מסלול צפון מזרח
-
שלום,
מתכננים טיול משפחתי (עם ילדים בגילאי נוער) בקיץ 2019, ונשמח לדעתכם באשר למסלול.
המסגרת הכללית:
טיסות לניו יורק, עוד לא הוזמנו. פתוחים לשינוי יעד.
החלק הראשון: 9 ימים, אפשרות להוסיף יום-יומיים.
אכדיה (מאסט), ההרים הלבנים והאדירונדק (ימים 5-8 במסלול, מסתבכת עם איך לחלק את הימים ומה בדיוק כדאי לראות), ניאגרה פולס (מאסט).
החלק השני: וושינגטון, ניו יורק, בית משפחה על אגם (ולכן האגמים באזור ההרים הלבנים והאדירונדק פחות רלוונטים עבורנו לבילוי ארוך).
תודה וחג שמח!

יום 1: ניו יורק עד בוסטון
אוניברסיטת ייל, ניופורט. לינה: אזור בוסטון (לעיר עצמה לא מעוניינים להיכנס).
*האם כדאי להוסיף עוד יום לאזור קייפ קוד?
יום 2: בוסטון עד בר הרבור
עיירות החוף מבוסטון ועד בר הרבור. לינה- בר הרבור.
יום 3+4: אכדיה.
יומיים מלאים בפארק. לינה: בר הרבור.
יום 5: ההרים הלבנים
Flume Gorge, מגלשות הרים, אווטלט נורת’ קונווי. לינה: נורת’ קונווי.
יום 6: ההרים הלבנים
הר וושינגטון, נסיעה לסטו ומפעל בן אנד ג’ריז. לינה: סטו.
יום 7: אדירונדק
מעבורת באגם שמפליין, Ausable Chasm, Wild Ceter. לינה: אזור Tupper Lake
*מה ההבדל בין Ausable Chasm, Flume Gorge; Watkin Glens? שלושתם נראים על אותו סגנון. האם כדאי לבקר ביותר מאחד?
יום 8: נסיעה לניאגרה?
*5+ שעות נסיעה לבפאלו, אליה אנחנו רוצים להגיע בלילה. מה כדאי להכניס? אלף האיים שווה את הסיבוב? פינגר לייקס?. לינה: בפאלו.
יום 9: ניאגרה פולס
שייט, ניאגרה און דה לייק. לינה: בדרך לוושינגטון.
-
שלום וברוכים הבאים לפורום
מותר לשאול בני כמה הנוער?
והאם יש לכם נסיון בארה”ב/באיזור? ובאירופה?
אני אתייחס בעיקר לזמנים:
בכללי – נראה לי שאתם לא מעריכים מספיק לא זמני נסיעה ולא זמנים באתרים. חשוב לזכור שיש הבדל גדול בין הזמנים נטו של ביקור או נסיעה לזמנים ברוטו. לגבי נסיעה – גוגל נותן זמני נטו בהנחה שנוסעים במהערות המקסימלית המותרת (ולפעמים יותר), לא טועים בדרך, אין פקקים, לא עוצרים בכלל (גם לא לדלק או שירותים) וכו' – באופן ריאלי אני חושב שצריך להוסיף על גוגל סביבות 20% לטיול משפחתי.
לגבי אטרקציות – מרגע שסוטים מהכביש כדי להכנס לאטרקציה צריך לחנות, ללכת ברגל מהחניה (לפעמים 2 דקות אבל לפעמים יותר), לעבור בשירותים, להבין מה האפשרויות, לשלם, אולי לקבל הדרכה או הסבר, ואולי ללכת שוב מהקופה לאטרקציה עצמה. בחזרה שוב עצירה בשירותים, אולי במזנון ו/או בחנות המזכרות, ללכת לאוטו, לצאת מהחניה. זה זמן שמצטבר ללא מעט.
לטעמי האישי יחס הנסיעות/ בילויים בטיול הזה בעייתי. אם תספרו את כל השעות שאתם מבלים בנסיעות (ברוטו) ובתוספת זמן הטיסה (שוב ברוטו) תקבלו אחוז עצום מה-9 ימים הראשונים בטיול. יש לכם כמה וכמה ימים שחצי מהם מבלים באוטו. אתם טסים לארה”ב רק כדי לראות דברים מהחלון של האוטו בכביש הראשי?
מה בעניין אירועים מיוחדים שיש בקיץ? פסטיבלים, הופעות, ירידים? מה בעניין ספורט (בייסבול או משהו אחר)? פארקי שעשועים (סיקס פלגס למשל)? אתרים שאינם טבע (למשל מוזיאונים)?
יום 1 – האם מדובר על יום הטיסה? אם כן באיזה שעה חשבתם להגיע?
אם הטיסה ביא ביום 0 (וישנים באיזור השדה) אז היום הזה סביר.
אב אם זה גם יום הטיסה זה בעייתי לטעמי. אם מדובר על טיסת הלילה הישירה – הרי שלא ישנים טוב בטיסה וקשה לבנות על יום ארוך של טיול, ובטח ובטח שלא מומלץ להשאיר נסיעות לשעות אחר הצהריים / ערב
אם מדובר על כל טיסה אחרת – אז גם מגיעים מאוחר יותר ואין הרבה זמן גם ככה.
יום 5 – על פי גוגל מדובר על 6 שעות נסיעה. כלומר באופן מעשי 7 עד 8. המון!
יום 7 – על פי גוגל רק הנסיעה תיקח לכם קרוב ל-4 שעות (ובאופן מעשי וכולל הלוגיסטיקה של המעבורת זה בקלות 5). אוסבל קאזם ככל הידוע לי יכול לקחת 3 ואפילו 4 שעות ברוטו כתלות בעומס (בייחוד אם גם תרצו אחרי זה להחליף בגדים למשל). למעבורת כאמור יש את הזמן שלה. כלומר כבר אנחנו נדברים על סדר גודל של 8 שעות ויותר. מה שאומר שמתישהו היינו גם צרכים לאכול צהריים. כלומר לwild center תגיעו כבר אחרי 4 וסוגרים ב-6 – מתחיל להיות גבולי. ואם תרצו גם לעצור בדרך לתצפית למשל זה כבר בעייתי.
יום 8 – על פי גוגל זה 5-6 שעות תלוי בדרך. כלומר באופן מעשי מדובר כבר על 6-7 שעות. שזה די הרבה שעות נסיעה ליום אחד. אפשרי בהחלט, אבל הרבה.
אבל אם תנסו לסטות לאלף האיים או דרום האצבעות זה כבר יהיה המון. הסטייה לאלף האיים זה תוספת של מעל שעה נסיעה (כלומר קרוב ל-8 שעות לבלות באוטו). לווטקינס גלן זה עוד יותר. אני לא מסוגל לבלות באוטו כלכך הרבה שעות ביום אחד.
יום 9 – השייט הוא אומנם האטרקציה המרכזית בניאגרה, אבל הוא ממש לא היחידה. בנוסף לשייט יש גם את מערת הרוחות, סיור מאחורי המפלים, אומגה (יקר אבל יכול להלהיב את בני הנוער), שיטוט בקליפטון היל שהוא האיזור התיירותי ועוד. רוב האנשים שאני מכיר מקדישים לניאגרה 20 שעות כולל לינה. נראה לי מאד חבל להשקיע כל כך הרבה מאמץ (זמן וכסף) בנסיעה עד הניאגרה כדי לעשות רק את השייט.
אם אתם רוצים להשאר עם מסגרת המסלול הזה אני חושב שחובה להוסיף עוד יומיים בערך.לחילופין או בנוסף אני חושב ששווה לשקול טיסות שיקצרו לכם את הדרך. מבאפולו לוושינגטון, מניו יורק לפורטלנד וכו’.
-
לדעתי, כדאי לקחת בחשבון את המרחקים ולדעת שבימי נהיגיהיה להספיק הרבה, ואז להתמקד במה שהכי רוצים לראות.
יום 1: הנסיעה מניו יורק לבוסטון ללא עצירות תקח כ- 4 שעות. במסגרת יום הנסיעה הלא קצר הזה אינני בטוח שתוכלו להספיק גם את ניו הייבן (אוניברסיטת ייל) וגם את ניופורט. אתוודה כאן שלניו הייבן לא הגעתי, כך שאינני יכול לאמוד את זמן הביקור, אבל בניופורט ביקרתי. זה ביקור שיקח מספר שעות, כולל ביקור באחד או יותר מה – mansions, הליכה לאורך ה- cliff walk ואולי גם ביקור בבית הכנסת העתיק בארה”ב. כמו כן, הנסיעה לניופורט דורשת הארכת מרחק הנסיעה הכולל כי היא לא יושבת על נתיב הנסיעה העיקרי, I-95.
יום 2: נסיעה של כ- 6 שעות על הכביש הראשי. אם רוצים לבקר בעיירות בדרך (ואני מניח שלנסוע על כביש 1), אז כדאי אולי להוסיף יום למסלול.
יום 5: יש לקחת בחשבון מספר שעות נסיעה מבר הרבור עד ההרים הלבנים. לא יודע כמה תוכלו להספיק באותו יום (כמובן, אם לנים ב- North Conway, לא תהיה בעיה לבקר במרכז הקניות. אפשר גם לשקול הכנסת הר וושינגטון לאותו יום אם מזג האויר יפה).
יום 7: ב- Flume לא ביקרתי מאז 1994, כך שאודה שאני כבר לא כל כך זוכר את המקום. לגבי Ausable Chasm ו- Watkins Glen – בשני המקרים מדובר בקניון של נחל, אבל הם לא נראים דומה בכלל. אם יש צורך לבחור ביניהם, אבחר ב- Watkins Glen. אם יש אפשרות לבקר בשניהם, אעשה זאת.
יום 8: – לא בטוח שריאלי לשלב שיט ב- 1,000 האיים וגם להמשיך למפלי הניאגרה באותו יום. יש לקחת בחשבון את זמן הנסיעה ל- Alexandria Bay ואז את הזמן עד להפלגה ועוד לפחות 1.5 – 2 שעות על המים. אולי, אם תצאו מוקדם ותצליחו להקטין למינימום את זמן ההמתנה לשיט ואת הנסיעה לבאפלו תעשו על כבישי ה- Interstate בלבד.
יום 9: היות והיום הקודם מסתיים בבאפלו, מציע להשאר ללון בלילה הזה במפלי הניאגרה או במקום קרוב על מנת להנות ממראה המפלים והצד הקנדי בלילה.
-
תודה רבה לכם על התשובות המהירות!!
הילדים בגילאי 14-20, ומנוסים בטיולים לאירופה (אך לא עם כאלו נסיעות...).
בדיוק מאורכי הנסיעות חששתי, הבנו שאנו מעוניינים בשלושה מוקדים מאוד מרוחקים זה מזה (ניו יורק – אכדיה – ניאגרה) ולא הצלחנו לחבר טוב ביניהם.
אשב כעת על הערותיכם ואנסה לרווח את המסלול בהתאם, וגם להוריד את מה שפחות מעניין אותנו.
מאמינה שאחזור בהמשך לשאלות נוספות...
תודה רבה!
-
סתם הערה:
כדי להמחיש את נושא זמני הנסיעה אני אוהב לתרגם מארה”ב לאירופה
כתבתם שיש לכם נסיון אירופאי. איכשהו אני מניח שמעולם לא שקלתם אפילו מסלול דומה ב-9 ימים, וגם לא ב-11
הנה המסלול הבסיסי שלכם במפת גוגל כפי שתארתם אותו
והנה דוגמא למסלול מאד דומה מבחינת מאחרי נסיעה באירופה:
טסים לונציה (מקביל לניו יורק)
נוסעים לטייל באיזור פראג (מיין)
משם ממשיכים לברלין לקצת נופים וקניות (נורת קונווי)
ממשיכים לבריסל (ניאגרה) ושוקלים בדרך סטייה להמבורג (אלף האיים)
ואז נוסעים לכיוון ז’נבה (וושינגטון)
ובסוף מתוכנן לנו גם מילאנו (ניו יורק) וביקור משפחתי באיזה אגם בצפון איטליה
-
אני חושב שההשוואה הזו טובה מצד אחד בתור הדגמה של המרחקים. גם אני חושב שהמסלול שהם חשבו עליו גדול על 9 ימים.
מצד שני, ההשוואה לא טובה בגלל הצפיפות האירופאית, אפילו יחסית לחוף המזרחי של ארה”ב (אם כי איזור הטיול הוא לא מהצפופים בחוף המזרחי). באירופה, כל 20 ק”מ יש עיר ומשהו לראות. בארה”ב זה פחות נכון, אפילו במזרחה.
-
ההשוואה לאירופה בהחלט גורמת להבין כמה המרחקים עצומים.
ננסה לחשוב איך לשחק עם זה, להוסיף ימים ולהוריד אתרים, אולי טיסת פנים, מסלול לא מעגלי וכו..
שוב תודה רבה לשניכם!
-
מספר הערות:
יום 1, הוא יום קשה, נסיעה ארוכה אחרי טיסה, אם מגיעים בטיסת לילה יש לצאת מניו יורק עם כל הפקקים של הבוקר ואז נסיעה ארוכה לאזור בוסטון, לשאלתך לגבי קייפ קוד, לדעתי להוסיף.
יום 2, בלתי אפשרי לאורך כביש 1, יש תנועה, משאיות הגבלות מהירות, עצירה בעיירות לוקחת זמן, חיפוש חניה, עכשיו מחוץ לעונה לקח לנו זמן לחפש חניה
ימים 3,4, פרק אקדיה, כדאי לחפש מקום לינה בתוך העיר בר הארבור, רק לשים לב למחירים, יש מלונות שצריך לקחת עבורם משכנת, יותר יקרים ממנהטן
-
היי
לגבי בר הרבור, ממש לא חייבים ללון בתוך העיירה עצמה, יש מוטלים נחמדים 10-20 דקות לפני העיירה