בטחון אישי בברזיל?
-
האם לא מסוכן לנסוע לבד לברזיל מבחינת בטחון אישי?
-
המצב שם לא משהו לאחרונהדי מטורף עכשיו בברזיל, מכל הבחינות. בעיקר אחרי ניסיון ההתנקשות בבולסונרו בשבוע שעבר. אין סיבה לא לנסוע לשם [ואין שום אזהרת מסע של משרד החוץ בנוגע לביטחון], אבל כדאי לפקוח עין, לא להסתובב באזורים מפוקפקים לאחר רדת החשיכה, לנסוע במוניות מורשות ושירותי נסיעה שיתופית [Uber וכו’], לא להסתובב עם תכשיטים או מכשירים אלקטרוניים גלויים, לא לקחת הרבה מזומן, לא לשלוף את הטלפון הנייד בהפגנתיות – בקיצור, נוהלי הזהירות הרגילים בברזיל, אולי פלוס עוד טיפת תשומת לב אקסטרה.
אני מאמין שבעיירות הקטנות ובחופים המצב הרבה יותר רגוע, אבל תמיד כדאי לברר אצל פקיד הקבלה במלון, בלשכת התיירות, או לשאול תושבים מקומיים.
-
רונון יקר,
הרבה אנשים חוששים להגיע לישראל מתוך פחד שברגע שינחתו בארץ, מחבל מתאבד יתפוצץ עליהם. לא די בכך, הם חיים בתפישה שבישראל חיים באוהלים, מתניידים באמצעות גמלים ובכל מקום יש רק חול וחול... אבל אנחנו יודעים שהמציאות והחיים האמיתיים בישראל אינם דומים במהומה למתואר לעיל.
אותו דבר לגבי ברזיל. רק כדי לסבר את האוזן, אני מוציא כל יום טיולים לכל רחבי ריו, פוגש תיירים מכל העולם ומכולם אני שומע עד כמה הם מרגישים פה בטוחים ומוגנים, עד כמה המציאות הבטחונית שהם ניזונו ממנה מהתקשורת שונה מהיום-יום שהם חווים ומרגישים כאן בריו דה ז'ניירו.
מאז הסוף שבוע האחרון, הייתי ארבע פעמים עם תיירים באחת הפאבלות ולא רק שהבטחון היה 100%, היה קונצנזוס בקרב הלקוחות שלי שזה היה הטיול שהם הכי אהבו, התרשמו והוקסמו, כי יכלו לפגוש ולהכיר מציאות וחיים אחרים ממה שהם ידעו עד כה. מחר אהיה שוב פעם עם תיירים בפאבלה ואני בטוח שגם עבורם זו תהיה חוויה מדהימה ובטוחה. אני מארגן גם טיולי לילה, לפעמים בשעות הקטנות של הלילה, לפנות בוקר והכל מתנהל על הצד הטוב והבטוח ביותר.
כמו בכל מקום בעולם, יש מקומות שאתה צריך להיזהר ולהקפיד יותר, לא לענוד שעון רולקס ולא להסתובב עם חולצה פרחונית ומצלמת גו פרו תלויה על הצוואר
. אבל מדובר על אחריות ולא על חרדה.החבר "חתול רובוט" כתב שמטורף כאן בגלל ההתנקשות במועמד Bolsonaro, לא הבנתי את ההקשר לשאלה שלך, אבל "מטורף" כאן כמו בארץ כי זו מערכת בחירות. גם "מטורף" פה בגלל המשחק של Flamengo נגד Corinthians היום (ד') במראקנה. כמו שגם "מטורף" כאן בקרנבל.
תיקח את ה"טירוף" של ריו ושל ברזיל למקום חיובי ותאפשר לעצמך להרגיש.
תגשים את החלומות שלך, תשתחרר מכל מחסום ותתחבר לקסם ולכל מה שיש לריו להציע ולהעניק עבורך.
מצרף כמה תמונות, כולל מהפאבלה...

-
תודה על התשובה
באמת מרגיע…...
-
לא קשור לנסיעה לבד או ביחד, קשור לאיפה אתה מסתובב ואיך אתה מתנהל.
יש אנשים שמסתובבים עם רולקס בריו ויש אנשים ששודדים אותם בריו,
הבעיה בברזיל ובריו בפרט זה שגם בשכונת איפנימה או בחוף בקופקבנה או בבילוי בלאפה (מקומות מובהקים לבילויי תיירים ומקומיים) יש ריבוי של מקרי שוד,
אז באופן יחסי ריו פחות בטוחה ממקומות אחרים בברזיל או ביבשת.
וביחס לפבלות, זו הטעייה לצייר אותן כמקום בטוח לתייר -כל פאבלה והאופי שלה, והפאבלות בהן מבקרים התיירים מקבלות כסף מהסיור וכך כולם מוגנים.
יחד עם זאת, מאות אלפי או מיליוני תיירים בברזיל כל שנה, ורובם המוחלט חוזרים הביתה בסדר גמור.
וכפי שנאמר, יהיה בטוח יותר באזורי חוף מאשר הערים הגדולות. -
שאלה ל SHAGRIRמה שכתבת נכון גם לסאו פאולו?
-
סאו פאולו הרבה פחות מתוירת, שם יש “פשע שבשגרה”, כלומר נערים שמכייסים וכולי, אבל אפשר לומר שהרבה יותר בטוח מאשר ריו, בעיקר כי אתה תסתובב בעיקר בשכונות טובות במרכז
-
מה הכוונה “יותר בטוח מאשר בריו”?
אמרת בתגובה הקודמת שבטוח בריו יחסית כמובן כמו בכל מקום אחר
-
מחדש –
כל מקום בעולם בטוח. תלוי בזמן, תלוי במזל ותלוי בך. ריו אחת מהערים המתוירות בעולם אולי, ולא סתם. סאו פאולו אחת ממרכזי העסקים החזקים באמריקה כולה.
עכשיו מה השאלה על בטחון? מה זה בטחון בעיניך? כל מקום וחוקי ההתנהגות שלו – בישראל פותחים עיניים להתרחשויות של פיגועים, בתאילנד נזהרים מקטנועים שגונבים ארנקים ובברזיל נזהרים לא להיכנס לאזורים מסוכנים ולפקוח עיניים מגנבים.
אנשים מסאו פאולו לפעמים לא מרגישים בטוחים בריו, זה קיים. המבנה של ריו, פבלה לצד שכונת מגורים רגילה בשילוב עם הרחובות הצפופים יחסית במקומות מסוימים, חוסר תאורה בלילות ועוד גורמים יכולים להביא למקרי פשע בהמון פינות שנראות בשעה מסוימת בטוחות לגמרי.בסאו פאולו לעומתה, מרכז השכונות “הטובות” לרוב לא ימשכו עבריינים כמו בריו, אבל עדיין קיים עוני ואוכלוסיות חלשות (לא הייתי בסאו פאולו כמה שנים, כל שנה המצב משתנה ממילא). לא תקבל פה מספר מדויק במה הסיכוי שיקרה לך משהו, ואין סיבה שתכווין את הטיול שלך לפי המקום שיראה לך שפחות סביר שיקרה משהו, כי גם בסאו פאולו עלולים לשדוד אותך וגם בחוף הים בסלבדור.
אני פשוט אומר שאני מכיר בריו מקרים יותר קיצוניים של שוד – החל ממעקב אחר אנשים בחזרה מבילוי בלאפה, וכלה בשוד של הוסטל מלא בבוטאפגו. האם זה אומר שעדיף לנסוע לסאו פאולו מאשר לריו? ממש לא. ריו עדיין מהנה ומשתלמת יותר לתייר. פשוט פקח עיניים והיה עירני לאיפה אתה נמצא. -
רונון, מה שכתבתי תקף לריו, סאו פאולו, סלבדור ולכל מקום.
כפי שכבר סיפרתי, אני פוגש כל יום תיירים מכל מקום בעולם ונמצא עם חלק גדול מהם בקשר, עוד לפני שהגיעו ונחתו בברזיל.
השאלה שלך רלוונטית ובמקום, אני פוגש אותה תמיד, לצערי בעקבות דיווחים לא פרופורציונאלים ומוגזמים מצד התקשורת. אבל באותה מידה שאני נתקל בחששות האלה, אני פוגש תיירים מוקסמים ונפעמים מהרגע שהם כבר כאן, כולם מציינים עד כמה שהם מרגישים בטוחים ומוגנים וצוחקים על הלחץ שהיו שרויים בו קודם.
אני לוקח תיירים לבילויי לילה, מועדונים, מסיבות ואורח חיים קריאוקה, יוצאים לבקר בפאבלות, מטיילים בכל ריו. כמובן שאני דואג לשלומם ועושה כל מה שבשליטתי כדי להבטיח זאת אבל אין שום סיבה לבטל או לפסוח על טיול לריו, העיר המופלאה.
תזכור שגם בארץ יש מקומות שלא תמליץ לתייר או לבן משפחה להסתובב בהם לבד, מקומות שלא מתאים להסתובב בלילה, אזורים שאתה בעצמך תרגיש לא בנוח, תרגיש לא שייך.. ככה זה בכל העולם.
בשביל זה אנחנו פה, שתוכל להתייעץ, לשאול ולקבל את ההמלצות ועצות שלנו.
תשתחרר ותאפשר לעצמך להרגיש ולהנות, שים את הדאגות ובעיות בצד ובוא לריו- אני בטוח שתחזור אחר כך לשרשור הזה כדי לספר עד כמה החששות שלך התבדו
. -
היום היו לי זוג לקוחות מאוסטרליה.
זוג מתוק ומקסים, באו לחגוג כאן בריו 40 שנות נישואים
.האישה בדיוק סיפרה כמה הפחידו אותה לפני שבאו לברזיל ושיתפה כמה שהיא
מרגישה כאן בריו הרבה יותר בטוחה מאשר במדינתה אוסטרליה.
סיפרה כמה שיש שם מכת אלימות ורציחות ברחובות, אנשים מסוממים ושיכורים תוקפים סתם ללא סיבה ובשעות מסוימות לא מסתובבים בחוץ, שלא לדבר על אזורים שלא נכנסים אליהם..
ישר נזכרתי בשרשור הזה.
האם זה אומר שלא הייתי נוסע לאוסטרליה?
לא.
הייתי בודק, מתעניין, לומד את הנושא ופועל באחריות לפי כללי זהירות בסיסיים.
אותו דבר לגבי ברזיל וכל יעד תיירותי אחר בעולם
.