נורבגיה טיסות אוגוסט
-
הי
משפחה ( זוג עם 3 ילדים 6,9,12 ) מתכננים שבועיים באוגוסט טיול טבע בנורבגיה
מצאתי טיסות זולות דרך פינלנד לאוסלו וגם לברגן.
לאחר שיטוט ארוך בפורום הגעתי למסקנה שעדיף הלוך חזור מברגן ולא לעבור באוסלו בכלל. ( מוזואנים לא מעניינים אותנו וחבל לנו להפסיד יום לפחות על הנסיעה לברגן )
השאלה היא האם עדיף לחזור מעיר אחרת ( לא ברגן ולא אוסלו ? )
או שפשוט לסגור הלוך חזור ברגן ?
-
,תלוי מה יעדי הטיול שלכם?
אפשר להתחיל באולסונד, או טרודנהיים ולסיים בברגן (ולהיפך כמובן) .
-
אנחנו נחתנו באוסלו כי הטיסות היו משמעותית יותר זולות ונוחות. זה היה לפני שנה. לברגן ויעדים אחרים במערב אוסלו יש מבחר יחסית מצומצם. התדירות יותר נמוכה. אולי זה השתנה.
החברה הנורבגית התחילה לטוס ישירות לאוסלו.
גם מאוסלו המרחק לפיורדים Sognefjord ו- hardangerfjord לא גדול. אפשר לתכנון טיול ביניהם. זה מה שאחנו עשינו.
אם התקציב והשעות של הטיסות הם שיקולים משניים ואתם מחפשים טיול מתגלגל אז גם אני ממליץ על נחיתה בברגן והמראה מעיר צפונית יותר.
-
מצטרפת ליונית, העדיפות שלי היא הלוך ברגן וחזור אולסן, או להיפך (זה לא משנה).
לגבי טרונדהיים – היא עצמה יפה מאוד, וגם בדרך יש מה לראות (כולל הדרך האטלנטית), אבל תבדקו אם אתם מעוניינים לסוע עד אליה, ואם זה משתלב לכם בטיול. המרחק מאולסן לטרונדהיים הוא כביכול לא רב (כ-300 ק”מ) אבל בנורווגיה זה אומר לפחות 6 שעות נסיעה נטו, עדיף כמובן עם עצירה ללינה.
אני נחתתי בטרונדהיים בקונקשן טוב דרך קופנהגן מאוחר בלילה, לא בטוחה שזה נוח עם 3 ילדים. תנסו למצוא טיסה מוקדמת יותר או להמריא משם.
-
מי אמר שלא כדאי לבקר באוסלו היפה ?
היי,
מי אמר שלא כדאי לבקר באוסלו היפה ?
אוסלו זכורה לי כאחת הערים היפות בנורבגיה.
מה דעתכם ? -
אני בטוח שאוסלו יפה אבל הבעיה שבנורבגיה סיכוי מאוד גבוה לגשם וכדאי לנצל את הטיול להנות מהטבע. זה לפחות מנסיוני משבועים וחצי בנורבגיה באוגוסט האחרון. היו לנו מעט מאוד ימים יפים.
-
הי
כרגע יש טיסות זולות לאוסלו ולברגן, משמעותית יותר זולות באוגוסט לשבועיים. באזור 320 דולר לאדם. לעומת 550 פלוס...
אנחנו מחפשים אטרקציות טבע, יחסית מעט נסיעות כל יום , שוקלים קראוון. לראות ולהיות כמו שיותר קרובים לאטרקציות נוף וטבע.
הבחירה כרגע בין הלוך חזור ברגן
לבין הלוך אוסלו חזור ברגן. היתרון באופציה הזאת היא בגיוון המסלול? לא ברור לי באמת. המחיר זהה בין שתי האופציות. לא יודע אם זה מייקר את הרכב / קראוון או לא.
לצערי לא הצלחתי למצוא טיסות זולות לצפון נורבגיה וחזרה מאוסלו או ברגן.
אטרציות ופארקים לילדים זה בונוס במסלול.
אשמל לשמוע את דעתכם. ושיקולים...
-
הייתי בנורווגיה 3 פעמים, ורק בפעם השלישית הגעתי לאוסלו.
לא מצאתי בה שום דבר מיוחד לעומת ערים אירופאיות אחרות, והיא וודאי נופלת משכנותיה שטוקהולם וקופנהגן שביקרתי בהן כמה פעמים.
נכון, גן הפסלים יפה, והמוזיאונים באי ביגדיי נחמדים מאוד אבל ציינתם שאתם אוהבי טבע, ולדעתי אין שום סיבה בשבילכם להגיע לאוסלו, מה גם שהדרך אליה מאזור הפיורדים המערביים נופלת בהרבה ביופיה מכול מה שתראו כאשר תצאו מברגן ותחזרו אליה.
-
כדאי לכם לקרוא דיונים קודמים על נורבגיה כי כל השאלות שלכם כבר נשאלו.
קשה לתכנן טיול בנורבגיה עם מעט נסיעות ומצד שני לראות את המיטב שלה.
כרגע אני מבין שאתם עוד לא יודעים מה אתם רוצים לראות בנורבגיה חוץ מטבע.
הפיורדים שבמערב הרבה יותר יפים לדעתי מאזור אוסלו.
אם הטיסות לברגן זולות טוסו אליה.
אפשר לתכנן מסלול מאוד מגוון על בסיס נחיתה והמראה מאוסלו כולל מעבר באזור jotunheimen ו – hardangervidda אבל מדובר בנסיעות יחסית ארוכות.
לא חובה קראוון בשביל להיות קרובים לטבע בנורבגיה. הטבע מאוד נגיש.
בכל מקום לינה שתבחרו תמצאו יערות במרחק הליכה.
-
מבדיקה שעשיתי בעת תכנון טיול שעשינו הקיץ החזרת רכב בעיר אחרת גוררת אחריה קנס כספי גדול אשר עשוי להגיע להכפלת מחיר השכירות. (רשום גם בסיפורי טיול שהועלו באתר)
אם אני הייתי צריכה כעת לתכנן טיול עם הנתונים שרשמת, הייתי רוכשת כרטיסים הלוך ושוב לברגן, ואחר כך בודקת את האופציות של רכב מול קרוואן . לטעמי קרוואן הוא הדרך המדהימה ביותר לעשות טיול כזה, אבל אנחנו זוג ללא ילדים והבדיקה שלכם צריכה להיות לפי ההתנהלות המשפחתית והתאמתה לסוג כזה של טיול.
כצעד ראשון כדאי לרכוש כרטיסי טיסה ואחר כך להתלבט לגבי רכב.
בהצלחה ותהנו מנורבגיה המדהימה
-
כרגע יש טיסות זולות לאוסלו ולברגן, משמעותית יותר זולות באוגוסט לשבועיים. באזור 320 דולר לאדם. לעומת 550 פלוס…
טיסות ישירות? אז זה השיקול כי בכפולות של משפחה - משמעותי.
תביאי בחשבון כי העונה נגמרת ב15.8, כך שלאחר מכן זמני המעבורות מתקצרים, שעות הפתיחה בחלק מהאתרים מתקצרות (קלאסי לראות פתוח 11.00-15.00 וזהו). יחד עם זה, היום עדיין ארוך מבחינת שעות אור
אנחנו מחפשים אטרקציות טבע, יחסית מעט נסיעות כל יום , שוקלים קראוון. לראות ולהיות כמו שיותר קרובים לאטרקציות נוף וטבע.
כדי להיות קרובים לנוף וטבע לא צריך קרוון.
לקרוון יש יתרונות (וגם חסרונות) אחרים.
אבל יחסית מעט נסיעות כל יום---זה כמעט אוקסימרון מול נורבגיה והמרחקים שלה, גם אם מתמקדים “רק” בפיורדים המערביים.
הבחירה כרגע בין הלוך חזור ברגן
לבין הלוך אוסלו חזור ברגן. היתרון באופציה הזאת היא בגיוון המסלול? לא ברור לי באמת. המחיר זהה בין שתי האופציות. לא יודע אם זה מייקר את הרכב / קראוון או לא.
לגבי קרוון-בכלל לא בטוח שניתן לשכור בברגן ולהחזיר באוסלו או להיפך. יש חוקים אחרים וברוב המקרים (למיטב ידיעתי , בווודאי בשיא הקיץ) ההשכרה וההחזרה צריכה להיות מעגלית.
לגבי רכב- יש חברות (כל החברות?) שידרשו מכם תשלום קנס (לא קטן) עבור השכרה שאינה מעגלית.
לצערי לא הצלחתי למצוא טיסות זולות לצפון נורבגיה וחזרה מאוסלו או ברגן.
אטרציות ופארקים לילדים זה בונוס במסלול.
אטרקציות? מה הכוונה?
פארקים לילדים? מדינה דלילה מאד בהיבט זה.
אשמל לשמוע את דעתכם. ושיקולים…
אני הייתי בודקת קודם כל
יעדי הטיול שאני רוצה להיות בהם במודל של 14 יום- מה היעדים, מה מרחקי הנסיעה, על מה אני מוותרת (תמיד יש ויתורים) .
האם הטיול מתאים ללינות כוכובנים ? (לרוב לא) או מתגלגל מדי לילה למקום אחר ? (ברוב המודלים של הטיולים-כן).
האם אני בשלה לוותר על חלקים מנורבגיה ולהתמקד רק ב2-3- יעדי לינת כוכב שם? ואם כן היכן?
מה הציפיות שלי מהטיול, ועד כמה נורבגיה עונה לי על הציפיות? (למשל- לאכול במסעדות גורמה, למשל גני חיות… או כל היבט אחר)
ואז להחליט אם הטיול עם רכב או קרוון- כי זה מתווה את צירי הנסיעה- ובהכרח גם את הטיסה הלוך וחזור.
חבל להזמין כרטיסים ואז לגלות ש
מחיר ההשכרה של רכב מוכפל בהחזרה ביעד שונה
אין בכלל קרוונים להשכרה ביעד
הטיסה נוחתת ב06.00 בבוקר ואת הקרוון מקבלים ב15.00
וכן הלאה.
-
היי .
שכרנו הקייץ באוסלו רכב והחזרנו בברגן.תוספת שנגבתה הייתה 550נקרונות בגין חד כיווני.בכלל לא נורא.
לא היית עושה מעגלי ברגן אלא אם הייתי ממש חייב מסיבות רבות ולו רק זמן המסיעה חזרה .זמן זה כסף.
אם לא בא לכם אוסלו הייתי חוזר מהצפון בטיסה גם אם זה יותר יקר וחוסך את זמן ועלויות הדרך חזרה.
הכל כמובן בהנחה שניתן לכם לשכור חד כיןוני.
-
תודה רבה על ההערות המועילות.
כרגע אני בודק שרכב / קראוון לקיחה באוסלו והחזרה בברגן.
האופציה כרגע היא התחלה באוסלו וסיום בברגן ( עולה כמו להתחיל ולסיים באוסלו או ברגן )
תודה רבה שבת שלום