התייעצות בנוגע לטיסות
-
מה שלומכם, שנה טובה

אני בשלב סגירת הטיסה למזרח, החלטתי שאני מתחיל בתאילנד ועלו לי כמה שאלות:
1. האם אפשרי לעשות כרטיס טיסה לכיוון אחד לתאילנד+ יציאה מראש לאחת המדינות המתוכננות (חודש ממועד הטיסה בטווח הויזה) ---- לצורך העניין לאוס, בלי חזרה לארץ, כאשר החזרה לארץ לעשות בנפרד 'מתי שיתחשק' בטיול ולא שיקבע מראש--- כך בעצם אוכל לעשות זאת בלי סוכן ומתי שארצה? האם זה אפשרי מבחינת הבירוקרטיה של הכניסה למדינה (כל עניין הוויזות למניהן ועניין כרטיסי היציאה)?
2. האם בכלל כדאי לעשות דבר כזה בלי סוכן? אילו סיכונים כרוכים בכך אם בכלל?
3. אילו מדינות דורשות לראות כרטיסי יציאה מהן? מהמדינות הבאות: לאוס, קמבודיה, פיליפינים, וייאטנאם, בורמה..
4. הבנתי שיש כל מיני אתרים שמציעים כרטיסים פקטיביים במצב כזה, איך זה בעצם עובד? האם צריך להדפיס את הכרטיסים הפקטיביים או פשוט להציג את הקובץ שלהם דרך הפלאפון?
את הקטע הזה לא כזה הבנתי וזה מבלבל אותי ממש

למי ששואל, זה לא שאני נגד סוכני נסיעות חלילה, פשוט רוצה לבדוק אופציה אחרת שאולי גם תוזיל וגם תוריד ממני את התלות בסוכן.
תודה מראש
-
לתאילנד.אם ניכנסים בטיסה ללא ויזה מקבלים 30 יום בכניסה.אבל אולי יבקשו ממך להראות כרטיס יציאה.תלוי במצב הרוח של אותו פקיד הגירה. פיליפינים.בורמה.וויאטנם דורשים להראות כרטיס יציאה. לי לא ברור מהיכן הבנת שיש אתרים שמוציאים כרטיס פיקטיבי.אם תצליח אז יופי לך.לגבי קניית כרטיס דרך אתרים או סוכן לכל אדם יש העדפה אחרת.תיבדוק מחירים עם סוכן וגם דרך אתר והחשוב זה אמינות.
-
מתאילנד ללאוס לא כדאי לטוס.
במקום כרטיס טיסה ללאוס, עשה ויזה לתאילנד.
מבנגקוק קל ונוח לעבור לויאנגצ’אן. נוסעים ברכבת או באוטובוס תירים נוח וחוצים את הגשר ללאוס.
ליד ביקורת הגבולות מחכים טוקטוקים להעביר את הנכנסים העירה.
בתור לביקורת הדרכונים כדאי להצטרף 2-4 לטוקטוק.
בלאוס, ויטנאם וקמבודיה לא דורשים כרטיס טיסה. רבים נכנסים ויוצאים במעבר יבשתי.
אין שום סיבה לפנות לסוכן כדי להזמין טיסה פשוטה, הכל באינטרנט.
מאידך, יתכן שכרטיס הלוך ושוב גמיש יהיה יותר זול משני כרטיסים בכיוון אחד. בדוק.
-
הי,
פיליפינים חייב כרטיס יציאה.
שאר המדינות למיטב ידיעתי לא חייבים כרטיס יציאה, בעיקר כי יש אפשרות למעברים יבשתיים. ויאטנם מעולם לא דרשו ממני להראות כרטיס.
יחד עם זאת, זה כן תלוי על איזה פקיד נופלים ולכן במדינות שיש מעברים יבשתיים לרוב מספיק להראות כרטיס חזרה לישראל שמראה על כך אתה עובר בין מקומות ובסוף חוזר.
לרוב, כרטיס הלוך חזור יהיה זול זול משני כרטיסים נפרדים.
כדי להיות גמיש, אתה יכול לקנות כרטיס המאפשר שינוי יעד ו/או שינוי תאריך. גם אם יש לזה תוספת תשלום, עדיין לרוב יהיה זול יותר משני כרטיסים נפרדים.
המלצתי בעבר ועדיין ממליץ, לטיול ארוך לעבוד עם סוכן אישי.
התוספת למחיר יחסית זניחה ויש לך מי שמטפל בבעיות במקרה הצורך. עוזר לשנות תאריכים ויעדים, יש לו קשר טוב יותר לחברות התעופה, יש עם מי לדבר.
אגב, יכולים גם לעזור (אם מוכנים) ב”כרטיס פיקטיבי”. זה לא באמת כרטיס פיקטיבי, אלא פשוט הזמנה ללא כרטוס ולעין רגילה היא נראית בדיוק כמו כרטיס רגיל.
אגב, מכל היעדים האלו ניתן לרכוש כרטיס יציאה במחירים ממש נמוכים ליעד אחר במזרח ואז או להשתמש בכרטיס או שלא. צריך לזכור שבכל מקרה יש לך מגבלות שהייה של ויזה אז הגמישות די מוגבלת.