מסלול ארצות הברית cost to cost
-
הי חברים,אנחנו מתכננים טיול של חודש בארצות הברית וצריכה עצה על המסלול.
הנחיתה היא בניו יורק והמראה בלוס אנגלס.
בעלי חושב שזה הכי כיף לקחת רכב ולנסוע לאורך החוף (העובדה שנשרוף בערך שבוע שלם על הניגה בממוצע לא ממש מפריעה לו, למרות שאם לחשוב פרקטי נראה לי זה לא ממש נחמד) אני יותר בעד טיסות פנים (עלות הטיול לא מפריעה לנו, עוד 3-4 אלף שקל על טיסות הפנים לא ישנו בטיול יקר כזה).
אנחנו רוצים ניו יורק, וגאס, קליפורניה (לוס אנגלס וסן פרנסיסקו) ומאמי.
השאלות הן:
*האם לקחת רכב כבר בניו יורק עצמה? בטוח יש בעיות חנייה? מתכננים לקפוץ גם לושינגטון, רכב או לקנות סיור באוטובוס?
*מניו יורק לפלורידה, רכב או טיסה פנים ולקחת רכב כבר בפלורידה עצמה?
*מפלורידה לקליפורניה?
*מקליפורניה לוגאס?
בתוך פלורידה, קליפורניה ווגאס נהיה ברכב בטוח.
ההתלבטות היא האם לקחת רכב גם בניו יורק? אם כן להחזיר בניו יורק ולעלות לטיסות פנים או להמשיך לשאר היעדים ברכב? והאם שאר יעדים גם ברכב או טיסות פנים?
מצד אחד זה גם יכול להיות מעייף בכל יעד לקחת אוטו ואחרי כמה ימים להחזיר ואז שוב לקחת אבל מצד שני נהיגה כל כך ארוכה מעייפת עוד יותר….
תודה!
-
נו מה? לעמוד עכשיו בינך לבין בעלך?
א. בכלל לא בטוח שטיסות ייקרו את הטיול, אולי אפילו יוזילו אותו.
אם תחשבי את עלות הזמן השרוף בכביש בין מדינתי ארוך ומשמים אז בטח שנהיגה מייקרת את הטיול.
ב. “האם לקחת רכב כבר בניו יורק עצמה?”
לחלק גדול מהניו יורקרים אין מכוניות. חניה יש כמעט רק במגרשי חניה יעודיים והיא יכולה לעלות כמו חדר קטן במלון.
ג. “מתכננים לקפוץ גם לושינגטון, רכב או לקנות סיור באוטובוס?”
אפשר לשכור רכב, אפשר לנסוע ברכבת, אפשר נסוע באוטובוס.
לא יודע לגבי סיור באוטובוס, איזה ערך מוסף את מקווה לקבל מסיור כזה?
ד. מניו יורק לפלורידה, רכב או טיסה פנים ולקחת רכב כבר בפלורידה עצמה?
מדובר על נסיעה של כ 3 ימים כמעט ללא עצירות בדרך למעט ארוחות שירותים והתארגנות לשינה.
אם תתחלפו בינכם בנהיגה וכל אחד מכם ינהג כל יום 5 שעות (נטו, לא כולל הפסקות) אולי תספיקו ביומיים.
אם יש לכם מסלול שאתם רוצים לטייל בו אז קחו רכב אבל קחו בחשבון את הזמן הנוסף של הטיול.
ה. “מפלורידה לקליפורניה?”
מדובר בנסיעה של שישה ימים עם עצירות לארוחות שירותים והתארגנות לשינה, כמעט בלי לבקר בשום מקום בדרך, וכנראה קנס כבד על החזרת רכב חד כיוונית.
כמה עולה לכם שבוע בארה”ב? לא חראם על הכסף?
תעלו על מטוס ותסגרו עניין
ו. “מקליפורניה לוגאס?
קליפורניה מדינה גדולה, תלוי איפה בקליפורניה, אבל בגדול רכב שכור יכול לבוא בחשבון.
ז. “ההתלבטות היא האם לקחת רכב גם בניו יורק?”
אם הכוונה לניו יורק העיר אז אין מה לעשות עם הרכב חוץ מלהחנות אותו בחניון יקר להחריד ולטייל בלעדיו
-
ראשית, על איזה עונה מדובר? האם יש כבר כרטיסי טיסה או שהכל פתוח? האם יש ויזות?
שנית, נשמע שזו פעם ראשונה של שניכם בארה”ב ולו בגלל שיקול הדעת בנוגע למרחקים שחשבתם לעבור ברכב.
אני ממליצה מאוד להעזר במפות של גוגל שיכולות לתת איזושהי הערכה של מרחקים (מדויקת) וזמנים (הערכה הרבה פחות מדויקת).
לצורך העניין הנה קישור למפה של גוגל מניו-יורק העיר (מנהטן) לשדה”ת של לוס אנג’לס:
ניתן לראות שהמרחק הוא כ-4,500 ק”מ וזה בנסיעה ישירה על כבישים מהירים (תחשבו כביש 6).
בנוסף הערכת הזמנים של גוגל ידועה כלוקה בחסר וכלל האצבע הוא להוסיף כ-20% כך, שבהערכה קצת יותר סלחנית וקרובה לתנאים בשטח, אנחנו מדברים על כ-50 שעות הגה.
אני אוהבת מאוד לנהוג, בוודאי בארה”ב ובכל זאת יום אחרי יום של נהיגה בלבד יכול לחרפן אותי קשות ופה אתם מדברים על לפחות 5 ימים מאומצים של נהיגה בלבד.
אני חושבת שאתם צריכים לקחת צעד אחורה ולהסתכל על הטיול הזה מזווית אחרת. כן המונח של coast to coast קורץ, אני מודה שאני גם חולמת על מסע שכזה, אבל במסגרת הזמן שלכם נראה שבעיקר תסבלו וייתכן מאוד שתפתחו אנטי לארה”ב.
יכול להיות שכדאי שתחשבו מה מעניין אתכם: מוזיאונים, פארקי טבע, פארקי שעשועים, שופינג, אמריקנה וכו’ ותראו איזה אזור של ארה”ב יכול לספק לכם תערובת מתאימה לטעמכם ללא נסיעות ללא סוף.
אביה
-
הי
ניו יורק בוודאות בלי רכב
מניו יורק לוושינגטון אפשר ברכבת ,לקחת רכב זה תלוי אם תמשיכו איתו עד מיאמי והאם תמצאו במחיר שפוי השכרה שכזו,תוכלו לבדוק מוושינגטון למיאמי גם אופציה
מוושינגטון למיאמי אפשר לעשות טיול מדהים לטעמי עם עצירות בסמוקי מאונטיין,נאשוויל ,ממפיס ניו אורלינס ואז מיאמי כמובן שצריך להקדיש לו מינימום 12 יום ( מהיציאה מוושינגטון עד להגעה למיאמי)
מפלורידה לקליפורניה טיסת פנים נניח לסן פרנסיסקו לקחת רכב בכביש אחד ואחריו ווגאס וסיום בל.א
יש עוד ים של אפשרויות ,סתם דמיינתי מה הייתי בוחרת לעצמי…..
תהנו
-
אני חוששת שזה ממש לא ריאלי.
חודש בקושי יספיק למסלול שאתם מתכננים, כשהמעברים יהיו בטיסות.
הנהיגה הארוכה הזו היא קשה ומשעממת ואין בה טעם אם לא עוצרים במקומות מעניינים בדרך, ובשביל לעצור במקומות מעניינים בדרך צריך חודשיים רק בשביל המעבר עצמו מחוף לחוף. אני גרה בקליפורניה ועושה לא מעט נסיעות ארוכות, וזה קשה ומתיש. אנחנו משתדלים להתחלף כל 2-3 שעות וזה עדיין מיגע. ובדרכים המשעממות מוות של מרכז ארה”ב שאין בהן נוף בכלל זה עוד יותר קשה.
יצא לכם לנסוע מתל אביב לאילת? אז תדמייני הלוך חזור ביום אחד, ואותו דבר יום אחרי יום במשך שבוע. כיף? לא. ממש בזבוז זמן.
מבחינת עלויות – צריך להוסיף את עלות הדלק, ואת מחיר החזרת רכב בצד השני של ארה”ב. זה יוסיף כנראה מאות דולרים לעלות השכרת הרכב, כך שכלכלית זה לא יצא משמעותית יותר זול מטיסות.
בניו יורק העיר לא צריך רכב, קליפורניה ווגאס רכב אחד, פלורידה רכב נוסף.לא ביג דיל בכלל מבחינת איסוף והחזרה. והרבה יותר נוח.
-
מחזק ומכפיל (במחשבה שניה אפילו מעלה פי חמש)
לא רק שלא ריאלי אלא הופך את הטיול למשהו אחר לגמרי ממה שרציתם.
טיול מחוף לחוף מתאים למי שרוצה לשוטט בלי לחץ
לנדוד מעיירה לעיירה דרך הכבישים הישנים, ללון במוטלים מזדמנים, להכנס למקומות שכוחי אל שכל העולם (כולל האמריקאים) נוהג רק לעבור מעליהם.
לבקר באפרסק הכי גדול בנברסקה או בכסא הנדנדה הכי עקום בקו הרוחב 38.
להשתתף ביריד רודאו בטקסס ולללכת לאיבוד במבוך התירס השנתי של וויאימנג ואפילו לראות את יש אנשים שבאמת גרים בדאלאוור.
האמת, זה לא מה שאתם מחפשים, נכון?
זה מה שאתם (ורובנו) חולמים אבל לא מה שבאמת תרצו לעשות בטיול הזה.
במקום זה תקבלו את מה ששירליץ תארה (והיא עוד היתה עדינה).
אם הרכב מיועד רק למעבר מנקודה לנקודה – חד משמעית קחו טיסות פנים. זה יהיה יותר מהיר ואפילו יותר זול.
רוצים בכל זאת חוויות נהיגה?
קחו רכב בקליפורניה ושוטטו איתו דרך כביש 66 (המשעמם) ללאס ווגאס,
או דרך כביש 1 (המרהיב) לסאן פרנסיסקו.
רכב מניו יורק במסלול מעגלי דרך וושינגטון , פילדלפיה, או אפילו למפלי הניאגרה וחזור דרך פנסילבניה גם הוא אפשרי (רק לא להמשיך איתו לפלורידה… זו שוב תהיה נסיעה ארוכה ארוכה ארוכה ומיותרת של אוטסטרדה אפרורית וחסרת משמעות)
חודש זה ממש ממש לא הרבה זמן עבור שלל היעדים שהצבתם
-
תקני אותי אם אני טועה, אבל הייתה כאן התייחסות לנהיגה ברכב בכל רחבי ארה”ב ובעלך התכוון בעיקר לנהיגה מניו יורק עד למיאמי לאורף החוף המזרחי של ארה”ב, ושאר הטיול בדילוגי מטוס.
אז יש עם זה כמה בעיות לטעמי
הראשונה – לפי גוגל – בכלל ההמלצה היא לא לנסוע לאורך החוף אלא יותר בפנים המדינה (קצר יותר).שנית גם אם עושים את המסלול הזה מדובר על 23 שעות נסיעה נטו שזה 4 -5 ימי נהיגה נטו.. בלי לעשות שום דבר אחר באוטו חוץ מעצירות לאכול, לתדלק, שירותים.
ודבר אחרון וחשוב יותר – רואד טריפ בארה”ב בכל מיני איזורים זה דבר שרבים עושים, אבל נראה שיש להם טעם שונה משלכם. לפי תוכנית הטיול שלכם אתם מתעניינים בעיקר בערים הגדולות (והנהדרות) של ארה”ב. אלו שעושים רואד טריפ נהנים מהדרך, משמורות הטבע הפזורות, מהעיירות הקטנות וכו’. זה באמת מתאים לכם?
כדי להיות פרקטי יותר – רשמי לפי ימי טיול מה התוכנית שלכם וכמה זמן רציתם להקדיש לכל מקום, כך תוכלו לראות אם בכלל יש לכם זמן לנסיעות הללו
(למשל: יום ראשון – נחיתה בשעה ____ , ניו יורק, יום שני – ניו יורק וכו’..)