ניו יורק בדצמבר ינואר
-
הי לחברי הפורום-עזרה וטיפים לניו יורק בחורף
בדצמבר הקרוב אני מתוכננת לנסוע ל כשבועיים לניו יורק לביקור משפחתי .
זו תיהיה פעם הראשונה שלי בארהב
ועוד בחורף לקראת סוף דצמבר ותחילת ינואר
הייתי בוחרת עונה אחרת ,אך הבת שלי שמטיילת מגיעה למשפחה וזו הזדמנות פז ליהיות איתה בניו יורק, לחגוג יום הולדת (שלי בסוף דצמבר) וליהיות עם המשפחה שגרה במדינת ניו יורק שעה ורבע ברכבת מ nyc ,מודה שתמיד ארהב נראתה לי גדולה ומפחידה,ומסקרנת כאחת ,לאורך שנים הם מתחננים שנבקר,ועכשיו החלטתי שאסע . ועכשיו לעזרה מהמנוסים:
- הקוררר- מה מומלץ ללבוש ? גם בחורף בארץ אני מלובשת די קייצית אין לי בכלל ציוד מתאים ולא רוצה להוציא הרבה כסף לציוד חורפי לשבועיים- מה נעליים מומלצות? ביגוד טרמי אשתמש בביגוד של הבן שלי שקנינו לו לתקופת השירות הצבאי.אך אפילו המלצות על ביגוד משלים יעזרו לי להערך בהתאם למרות שהמשפחה שלי אמרה לי שתיקח אותי למקום זול לקנות בגדים מתאימים.
- ובנוסף: אמנם ניהיה עם משפחה והם לבטח ימליצו לנו מה לעשות ולאן ללכת,אך בכל זאת כל טיפ,כל רעיון,כל המלצה תתקבל בשמחה,כולל חברת תעופה מומלצת וטיפים לטיסה כזו ארוכה ,הטיסה הטרנס אטלנטית האחרונה שלי הייתה לדרום אמריקה לפני 30 שנה ומאז טיסות רבות ,אך ורק ליבשת אירופה ,תודה מראש לממליצים,ולמה להתכונן בכלל מהחורף הניו יורקי שהחברים מסביב ככ מפחידים אותי שכבר אני מרגישה כאילו אני נוסעת לאזור מלחמה .
-
מדובר בקור ממשי שצריך לקחת ברצינות.
הכי קריטי זה מעיל ממש איכותי (פוך) שמכסה את הישבן (לא באורך של ג’קט) ומגפיים טובים, חמים, אטומים למים ולא מחליקים. אם המשפחה יקחו אותך איך שאת מגיעה לקניות, בוודאי שבניו יורק תמצאי ציוד חורף מתאים, זול ואיכותי יותר מאשר תמצאי בישראל.
כובע (פליס, צמר או פרווה) וכפפות (פליס עם אטימה למים, או עור עם בטנה) גם חשובים מאד. אישית לא סובלת צעיפים, אבל הרבה אוהבים כדי לסגור את הפתח של המעיל וכאמירה אופנתית. לי יש חם צוואר. אם המגפיים איכותיים, לא צריך גרבים תרמיות. אם המגפיים לא מספיק מחממים, אז כן כדאי.ביגוד תרמי צריך בעיקר אם מסתובבים הרבה בחוץ, טיולי טבע, סקי. ביגוד תרמי דקיק שאפשר ללבוש מתחת לבגדים רגילים יש ליוניקלו. להסתובבות בעיר זה מאד לא נוח כי כל מקום סגור (מסעדה, מוזיאון, חנות) מחומם ברמות על. לכן עדיף ללבוש בגדים “רגילים” ומעל מעיל ממש איכותי. אם יש לך ממי לשאול מעיל ממש טוב (חברה אולי?) הייתי לוקחת, אם לא, סעי עם מה שיש לך ותוודאי שאת הולכת לקניות ביום הראשון. עוד אופציה זה לקנות אונליין שיחכה לך אצל המשפחה.
לגבי טיסות, אישית אני מעדיפה טיסת לילה ישירה אבל זה לא הפתרון הכי זול. אז תלוי מה חשוב לך – נוחות או מחיר.
-
הייתי בינואר ויכול להיות קר מאוד. יתרה מזו בגלל הבניינים הגבוהים הרוח מקבלת
מהירות גדולה מה שמגביר את תחושת הקור. לא לזלזל ולבוא עם ציוד כמו שצריך.
-
תודה על הפירוט
האם בארץ אוכל למצוא מגפיים מתאימות כך אגיע מוכנה? ואם כן איפה יכול ליהות?
-
אני מאד אוהבת ugg אבל הן לא מתאימות אם יש הרבה גשם או להליכה ממושכת בשלג עמוק. בשלג קל אין בעיה. אבל הן מאד מאד יקרות.
לקולומביה יש מגפיים נפלאים, במראה די ספורטיבי אבל נחמד ממש. יש חנויות אאוטלט (אני מכירה באיירפורט סיטי, וזוכרת גם משהו בצפון). בסקלת מחירים יותר נוחה יש את דקתלון אבל אני לא יודעת מה הם מביאים לארץ.