היכן הכי כדאי לקנות/ להחליף לבהאט
-
אין ברירה, הגעתי לחלק שאני פחות אוהבת בתכנון טיולים: ההתעסקות בנושא של הכסף. היכן הכי כדאי לקנות/ להחליף לבהאט? האם לרכוש באהטים בארץ או בתאילנד והיכן בד"כ השערים יותר טובים בתאילנד (בשדה התעופה, בנקים מקום אחר?)? האם נכון שבאיים השער הכי פחות כדאי ולכן עדיף להצטייד במטבע מראש? האם יש הבדל מבחינה זו בין הצפון לבנגקוק?
סה"כ אני מניחה שנשתמש בכרטיסי אשראי היכן שזה אפשרי, אבל כבר ביום הנחיתה, למשל, נצטרך לשלם סכום גדול במזומן למדריכה (אני מניחה שמקובל לשלם הכל מראש, או שאני טועה?)
אשמח לכל עיצה בנושא,
רויטל -
היכן הכי כדאי לקנות/ להחליף לבהאטמהארץ תצאו עם דולרים.
אפשר להחליף דולרים לבהאטים אצל כל חלפן של כל בנק, והם פזורים ברחבי תאילנד כמו פטריות אחרי הגשם. אפשר גם בבנק עצמו כמובן.
בשדה התעופה השער נמוך יותר בדר"כ, ולכן אני ממליץ להחליף שם בערך 200 - 300 דולר בעת הנחיתה, על מנת להיות עם מזומן זמין למוניות וכו'. -
היכן הכי כדאי לקנות/ להחליף לבהאטמתוך נסיוני השער הכי טוב תקבלי בקואסן בבנגקוק,אם את מגיעה לקואסן לאחר הנחיתה תמירי 50$ בשדה התעופה והשאר בבקואסן -
היכן הכי כדאי לקנות/ להחליף לבהאטרוויטל....ההפרשים הם זניחים...
תחליפי בקומה ראשונה בשדה התעופה...ואח"כ בצפון...
בכל פינה ניתן להחליף...ואם תשאלי את המדריכה...היא תיקח אותך למקום "טוב".... -
היכן הכי כדאי לקנות/ להחליף לבהאטבאותו נושא..
מישהו יכול להגיד מהו ההבדל האפשרי בין מקום x למקום y בעניין
המרת כסף?
נניח אם רויטל מטיילת עם משפחתה 3 שבועות בתאילנד.ומוציאה כ 250 דולר יומי.ובמקום שנותן שער גבוה יותר,מדובר נניח,על 0.5 בהאט לדולר יותר,אז מדובר בחיסכון של 291 ש"ח.
האם חישוביי הגיוניים?
ארז -
היכן הכי כדאי לקנות/ להחליף לבהאטהי ארז
לא תמיד אפשר ליפול על צ'יינג' שנותן שער טוב , סטטיסטית זה מתחלק שפעם תקבל שער טוב ופעם תקבל שער שאם היית מסתובב שעה ומחפש אוליי היית מקבל שער טוב יותר , כך שאין אפילו טעם לדון בזה , תמיד תחליף כסף כשתצטרך , ותמיד כשתצטרך תלך לציינג' הראשון או מקסימום תעשה חיפוש ברדיוס מטרים ממנו ולא יהיה לך זמן לבזבז על חיפוש ארוך יותר .
מה גם שההפרשים לא גדולים .
ורק כדי ללכת בראש שלך , נניח ורוויטל נתקלה בכל פעם שרצתה להמיר כסף בציינג' עם השער הכי דפוק , ובמשך כל הטיול הפסידה 300 ש"ח לכל המשפחה , אז מה ? בעלויות של טיול משפחתי , זה סכום זניח .
ואם בדיוקים של באטים עסקינן , עדיף שתיקח שטרות של 100 או 50 בלבד מעל שנת 2004 , היא תקבל עליהם עוד כמה באטים יותר . -
היכן הכי כדאי לקנות/ להחליף לבהאטתודה נדב, ירון, רוזן, יערי וארז. אם כך, אז אני מבינה שזה לא ממש משמעותי היכן ממירים או מושכים כסף. אם כך, אולי עדיף שנמיר כבר בנתב"ג את הסכום הראשוני הגדול שצריך לשלם למדריכה.
האם מקובל לתת למדריך מראש את כל התשלום במזומן? -
היכן הכי כדאי לקנות/ להחליף לבהאטלסוע עם יורו גם סבבה נכון? -
היכן הכי כדאי לקנות/ להחליף לבהאטmeklermoshe
יורו, דולר, פאונד.....הכל הולך . אין בעיה .שערי המרה בהתאם.
נתי -
היכן הכי כדאי לקנות/ להחליף לבהאטשאלה
כמה שווה הדולר לאומת הבאט
וכמה שווה השקל לאומת הבאט
-
היכן הכי כדאי לקנות/ להחליף לבהאטרויטל תמירי בכל מקום רק לא בנתבג!!! -
היכן הכי כדאי לקנות/ להחליף לבהאטלמה סמי? השער יהיה יותר גרוע? דווקא להתחלה אנו צריכים סכום גדול יחסית (לפחות כ70000 באהט), כך שהאפשרויות יהיו נתב"ג, או שדה התעופה בבנגקוק או היכנשהו בצ'אנג מאי. היכן עדיף? -
היכן הכי כדאי לקנות/ להחליף לבהאטרויטל
אין ספק-צ'יאנג מאי.המתיני מעט.
ארז -
היכן הכי כדאי לקנות/ להחליף לבהאטרוזן,בוקר טוב
זה בדיוק מ.ש.ל[מה ששהיה או שצריך להוכיח.גאומטריה..חחח זוכרים?]
בדיוק לזה התכוונתי.שאין טעם להתעסק בזה
ארז -
רויטל....בשנת 2001 פעם ראשונה שטסתי לתאילנד היו לי אותם חששות שיש לך
והחלטתי לקנות בהטים בנתבג (וזאת בהזמנה מוקדמת מראש כי לא היה להם מוכן)פרטתי 500 דולר וקיבלתי 33 בהט לדולר,
בתאילנד הסתבר שהשער הינו 42 בהט לדולר!!!
אז נכון לא נורא ואף אחד לא יפשוט רגל,אבל בתאילנד הצ'איינג'ים כל כך זמינים בכל חור שאין ממש צורך לדאוג,
נסיעה טובה
ואם כבר אז עוד אנקדוטה לאותה טיסה
קניתי כרטיס טיסה דרך "אופיר טורס" כולל טיסת פנים לצ'יאנג מאי
והם המליצו לי להזמין מלון (רויאל פלאזה) דרכם כי בדיוק נופל פסטיבל הפרחים והתפוסה בצ'יאנג מאי תהיה רבה וכולי....
ושילמתי 82 דולר ללילה
במלון כשהגעתי היה חצי ריק והמחיר ללילה 52 דולר...
טוב זה טעויות של מתחילים לא נורא...
-
רויטל....תודה סמי
-
רויטל....בכייף...
למרות שאת "חפרנית" אבל נורא נחמדה...
-
היכן הכי כדאי לקנות/ להחליף לבהאטאל תחליפי למטבעות, זה יהיה כבד. עדיף שטרות.
תחליפי בתאילנד וממש לא משנה איפה. ההבדל יהיה שברירי אחוז.
אבל מעשית, אין שום סיבה להחליף כלום לכלום. תגיעו לשדה התעופה, יש שם מכשירי ATM, כספומטים יענו, די הרבה, תמשכו באטים ונגמר הסיפור.
באמת שאני לא מבין את כל נושא ההמרות הזה. -
רויטל....
סמי ידידי
מאז זרמו הרבה מים במקונג .
ראשית להמרה ( מינימאלית !! 400-500 ש'ח ) יש שני יתרונות הראשית נוחות , אין צורך להתעכב בש'ת בבנגקוק או לשלם בדולרים לנהג מונית , להתאפק ליד מזנון וכד' .
היתרון השני שאין צורך לפרוט דולרים אלא אתה משלם בש'ח וכך "חוסך" המרה כפולה שמתקזזת מהשער הגבוה .
בפועל היום 1000 באט יעלו 123 ש'ח ממש לא נורא .
אני נוהג לקנות בנתבג כ-3000 באט - בפעם הבאה מבטיח לעשות חישוב מדוייק
כמובן שאתה צודק בקשר לזמינות הצ'אנגים כמעט בכל מקום ( בצ'יאנג מאי ליד פלאזה נכנסתי לחנות אינטרנט , גלשתי , המרתי כספים , שלחתי כביסה ,צרבתי דיסק תמונות ו..... ויתרתי על מסאג' שגם הוא הוצע במחיר טוב .
).
ולגבי מלונות היום בעידן האינטרנט והזמנות מכווננות או דרך סוכנים מהימנים ממש אין טעם לתת לסוכנויות לגזור עליך עוד קופון .
( אגב לי אופיר טורס הזמינו מקום לאותו מלון , הרבה יותר בזול אבל במלון לא כיבדו את הוואוצ'ר- סיבה נוספת לסמוך רק על עצמך ) .
מנסיון שלי עדיף להזמין במלון מראש מאשר להגיע ישירות ללובי כי אז המחיר גבוה יותר .
-
ירון...אם העיכוב בשדה התעופה בבנגקוק היה יותר משלוש דקות הייתי מסכים איתך אך אתה יודע שזה לא ממש עיכוב,
לגבי השאר אין מחלוקת...