בוליביה ופרו
-
שלום לכולם וחג שמח,
רציתי להתייעץ בכללי לגבי מספר דברים.אני בת 50 פלוס ורוצה לצאת עם בת 23 ובת 10,לבוליביה והר הקשת בפרו,ואגם טיטיקה(הייתי בפרו בטיול מאורגן לפני שנתיים...)
1.ראיתי שרוב המסלולים בבוליביה הם טרקים.האם זה נכון?יכול להתאים לגילי?
2.האם כדאי לשכור רכב?איך ההתניידות שם?אנחנו שוקלים לעשות טיול עצמאי עם נהג/מדריך צמוד.מומלץ?מישהו עשה את זה?זה מייקר בהרבה?אולי רק חלק מהטיול?
3.על איזה מקומות לא לוותר?. מדבר המלח,הלגונה האדומה,הירוקה,אגם טיטיקה הם מאסט מבחינתי.אני חובבת טבע ונוף אבל לא בנויה לטרקים.האם אפשר לחוות את המקומות בדרך קלה יותר?אוהבת לראות כפרים אותנטיים,ג'ונגלים וכו…
4.אנחנו מקציבים לטיול 3 שבועות גג.אנחנו משפחה דתית,כך שההתניידות שלנו וההתארגנות עם המסלולים תלויה בשבת..
5.מאיפה כדאי להתחיל את הטיול?פרו?בוליביה?
וטיסות קונקט דרך איזה יעד?
תודה רבה ,תבורכו בכל מיני דמיטב
-
מה שרוב המטיילים עושים במדינות האלה , נסיעה באוטובוסים בין הערים וטיסה למשל בין לימה לקוסקו . לשכור רכב בכלל לא מומלץ , ולשכור נהג פרטי יעלה הון תועפות .
בערים יש סוכנויות טיולים מקומיות , נרשמים לטיולים עם הסעה ומדריך . נרשמים לטיולים האלה מהיום למחר .
כך גם במדבר המלח בבוליביה . יוצאים לטיול מאורגן של כ- 4 ימים בג’יפ . רק הנהג הבוליביאני נוהג . החברה מארגנת את הלינות , הארוחות וכדומה .
כשאת כותבת הר הקשת , אני מניח שאת מתכוונת להר הצבעים בקוסקו, פרו .
באנגלית קוראים לו Rainbow mountain . גם אליו יוצאים בטיול יומי מקוסקו .
זו הליכה לא קשה של כ- 8 ק”מ לכל כיוון . הבעיה היא שההר נמצא בגובה של כ- 5,100 מטר מעל פני הים . אבל ההליכה עצמה היא עליה של 200 עד 300 מטר . ז”א מתחילים ללכת בגובה 4,900 ומגיעים לגובה של כ- 5,200 מטר .
באגם טיטיקאקה יוצאים לטיולים עם סירה עם מדריך . יש טיול של יום אחד ושל יומיים . אני מדבר על פונו , בפרו .
אתן עוברות לבוליביה , אז גם שם יש טיולים על האגם מהצד הבוליביאני .
אבל לא הייתי שם , אז אין לי כל כך מושג מה נעשה שם .
את יכולה לנחות בלימה , לטוס לקוסקו , מקוסקו לקחת אוטובוס לילה לפונו (אגם טיטיקאקה) , לעבור את הגבול לבוליביה , ומשם לסוע לסלאר דה איוני (מדבר המלח) .
אבל צריך לברר איך מקבלים ויזה לבוליביה . זה לא טריוויאלי בכלל .
בפרו אין בעיה . מקבלים ויזה בנחיתה לשלושה חודשים .
-
שרה
אני אתחיל מזה שאומר ששלושה שבועות שאת מקצה לשתי המדינות, ועוד עם מגבלת השבת הוא מעט מידי! לדעתי את צריכה להתמקד במדינה אחת או איזור אחד.
לא הייתי בבוליביה, כי הם לא רוצים אותנו שם! וההתעסקות עם הויזה לשם גוזלת זמן רב, למרות שאני יודעת שלאחרונה ניסו להקל בנושא, אבל עדיין צריך להגיש טפסים ולחכות איזה שבוע לקבלת, וזה בזמן שאת מטיילת עם דד ליין! וזאת בהנחה שאת נוסעת עם דרכון ישראלי ולא דרכון זר.
יש אלטרנטיבות לא פחות יפות גם בצילה וגם בארגנטינה: לדוגמא הסלאר דה איוני (בוליביה), לא באמת שונה הרבה מהסלאר דה סווירי (צפון צ’ילה), ואני מניחה שגם לא שונה הרבה מהסלינה גרנדס (ארגנטינה)
מציעה לך לקרוא ולראות תמונות מהאיזור בצ’ילה שנקרא סן פדרו דה אטקמה, יוצאים מהאיזור סיורים מאוד מאוד יפים.
קחי בחשבון, את בוודאי יודעת שכל האיזורים הללו מאוד גבוהים, וצריך להערך אליהם בהתאם, במיוחד בכל מה שקשור בילדים.
לגבי שאלתך: האם יכול להתאים לגילי? אענה לך במשפט שאמרה לי אמריקאית שפגשתי בטיול: “אל תתני לאף אחד להגיד לך מה את יכולה לעשות בגילך! אבל הברכיים שלך כבר יגידו לך את זה לבד…..”
קיצר, זה לא עניין של גיל זה עניין של גוף ותרגיל…..
אני (50+) עשיתי גם טרקים של 30 קמ, אבל לא הלכתי יותר משלושה בגובה, כי אני מאד רגישה. על הר הצבעים בפרו ויתרתי בגלל ההליכה, לעומת זאת בצ’ילה במקום שנקרא סורי פלז’ה אחד המהממים בעולם הגענו עם הרכב עד להר הצבעים.
בהצלחה
-
כמה הסתייגויות“לא הייתי בבוליביה, כי הם לא רוצים אותנו שם!” – הם זה לא העם הבוליוויאני, שאני בטוח שרבים ממנו דווקא ישמחו לראות המוני תיירים ישראלים, אלא קומץ מקבלי החלטות. לא צריך להכליל. בלי להיכנס לשאלה האם הסיבות שבגללן מקשים על ישראלים להיכנס לשם הן מוצדקות [או לשאלה האם מוסרי לבקר במדינות מדינות שכן ”רוצות אותנו” אבל מבצעות פשעים נגד האוכלוסיות שלהן].
שלושה שבועות זה באמת לא הרבה, אבל לדעתי [ומניסיוני] יכול להיות נחמד לעשות טיול שרובו בפרו, עם גיחה קצרה של שלושה או ארבעה ימים ללה פס והסביבה – לחוות תרבות אחרת, נופים אחרים, אנשים אחרים, ואת אחת הערים המיוחדות ביבשת. אכן קצת טירטור, אבל שווה את זה.
נהג/מדריך צמוד נשמע לי רעיון מעולה, בעיקר אם מטיילים גם עם ילדה צעירה. כמו שכתב דורון, זה יקר משמעותית מלעשות את הדברים באופן עצמאי, אבל אני לא חושב שזה יקר בטירוף, ואפשר גם לארגן את זה רק לחלקים מסוימים מהטיול. דווקא בתור מי שכמעט תמיד מטייל באופן עצמאי, אני יכול להעיד שבמקומות מסוימים, הדרכה צמודה וטובה תשפר פי עשרות מונים את הטיול, בייחוד במדינות כמו בוליוויה ופרו.
-
תודה רבה דורון על התשובה המפורטת,בהחלט נתת לי כיוון.
קראתי שבוליביה מדינה זולה ומכאן ההנחה שלשכור נהג/מדריך צמוד יכול לעזור…
ושוב תודה רבה וחג שמח
-
היי...תודה רבה…
הייתי בפרו,מאצו פיצו,קוסקו,העמק הקדוש לימה והיה מדהיםםם(כולל אקוודור וגלאפגוס).לא שבעתי מפרו והייתי רוצה להגיע למקומות שלא הייתי כמו הר הצבעיםrainbow mountain, אגם טיטיקה בעיקר.
בוליביה מאוד מושכת אותי אבל בהחלט ההארות שלך נתנו לי חומר למחשבה.מאוד מודה לך ומועדים לשמחה
-
היי...ותודה על התגובה.
הייתי כבר בפרו,קוסקו,מאצו פיצו,העמק הקדוש עם הכפרים בדרך ולימה...רציתי להגיע למקומות שלא הספקתי בפעם הקודמת..
לגבי נהג/מדריך לא שוללת.אבדוק קצת יותר לעומק.מאוד אשמח לדעת,האם הטיולים דרך הסוכנויות השונות הם בתנאים טובים(לינה,מושב ברכב)או שזה עלוב...הייתי רוצה להנות ולא להרגיש כמו סרדין…
ממש ממש תודה
-
הטיולים דרך הסוכנויות טובים מאוד (בעיניי כמובן) .
נוסעים באוטובוס או וואן . יש מדריך שמסביר בספרדית ואנגלית .
המדריכים מקצועיים . זה מה שהם עושים שנים . יש להם ידע רב על האתרים שהם מסבירים .
אני עשיתי טיול של יומיים על אגם טיטיקאקה . בערב ישנים אצל משפחות מקומיות על אחד האיים באגם . הבתים פשוטים , אבל בכלל לא נורא .
כשאני חושב על זה , תהיה לכן בעיה רצינית עם כשרות שם . לא נראה לי שהילידים שם יבינו על מה אתן מדברות (בנושא כשרות) .
הנסיעות באוטובוסי לילה נוחות מאוד . האוטובוסים ברמה הרבה יותר גבוה מהאוטובוסים בישראל . יש שרותים בתוך האוטובוס . משענות הכיסאות ניתנים להטיה לאחור כך שאפשר לשון במשך הנסיעה .
-
הרבה תודה דורון שאתה חולק בלב רחב מנסיונך…
יש לך סוכנויות שתה במיוחד ממליץ עליהן?
בנושא הכשרות,ניקח מהארץ מה שנוכל ונסתדר.אנחנו לא מפונקות,זה חלק מהחוייה.לא הייתי רוצה לוותר על זה בגלל אוכל…
לגבי התחבורה אני שמחה לשמוע.ממה שקראתי ,הכבישים שם רעועים וכלי התחבורה מיושנים.ייתכן שהמידע ישן קצת…
יש לך מושג,מה הדרך המהירה והקלה להוצאת ויזה לבוליביה?
ושוב תודה רבה...
-
אין לי סוכנויות מומלצות . אני תמיד הגעתי לעיר , עשיתי סקר שוק בין מספר סוכנויות ונרשמתי לטיול . בתשלום במזומן .
אין טעם להזמין דרך האינטרנט . בעיקר בשביל לשמור על גמישות בטיול .
כל יום יוצאים טיולים , ואין בעיה של מקום בדרך כלל .
בקוסקו כדאי גם לצאת לטיול של בריכות המלח . Salinas de Maras
יש כמה טיולי יום שיוצאים מקוסקו חוץ מהמאצ’ו פיצ’ו והר המבעים .
הכבישים בפרו סבירים . לא יותר גרועים מהכבישים בישראל .
בקשר לויזה לבוליביה , תיכנסי ל- אתר הזה , הם מסבירים על ויזות בדרום אמריקה . אתר מוצ’ילר . אין לי מושג עד כמה המידע שם אמין .
-
הרבה תודה דורון על כל המידע.עזרת לי מאודדד.
תבורך וחג שמח