו ליום.
חזרתי לאחרונה מפריז. אל פריז הגענו באוטו ביום שבת אחר הצהריים (סביבות 6 בערב) וחצינו את רוב פריז עם אוטו, כולל ליד איזורי תיירות
לנו לא היה קושי מיוחד לנהוג. כלומר כמו כל עיר גדולה וזרה. זה לא קל, יש במקומות עם כבישים רחבים וכאלה עם רחובות צרים, הולכי רגל ועוד, אבל מסתדרים.
אפילו חניה ברחוב הייתה זמינה באיזורי המגורים (לא תיירות) אם כי לא ניסיתי
אבל:
שימו לב שזה היה שבת אחר הצהריים ובאוגוסט בתקופת החופש של הפריזאים. אני מניח שבאמתע השבוע ולא בחופש דברים יהיו שונים
בבירור מראש מצאתי שלל חניונים (גוגל מפס). מחירי חניה כמו בכל עיר גדולה לא זולים (כמה אירו לשעה – ליום זה יכול גם להיות 20 ו-30 אירו תלי איפה חונים) אבל יש. יש גם אפשרויות להזמין מראש חניה.
אני מציע שלפני שנכנסים לשאלה של רכב, איפה חונים תחשבו איפה מטיילים ומה עושים. זה משפיע על השיקולים.
אם למשל מדובר על שיטוט רגלי באיזור מצומצם יחסית – אז חניה אי שם במרכז השטח הגיונית.
אם מדובר על מסע דילוגים ברחבי פריז – האם אתם רוצים לדלג עם אוטו? או עם תחבורה ציבורית? אוטו מאד יסרבל. ואם תחבורה ציבורית – עד כמה זה חשוב איפה חונים? וגם כמה יעלה מסע דילוגים בתחבורה ציבורית, והאם לא שווה כבר חופשי יומי. ואם חופשי יומי – כמה יעלה להוסיף לו עד דיסני?
-
בדקתי מראש בגוגל מפס מיקום של חניות אפשריות והוספתי למפה. בחלק מהחניות ניתן להזמין חנייה מראש, אנחנו לא השתמשנו בזה.
לגבי מסלולים – אנחנו משפחה די איטית, מעדיפים מעט אטרקציות ביום.
הבנים שלי מאוד רצו לבקר באיצטדיון כדורגל פארק דה פרינס אבל מהתכתבות שערכתי איתם לפני הגעתנו הבנתי שהוא יהיה בשיפוצים בתקופה שבה נבקר בפריז. לכן התוכניות קצת השתנו…
בזמן שהותנו בצרפת, צרפת זכתה במונדיאל! לכן, פריז כולה הייתה מקושטת בדגלים. אווירה של חגיגה.
ביום הראשון בפריז היינו במשחקייה של פליימוביל. בגלל גילאי הילדים שלי (14, 13, 11 ו 5.5) חשבתי שנהיה שם רק כשעה אבל הם די התלהבו ובסוף היינו כמעט 3 שעות.
משם המשכנו ברכב למגדל אייפל. רכשנו מראש כרטיסי עלייה למגדל. זו ממש הייתה חוויה לילדים שלי.
לאחר מכן נפגשנו עם צלמת ישראלית שגרה בפריז והיא צילמה אותנו. כ 200 תמונות משפחתיות על רקע מגדל אייפל בפארק למרגלות המגדל וגם בגני טרוקדרו. זו הייתה חוויה משפחתית נהדרת. אני רציתי לשוט על הסיין – השאר רצו לוותר...
ביום השני בפריז נסענו עם הרכב לשער הניצחון, טיילנו לאורך השאנז אליזה לגשר הקונקורד והכיכר. לא נכנסנו למוזיאון הלובר רק ראינו אותו מבחוץ.
משם נסענו בתחבורה ציבורית למונמרטר – טיילנו, אכלנו וחזרנו לרכב.
-
איך שלא הפכתי את זה נסיעה מ villages nature למרכז פריז בתח’’צ תעלה כ 10 יורו לאדם לכיוון, אולי על הילד נשלם פחות
מכיוון שאנחנו בכול מקרה עם הרכב ועלות הדלק היא לא משמעותית במרחקים כאלו אני מתקשה להאמין שחניה תעלה יותר מ 50 אירו ליום ולכן השיקול הכלכלי ומבחינת הנוחות כן להגיע עם הרכב
מהצד השני יש את הנושא של למצוא חניה ולכן אני מנסה להבין כמה זה קשה/מסובך עד בלתי אפשרי וייקח כמה שעות להסתובב בין חניונים