מפלי ויקטוריה-שאלות
-
שלום
מגיע למפלי ויקטוריה לשלושה לילות (אין אפשרות ליותר). מגיע בערב כך שיש לי רק יומיים מלאים שכן לאחר הלילה השלישי הטיסה בבוקר
ביום הראשון אני רוצה לעשות טיול במפלים. שאלתי היא מה כדאי לי לעשות ביום השני? שייט בנהר הזמבי?
האם את הטיול במפלים ניתן לעשות עצמאית או צריך להירשם לטיול דרך הגסטהאוס או המלון?
כיצד מגיעים לשמורת המפלים?
תודה!
-
מויק פולס אפשר ללכת למפלים ברגל או לנסוע במונית.
העיר קטנה מאד.
אם לא עוברים לזמביה לראות את החלק של המפלים ששם, חצי יום מספיק ואפשר לעשות את השיט באותו יום.
אני ממליץ מאד על ספארי בפארק הזמבזי בזימבאבווה.
גם זה לא יום שלם. אם יוצאים מוקדם בבוקר כדי לצפות בחיות בשיא פעילותן, או לחליפין אחה”צ עד דמדומים זה גם יוצא חצי יום.
המדריך המקומי יודע לאן לנסוע כדי לצפות בכל החיות שרואים באופן רגיל, לראות לאופרד למשל זה בעיקר ענין של מזל, אבל את הרוב כן רואים.
מהמפלים כדאי ללכת לפיתולים שהיו המפלים בעבר. זה מראה מרשים וגורם להבנת תהליך נדידת המפל במעלה הנהר.
-
היכן אתה נוחת? (במדה ואתה בא בטיסה) או מהיכן אתה מגיע (אם מגיע ברכב)
היכן קבעת לעצמך מקום לינה? זים או זם ?
-
אני מגיע בטיסה מקייפטאון למפלי ויקטוריה
לא קבעתי לי עדיין מקום לינה. יש המלצה?
שאלתי היא האם את השיט או את הספארי (ליום אחד כמובן) צריך לסגור מראש או זה בסדר כשמגיעים לשם. אותה שאלה לגבי ביקור במפלים
קראתי שיש טיסה מעל המפלים. מה מחירה? והאם יש צורך לסגור מראש?
-
אין צורך לסגור מראש שום פעילות
טיסות הן יקרות. גם באולטראליט וגם בהליקופטר
-
אם חשקה נפשך בספארי בשמורה עם 22,000 פילים, שבדרך כלל רואים חלק מהם מהספארי בסירת נהר הצ'ובי, שיורדים לנהר לשתות, להתרחץ ולהזדווג, יום ספארי בשמורת צ'ובי הוא התשובה. יוצאים כל יום ממפלי ויקטוריה לבוצואנה וחוזרים בערב.
ואם אתה בא לזמן קצר למפלי ויקטוריה כדאי להזמין מראש ולא להתברבר עם החפארים ברחוב שיציעו לך כל מיני הצעות מוזלות.