ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול ספונטני ביפן

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    6
    7
    18522
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • דור ברגר
      דור ברגר נערך לאחרונה על ידי

אהלן,

אנחנו שני צעירים שטסים ליפן לחודש ימים. 
      את הטיול אנחנו מתחילים בשבוע וחצי בטוקיו ובקיוטו, ומשם אנחנו רוצים לפחות שבוע של מעט ספונטניות; עם הפעלת כרטיס JR PASS אנחנו מתכוונים לטייל ולעבור ממקום למקום, מחוץ לערים הגדולות, מבלי כל-כך לדעת מראש היכן נהיה.

אם כך, רציתי לשאול על אם מישהו פה ערך טיול הדומה לזה ביפן ויכול לומר לנו על חסרונות והיתרונות או אם זה בכלל מומלץ.

תודה מראש!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Eytanin
        Eytanin נערך לאחרונה על ידי

מתי אתם טסים?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • YOLT
          YOLT נערך לאחרונה על ידי

יש לי הרגשה כי רובנו תכננו את בסיס הטיול,
          בהקשר של לינה מעבר לעלויות משתנות ויותר גבוהות הדבר בדר”כ צורך יותר זמן לחפש מקום לישון במיוחד בעונות המובוקשות.

ב – JR PASS  ישנן טווח שונה של זמנים. ועלויות התחבורה במיוחד בין ערים יקר.

אם לא מפריע לכם , תבלו כספונטנים (בהחלט אפשרי)  (-;

• רוני סופר
            רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

ההגדרה ספונטני יש לה פנים רבות.

האם אתה מתכוון לעלות על הרכבת שנוסעת 300 קמ”ש (אני מציין את זה כי אז המרחקים מתקצרים) ופתאום להחליט לרדת ממנה בתחנה הבאה, ללא קשר מה יש שם, מה מעניין שם ומה תעשה שם?

אני מטייל ספונטני במשמעות שאיני מקבע דבר, או כמעט דבר מראש. לא מזמין לינות ולא קונה כרטיסים לאטרקציות. אבל הטיול מתוכנן מלא מבחינת מה המסלול, מה המקומות בהם אני חושב לבקר ולראות ומתי.

ואז, תוך כדי התקדמות אני יכול לשנות כיוון ברמת האטרקציה, המקום ואפילו המדינה. אבל גם לספונטניות זו יש סייגים כמו למשל עונות השנה. למשל אם אתה רוצה לראות סאקורה – חשוב לדעתי היכן ותי ולהתכוונן לזה.

טיול מהסוג הראשון מתאים יותר למדינות כמו הודו, תאילנד וכד’. ליפן הייתי הולך על הסגנון השני.

• milly
              milly נערך לאחרונה על ידי

גם לי נראה שהבעיה הכי גדולה של הספונטניות זה המחיר במיוחד אם מתכוונים לעלות על שינקנסן ו/או להשתמש ב JRP.  אפילו נסיעה בין טוקיו לקיוטו עולה בסביבות 14,500 יין.

אתם גם רוצים להיות מחוץ לערים הגדולות שזה נחמד אבל  התחבורה במקומות האלה לא תמיד נוחה. לפעמים יש רק אוטובוסים שלא מכוסים ע"י הפאס, לפעמים רק רכבת רגילה שעולה כמה מאות יין. לכן ייתכן שתוציאו הרבה כסף על פאס שאולי, בסופו של דבר לא ישתלם.

• keves160
                keves160 נערך לאחרונה על ידי

הפאס באמת לא תמיד משתלם. קרובים שלי כרגע ביפן, ומבדיקה ברשת הסתבר להם שהפאס יעלה להם יותר מכפי שיעלו הנסיעות המתוכננות שלהם ברכישות בודדות. בנוסף, אם מתמקדים באזור מסוים לפעמים יש פאסים מקומיים זולים יותר, וכמובן – בטיול ארוך אפשר לנסוע באוטובוסי לילה שאומנם לוקחים הרבה יותר זמן אבל חותכים חלק ענק מהמחיר. 

מחברים הבנתי שאפשר לטייל בספונטניות כתרמילאים ביפן אבל זה תלוי בעונה (בחגים למשל או בעונת הסאקורה מקומות הלינה מפוצצים), ולעתים דורש פשרה לגבי התקציב. 

• דור ברגר
                  דור ברגר נערך לאחרונה על ידי

אנו טסים בסוף החודש - 10\25 עד ה-11\23.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון