בעקבות השלכת בסקוטלנד 🍁🍂
-
וואו, פשוט אין מילים…
נוף שפשוט עוצר נשימה, וזה עוד רק מהתמונות שלך… אני מתארת לעצמי רק את ההרגשה להיות שם ולחוות את זה ונגמר לי האוויר. -
שרה יקרה,
הנה גם אני הגעתי, היישר לבית המקסים של לורנס (מקווה שמסרת לו ד”ש..).
סקוטלנד שלכם (=שלנו) נהדרת

וכבר בא לי לחזור.
התמונות שלך מהממות ביופיין!! לרות את סקוטלנד בשלכת ועוד עם שמיים כחולים – זה בונוס מיוחד!
מחכה לעוד,
שירלי
-
טלולה – אכן ההרגשה היא נפלאה, אני עצמי לא מאמינה שחוויתי את סקוטלנד ככה
ולכן כל כך כייף לכתוב כאן ולספר כי ככה אני חווה את הטיול שוב.
שירלי – כמובן שהזכרתי אותך ללורנס וגם לקרייג בהמשך, רק אמרתי שירלי והוא ענה טוקר, זכר אותך מצויין
. שניהם זכרו. -
יום שני 15 באוקטובר
מתעוררים בבוקר משנת לילה נפלאה בבית של לורנס , ואיזה נוף נשקף מול עינינו, ככה להתעורר מול אגם יפיפה , 2 כורסאות בפינת הקפה/תה פונות אל החלון הגדול המשקיף על האגם בן אדם צריך יותר מיזה ככה להתחיל את הבוקר ??
אנחנו מתארגנים ויורדים לחדר האוכל , איזה קלאסה באמת!!! ישבנו לשולחן והתרגשתי עד דמעות , הנוף הזה , מתקן האכלת ציפורים מול החלון כלים נאים, האח בוערת לתפארת וברקע מתנגנת מוסיקה משנות ה40 של המאה הקודמת ,
איי איי איי צמרמורת, כמו להיות בסצנה מתוך סרט תקופתי.
לורנס מארח למופת , האוכל טעים ומשביע ומחזיק אותנו עד שעות אחה״צ
-
ואיזה שמיים ….

-
אז יש לנו יום יפה היום , יתכן גשם בשעות הבוקר אבל האחוזים יתמעטו לקראת הצהריים ועל כן מחליטים להתחיל הבוקר ב- Glencoe Lochan ראיתי במספר טיולים תמונות של האגמון הזה והתאהבתי בו מיד , ידעתי שבשעות הבוקר הוא יהיה קסום יותר מהרגיל שמש בוקר צדדית אז יכולות לצאת אחלה של תמונות וזה יופי של מזכרת , אוי וזה היה קסום

הקפנו אותו במשך שעה וחצי , אפשר פחות אבל עצרנו המון, ישבנו על ספסל כדי לספוג את כל היופי הזה ולנצור אותו וצילמנו ללא סוף , במצלמה, באייפון שלי, באייפון של החצי שלי רק שלא נפספס זוית והאגם היה שקט וחלק וההשתקפויות …...

וגם קצת תמונות מכפר גלנקו החמוד מאוד

-
תמונות מהאגם , יש לי מלא , אחד יותר מחמיא לאגם מהשני , מכל זוית הוא נראה אחרת , הצבעים משתנים בהתאם להצצת השמש מבין העננים פעם הוא מצולם מצפון לדרום ופעם מדרום לצפון וכך עם יתר הכיוונים , לא משעמם כאן בכלל באגם הזה

-
עוד חמישייה אחרונה וזהו …

-
היי שרה,
גם אני כאן, הכל נראה מדהים!
סקוטלנד על הכוונת שלנו לסוכות 2019…גם לדעתי זה רעיון בהחלט נחמד לנסוע ממנצ’סטר. אפשר כמובן לעשות עצירות במהלך הנסיעה ל”טיולים” קטנים בדרך, ואף לישון לילה אחד באמצע כדי לשבור את הדרך הארוכה, ולהמשיך בנסיעה לאחר טיול באזור הלינה, למשל.
תודה על הסיפור, מצפה להמשך

-
וואו, וואו, וואאאאו!!!! תמונות מדהימות ביותר

רוצה גם

-
ניב – סוכות זה מעולה , יש מצב לשלכת נפלאה
. תודה שהצטרפת צפנת – תודה רבה , יאללה לתכנן , אם עוד לא היית אז זה הזמן לצוד כרטיסים, ואם היית אז לחזור שוב

אחרי אגמון גלנקו יעדנו Glen Etive אנחנו נוסעים שוב על הכביש שבו הגענו אתמול בערב , כביש A82 הנפלא, אתמול הגענו לקראת ערב והבוקר רואים את האזור במלוא הדרו, אחרי נסיעה של כ- 20 דקות מהאגמון יש פניה ימינה ( יש שילוט) הנסיעה מעכשיו על כביש צר להחריד , רוחב הכביש כרוחב הרכב , אולם יש מפרצונים משני צדי הדרך כל 100-200 מטר כדי לאפשר מעבר לרכב הבא ממול, כולם נדיבים וסבלניים , מזג האויר עדיין מחייך אלינו והדרך נפלאה , הנסיעה בכביש לצידי נהר Etive , הכל נוצץ מסביב כנראה מגשם שירד בין לבין גשם מזרזף ועדין האויר קר בחוץ אבל זה נפלא

-
מרוצים מהמקום הנפלא וממה שראינו עד עכשיו , התחזית מראה שבסביבות השעה 15:00 אין סיכוי לגשם כלל ולכן ננצל את העניין ואחרי העמק אנחנו נוסעים ל Steall Falls נסיעה של שעה וחצי אבל למי איכפת ?? לא לנו כי הדרך נפלאה הכביש נוח חוזרים חזרה על כביש A82 וממשיכים צפונה לכיוון העיירה פורט וויליאם , חולפים על פניה ונכנסים לכביש צר מאוד נוסף C1162 , איזה כביש נפלא , הצבעים משגעים מן חום/ כתום בשמש נראה ממש כתום חמרה , בצל חום , הרבה ירוק ועצים בשלכת צבעונית , בין לבין כבשים ונפגשים לראשונה בפרות ההיילנד שעד עכשיו חיפשתי כל-כך ולא ראינו והם היו כל כך רחוקות אבל בעזרת זום המצלמה הצלחנו לצלם אותן.
הגענו לחניה של מפלי סטיל ראינו את השלט המפחיד, אבל לא אותנו , אנחנו נכנסים פנימה , הולכים בזהירות כי הכל רטוב , נזהרים שלא להחליק והדרך נפלאה עד שמגיעים למפלים היפים האלה , לקח לנו כל הסיבוב שעה וחצי אבל שוב , אפשר בפחות , אנחנו הלכנו בקצב סביר , עצרנו הרבה לצילומים נהננו מהנוף ומהדרך כל הדרך יש מטיילים , קצת חששתי להיות שם לבד , אם הכל מחליק וחלילה יקרה משהו וניהיה לבד אבל כל חששותיי היו לשווא והיה פשוט כייפי ומספק ונפלא ונהדר ויפה וווווו……

-
וגם תמונות מהדרך למפלים

-
שרה, סקוטלנד שלך נראית מדהימה
תמיד חשבתי שלסקוטלנד צריך לנסוע בקיץ ומכיון שאנחנו לא יכולים לנסוע בקיץ היא בכלל לא נכנסה למגירת התכניות.
עכשו אני רואה אצלך שאפשר ואפילו רצוי לנסוע בסתו וסקוטלנד נכנסת לרשימה. שמה את האשכול הזה במועדפים ומקווה שנגיע לשם בשנים הקרובות -
ריקי - איזה כייף שאני מצליחה להשפיע כאן ולהראות שסתיו בסקוטלנד אפשרי ורצוי , כמובן שמזג האויר כאן הוא מזל , אבל בהמשך אראה שיש יופי גם בימים מעוננים וגם בגשם , כבר ראינו שבקיץ היו ימי גשם מרובים אז מזג האויר בסקוטלנד ממש לא צפוי. אבל הבטחתי ללורנס להביא שמש איתי ובהבטחות צריך לעמוד

אז לא היתה לי ממש ברירה

-
יוצאים מהמפלים בסביבות 16:00 , נסיעה של 20 דקות ואנחנו בפורט וויליאם , אין לנו משהו מיוחד לעשות בעיירה הזו וגם לא נראה לי שיש , אבל יש כאן את סופר
Morrisons, סופר גדול עם יופי של מוצרים ומבחר גדול, אנחנו קונים לנו מצרכים להערב ולמחר למשך היום , חטיפים, פירות יער אמיתיים ( לא קפואים
) איזה חגיגה וירקות , החצי שלי חובב הסנדוויצ׳ים מבסוט עד השמיים , עד שהגענו לרכב הריח משקיות המוצרים משגע אותנו ואנחנו רעבים מההליכה הנפלאה שסיימנו עכשיו, לא עומדים בזה ומכינים לנו באוטו 2 כריכים מלאי כל טוב סקוטלנד, נהנים לנו מהכריכים ומרגישים נפלא .כבר שעות אחה״צ מאוחרות , כשהשמש נוטה חזק למערב אנחנו נוסעים חזרה לבית של לורנס כדי להספיק לראות את האגם שלנו בשקיעה מרהיבה.
הסתיים לנו יום מרהיב , כל התוכנית להיום הצליחו לנו ביג טיים ואין מאושרים מאיתנו.

-
יום שלישי 16 באוקטובר
מתעוררים גם הבוקר אצל לורנס , יורדים שמחים לארוחת הבוקר הנפלאה, בינתיים בודקים את תחזית מזג האויר והיום כנראה יחול שינוי, צפוי גשם, גם לורנס אומר לנו אותו הדבר ובהמלצתו אנחנו משנים טיפה את תוכניותינו והיום יהיה די יום רכוב.
קטן עלינו, אנחנו אוהבים הכל ומסתדרים עם הכל.
ליד הבית יש מעגן סירות יפה ואנחנו עוברים דרכו , יורדים לטייל קצת , מעונן בחוץ אבל גשם אין.
הבוקר אנחנו רוצים לנסוע ל- Glenfinnan Viaduct View Point ומקבלים המלצה להגיע קצת לפני 11:00 כי אז עוברת הרכבת וזה יפה לראות , אז אנחנו בכיוון, הנסיעה לשם אורכת כשעה , שוב לכיוון פורט וויליאם ואז פונים מערבה לכביש A830 מגיעים בזמן עולים לגבעה הצופה על הגשר , השלכת מסביב מרהיבה , הצבעים שעל הגבעות יפים מאוד מן שילוב של חום/ כתום/ צהוב

-
אז גם אני הגעתי ולא אפספס כמובן סיפור על סקוטלנד,היינו בה בקיץ ולא זכינו לצבעים מהממים כמו בתמונות שלך. איזה יופי של תמונות.
גם אנו נהגנו ממנצ’סטר משיקולים דומים.
נשמע שהיה נהדר, ואני מודה שלא הספיק לנו סקוטלנד בקיץ, אולי כשקצת יגדלו הילדים [ויהיה פחות מסובך איתם בגשם] גם נגיע בסתיו...
-
שרה
התמונות כל כל מהממות שגם אני קיבלתי חשק לסוכות סקוטלנד.. בדיוק כמו ניב.
אני רואה שהיום האחרון לטיול היה 22 לאוקטובר.. אז שלחת לנו תמונות מהשדה.
מתי בדיוק הוא התחיל?
-
שרה,
גם אני חשבתי לעצמי בדיוק מה שריקי אמרה - אולי בסתיו זה לא רק אפשרי אלא גם יותר שווה ?
השלכת היא ממש בונוס !
ואם זה כך , אולי לא צריך להרחיק עד למזרח ארהב לטיול שלכת...
בהחלט ניכר שהיה לכם מזל, השמש חייכה אליכם והתמונות פשוט משגעות , כך שמצאתי עצמי נסחפת לסיפור שלך במקום לכתוב את שלי…
מחכה להמשך ומבטיחה לך הרבה תמונות מהרוקיס בקרוב בסיפור שלי, לקראת הטיול שלכם.
ו... יש מצב שלורנס הפך ליקיר הפורום 2 אחרי נואל ?