פריז עם ילדים במאי
-
מגדל אייפלגם אני שמחה לשמוע על החידוש של קניית הכרטיסים באתר, אבל לא צריך להגזים. אם אני זוכרת נכון התור לקופה היה פחות ארוך מהתור למעלית, וכל הסיפור כולו, באמצע חודש אוגוסט, בשיא של השיאים, היה שעה ועוד קצת (את זה אני דווקא כן זוכרת). עם ילדים קטנים זו לא חגיגה, אבל אפשר לשחרר אותם לחופשי עד שמגיעים לבדיקה הבטחונית (יש אגם נחמד ליד) ולקצר את הסיפור. מי שעולה במדרגות בכלל חוסך לעצמו את העונש. אצלנו החבר'ה התעצלו. -
מאמצת בחום את הרובע ה13שלום כולם
זהו המלאכיות ישנות ואני מתחילה לעבוד, למרות שאני משתדלת לערב אותן גם בתכנון.
1. כרטיסים לאייפל- כנראה לא נקנה מראש יתכן וניתפצל והגדולות יעלו עם האבא במדרגות,
זיוה
מהשייט על הסיין נהנה ביום חמישי שזה אמצע הטיול, כלומר וורסאי(יש איזו פיקסציה על וורסאי
)
אחרי וורסאי שייט על הסיין ואז נעלה לאייפל.
צריכה לבדוק שילוב של איל סנט לואי והחנויות כי הילדים הן אכן בנות ויש להן ציפיות גם בתחום זה.
בסן ג'רמן מקסים, אך לא בטוחה שלבנות יהיה כוח לשיטוט ברחובות, צריך למצוא את המינון הנכון, המתאים.אבל תודה על ההצעה
בקשר למיני פראנס היינו במדורדם ולא הייתה התלהבות יתר אז נוותר.
ריניני
מאמצת בחום את המלצתך על הרובע ה13, מהתיאור והתמונות זה נראה נהדר. לדעתי נהיה שם ביום האחרון,
בקשר למטרו עדיין לא עליתי על הנוסחא המנצחת
ואולי באמת כדאי לוותר על הגן באורליאן
תודה
-
מאמצת בחום את הרובע ה13למה לא לנצל את ימי אמצע השבוע שמאוד מאווררים אצלכם? עיר המדע תופסת יום מלא כולל הערב? מרכז פומפידו, אופרה וגלרי לפאייט מהבוקר ועד החשיכה? (רק אם מסתכלים על כל פסל וכל תמונה במרכז פומפידו), מונמרט מהבוקר ועד חשיכה?
שייט על הסיין ומגדל אייפל לא הולכים טוב ביחד בעיני. כל אחד מהם הוא משאבת זמן (עד שיורדים מהמטרו, הולכים לאן שצריך ומבינים היכן לקנות כרטיסים, גם בשייט יש זמן המתנה כי ספינות לא יוצאות כל דקה, השייט לא קצר, גם ביקור מגדל אייפל לא וכו הלאה). הכי נחמד להיות בשניהם בשעה שבין האור לחושך. איך מתזמנים את זה לאותו ערב? ורסאי זה חתיכת יום שמנה מאוד, אם רוצים ליהנות מהמקום. חסר לכם שלא תלכו לכפר של מארי אנטואנט ולא תפקנקו ליד התעלה, והכי כיף זה לשוט בה.
אני חושבת שמי שגר בפריז או בקרבתה לא יכול להשוות את החוויה שלו לזו של מי שבא אליה במיוחד מישראל ורוצה למצות את העיר בזמן קצר. בעניין הזה אני מסכימה עם גיל, ואנחנו באמת לא מטיילים שמדלגים במהירות בין אתרים בשביל לסמן וי.
חוזרת ומציקה קצת בעניין סט ג'רמן. הרובע פשוט נמצא בדרך שלכם מהאי הגדול לגני לוקסמבורג. אם אתם לא רוצים לסייר בו לאורך ולרוחב תרשמי לפנייך את רחוב St Andre des Arts. זו המלצה שקראתי עליה בזמנו אצל יאיר גרבוז ואני מעבירה הלאה. הרחוב הוא כמו סמטה צרה ורומנטית, מלאה במסעדות ובחנויות מדליקות, הדומות לאלו שברחוב הראשי של האי הקטן. -
מאמצת בחום את הרובע ה13זה נכון, אולי כי כבר התעייפתי מהיומיים הראשונים..
איך אני מתכננת יום בו נתמקד ברובעים 5ו6 ממה מתחילים:סן ג'רמן, מוזאון הפסלים, הגנים הבוטניים,הרובע הלטיני,שוק מופטארד,הסמטה הרומנטי שציינת אולי מקומות נוספים.מה הסדר שלהם?שלא נקפוץ מקצה לקצה?
הבנות קראו באחת מחוברות "מסע אחר" לילדים על חנות בsaint placide בגדי מעצבים ללא שם מותג, מוכר למישהו? שווה?
ביום שלישי אחרי עיר המדע נחזור למנוחה בדירה ואחה"צ נעלה לאייפל
-
מאמצת בחום את הרובע ה13היי,
לא תכננתי יום שמתמקד כולו בשני הרבעים האלה. יש שני עקרונות שאני מנסה ליישם בכל הטיולים, בעיר או בטבע:
1. הזדמנויות
לדוגמה, גם לנו היה יום כזה של האי הגדול ואחריו גני לוקסמבורג, אז בדרך הקדשנו זמן לשוטטות בסן ג'רמן. היו נקודות ציון שרשמתי לעצמי, אבל כרגיל לא הגענו לכולן. לכנסיית סן סולפיס רציתי להגיע כי היא מככבת בספר צופן ד'וינצ'י. רוב הזמן בכלל הסתובבנו ללא מטרה.
2. רשימת האתרים שאנחנו (מישהו מבני המשפחה או אני) מאוד רוצים להיות בהם).
ברובע הלטיני רציתי להיות במכון העולם הערבי. כמו כן, בין כל הדברים שסיפרתי עליהם לבת הקטנה, היא בהחלט התעניינה בגלריה לפלנתולוגיה שבגן הבוטני (שלדי הדינוזאורים והממותות), ולכן הלכנו ממכון העולם הערבי לגן הבוטני דרך מוזיאון הפסלים, ואחרי הגן הבוטני המשכנו לארנה (האמפיתאטרון הרומי) ועוד קצת לתוך הרובע הלטיני, רק האזור הקרוב ביותר לגן.
בסה"כ ברוב הרובע הלטיני לא היינו. היה עוד ערב אחד שהגעתי עם הבנות הגדולות לשולי הרובע הלטיני לבילוי ערב. אבל בכל המכלול של פנתאון-סורבון לא היינו.
מוזיאון הפסלים הוא לא יעד, ואני אומרת את זה כחובבת אמנות. הפסלים ממש לא מעניינים. הסיין תמיד יפה, אז זה לא בזבוז, אבל לא לפתח ציפיות. הלכנו שם רק מפני שהטיילת הזאת מחברת בין אתרים שרצינו להיות בהם.
אני חושבת ששוק מופטר והגן הבוטני על שלל האפשרויות שלו הם בהחלט נתח רציני של יום, שמתאים לטיול משפחה. אפשר לנסות להרוויח סביב אזור שוק מופטר עוד כמה פינות, כמה שיש לילדים סבלנות.
מאוד מאוד רציתי להיות במוזיאון לימי הביניים אבל גם הוא נשאר לביקור הבא (שבהחלט יהיה)
-
שינויים ושיפורים, מקווה....שבת שלום
מעלה תכנון שונה לימים (שהוא כמובן בסיס לשינויים),
שני
שוק מופטארד (האם הוא שוק שפועל בימים מסויימים או רחוב חנויות?), הגנים הבוטניים(3 שעות בערך?),נחצה את גני לוקסמבורג לסן סולפיס. (ננסה לא לפספס את saint placide.)
שלישי
נתחיל באייפל, דרך רחוב קלר לאינוליד'ז, גן הפסלים,שד סן גרמין והרחוב המדובר saint andres des arts
רביעי
מוזאון הבובות, מרכז פומפידו,לה האל, אופרה, גאלרי לפאייט, pasage des prince כיכר מדליין
ביום של וורסאי נשלב את parc citroen אך משום שביקור שם הוא תלוי מזג אויר אפשר לשלבו גם בימים אחרים של מונמרט או אולי ליום האחרון הגראנד פינאלה
בכל מקרה סיכמנו שנבקר גם ברובע ה- 13.
דעתכם,המוערכת,תודה.
ועדיין לא הגעתי לשלושה ימים בלואר
-
כרטיסים ליורודיסני ולאייפל במחיר מוזלשלום לכולם,
יש בידינו 5 כרטיסים ליורודיסני לתאריך 18.5.10 (יום שלישי הקרוב). מחיר הכרטיסים 25 יורו לכרטיס. בנוסף יש לנו כרטיס משפחתי עבור 2 מבוגרים, 1 נוער ו-2 ילדים למגדל אייפל - קומה עליונה - ליום שבת 15.5.10 בשעה 12. מחיר כרטיס זה - 55 יורו.
אנו טסים מחר בבוקר (14.5) לפריז. ניתן להשיג אותנו בטלפון: 050-5905276 (לשלוח SMS ונחזור אליכם), או במייל דרך האתר. -
כרטיסים ליורודיסני ולאייפל במחיר מוזלתודה. תבלו.
אך אין לנו צורך בהם, הגדולה מיצתה את החוויה בביקור באפטלינג והקטנה נמוכה (מידי) ולא תאושר לה עלייה למתקנים שמלהיבים אותה, הקטנטונת כבר תסחוב אותנו לכל פארק אפשרי.
זו הזדמנות טובה לומר תודה על כל העצות והמידע העצום שזורם פה.
טסים מחר בצהריים, מבטיחה לחזור ולשתף.
תודה -
מה בדיוק יש בלcite des enfants ?זה זה: http://www.cite-sciences.fr/francais/ala_cite/expositions/ci te-des-enfants/jeux-2-7-ans/index.php
??
אפשר לשמוע חוויות. -
כיוון שהצצת - את יודעת שבשבת הזאת 'ליל המוזיאונים'מרביתם פתוחים בחינם, עד מאוחר, עם הדרכות ומופעים שונים.
לפרטים:
http://nuitdesmusees.culture.fr/les-programmes-villes.php?l= FRA&fl=GBR&v=UGFyaXM,&x=16&y=14
נסיעה טובה!
רינת -
כרטיסים למטרוגם אם אתם לא בטוחים שיצא כדאי מבחינה כלכלית, תקנו כרטיסי ויזיט לכולם ולא רק קארנה. זה חוסך לכם את ההתלבטות אם שווה לנסוע 2 תחנות במטרו בשביל להגיע עד סוף שאנז אליזה או ללכת את זה ברגל כי חבל לבזבז כרטיס, ועוד התלבטויות קטנות כאלה על קפיצה של כמה תחנות באמצע היום.
אנחנו הסתובבנו עם קארנה, ובדיעבר היה עדיף לקנות ויזיט. יתכן והיה עולה יותר, אבל היה חוסך התלבטויות והליכות מעייפות. -
כרטיסים למטרוהיי
רינת תודה על התזכורת, קשה לי להאמין שנצליח להכנס גם למוזאון בכ"ז זה היום הראשון, לאחר טיסה ובנוסף לבנות היתה השכמה מוקדמת(ההתרגשות בעיצומה), מתוכנן לנו יום נפלא אני מקווה שגם מזג האויר יאיר לנו פנים והשמש תציץ מידי פעם.
מיכל, תודה על העצה, הקטנה שלנו בת 3 ונטולת טיולון, כך שאין לנו בכלל התלבטות.הויזיט לוקח בגדול. תודה