עזרה בבחירת מקומות לינה ברומניה
-
שלום לכולם,
אז אחרי הרבה התלבטויות לגבי יעד הטיול והזמן המתאים לטיול המשפחתי שלנו (זוג + בת 13 + בת 11) הוחלט לצאת בתחילת יולי 2019 (בתקווה להימלט מהעומס) לרומניה כאשר מדובר על נחיתה בקלוז’ בתאריך 2.7 בשעות הצהריים והמראה מבוקרשט בשעות הערב בתאריך 10.7.הרעיון הוא לחלק את 8 הלילות שעומדים לרשותינו בטיול ל3-4 מקומות לינה בהתאם להתקדמות הטיול ובהתאם למה שיש לאיזור להציע.
כרגע עוד לא נכנסתי לפרטי הפרטים של המסלול עד שלא אחליט על מקומות הלינה אבל כן הייתי רוצה להיות במכרות המלח שליד קלוז’, סיביו, כביש טרנספגרשן, סינאיה וברשוב כאשר בבוקרשט אינני מעוניינת ללון אלא לנצל את חצי היום הפנוי שלנו לפני ההמראה לארץ.
אשמח לשמוע המלצות היכן למקם את הלינה שלנו על מנת שאוכל אחר כך להתמקד יותר במסלול ובאטרקציות.
-
- ממליץ לך קודם להכין שלד למסלול שיכלול את המקומות הרצויים והאטרקציות שבקרבתם, להביאו לשיפורים ורק אחר כך לקבוע את מיקום הלינות .
- תוכלי להיעזר בפרפראות רומניה שלי .
-
שלום אילן, תודה על המענה.
אכן התחלתי להכין שלד של המסלול והתחלתי לסמן על המפה את האטרקציות והמסלולים בטבע שעליהם ראיתי הרבה המלצות.
דווקא בגלל זה, אני מאוד מתלבטת כיצד לחלק את הלינות ואיפה למקם אותן על מנת שלא נאלץ “לבזבז” הרבה זמן בנסיעות.
מצרפת את המפה כפי שהיא נראית כרגע, זה כמובן עוד נתון לשינויים וברור לי שלא אצליח להכניס הכל למסלול הסופי אבל זה הכיוון ההתחלתי.אשמח ללמוד מניסיונם של אלו שהיו באיזור כיצד לחלק את הלינות בצורה הטובה ביותר...
-
- זה לא שלד למסלול, רק אוסף של מקומות .
הכנתי לך כאן דוגמה של שלד למסלול שיתאים לרב המקומות שלך.
- מה האתר/ אטרקציה בראמניקו ואלצ’אה ? אני מכיר רק את מכרה המלח .
- בראשוב מתאימה להעביר בה את השבת ! !
-
שוב תודה אילן,
הנק’ ליד ראמניקו היא שמורת הטבע Cozia National Park שבה ראיתי המלצה למסלול הליכה עד לLotrișor Waterfall. בגלל שהזום על המפה קטן יחסית זה נראה מאוד קרוב לראמניקו.
כפי שנראה, את רוב הלילות נבלה באיזור בראשוב מאחר ורוב האטרקציות נמצאות באיזור הזה, האם אתה ממליץ ללון בעיר עצמה או בפרברים\כפר שצמוד אליה?
על פי שלד המסול שאתה הצעת, האם זה הגיוני ביום הראשון לאחר הנחיתה בצהריים להספיק את מכרות המלח ליד טורדה ואז ללון בסיגישוארה את הלילה הראשון? למחרת לבלות חצי יום בסיגיאשורה ואז לעבור לבראשוב וללון שם כמה לילות או לוותר על סיגיאשורה ולהגיע ישר ללינה של כמה לילות בבראשוב?
-
בנוסף, ראיתי בכמה בלוגים של משפחות שהיו באיזור בראשוב שהם עשו טיול רכיבה על סוסים ולא הצלחתי למצוא הכוונה לחווה מסויימת.
אשמח לקבל המלצה על חוות סוסים באיזור בראשוב שניתן לעשות בה טיול כזה (שתי הבנות שלי רוכבות אך לא אני) גם למי שלא מנוסה ברכיבה. -
עשינו מסלול הפוך לפני שנתיים,(7 לילות)
בהסתכלות אחורה זה היה שבוע דיי אינטנסיבי ולא מעט נסיעות.
החלוקה שעשינו:
2 לילות בוקרשט
3 לילות בראשוב
1 טרגו מורש
2 לילות קלוז
תשימו לב שברוב חברות ההשכרה יש קנסות על החזרת רכב ביעד אחר, תיקחו את זה בחשבון.
היינו פעם נוספת השנה..
אם תרצו המלצות למקומות הלינה בשמחה!
רומניה מקסימה
-
תודה על המענה…
בהנחה שאני לא רוצה לשהות בכלל בבוקרשט אני כנראה אוסיף את הלילות הללו באיזור בראשוב או סיביו כי ראיתי ששם יש לנו הכי הרבה מקומות עניין.-בנוגע לקנס – אכן ראיתי כשבדקתי מחירים של השכרת הרכב שמכניסים למחיר קנס שנע בין 90 ל130 יורו אז אכן אני לוקחת את זה בחשבון.
- ראיתי שעשיתם 2 לילות בקלוז’ – יש מה לעשות שם באיזור חוץ ממכרה המלח בטורדה? יש מה לראות בעיר עצמה ובאיזור? אם כן, אשמח לקבל המלצות ואז אולי נוסיף שם לילה במקום בסיביו…
- הלינה בבראשוב – בתוך העיר או מחוץ? אני שואלת מבחינת הנוחות לצאת ולהכנס לעיר בגלל שזה יהיה מקום הלינה עם הכי הרבה לילות אני רוצה שההתנהלות שלנו כל יום תהיה כמה שיותר קלה בלי פקקים וכדומה…
- אשמח לקבל המלצות למקומות הלינה שהייתם בהם – האם הייתם במלונות או דירות? אנחנו לוקחים דירות כי הכי נוח לנו מבחינת הכשרות לבשל לבד…
- כמובן שאשמח להמלצות או דיס המלצות למקומות שהייתם בהם והכי נהנתם או הכי לא ממליצים…
תודה! -
אנחנו היינו בקיץ האחרון ברומניה, משפחה שומרת שבת וכשרות. היינו בדירות מקסימות ובשבת בוילה נהדרת בבראשוב, שם היה לנו גם בית כנסת.
על החוויות מהטיול ופרטים נוספים כתבתי כאן:
-
שהזמינה אחותי בקיץ האחרון.
Coresi Residence
ההזמנה נעשתה דרך בוקינג.
בעלי הדירה נחמדים ותקשרו אתם באנגלית.קומת קרקע , עם מכונת כביסה, מייבש כביסה, 120 מ"ר
עם חניה , מרחק מבית הכנסת 1.1 ק"מ
המחיר של הדירה ל-6 אנשים , 6 לילות:
עם אפשרות ביטול 2,322 שח, בלי ביטול - 1974 שח. -
עדי – בדיוק לפני כמה ימים נתקלתי בסיפור טיול שלכם במטיילים בכיפה ומאוד נהניתי לקרוא אותו וגם לקחתי לא מעט טיפים, תודה!
סמדרולה – תודה על ההמלצה לדירה, אבדוק עד כמה היא קרובה לבית הכנסת.
אשמח לעוד הפניות לסיפורי טיול של אחרים...