דרום אפריקה - “At your Own Risk”
-
טיול השפל שלנו ביום.
והים בשיא הגאות לקראת שקיעה
-
מתנתקים בקושי רב מהים שמתחיל לעלות שוב, והולכים לפארק הפילים Knysna Elephant Park – בשביל הילדים.
ובשבילכם להלן קישור:
http://knysnaelephantpark.co.za/
לפי הסברי המקום, החווה נחשבת חוות שימור לפילים פגועים שלא ניתן להחזיר אותם לטבע.
מיקום – מנייזנה לכיוון פלטנברג, (יש גם עוד פארק מזרחית מפלטנברג) – יש סיור של שעה וחצי הכולל הליכה בדרך נופית יוצא רק פעמיים ביום: בחורף 07h30 or 16h00 (מוגבל ל- 8 אנשים): עלות 590 למבוגר, 260 לילד עד גיל 12. לא מתאפשרת יותר רכיבה על הפילים (וזה דווקא טוב, כי זה אומר שלא מתעללים בהם)
אפשרות נוספת הסיור בחוות הפילים (290 מבוגר, 120 ילד) יוצא כל חצי שעה מ-9 עד 15 ואין צורך להזמין עבורו מקום.
אנחנו בחרנו באפשרות השנייה.
הילדים אהבו, ונהנו מאוד – יש סרט הסבר, ואחכ מסיעים לאיזור של הפילים, יש אפשרות להאכיל את הפילים, ובזכות איריס גם ידענו שאם רוצים, ניתן להשאר באזור של הפילים כמה שרוצים.
אנחנו נשארנו שעה.
סה”כ חוויה נחמדה, מעט סינטטית, שבוודאות היינו פוסחים עליה בטיול נטול ילדים.
ואחרי שראינו את הפילים בקרוגר, הפילים בחווה זאת נראו לנו די מסכנים.
ובכל זאת בשלב זה של הטיול, הביקור בחווה הסב הנאה גדולה לילדים.
אחרי הפילים, חזרנו ל- Knysna לביקור ב- Thesen islands
שהנו רובע מגורים על מרינה שזכה בפרסי עיצוב רבים, כולל 19 איים מלאכותיים מקושרים על ידי 21 גשרים קמורים ומוקפים מים בגאות ושפל. במרינה כ-550 יחידות דיור ,רובן בתים בודדים הבנויים בסגנון אדריכלי קולוניאלי ימי, כהמשך לאדריכלות המקומית של העיר וקשריה הימיים ההיסטוריים. אם אתה לא תושב או אורח מוזמן לא ניתן להכנס פנימה אל אזור המגורים, וניתן להסתובב בשטחים הצבוריים בלבד (גלריות, בתי קפה)
בחלק המערבי של האי לעיל,על קו הלגונה, נמצא המשרד של s SANPark , שם ניתן לראות באקווריום סוסני ים המאפיינים את האיזור .
אז הסיור באי היה נחמד, אבל האקווריום הפצפון לא באמת שווה ביקור (וכמובן שמאוד הסתלבטו עליי שבכלל חשבתי שכן), אבל, כרעיון
לסיור אפשרי , ועל סמך מה שאמרו לי נציגי הפארק באם מגיעים לאזור זה של ניינזה בזמן השפל, יש אולי סיכוי לראות את סוסני הים בים.אנחנו כבר לא היינו שוב בשפל, לבדוק זאת בשבילכם, אבל אולי (לא בטוח) שווה ניסיון .
לאחר סיור ב- Thesen islands, חזרנו למנוחת צהריים מאוחרת / שייט נוסף בקייאקים באזור המלון (איש איש ובחירתו).
את הערב, כמו גם בערב קודם בילנו במסעדה באיזור Waterfront
בסה”כ מפלס האושר הגבוה נשמר גם ביום זה.
-
יתומים על שולחן העריכה
ופינתנו הקבועה – אפשרויות נוספות באיזור Plettenberg Bay:
The crags בטווח של כ- 11 ק"מ נמצאות מספר אפשרויות של פעילויות הקשורות לבעלי חיים.
יש פרטים גם בקישור – http://www.kougatourism.com/?s=The+crags
מרכז להצלת חתולי בר: Tenikwa Wildlife Awareness Centre , http://tenikwa.com
עוד בחיות – אפשרות לכרטיס משולב או נפרד עבור שלושת האפשרויות להלן
Birds of Eden
monkey land (נמצא ממול) http://www.monkeyland.co.za/
jukani wildlife sanctuary
Elephant Sanctuary – פארק פילים נוסף (המאפשר גם הליכה על הפילים) – ://www.elephantsanctuary.co.za/
אנחנו בחרנו בחוות פילים ליד ניינזה, ובהמשך גם בחווה לשימור חתולי בר בהרמנוס, אז עבור משפחתנו כיסנו את הג’אנר.
אפשרויות נוספות בניינזה:
סיור ב- "ראש" המערבי הוא- "Featherbed
השמורה בבעלות פרטית, ולכן ניתן לבקר בה רק בסיור מאורגן, לנוכח השריפה שנה קודם לכן, לא היה אפשרי בזמן ביקורנו, אבל בזמן כתיבת שורות אלו, כבר נפתח מחדש
סיור או לינה : island Leisure
סיור ב- טאון שיפ Township ערי הטאון שיפ הן תוצאה של מדיניות האפרטהייד, שהיתה במדינה, עד לשנת 1996. אלו הן ערי פחונים ועוני של התושבים השחורים במדינה, ערים הנמצאות בצמוד לערי הלבנים. הסיור הומלץ מאוד ע”י יובל.
תוצאות הצבעה דמוקרטית אצלנו פסלו את האפשרות.
אגב, הדמוקרטיה אצלנו קיימת בטיולים, אבל היא בעיקר משגשגת היכן שאני אמביוולנטית ומודה שכאן היתה לי התלבטות – כי מצד אחד זה חשוב לראות ולחשוף את הילדים גם לצד אחר נוסף, מאידך בתחושה שלי על סמך חוויה מקבילה באתיופיה, שקיבלה חיזוק מהבחורה המאוד אדיבה בקבלת המלון, יש משהו לא לגמרי אמיתי ומעט סוג של קרקס לתיירים בסיורים האלה.
אז כן מראים את המקומות האמיתיים, אבל לוקחים אותך למקומות הקשים ביותר וכולם עושים לתייר מעט הצגה.
סביר שלא כולם יסכימו איתי, אז להלן קישור לסיור דרך חברה שקיבלה המלצות: http://www.emzinitours.co.za
הסיורים יוצאים בשעה 10 , וב- 14.
ניתן להזמין עצמאית או גם בעזרת המלון
קצת פחות חינוכי, אבל עוד אפשרות – שייט בסירת מנוע מהירה– knysnaribadventures, יוצא מ- WATERFRONT , ולפי חוות הדעת נראה כיף.http://www.knysnaribadventures.co.za/
לא הייתי סגורה שנלך על זה, בכל מקרה ההתלבטות נעצרה כאשר הם שלחו לי מייל שבאוגוסט 2018 הם סגורים לרגל שיפוצים.
שוק בשבת באיזור ניינזה, וציון מעולה ב- TA , פתוח בין 8 ל- 12 Wild Oats Community Farmers Market,
אנחנו לא היינו כאן בשבת, אז לא היה רלוונטי.
טראק הפילים – ביערות נייזנה The Three Elephant Hiking tails,
מידע באדיבות CAFRICA
22 ק"מ צפונית לנייזנה בלב אזור היערות הדרומי של הקייפ לרגלי הרי Outeniqua כ- 300 עד 500 מ' מעל פני הים – נמצא יער Diepwalle למרות שהנוף כאן שייך למדבר הקארו, היער מפורסם בעצים הנדירים שבו המהווים חגורה ירוקה ממוסל ביי ועד לנהר Keurbooms, ובין האוקיינוס ההודי להרי Outeniqua.
http://www.gardenrouteadventureguide.com/elephant-hiking-tai ls.html
אפשרות טיול נוספת ביערות באזור –
טיול הליכה ביער: Drupkelders Trail, כולל שחייה ב- rock pool, כמות המטיילים היומית מוגבלת בכדי לשמר את המקום , ונדרש אישור מקדים מרשות הפארקים (משרד בניינזה).
-
מהרהורי שולחן העריכה
ועוד פינה קבועה כאן לפני שממשיכים –
אני התלבטתי קשות, כיצד למקם את הלינות באיזור דרך הגנים, כמו גם לאפשרות יותר כוכבית לעומת אפשרות יותר מתגלגלת
אז בכרוניקה ידועה מראש אצלי מאז שהילדים מעט גדלו, בחרתי בפיצול המכסימלי ללינות .
וזה משום שהייתרון של מיקום יותר מרכזי בטיול , עולה לטעמי, עבורנו, על החסרון של האריזות התכופות .
חיבוטי הנפש נעו ונדו בין שלושת האפשרויות-
- פיצול מכסימלי: ציצקאמה 2 לילות, פלטנברג או ניינזה 2 לילות ומוסול ביי לילה אחד. פלטנברג יחסית קרובה לציצקאמה אבל ממוקמת מאוד טוב לפעילויות באיזור. מוסול ביי – כנראה שאין הרבה מה לעשות בה, אבל נוחה למיקום אחרי סקי חולות וגם מפצלת את הדרך הארוכה להרמנוס.
- פיצול חלקי: ציצקאמה 2 לילות, 3 לילות בניינזה
- כוכב זוהר – לינה בפלטנברג בלבד כ- 5 לילות כעוגן יחיד לדרך הגנים.
חוכמת הדיעבד הסובייקטיבית שלי – אנחנו למדנו עם השנים, לארוז ביעילות, ופחות סובלים מהמעברים. מאידך האפשרות לקום קצת יותר מאוחר, ולבלות יותר בבילויי באתר עצמו ופחות בנסיעות (כוכב מעלה את זמן הנסיעות) בפרט בעונה שמחשיך מוקדם, מהווה ייתרון גדול עבורנו.
ניינזה נבחרה במקום פלטנברג בכדי לאפשר לנו עוד קצת התקדמות ביחס לציצקאמה וגם לפי האתרים ששקלתי ותוכנית הטיול לא הסתמן ייתרון מובהק לפלטנברג ואחרון חביב – הסמיכות לים של הבקתה בניינזה קסמה לי בתיאוריה והוכיחה את עצמה גם בטיול .
בנוגע להחלטה לעצור במוסול ביי- עבורנו היתה מעולה, כי באותו יום חזרנו מסקי חולות עמוסים בחול – האפשרות למקלחת אחרי נסיעה יחסית קצרה , כמו האפשרות של מכונת הכביסה עם המייבש שהיו בדירה במוסול ביי (ולא היו לנו קודם) – היתה מאוד חיונית לנו.
אז אם אתם מתלבטים, תנסו לראות איזה אתרים יותר קולעים לטעמכם, ולפי זה תנסו להתמקם
ולמרות הנאמר לעיל, למען אסכולת הכוכב – באם היה עליי לבחור מקום לינה אחד בדרך הגנים, ללא ספק שפלטנברג זהו המקום (מבחינת מיקומו ביחס לכל האפשרויות הקיימות בדרך הגנים)
חג שמח,
טל
-
יום 5 בדרך הגנים – יום רביעי, 15 לאוגוסט
יום מאתגר, ידעתי זאת עוד בשלב התכנון אבל לא רציתי לוותר על האתרים הנבחרים.
בתוכנית –
- יציאה מוקדמת מניינזה
- טיול בשמורת Wilderness
- סקי חולות בשעה 14 במוסול ביי, לינה במוסול ביי
סה”כ כשעתיים נסיעה, כ-130 ק”מ, ולהלן מפת היום שכוללת גם אתרים שידעתי מראש שלא נגיע, אבל סומנו – שאם במקרה…
בפועל-
למעט שינוי קטן, ביצוע דומה לתיכנון, קרי - Wilderness וסקי חולות.
והשינוי, די צפוי למי שמכיר אותנו, מקורו בסעיף הראשון – היציאה אכן התרחשה, אבל מוקדמת – קצת פחות

איך גישרנו על פערי הזמן, ביום שגם כך סומן כמאתגר מבחינת לו”ז

פצחנו בריצה (פשוטו כמשמעו לא כדימוי)
רוצים לבוא לרוץ איתנו?
ולפני הריצה – להלן לפניכם הסיבה שבגינה (בין היתר), היום שלנו במציאות התחיל בקצב שונה שמזה של הדפים.
ארוחת בוקר במלון לא היתה.
עצלנים גדולים אנחנו בטיול הזה, עד כה לא ממש עברנו באיזה סופר ראוי
משמעו – אוכל בבוקר אין, רעב – יש ויש
חטיבת התיכנון קראה בדפים שלה, שיש מאפייה מאוד מומלצת – Île de Païn
פתוח 8-15 (למעט ראשון ושני),
https://iledepain.co.za/#idp_home
Thesen Harbour Town
התוכנית (כי אין זמן), רק לקנות מהמאפים הנפלאים של המקום ולאכול בדרך.
הביצוע (כי תסתכלו כמה נחמד ונעים לשבת פה, ובטוח שכבר נסתדר עם התוכניות שלנו ), שהתיישבנו לאכול ארוחת בוקר, באותו ריטואל מקסים של אתמול – אוכל מעולה, שירות מהיר . מומלץ בחום !
-
פארק וויילדרנסWILDERNESS
כניסה עם WILD CARD חינם.
הפארק פתוח מ-7 עד 18
המסלול השכיח ביותר בפארק זה , שגם אצלנו סומן -
King Fish Trail
הנו המסלול הפופולארי ביותר כ- 40 דק' שיט בקייאק עד לרפסודה, משם עוד הליכה של כ-40 דקות על דק עץ עד המפל. כ-4 ש' הלוך חזור כולל עצירות אמור לקחת כל המסלול.
את הקייאקים שוכרים ב- EDEN ADVENTURES
אבל אפשר גם ללכת הכל ברגל, כפי שאנחנו בחרנו לעשות.
השמורה נחמדה, חלקה הראשון הליכה ביער (או המקבילה לה בקייאקים ) המעבר ברפסודה מגניב, משם הליכה בדק עץ עד למפל והכל בחזרה.
עד הרפסודה היינו די אופטימים.
ברפסודה הבנו, שאין לנו באמת סיכוי להגיע למפל, לחזור ולהגיע בזמן למפגש סקי חולות.
ועוד חייבת לציין שהשמורה נחמדה, אבל לא מרהיבה כמו קודמותיה.
כך שלא חשנו צער לפספס אותה ומאידך את סקי החולות הילדים מאוד רצו.
ואז החלטנו להתפצל – חלקנו הסתובב חזרה, וחלקנו פצח בריצה למפל (הדרך נוחה על דק וגם בכל מקרה הזדמנות טובה לרוץ, עיסוק קבוע אצלנו בימים רגילים, אבל מאוד קשה לביצוע בטיול הנוכחי).
החלק שנותר מאחור – פצח בקולקציית תמונות דוגמנות לפיטריות האזור.
החלק הרץ הגיע למפל ורץ חזרה: מפאת קוצר הזמן והנשימה, אין תמונות – המפל נחמד לא מרהיב. לא חשנו צער עבור קבוצת הפיטריות.
-
סקי חולות
הספורטיביות של היום הזה נמשכה, פגשנו את ליאון לסקי חולות (מסתבר שבצהריים (14) נקודת המפגש היא בסמיכות לחווה בה נמצאת הדיונה, כ- 20 דקות מערבית למוסול ביי).ההזמנה לפעילות נעשתה במייל, תזכורת נשלחה יום לפני. בתקשורת עם ליאון הוא שלח לנו נקודת ציון למפגש.
ובכלל התקשורת עם ליאון נוחה מאוד, תגובה מיידית וזמין גם בוואטאפ, הדרכה נעימה, ונוף דיונה משגע, עלות – 400 ראנד למשתתף.
וכשכבר הגענו -
ליאון הסביר לנו שהדיונה כאן טובה לגלישת סקי חולות בכל מזג אוויר כי החול כאן הוא חול נחלים ולכן הגלישה אפשרית ואף טובה יותר אחרי גשם (אירוע שאומנם אנחנו טרם חווינו, אבל יכול להתרחש בחורף – ולכן מראש בחרנו לכאן את סקי החולות).
נהנו מאודדד

לקחת בחשבון שלרדת את הדיונה זה כיף גדול
אבל אחרי כל ירידה יש עלייה ואין כאן שירותי הסעה.
לטעמנו דווקא שיש מאמץ ההנאה גדולה יותר, אבל שתדעו מראש שבזה זה כרוך.
מראש הדיונה, ליאון הצביע על דירת הנופש הרווקים של הנסיך הרי, הנוער צילם בהתרגשות.
הבעלים של החווה החביב עד מאוד, לקח אותנו בתום סקי החולות למקום בו נצפו לאחרונה לוויתנים, ראינו קצה זנב – רק בשביל להגיד שראינו, לא ממש.
אבל המקום היה נחמד
היום הסתיים בלינה בדירה מומלצת במוסול ביי – King Fisher 6מרווחת, מעוצבת יפה, מאובזרת למשעי כולל מכונת כביסה ומייבש, שבגדינו כבר שיוועו להם – ולכן הצמד עבד כל הלילה.
ממש לא רחוק מהדירה, מסעדה בעלת אותה שם, לאון המליץ – אמר שלא גורמה אבל נחמד מאוד. מסכימים לגמרי.
-
זהו – מחר נוסעים להרמנוס
ולפרידה, ורק להמחיש שהכל יפה כאן, עוד קצת תמונות ליד הדיונה – בשמורה ששמה ככל לא הופיע ברשימות – ועדיין תראו כמה יפה כאן.
-
דרום אפריקה -מי בא לרוץ איתנו בדרך הגנים?טלטל יקירתי
את נהדרת!
בתור דור ההמשך אני שולחת לך שאפו ענק על כתיבה ברורה, מפורטת והאמת לפעמים מצחיקה (במובן הטוב של המילה). באיך שאת לוקחת אותנו איתך בהתלבטויות של שלבי התיכנון עם קורלציה לחוכמת הבדיעבד. זה תורם המון!
ויופי את שוזרת לנו גם תוך כדי טיפים למסעדות וארוחות בוקר

מאוד אוהבת גם שכל יום / אזור את מפרטת גם מה עוד ניתן לעשות באזור שאתם לא עשיתם. דרך אגב, אטרקציה שקרצה לי (את יודעת שאני רק בתחילת התיכנון) ואני לא רואה אצלך ומהיכרות איתך ברור שיש סיבה, זה צלילת שנורקלים עם כלבי ים בפלטנברג ביי (אולי רק שמא שלא מתאים לעונה..).
המקום לינה שלך בניינזה נרשם אצלי בגדול. משהו חלומי. אז מה אם הקרדיט למטייל קודם? כל חוות דעת נוספת תורמת והמון (בואי אני אוסיף לך גם שיורם לן בה לפני כשבוע והתמוגג). מה שכן, אני רואה (ולא רק בדוגמא הזו) שהלינות בדרא”פ לא זולות כמו שחשבתי...
דבר אחרון, סקי חולות. חיכיתי שתגיעי לפרק הזה. בהתחלה חשבתי וואו כמה מגניב. ככה כולם אומרים. אחרי זה קראתי את הבלוג הנהדר של אחווה ואז התגלה לי אלמנט הקושי הפיסי הכרוך באטרקציה זו. מחקר קטן נוסף והבנתי שאנחנו לא אנשי הכושר הפיסי לזה. ואז את באה והכרעת את הכף מבחינתי. אנחנו נוותר
תודה רבה על הכנות.דבר אחרון, מצטטת אותך לגבי פארק הפילים: “לא מתאפשרת יותר רכיבה על הפילים (וזה דווקא טוב, כי זה אומר שלא מתעללים בהם)” – חן חן על הגישה, אהבתי

התמונות נהדרות, כבר אמרתי?
תמשיכי תמשיכי…
תודה רבה וחג שמח
לימור
-
איזה יופי!
שמחה שנהניתם.
תמונות משגעות.
-
טל,
תודה רבה רבה על השיתוף! התמונות מרהיבות, הפירוט בכתיבתך והקישורים השונים, כולל לסיפורי מטיילים, תורמות לי מאוד.
אתמול גיגלתי מעט, ודרום אפריקה מסתמנת לטיול משפחתי לאוגוסט 2019. תודה רבה!!
אורנה
-
טל,
תודה רבה רבה על השיתוף! התמונות מרהיבות, הפירוט בכתיבתך והקישורים השונים, כולל לסיפורי מטיילים, תורמות לי מאוד.
אתמול גיגלתי מעט, ודרום אפריקה מסתמנת לטיול משפחתי לאוגוסט 2019. תודה רבה!!
אורנה
-
אפריקה.…
איזה געגעויים!! איזו נוסטלגיה!
חלפה בדיוק שנה מאז שחזרנו מהטיול החלומי לשם , אבל אני עדיין מוקסמת ואולי אף " מורעלת"
מהיבשת הזאת…עבורי, שום טיול שעשינו, (ועשינו לא מעט טיולים למדינות וליבשות שונות) ,לא יכול להשתוות לחוויה שחווינו בדרום אפריקה..…
יש בה משהו אחר, מיוחד, כובש.…
טל- הכתיבה והתמונות שלך נהדרות!

תמשיכי לכתוב למען 'הדורות הבאים', למען משפחות מטיילים שעדיין מתלבטות ומחפשות את היעד הבא לטיול המשפחתי.
תגיעו לאפריקה, לא תצטערו!!!
יש רק "בעיה" אחת שאחריה, כל יעד הבא יראה לכם חייור...(זה לפחות מה שקרה לי)
חג שמח,
איזבלה.
-
תודה רבה לימורי על הפרגון והליווי הצמוד
.מרונה – כיף שהצטרפת, ותודה על ההמלצה לקחת סיור של BUSH WALK בספארי הפרטי, הוכיח את עצמו !
אורנה – שמחה מאוד שזה עוזר, הפורום הוא עבורי מקור בלתי נדלה של טיולים לרוב, ומרגישה מידי פעם חובה מצפונית להחזיר חזרה ידע ולא רק לשאוב .מודה שלא תמיד יש לי זמן או אנרגיות, אבל עם הפירוט הנוכחי, נראה לי שהמצפון שלי מכובס ל- 5 שנים הבאות

איזבלה – גם בך נעזרנו כמובן, בעיקר מוכירים לך על רוברג והדירה בקייפטאון. גם אנחנו בוגרי אי אלו טיולים, ואפריקה עדיין הצליחה מאוד לרגש אותנו .
ובנוגע לרשימת האטרקציות בפלטנברג -
חוסר חיבה לשחות במי האוקיינוס הקרים בחורף, כמו גם נוכחות אפשרית של כרישים באיזור הורידה עבורי את אטרקציית השינרקול עם כלבי ים בפלטנברג, לתחתית הרשימה, ועזובה בתחתית הרשימה שכחתי להוסיף אותה עבורכם.
באם מגיעים בחורף, ועדיין בוחרים באטרקציה זאת, צריך להתכונן (כמו בכל האטרקציות הימיות האחרות), שלא תמיד תנאי הים בחורף מאפשרים זאת, אז כדאי לתכנן גם תוכנית גיבוי.
אפשרות נוספת לשינרקול לעיל, קיים גם באזור קייפטאון (מפרץ הוט-ביי), שם טוענים המקומיים שאין כרישים, פרטים בהמשך.
ואם בכרישים עסקינן –
בד”ש טרי מדרא”פ , סיפרו לי שבהתאם להמלצת מקומי, לפיה כשהים סוער (בחורף) וגם בכלל, מאוד מומלץ לבצע את הצלילה עם הכרישים במוסול ביי- גם כי במפרץ הים רגוע יותר וגם בשל הקרבה לחוף .
ואכן מאוד התרשמתי מהתמונות (מצרפת גם לכם)
-
דרום אפריקה - “At your Own Risk”יום 6 – יום חמישי, 16 לאוגוסט
היום עוזבים את מוסול ביי ועוברים להרמנוס Hermanus, פותחים את הבוקר במתחם המוזיאונים הקטן והנעים במוסול ביי
במתחם : עץ הדואר המפורסם, מוזיאון צדפים ושחזור ספינתו של דיאס. בילנו כאן שעה נעימה.
ועוד בהקשר של מוסול ביי, רוצה גם לציין שהדירה שלקחנו מאוד מומלצת, אבל נמצאת בקומה שנייה ללא מעלית (בהמשך לרוח הספורטיבית של היום הקודם)
מכאן המשכנו הלאה לכיוון הרמנוס : שלוש וחצי שעות נסיעה, כ-320 ק”מ: מפת הדרך שלנו ליום זה
כמו תמיד, כמה אתרים נותרו לסבב הבא-
עוד לפני שהגענו למוסול ביי פסחנו על אודסהורן Oudtshoorn
אפשרויות באיזור – מערת הקנגו, חוות חיות ויענים וגם מעבר ההרים SWARTBERG
בדרך מערבה להרמנוס פסחנו גם על קו החוף :
שמורת De Hoop , מטיילים קודמים שהיו ואהבו – רובי נשאר כאן ללינת לילה, דפנה עברה כאן לביקור יום (פרטים בסיפורי טיול שלהם).
קייפ אגולס Cape Agulhas
הנקודה הדרומית ביותר ביבשת, בה נפגשים האוקיינוס האטלנטי וההודי. האוקיינוס רדוד וסלעי מאוד באזור זה, ועד למרחק של 250 ק"מ מהחוף לא עולה עומק הים על 100 מ'.
דפנה עברה גם כאן..
על המלך נפטון לעומת זאת לא פסחנו, ומאוד ממליצים גם לכם לא לפסוח על Panthera
שהנה חוות מקלט לחתולי בר, בה משתכנים 2 אריות לבנים (מבין שניהם אצלנו נפטון הוכרז מיידית כמלך והוא מבחינתנו נשאר בכס המלכות גם אחרי שפגשנו אריות אחרים בטבע ) עוד בחווה – טיגריסים, נמר שחור ועוד .
ההסברים מרתקים, ונותנים הצצה ושיעור על תיירות לא אחראית המובילה להתעללות בבעלי חיים.
סיורים מתקיימים בשעה 10 ו- 15 , אבל חובה להזמין מקום מראש .
כשאנחנו הגענו החיות היו מאוד פעילות, והמקום כמו הדרך אליו היו חוויה נהדרת ומיוחדת במינה.
מומלץ בחום

אחרי פנטרה המשכנו להרמנוס, לי עוד היו תוכניות ליום הזה, ולפי המלצה של איזבלה, חשבתי להכניס לטיול קצר ב- Fernkloof Nature Reserve הנמצאת בשולי הרמנוס.
אבל כדי שבכל זאת נזכור שחורף כאן, ועד כה היה לנו מזל בלתי רגיל עם מזג האוויר, התחיל לטפטף , לא מבול אבל בתוספת השעה הגבולית, והלאות שאחזה בקייטנים הכריע את הכף לוותר .
היום כבר אכלנו ארוחת ערב במלון הדירות שלנו בהרמנוס
הממוקם בתוך מרכז מסחרי עם סופר גדול, וגם מאובזר במטבח מצוייד היטב.
למרות הדרך הארוכה של היום, היה גם יום מקסים.
תם ונשלם עוד יום טיול.
-
תודה רבה לך טל, כיף לקרוא אותך
אנחנו (זוג עם שני ילדים 3 ו 8 והסבים) מתכננים מסלול דומה בדצמבר ושואבים ממך המון מידע, כל הכבוד על התכנון המדודדק והפירוט בו את כותבת
-
יום 7 – יום שישי, 17 לאוגוסט
לוויתנים הפלגות ומה שבניהם-
בניגוד לכל האטרקציות הימיות הקודמות, עליהן פסחתי מבלי להניד עפעף – שייט לוויתנים דווקא כן הופיע אצלי ברשימת המועדפים.
אבל השייט לא יצא לפועל בעיקר עקב תנאי ים סוער (2 מתוך שלושת החברות לא יצאו להפלגות כלל באותו יום בשל הים הסוער) יחד עם אי הבנה במלון (שלא הזמינו לנו בחברה שכן יצאה, למרות שביקשנו וכשגילנו שלא בוצעה הזמנה היה מאוחר מידי), .
הייתי די מבואסת

הייתי לגמרי לבדי עם תחושת האובדן
ייתר בני המשפחה אמרו לי שעדיף להם לא לצאת כלל אם הים סוער.
בסופו של יום ראינו מלאאאאא לוויתנים, ביום זה אבל גם בימים אחרים , כולל אחד שראינו ממש ממש מקרוב.
אז היה פיצוי לשייט המפוספס.
הרמנוס נמצאת על נתיב הנדידה של הלוויתן southern right whale.
הנדידה באזור הרמנוס מתרחשת אומרים הספרים בין אוגוסט לנובמבר.
הלוויתנים שלנו קראו את הספרות, והגיעו יחד איתנו בתזמון מושלם.
בהרמנוס הלוויתנים מגיעים בסמיכות לחוף, ולכן ניתן לראות אותם גם מהיבשה.
נקודות התצפית מפוזרות לאורך 12 ק”מ של טיילת מקסימה במיוחד הנקראת נתיב הצוק – The cliff path.
המלון שלנו ממוקם במיקום מאוד נוח בעיירה (הנמל הישן במפה).
בבוקר המוקדם יצאנו לטיול זוגי מהמלון לכיוון הנמל החדש (ממנו יוצאות החברות המבצעות שייט לוויתנים בהרמנוס) – בדרך ראינו קשת וזנב לוויתן גדול ומרשים ממרחק.
אחרי ארוחת בוקר, בעקבות אובדן האמון באנשי הקבלה במלון (המאוד אדיבים, אבל מסתבר שפחות יעילים) נסענו עם הרכב לנמל החדש לחברה שסומנה אצלי כמובילה בהרמנוס לשייט לוויתנים (המלצות חברים, ושבחי TA )
Southern Right Charters Hermanus
הם אומנם לא הצליחו להוריד את מפלס הגלים עבורנו (חצופים
), ובכל מקרה מסרו שאין להם מקום בשבוע הקרוב – אבל ציידו אותנו בטיפ חשוב היכן ניתן לראות לוויתנים באותו יום !אנחנו הגענו לפי ההמלצה לעמדת התצפית - Siever's Point ושם אכן ראינו המון לוויתנים, קרובים למידי אלינו.
טיול בטיללת חזרה למרכז העיר גם מאוד יפה ומומלץ.
מסקנות –
- אם חשוב לכם שייט, ובמיוחד בחברה ספציפית, אל תסמכו על איש, תבצעו את ההזמנה בעצמכם. המקום בחברה הנחשבת טובה יותר נתפס די מהר. להבנתי, כשתנאי מזא לא טובים הם מחזירים את המקדמה, כך שאין מה להפסיד.
- אם כמונו התפספס השייט, שווה ללכת לברר בחברות אלו היכן יש לוותנים (במקרה שלנו זה עבד)
- וגם לציין שיש עוד חברות שיוצאות לשייט מהעיירה- GANSBAAI הנמצאת כחצי שעה נסיעה מהרמנוס ומשם גם יוצא השייט לצלילה עם כרישים.
מלבד הטיילת יש בהרמנוס אזור מאוד נחמד של מלא בתי קפה וחנויות.
היה לנו פה בהחלט כיף.
בצער עזבנו היינו נשארים עוד קצת.
חוכמת דיעבד – סובייקטיבית שלי:
לטעמי, באם רוצים לבקר בנחת במגוון אתרי / פעילויות האזור:
שייט לוויתנים ו / או כרישים
טיול בטיילת הצוק המקסימה
ביקור בפנטרה (אותו אנחנו שילבנו בדרך ממוסול ביי )
ביקור בשמורות באיזור זה (Fernkloof, Kogelberg Nature Reserve )
ביקור במושבת הפינגווינים Stony Point Nature Reserve שב- Betty's Bay
ביקור ביקבי האיזור (בדרכנו מפנטרה ראינו מספר יקבים)
וסתם שוטטות נעימה בחנויות
בניגוד למספר המלצות שקיבלתי שאין צורך להשאר בהרמנוס מעבר ללילה אחד, לדעתי (וכנראה שאני בדעת מיעוט בהקשר זה) באם יש לכם אפשרות לרווח את הטיול, אני בהחלט לא הייתי פוסלת כאן שהייה של 2 לילות.
ועוד בדיעבד, הזמנת ארוחת הבוקר מראש במלון היתה מיותרת – בתי הקפה לאורך הים נראו לנו הרבה יותר נחמדים, מהחדר אוכל נטול החלונות במלון.
ובכלל בהקשר של המלון – הוא מקבל ציון גבוה במיוחד, והדירה שקיבלנו אכן היתה מעולה, מאובזרת ונוחה ולמלון מיקום מרכזי ומאוד נוח בעיירה – ולכן גם אנחנו ממליצים למעט אי ההבנה של הזמנת השייט (אולי מקרי ), ולמעט ההעדר הנוף (ואני באתי עם צפיות לראות לוויתנים מחלון חדרי, אז מעט התאכזבתי בהקשר זה).
-
למי שנשאר יותר מערב אחד בהרמנוס, בקניון הגדול אושיין בכניסה לעיר, (מאוד שווה לקניות) בכניסה 1 יש ביסטרו קטן של ישראלית. אפשר לקבל ארוחת בוקר ים תיכונית מדהימה וגם מומלץ קוקטייל הפירות. אחרי החניה של הקניון לכיוון העיר אפשר למצוא מסעדת דגים עצמית. פיש’ אנד צ’יפס טריים ישר מהים, פיתרון לשומרי כשרות. אם נפלתם על יום שישי אז אתם מוזמנים לבית הכנסת (היחידי...) קהילה חמה, לא יותר מקומץ אבל נפגשים כל יום שישי בשעה 18:00.
-
שלושה אגודלים למעלה! עבור ההשקעה, עבור הצילומים ועבור התאורים!

-
שאפו גדול גם ממני יקירתי

תמשיכי כך.