טיול שלכת
-
היי כולם
שוברת את הראש ומתחילה להיכנס להילוך גבוה.
האם יש כאן מישהו שעשה טיול שלכת ביפן וטיול שלכת בארהב?
ויכול להביע דעה של שלכת יפן לעומת שלכת ארהב ?
לפי דוקטורט מעמיק שעשיתי נראה ששלכת ביפן מגיעה כמה שיותר קרוב לנובמבר, זה הפיק שלה. אנחנו רוצים לטייל בחגים של 2019 וזה יוצא לפני.
נראה שזה יהיה פספוס ביפן. אם כי היא כרגע בעדיפות מאוד גבוהה.
לעומת זאת השלכת של ארהב נופלת בול על החגים של אוקטובר. וזה מעביר אותה לעדיפות עליונה.
יש דעות בקהל?
-
הי ג’ן,
אני בחרתי לחגים של 2019 את השלכת של ארה”ב.
אבל לא בדקתי את יפן וגם לא התלבטתי לגביה, ארה”ב יותר מתאימה לי משיקולים אחרים.
אם עשית דוקטורט על שלכת בארה”ב, תוכלי לומר לי מתי בדיוק אמור להיות הפיק שלה? כי החגים מתחילים כבר בסוף ספטמבר, ואפשר אפילו לגנוב עוד יומיים-שלושה לפני ראש השנה (נופלים על סופ”ש), אבל האם זה לא מוקדם מדי לשלכת?
תודה וגמר חתימה טובה!

-
הי ג’ני,
אני בדקתי את השלכת של יפן בנובמבר 2017. השלכת מתחילה מהצפון ומתקדמת דרומה. ולפיכך, באי הצפוני (הוקאידו) ובאזורים הגבוהים היא הרבה יותר מוקדמת ומתחילה כבר בספטמבר, ובאי הדרומי (קיושו) היא בוודאי בדצמבר.
טיולי הפעם ראשונה מתמקדים באי המרכזו (הונשו) ואני הצטמצמתי אפילו עוד יותר וטיילתי בחלק קטן ממנו. מיהרתי להתחיל מהאלפים היפנים לפני שיסגרו השמורות. זה היה בשליש הראשון של נובמבר והשלכת שם כבר היתה אחרי השיא כי מדובר באזור גבוה. עדיין ראינו שם שלכת יפהפייה.
בקיוטו הייתי ממש בשיא, באמצע נובמבר. השיא נמשך עד סוף החודש ואפילו גולש לתחילת דצמבר. באתר japan guide יש מעקב אחר השלכת. לפי מה שאני רואה באתר המעקב מתחיל בעוד יומיים. אני פשוט מציעה לך לעקוב בחודשיים הקרובים, ותהיי מומחית.

-
היי יונה וזיוה
תודה על התשובות
יונה, הדוקטורט שלי היה בנושא שלכת ביפן ולא בנושא שלכת בארהב.
ארהב עלתה כאלטרנטיבה ראויה ליפן
זיוה, תודה על התשובה המושקעת.
אני ממשיכה ללמוד את הנושא ושוקלת חישוב מסלול מחדש.
-
לא יודעת אם את מכירה את הבלוג של רבקה.ק. על השלכת.
-
תודה ריקיל’ה
נחשפתי אליו אתמול
-
ג’ניקה יקירתי
אם באופן כללי אני צריך לבחור בין יפן לארה”ב ברור לך מה התשובה שלי.
השלכת ביפן יותר לכיוון נובמבר וזיוה הרחיבה על כך
רק אם תבטיחי לי שתגיעי ליפן, גם אם לא הפעם, אני אסכים להגיד שמבחינת חגי ישראל השלכת בארה”ב תתאים יותר
(לדעתי זמן השלכת ביפן הוא הנכון ביותר לביקור ביפן, אפילו יותר מפריחת הדובדבן, וזאת מתמונות שראיתי. די מתסכל אותי שבגלל אילוצי עבודה לא אוכל להגיע לשלכת לפני הפנסיה….סמיילי עצוב)
-
דניצ’קה
אני כבר בחרתי.
כל היופי הוא שלא הינו לא שם ולא שם. ככה שזה די win win סיטואשן
-
אני יודעת להעיד רק על החוף המזרחי.
את יפן חשבתי לשמור לפריחת הדובדבן..
הדוקטורט שלי התמקד בהרבה תפילות שנתפוס את הפיק.
ובכן, בחגי תשרי לפני 4 שנים זה עבד.
ואם צריך לאמל”ק אז השלכת הכי יפה היא ב Adirondack
-
ג’ני, בעצם בשאלה שלך, כבר נתת את התשובה לעצמך, לנסוע לארה”ב
אז רק לספר לך, שבקוריאה, השלכת יותר מוקדמת מאשר ביפן ולא פחות יפה.
אני יודע שכבר קבלת עצה זו ואני ממליץ לך לבחון אותה שוב.

-
בניו אינגלנד זה ענין של מזל.
נחתתי בבוסטון בתחילת אוקטובר בשיא של “קיץ אינדיאני” והכל היה ירוק.
בניו המפשייר וורמונט ראינו פה ושם טיפה שינויי צבע לא ממש מרשימים, אבל אחרי אלף האיים, בדרך משם לטורונטו נהננו משלכת מרהיבה.
כך גם במישיגן.
כשחזרנו לבוסטון מדרום באמצע אוקטובר הייתה שלכת גם בדרך וגם בבוסטון עצמה, אבל לא יפה כמו שראינו בקנדה.
כפי שנכתב פה כבר, אם מתחילים מצפון ובמקומות גבוהים, השלכת מוקדמת יותר חהסיכוי לצפות בה בשיאה גדול.
-
תודה רבה לכולם על התשובות