גואטמלה עם ילדים - כמה שאלות ראשוניות
-
הי, אנחנו משפחה עם ארבע בנות בגילאים 14-4. הבסיס שלנו כרגע בקנדה ויש לנו כשבועיים וחצי לחופשה בעוד כחודש. חשבנו לטוס לגואטמלה, לעשות מסלול של אנטיגואה-אטיטלן-סמוק שמפיי וטיקאל, ואז לחצות לבליז ולרבוץ כמה ימים על איזשהו חוף מפנק. קודם כל, האם התוכנית הזאת הגיונית? האם כדאי לקחת נהג פרטי לכל התקופה או להתנייד באוטובוסים? איך עדיף לחצות לבליז – בטיסה או באוטובוס? (טיסה יוצאת ארוע יקר כשמכפילים בשש...מצד שני, אם אוטובוס הוא סיפור מאד ארוך אז עדיף לחסוך זמן), ולסיום – אני צריכה רעיונות על חוף שיתאים למשפחות בבליז ושיהיה קסום ובטוח. תודה!
-
קודם כל התוכנית הגיונית. מאיפה חשבתם לטוס בחזרה?.
לגבי חוף בבליז אפשר לקחת משהו על היבשת, אבל נראה לי שהבחירה הקלה ביותר היא בין האיים של קי קולקר או סן פדרו.
לגבי מעבר מטיקל לבליז. טיסה ישירה אין מה שאומר שתטוסו לגווטמאלה סיטי ומשם עוד טיסה. אני, גם עם ילדים, הייתי הולך על שאטל. נראה לי הכי פשוט ולא המוני
לגבי התניידות בגווטמאלה זה קצת עניין של נוחות ומה מתאים לכם. לא כל אחד יכול ורוצה לנסוע בצ'יקן באס ולגבי חברות אוטובוס אחרות- צריך לוודא כמה אמינות הן. שנה שעברה עם ילדיי השתמשתי באחת מחברות האוטובוס האמינות יותר במדינה ולא היתה שום בעיה. תזכרו שבין אופציית נהג פרטי לאוטובוס יש לכם את אופציית השאטל. כזה שאוסף ממלון ומוריד במלון בין יעדי תיירות בולטים (שהם כל מה שאצלכם התוכנית) אתם 6 ותמלאו כמעט כל הסעה לגמרי, מה שיהפוך אתכם למצרך מבוקש ולכח מיקוח (אנחנו 5 שחווינו זאת במרכז אמריקה). אם תבחרו בשאטלים אל תחכו רק לרגע האחרון לקבוע את הבא בתור.. כי אם כמות השאטלים מוגבלת אולי לא ישאר לכם מקום ( ואז תצטרכו לחפש נהג פרטי...)
נסיעה טובה.
-
תודה על התשובה המפורטת. עודדת אותי ונראה שאתחיל להתקדם עם התוכנית. לגבי הטיסות, אנחנו יכולים לטוס בחזרה מבליז סיטי לטורונטו-אפילו יש טיסות ישירות. גם בין טיקאל לבליז סיטי יש טיסה ישירה שעולה כ230$.
היית בגואטמלה לאחרונה עם ילדים? פירסמת איפשהו חוויות? אם כן, אשמח לקרוא.
-
תודה על החידוש לגבי הטיסה מטיקל לבליז סיטי… לא ידעתי שמישהו התחיל לטוס בקו הזה. אני מסיבה תקציבית וגם בגלל שאנחנו מורגלים בכל אמצעי התחבורה הפחות נוחים… הייתי בוחר בשאטל או דומיו. אבל זה אני..
אני ושניים מילדי התנדבנו לפני שנה וחצי בבי”ס בגוטמאלה. לא ממש טיילנו הפעם ( אני הייתי בעבר בגווטמאלה 5 שבועות), והחלק הטיולי היה כמה ימים בהונדורס על גבול גווטמאלה.. כתבתי על זה במדור הטיפים ואפשר למצוא את הסיכום שלי בחיפוש מתקדם בפורום.. אבל כל הסיכום שלי היה על החלק ההתנדבותי.
אני חושב שבהחלט אפשר לבקר בגווטמאלה עם ילדים , אבל צריך לעשות שיעורי בית, לדעת לקראת מה הולכים, איפה ואיך להיזהר וכיוב’.. בסופו של דבר ברמת הביטחון זה מאוד רחוק משוויץ
…. -
ממשיכה לשאול…
האם הגיוני לקחת ילדים לטפס על הר הגעש באנטיגואה? (וולקן פאקיה נדמה לי) – הבנתי שאפשר לשכור שם סוסים ואז הבנות יוכלו לעשות את המסע על הסוסים. הגדולות שלי קשוחות, אבל יש לי גם מפונקת בת ארבע וחצי… לחילופין, יש הר געש אחר שיהיה מעשי לטפס אליו עם ילדים?
ולגבי הזמנת מלונות ואכסניות – מספיק להזמין ביום שלפני (או באותו היום מהדרך) או שצריך לתכנן את הטיול מראש?
יש קליטה סלולרית סבירה בגואטמלה?
תודה!
-
את הר הגעש פקאיה עשיתי מזמן ואז לא היו סוסים. בדקתי וראיתי שאכן האופציה קיימת. לדעתי עדיין צריך לטפס את החלק האחרון והתלול יותר לבד.. אבל זה בהחלט ישים גם לילד.. אני לקחתי בת 6.5 עם תיאור דומה לשלך לטפס הר געש תחת רוח חזקה וגשם והיא עמדה בזה יפה ( גם זה היה החלק האחרון של הטיפוס כי אותו הר היה נגיש לרכב למקום יחסית קרוב לתחתית הפסגה).
אנחנו עשינו חבילת גלישה בגווטמאלה- בעיקר דאטה ופחות שיחות, היה בסדר גמור ומחיר לא יקר.
לגבי לינה- לדעתי בנובמבר צריך להיות סביר למצוא גם באותו יום.. בהנחה שתגיעו עד הצהריים ואין לכם דרישות מיוחדות לתנאים או מגבלות לקחת יקר יותר או גרוע יותר כי זה מה שיש/נשאר, ואין לכם בעיה לאלתר אם פשוט אתם לא מוצאים משהו. כן כדאי להזמין אם אתם שם ביום המתים.
למרות שזו דעתי לגבי התפוסה, אתם 6 ועם ילדים, מה שאולי יצור לכם קצת יותר מגבלה במציאת מקומות..
כמה תובנות שלמדתי/עשיתי לגבי לינות, במהלך השנים האחרונות של טיולי משפחה של 5 נפשות במדינות עולם השלישי:
איכשהוא- בטיולי שבועיים-שלושה תמיד נצמדנו לתוכנית המקורית, ככה שלא ממש היה צורך בגמישות לינה ( גמישות היתה יותר במה בוחרים לעשות בכל נקודה).
לא תמיד הזמנו לינה מראש- בעיקר אם היינו אמורים להגיע בשעות הבוקר.. תמיד לקחתי את הסיכון שיהיה בעיה ועלי לשלם יותר או לישון במקום גרוע או לזוז לעוד ישוב….
היום אני ממליץ הרבה בפורום להזמין לינה ליעד הבא בלילה לפני שמתכננים עזיבה- ככה אתם עוזבים בראש שקט ואם לא מצאתם מקום- סביר שתוכלו להישאר עוד לילה במקום שאתם כבר נמצאים. או כמו שציינתי להניח שנצמדים לתוכנית המקורית ולהזמין מראש חלק או הכל.
בהרבה מדינות עולם שלישי הזמנתי לינות ע”י התכתבות עם הוסטלים ( ואני מתייחס לזה כי ציינת אכסניות ומלונות)- רובם לא דרשו שום כסף מראש ואין להם מנגנוני תשלום ברשת.. שוב היה סיכון שאני אגיע והם בכלל לא רשמו לעצמם שהזמנו ( וזה קרה בסביבות חצי מהמקומות אבל כמעט תמיד היה להם מקום עדיין), אבל , לפחות בשתי פעמים, שלא מצאנו את המקום או היתה בעיית נגישות, החלפנו למקום אחר ( וכתבתי לבעלי המקום אח”כ למה לא הגענו, למען ההגינות) ונחסך מאיתנו ההתחשבנות לאח”כ.
כ-6 נפשות קחו בחשבון שאתם יכולים להזמין לכם חדר דורמס שלם לעצמכם, אם אתם רוצים לחסוך בעלויות בהוסטלים...
-
אנחנו טיפסנו על הר הגעש באנטיגואה עם 4 ילדים בגילאי 5-14 ואכן נעזרנו בסוסים.
-
תודה על התשובה! כמה קשה זה היה?
האם אפשר לקחת את הסוסים גם בירידה?
-
כן אפשרי גם בירידה. לא קשה.
-
יש למישהו המלצות על הוסטל או מלון באנטיגואה? אנחנו נוחתים שם בדיוק בכריסטמס עם ארבע הבנות ורוצים להזמין מקום סביר מראש. אנחנו לא מפונקים, כל דבר נקי ונעים יתאים לנו, אבל חשוב לי שיהיה מוצלח שם כדי שהבנות לא יתאכזבו בתחילת הטיול. ראיתי המלצות על הבית הצהוב, אבל הם כבר מלאים.