ארהב באוקטובר 2019
-
היי,
פעם ראשונה שאני פה (הגיע הזמן
). שוקלים טיול של3 שבועות בארהב באוקטובר 2019. הורים+ בנות 19-22.
מתלבטת מאוד לגבי איזה חוף- מצד אחד העונה יוצאת מושלמת להבנתי לטיול שלכת, מצד שני מתרשמת שלמעט השלכת הנופים במערב הרבה יותר דרמטיים ומרשימים? מה דעתכם?
בנוסף האם ניתן להסתדר בקלות בתחבורה ציבורית או ללא השכרת רכב? מהבחינה הזו יש עדיפות למערב/ מזרח (באחד מהם יותר קל להסתדר?).
השאל מאוד מפוזרת אבל אשמח לשמוע את דעתכם

המון תודה
שירה
-
בלי רכב בארה”ב? אם מדובר על הטבע – קשה…. בערים לא צריך רכב בדרך כלל…
אל תפחדו מנהיגה בארה”ב – היא ממש קלה! אז אם יש רשיון – ואם יש לכמה – בכלל.
היתי גם במזרח וגם במערבף בשניהם בעונת הקיץ, שניהם מדהימים ויש המון מה לראות. תקראו סיפורי טיולים ותחליטו מה מדבר אליכם יותר….
-
תודה

קראתי המון סיפורי טיולים וההתלבטות- המערב יותר ״מדליק אותי״, מצד שני יוצא תזמון מושלם לטיול שלכת שאומרים שהוא מדהים. השאלה היא האם השלכת באמת כל כך מדהימה/ מרשימה שהיא הופכת את כל הנופים למרשימים יותר? או שזה ״ממצה את עצמו״ אחרי כמה ימים?
בנוסף לא כתבתי בשאלה המקורית, מחפשת שיהיה טיול כמה שיותר מגוון- כלומר גם ערים (במובן הזה התרשמתי ששני הצדדים נותנים מענה הולם), גם טבע מרשים, גם (טיפטיפה) אטרקציות מיוחדות (למשל קראתי על שייט לוויתנים, דברים בסיגנון הזה- אטרקציות מיוחדות ושונות).
מבחינת נהיגה, מעדיפים לא לשכור רכב. אם אין ברירה, איפה הנהיגה יותר קלה? כבישים רחבים ולא נסיעה על שפת מצוק או כל נסיעה מאתגרת
. ובנוסף אם נשכור רכב אז חושבת שמעדיפה להעביר את רוב המשקל לזמן ללא רכב, ז״א יותר ימי ערים- איפה יינתן מענה יותר טוב?מקווה שהסברתי את עצמי טוב (גם אני עוד קצת מבולבלת).
תודה!
-
אם זה ככה אז מאוד במהוסס (כי זו החלטה שלכם כמובן) היתי הולכת על המזרח.
קודם כל למערב “רק” 3 שבועות זה מעט…. בחיי….
שנית השלכת – מדהימה לגמרי. יצא לי להיות במזרח בתקופת השלכת. זה מרגש ולא משנה כמה….
יש לכם את ניו יורק שמדהימה,ואולי גם כמה ימי DC שגם בתח”צ ואז אפשר לעבור לבוסטון (עדין בתחבורה ציבורית) . ורק אחרי זה (מבוסטון כנראה) לקחת רכב.
לצאת לכיוון ניו האמפשייר ולטייל ולראות את השלכת בשיאה (בתקווה שהזמן יהיה נכון)
בקיצור – לעשות משהו כמו שבוע וחצי עד שבועיים עירוני ואז לשכור רכב ולטייל
הנהיגה קלה בשני הצצדים של היבשת, הכל תלוי לאן נוהגים אבל לא ממש זכור לי כביש אתגרי מידי (יש את הר וושינגטון אבל אפשר לעלות ברכבל אליו)
ועוד אמירה שלאו דוקא נכונה כי כמובן תלוי בתכנית שלכם – במזרח הכל יותר קרוב – אז זה פחות שעות כביש, בעיקר אם לא מגיעים לניאגרה -
אני גם חושבת שעל פי מה שציינת יש איזשהי עדיפות למזרח. מעברים בין ניו יורק לבוסטון ניתן בקלות ברכבת או באוטובוס (ואז זה גם זול
), למרות שניתן לעשות טיול מהנה מאד בדרך כולל עצירת לילה אם לא רוצים נסיעה ממושכת בבת אחת (או שאפשר את הערים להשאיר אחת להתחלה ואחת לסוף ולשכור רכב באמצע).גם מבחינת כמות "שעות הגה" כדי להנות מנופי השלכת יש כאן עדיפות. במיוחד אם מוותרים על אכדיה.
-
עשיתי טיול שלכת לפני המון שנים והיה מהמם.
מצד שני הוא היה כמה ימים ולא כמה שבועות.
אבל צפון מזרח הוא מקסים לטיול גם לא בעונת השלכת, לכן אני הייתי מנצלת את העיתוי וכןם בוחרת בשלכת.
לטייל בטבע בארה”ב בלי רכב נשמע לי די בלתי אפשרי עד סיוטי.
הנהיגה תמיד קלה. מתרגלים -
תודה רבה לכולכן, שמחה לקרוא את התשובות חיזקתן אותי

-
אני חושב שטיול שלכת מתאים יותר לזוג מאשר ל-3 מתבגרים, קחי בחשבון שגם השלכת לא תמיד מופיעה באותם תאריכים, לעיתים היא מקדימה, לעיתים היא מאחרת ולעיתים גם לא מרשימה, כפי קרה אשתקד כאשר ספטמבר היה יחסית חם מהרגיל ולכן טיול שלכת דורש קצת יותר ספונטניות שנראה לי די קשה עם 3 מתבגרים.
אני לא יודע מתי בדיוק אתם מתכננים להגיע באוקטובר, אבל גם מזג אוויר משחק תפקיד, מתחיל להיות די קריר, אפור וגשום באוקטובר (אמנם לא כל יום), אבל זה גם פרמטר שכדאי לקחת בחשבון.
-
והנה משהו שאולי לא ידעת – גם במערב יש שלכת!
ברוקיז האמריקאיים, סמוך לדנבר יש שלכת באותה תקופה
מבדיקה שעשיתי נראה שהיא פחות מרהיבה מאשר בניו אינגלנד אבל עדיין שלכת יפה בהחלט.
כך שאם אתם כן רוצים לטייל במערב – אפשר בהחלט לשלב את האיזור הזה..
הנה דוגמא
-
היי
הייתי בצפון מזרח ארה”ב בחגים האחרונים,
גם בלי השלכת זה מקום מדהים, מלא טבע וירוק ויש הרבה מה לעשות שם.
וורמונט, ניו המפשיר, מיין וכל ניו אינגלנד
לא חייבים לטוס לשם רק בגלל השלכת
-
תודה

נעשה קצת חושבים.
מבחינת כניסה ומנקודת הנחה שמדובר בצעירות בצבא/ אחרי צבא/ סטודנטית- עדיפות להגשת בקשה לויזה או esta עם אזרחות זרה?
בכל מקרה זה טיול של כל המשפחה כולל ההורים (יכול להיות שזה משפיע אז מציינת).
שוב תודה
-
ראשית, שלא כמו באירופה (בה טיילתי לא אחת רק בתחבורה ציבורית), בארצות הברית הרכב הוא חיוני ברגע שיוצאים מן הערים הגדולות הצפופות (כמו ניו יורק, בוסטון, וושינגטון, סן פרנסיסקו וכו’). אין דרך להגיע להרבה מאוצרות הטבע, וגם אם הגעתם, ברוב המקרים לא תוכלו לטייל בתוך הפארקים, שהם כמעט תמיד גדולים מדי לביקור רגלי ללא רכב. יש מספר פארקים יוצאי דופן מבחינה זו, כמו הגרנד קניון, ופארק ציון (בו ההתניידות היא בשאטל ולא ברכב הפרטי), אבל בשאר המקומותת חייבים רכב.
אם בכל זאת רוצים לטייל ללא רכב, ומוכנים להסתפק בטיול עירוני עם מעט טבע, הרי שהחוף המזרחי מתאים לכך יותר. זה איזור יותר צפוף ועם יותר ערים גדולות וגם עם יותר תחבורה ציבורית כפועל יוצא מכך. טבע שניתן להגיע אליו ללא רכב פרטי הוא מפלי הניאגרה. אולי יש גם מקומות אחרים, אבל אין לי ידיעה על כך.
חודש אוקטובר בצפון מזרח ארה”ב הוא עונת השלכת על צבעיה. מזג האויר עדין נעים (סובייקטיבית, לי) מבחינת הטמפרטורות, אבל יש לקחת בחשבון ימי גשם מפעם לפעם, שיכול להיות גם חזק. לגבי דרום מזרח ארה”ב, מזג האויר עדיף על הקיץ. אני חושב שהוא די סביר באוקטובר. יש לקחת בחשבון שיתכנו סופות הוריקן באיזורים המתאימים. כמובן שאין כל בטחון שסופות אלו יגיעו. פשוט צריך לשים לב למתרחש ולהיות מוכנים לשינויים עקב כך.
לגבי קליפורניה, אני מאמין שמזג האויר טוב בעונה זו, אבל לא ביקרתי שם בתקופה זו. לגבי איזור ההר הגבוה, הרי הרוקיס של ארה”ב, זה תלוי שנה. השנה הבנתי שכבר התחיל לרדת שלג בתקופה זו. ב- 2015 ביקרתי באיזור בספטמבר/אוקטובר ומזג האויר היה טוב ללא כל סימן ששלג עלול לרדת. בערב היה קריר וביום חולצה קצרה.
-
אם יש לכם אזרחות זרה עם WAIVER אין כאן בכלל שאלה – אין מצב כמו עם בקשה לויזה שיסורבו…. (כמובן אם הן לא פושעות בין לאומיות או משהו כזה)
גם יותר מהיר, גם פחות טירטור (רק המחשב והפרטים)
לא רואה שאלה בכלל
-
תודה.
נוותר על רעיון התחבצ.
ושמחה לשמוע לגבי הwaiver כי להבנתי לקבל ויזה לחיילת המשוחררת זה לא מאוד קל אז זה מעודד.
-
איזה דרכון זר יש לה?
-
צ׳יליאני
-
-
אולי קצת כדי לסבר את האוזן
לגבי מערב ארה”ב: מדובר באזור די גדול. בגודל בערך של מערב אירופה. כמובן שתנאי מזג האוויר משתנים בין דרום לצפון, בין אזורים קרובים לחוף לבין פנים היבשת, ובין המישורים להרים.
האזור הכי פופולרי לישראלים הוא הפינה הדרום-מערבית, קליפורניה ואריזונה. שם אין בעיה בכלל לטייל גם באוקטובר.
אכן הפארקים היפים ביותר נמצאים במערב – ילוסטון, אולימפיק, יוסמיטי, ברייס, סקויה וקינגס. אבל במזרח בהחלט יש אזורי טבע מרשימים מאוד – האדירונדק, הבלו רידג’, ניו המפשייר וורמונט, אגמי האצבעות ועוד. במיוחד בזמן השלכת.
וגם מנצל את ההזדמנות לתבוע את העלבון של כל המדינות שהן לא קרובות לחוף מערבי או מזרחי – לא חייבים לבחור “חוף”. בהחלט מעניין לטייל בלואיזיאנה וטקסס (על חוף מפרץ מקסיקו), ביוטה וויומינג, ובטח בהרי הרוקי במדינת קולורדו, לדעתי היפה שבמדינות ארה”ב היבשתית.
-
נהדר! תודה רבה

-
תודה עמיחי
זה טיול ראשון בארהב אז כן נלך על אחד החופים- טיול שלכת או הפארקים. אבל מקווה שזה יפתח את הצוהר לעוד טיולים ואז כבר השמיים הם הגבול...