ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול לשבוע בארהב

פורום צפון אמריקה
    8
    12
    14340
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Doreen1
      Doreen1 נערך לאחרונה על ידי

יש לי שבוע ימים מה24/12-1/1 בארהב, מחפשת יעד לטיול עם מזג אויר נח ולא קר.

דורין

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • imeshy
        imeshy נערך לאחרונה על ידי

שימי לב ש

1. חורף. בחלקים גדולים של ארה”ב לא יהיה אפשר לטייל כלל

2. זו חופשת חג המולד וראש השנה. המון מקומות יהיו סגורים

אמרת שתהיי בארה”ב.. איפה בארה”ב?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • Doreen1

לא החלטתי היכן, זו שאלתי , מה מומלץ? חשבתי מיאמי ומחפשת מקום נוסף חוץ מאורלנדו, עם מזג אויר נח,

פתוחה להצעות בכל ארה”ב.

תודה,

• עמיחי13
            עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

אתם טסים מישראל במיוחד לשבוע בארה”ב? או שאולי אתם כבר שם, ואם כן, היכן?

בגדול אפשרי רוב דרום ארה”ב. במזרח פלורידה, לואיזיאנה (ניו אורלינס), טקסס (אוסטין, סן אנטוניו), ניו מקסיקו, אריזונה, דרום קליפורניה (לאורך החוף, סן דייגו, לוס אנג’לס, כביש 1, סן פרנסיסקו).

• Doreen1

מגיעים במיוחד לארה״ב. מוגבלים לתאריכים האלו. סן פרנביסקו לא קר מידי?

יש מה לעשות במיאמי ובאזור מס ימים?

דורין

• עמיחי13
                עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

אני מתעלם כרגע מהשיקול הכלכלי של להגיע במיוחד מישראל לארה”ב לשבוע ימים. צריך לזכור שמזג אוויר זה משהו משתנה, ובכל מקום עלולה לתפוס אתכם איזו סופה חורפית גשומה של כמה ימים.

יצא לי להגיע לא מעט פעמים לקליפורניה בחודשים דצמבר או ינואר. הנסיעות היו נסיעות עבודה והארכתי אותן קצת למטרות טיול. להרי הסיירה נוואדה לא נסעתי בתקופה הזו בגלל ששם זה חורף אמיתי. אבל באיזורים שלאורך החוף יש מזג אוויר שקצת מזכיר את ישראל. החורף לא קשה מידיי, אף פעם לא קר בצורה בלתי נסבלת, וגם כמות ימי הגשם לא גדולה במיוחד. כמו בישראל, גם שם אתם עלולים ליפול על שבוע חורפי. אבל כמו בישראל, במשחק של הסתברויות, יש סיכוי גבוה מאוד שמזג האוויר יאפשר טיול. לי כנראה היה מזל כי לא יצא לי אף פעם מזג אוויר שמנע טיול. 

בסן פרנסיסקו תמיד קריר בערב, אפילו ביוני. אבל מצד שני, אולי בזכות האוקיינוס, גם בחורף האזור לא קר מידיי ברמה מציקה. יש לי תמונות עם טי שירט מסן פרנסיסקו בינואר.

במיאמי טיילתי בעיקר באזור של איי הקיז ושמורת האברגליידס. הייתי במרץ והיה מזג אוויר חלומי. למיטב ידיעתי אפשר לטייל שם גם בחורף כי מזג האוויר יותר טרופי.

• gauntlet
                  gauntlet נערך לאחרונה על ידי

הוואי או פוארטו ריקו

• imeshy
                    imeshy נערך לאחרונה על ידי

כנראה שניסחתי את עצמי לא טוב.

הכוונה הייתה האם אתם כבר נמצאים אי שם בארה”ב ומחפשים לטייל, או שאתם פשוט רוצים לנסוע בתאריכים אלו מהארץ. 

קשה להבין מדוע דווקא לארה”ב.

זכרו שאתם רוצים לטוב מהארץ, רק הטיסה עצמה לוקחת 10 שעות ובמידה ולא תטיילו בניו יורק, או כל מקום אחר שיש אליו טיסה ישירה, הרי שתצטרכו טיסה נוספת, שלוקחת אף היא 3-4 שעות וזמן המתנה בין טיסות. לאחר הטיסות הללו תהיו עייפים ועם ג’ט לג וסביר להניח שיום ההגעה/חזרה יהיו דיי עקרים מטיול. כלומר בפועל יש לכם יומיים פחות. 

בנוסף הטיול נופל על חופשת החגים האמריקאית (חג המולד, ראש השנה) ואני מתאר לעצמי (בהשלכה ממה שקורה באותו זמן באירופה) שמרבית המקומות יהיו סגורים. בנוסף (X 2) מדובר על שיא החורף ושעות האור יהיו קצרות ביותר (לדוגמא – בצדמבר בוושינגטון DC מחשיך בשעה 16:45 ). 

• ריקי 5
                      ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

אני הייתי הולכת על דרום פלורידה (מיאמי, הקיז, אברגליידס)
                      יש שם מה לעשות ליותר משבוע

• keves160
                        keves160 נערך לאחרונה על ידי

אם מגיעים במיוחד – כדאי בעיניי לחשוב שנית על כל הנסיעה כולה. 

24 ו-25 זה חג המולד. דברים סגורים, אנשים חוגגים בבית. ה-31 הוא יום השנה החדשה. בכל התאריכים הנ”ל יקר יותר. זה בלי גם להזכיר שחורף וקר ומחשיך מוקדם יותר (במיאמי דווקא סבבה, אבל היא לא מצדיקה בעיניי נסיעה במיוחד לשבוע מהארץ בתאריכים יקרים). 

• שירליץ
                          שירליץ נערך לאחרונה על ידי

אני הייתי טסה לניו יורק. 

אמנם קפוא ויקר, אבל העיר מהממת ומקושטת. 

הייתי לפני שנים וחולמת לחזור. 

לא קר ולא יקר זה כנראה פלורידה. נדמה לי שפארקי השעשועים באורלנדו פתוחים בחג המולד (צריך לוודא). 

לא הייתי טסה לחוף המערבי לשבוע, אלא אם אתם טיילים מנוסים יחסית בארה״ב, לא סובלים מג׳ט לג במיוחד והתוספת במחיר הטיסה פחות מרתיעה אתכם. 

• אנשיםטובים
                            אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

לגבי שבוע בלבד

כל אחד והתקציב האישי שלו כמובן אז על כסף קשה להתווכח

אני לא רואה בעיה בטיול של שבוע. עשיתי את זה וקצרים יותר.

אף אחד לא ירים גבה על טיול של שבוע או אפילו סוף שבוע אם מדובר על אירופה. אז בואו נשווה את ארה”ב לאירופה:

כשמדובר על טיסות הלילה הישירות אז הטיסה הלוך לא מבזבזת יותר זמן מטיסות לאירופה. הטיסה חזור אכן מבזבזת יום שלם, אבל גם פה יש המון טיסות לאירופה שמבזבזות יום שלם.

ומבחינת ג’טלג- אכן לא נעים, אבל אפשר להסתדר. ולא לשכוח שגם הטיסות של 5 בבוקר מנתב”ג גורמות לשיבוש השעון הפנימי בדומה לג’טלג.

כך שטיסות לארה”ב לא קשות או מבזבזות זמן הרבה יותר מטיסות לאירופה.

תקציב זה דיון אחר, אבל כמו שיש לא מעט שטסים לאירופה גם ב 500 דולר לאדם, אז יש גם טיסות לארה”ב ב-700 דולר. עניין של מזל וקונקשין.

לגבי תאריכים:

בארה”ב הרוב הגדול של אתרי התיירות עובדים בשבוע שבין חג המולד לתחילת השנה החדשה. יחד עם זאת רוב אתרי התיירות סגורים בחג המולד עצמו (עד כמה שאני יודע דיסני פתוח אבל כמובן צריך לבדוק).

כך שבהחלט אפשר לעשות טיול תיירותי בשבוע הזה, עם אפשרות שחג המולד עצמו יהיה יום מבוזבז. לפני המון שנים הייתי בניו יורק בתאריכים האלה ואכן בחג המולד עצמו לא היה כמעו מה לעשות, ושוטטנו בפארק הקפוא והנטוש.

לגבי מזג אויר:

בקליפורניה – בגדול מזג האויר דומה לישראל. ואפשר בכיף לטייל שם בדיוק כמו בארץ. עם יהיה מזל רע אז ירד גשם ויהיה קר (אבל לא קפוא). אם יהיה מזל טוב אז כמו שהוזכר – חולצה קצרה.

בניו יורק – יהיה קר. כמה קר זה עניין של מזל. טמפרטורות מלתחת לאפס סבירות ביותר ואולי הרבה מתחת. אבל יכול להיות גם יותר חם. עיר היא מקום טוב לספוג בו מזג אויר פחות סימפטי כי קל להכנס ולצאת ממבנים. בעיר גם נושא שעות האור המועטות פחות מפריעות. גם ככה יש תאורה בכל מקום.

פלורידה – יעד קלאסי. גם חצי מארה”ב חושבת ככה וזה אחד השבועות הכי עמוסים בשנה בפלורידה ובמיוחד בפארקים. זה לא אומר שאי אפשר להנות!

מן הסתם אפשר למצוא גם יעדים אחרים כמו מדינות הדרום קרוב לחוף ועוד. אלו יעדים פחות קלאסיים אבל אפשריים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                            • 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון