הטיול המדהים שלנו לילוסטון והרוקיס הקנדיים
-
תגובה : הטיול המדהים שלנו לילוסטון והרוקיס הקנדייםלימור ( מאיפה חזרת ? ) אלעד ושירלי כיף שהצטרפתם

תודה על המילים החמות והאיחולים ותמיד כיף לקבל ממך חיבוק שירלי

רחל - את ככ צודקת ,אך זה כמובן הדדי כי גם יש לי אבא שכ"כ תומך בנו.
הבריכה הירוקה היא Abyss pool ונמצאת באזור West Thumb Geyser Basin
גם אני התלהבתי מהצבע המיוחד שלה .
לגבי הגרנד קניון , זה לא אני קוראת לו ככה . פשוט ככה הוא נקרא :
The Grand Canyon of the Yellowstone
וכן ,זה קצת מבלבל עם הגרנד קניון האחר.... אבל רק בשם כי הצבעים שלהם ממש שונים. זה של הילוסטון הוא צהוב בשל אפר וולקני אם איני טועה. בעוד האחר הוא בצבעי חום אדמדם ונראה אחרת לגמרי.
הקדשנו לילוסטון 3 וחצי ימים. אני חושבת שהיה בקלות אפשר להוסיף עוד יום , כי לא באמת ראינו הכל , לא עשינו מסלולי הליכה וגם חלקם ( בעיקר באזור הקניון ) היו סגורים (לא התאפשר לנו להגיע למפל התחתון לצערי) .
אבל - אפשר היה גם שלא. ואפשר לומר שמבחינתנו 3 ימים וחצי הוציאו אותנו מספיק מסופקים וחלקנו הגענו למיצוי ( בעוד חלקנו לא...אבל זה טיבו של טיול של כמה משתתפים ).
אחזור בקרוב כדי להעלות תמונות של בעלי החיים שראינו בעמק לאמר , בחלקו הצפוני של הפארק שידוע כמשופע בבעלי חיים.
-
הטיול המדהים שלנו לילוסטון והרוקיס הקנדייםעדי,
מצטרף למילים החמות של כולם, תודה על התמונות המדהימות והתיאורים המעניינים. הפארקים של ארה”ב הם חלום שיום יבוא ב”ה ואגיע לשם… ילוסטון ויוסמיטי הם מבין המקומות שהכי אשמח לראות בעולם, במיוחד בתקופת הפשרת השלגים (יוני), אז הספיקות במפלים גבוהות במיוחד
.מרגש מאוד לקרוא על אביך, מאחל המון בריאות!
לגבי הקניון The Grand Canyon of the Yellowstone, אני מניח שתרכובות גופרית געשיות הן המקנות לו את צבעו הצהוב הבולט.
גזים גופרתיים כמו SO2 ,H2S המשוחררים לאוויר, גורמים לריחות חריפים בהם בטח הבחנתם, במיוחד באזורי הבריכות תרמיות.
תודה ומצפה להמשך,
ניב
-
הטיול המדהים שלנו לילוסטון והרוקיס הקנדייםבוקר טוב ניב ושמחה שהצטרפת.
אכן חלומות ראויים , ואני מאחלת לך שתגשים במהירה. יש עוד לא מעט פארקים משגעים בארהב מלבד יוסמיטי וילוסטון , ככ הרבה אפשרויות.
סיקרנת אותי לגבי הקניון , אז הלכתי לבדוק ומה שמצאתי זה שרוב האזורים הצהובים בקניון הם תוצאה של עירוב ברזל בסלע , ולא גופרית :
"הצבע של הקניון הוא תוצאה של שינוי הידרו-תרמי. הריוליט שבקניון מכיל מגוון תרכובותברזל. כאשר אגן הגייזר היה פעיל, ה"בישול" של הסלע גרם לשינוי כימי בתרכובות הללו, כיוון שהחשיפה ליסודות הללו גרמה לשינוי צבע בסלעים שהתחמצנו. צבע הקניון מרמז על נוכחות או על מחסור במים בתרכובות הברזל הייחודיות. רוב האזורים הצהובים בקניון הם תוצאה של עירוב ברזל (ולא גופרית) בסלע, בניגוד למה שמקובל לחשוב "
בכל מקרה , הוא שונה לגמרי מהמראה של הגרנד קניון שבמדינת אריזונה.
הנה עוד שתי תמונות של הנהר הזורם בקניון

-
הלולאה הצפונית של ילוסטוןאז כבר כתבו לפניי שמבין שתי הלולאות של הפארק, זו הדרומית היא המיוחדת יותר ומתגמלת יותר , ואני מסכימה עם הקביעה הזו , בגלל נופי הקניון אבל בעיקר בשל כל התופעות הגיאותרמיות המיוחדות באזור זה .
ביום האחרון אנחנו עוברים לטייל בכביש הלולאה הצפונית , ואולי הוא פחות מיוחד אבל בהחלט גם מאוד מאוד יפה ולא הייתי מציעה למישהו לוותר על החלק הזה .
מתחילים באזור נוריס , שם אנחנו פוגשים את הגייזר הפעיל הגבוה בעולם כיום - steamboat Geyser.
כשאנחנו פוגשים אותו הוא מתפרץ חלקית בלבד.

-
משם ממשיכים לאזור הטרסות של ממות'
בעיני בהחלט אחד המיוחדים שבפארק ושונה מאוד ממה שרואים בלולאה הדרומית , קצת אפשר לדמיין כאילו אנו על פני הירח .
רחל, זה האזור הלבן שאליו התכוונת. אבל יש גם המון גווני צבע מעניינים בטרסות.
ובדשא שליד מרכז המבקרים של ממות' פגשנו חבורת איילים עושה פיקניק

-
עוד בלולאה הצפונית, האזור של tower , עם המפל.
מפל חביב אבל ראינו יפים ממנו .היות וזו הליכה קצרה מהחנייה אז למה לא. בכל זאת יפה בפני עצמו.

-
את שעות אחהצ המאוחרות / ערב אנחנו מקדישים לעמק לאמר , הידוע בבעלי החיים הרבים שבהם אפשר לצפות בערב/שעות הבוקר המוקדמות.
אנחנו מגיעים לשם בתקווה לראות דוב…
בפועל ראינו המון בעלי חיים , אבל אף לא דוב אחד וגם לא קויוט ( סוג של זאב ) שאמור להימצא באזור.
אבל בואו נפגוש כמה חמודים שכן ראינו בדרך.

-
בעמק לאמר גם עדרים רבים של ביזונים.
מרתק לראות איך בשעות הערב הם צועדים בשורה לאורך העמק עד למקום התכנסות העדר

-
סם דוב הגריזלי החמודאז אחרי פארק גרנד טיטון , יומיים וחצי ברחבי הלולאה הדרומית ועוד יום בלולאה הצפונית בפארק ילוסטון, לא פגשנו שום דוב.
הילדים היו קצת מאוכזבים ( וגם אנחנו .. ) אז החלטנו לקפוץ למרכז ההצלה לדובי גריזלי וזאבים שנמצא בעיירה ווסט ילוסטון , ממש ליד המלון שלנו , כדי שהילדים יוכלו לראות גריזלי מקרוב .
במקום תצוגה הכוללת כמה מיני זאבים , כמה מיני עופות וציפורים אופייניות לאזור , וכמובן הכי חשוב , כמה דובי גריזלי.
פגשנו שם את סם , דוב הגריזלי הגדול ביותר במרכז, שהתייתם מאמו בנסיבות לא ברורות והועבר למרכז ההצלה בגלל שהתקרב מדי לבני אדם וכבר לא ניתן היה להשאירו בטבע .
אמנם שמחנו לראותו אבל קיווינו יותר לראות דוב בסביבתו הטבעית וחופשי בטבע …
אמרתי לילדים שבטח ברוקיס נצליח יותר אבל בעלי היה סקפטי כי גם בביקור ברוקיס לפני 15 שנים ראינו המון בעלי חיים אבל אף לא דוב אחד.
אני בוחרת להיות אופטימית יותר. מאז עברו 15 שנה כבר למדתי אפילו איך "להזמין" לי חנייה.…ואני לא מתכוונת לעזוב את הרוקיס מבלי למצוא דוב

-
בדרך לקנדהאחרי כמה ימים מדהימים ברחבי ילוסטון , אנחנו רואים בתחזית שלמחרת צפוי גשם , וחלקנו גם מרגישים קצת מיצוי וזאת למרות שבתכנון המקורי היינו אמורים להישאר עוד יום וללון עוד לילה נוסף בווסט ילוסטון.
אני אמנם מאלו שלא מיצו אבל מבינה שבטיול מרובה טבע צריך גם קצת להתפשר ולשבור את כל הטבע הזה לטובת עניין לילדים ו... שופינג לאמא שלי ... ( וגם אני לא אתנגד
) וזאת לפני שנגיע לקנדה - שם שוב רק הטבע מדבר. בגלל התקלה שקרתה במלון עם זה שלא קיבלנו את החדרים החדשים ובעקבותיה נאמר לנו שאנחנו יכולים לבטל , אני מבקשת מהמלון לקצר את השהייה ולעזוב לילה קודם , וזה מתאפשר .
אנחנו משריינים לינה חלופית בסולט לייק סיטי ומסיימים את פרק ילוסטון שהיה מדהים .
הערת ביניים :
מי שזמנו בידו ונוהג , בדרכ ייסע עכשיו דרך פארק גליישר + ווטרטון עד הרוקיס. אנחנו כאמור מחוסר זמן ועוד שיקולים החלטנו לחזור בחזרה לסולט לייק סיטי , להחזיר את הרכב , לסיים את הכוכב הזה ולטוס לקנדה.
הצטערתי מאוד שלא נעבור בגליישר בגלל זה.
בדיעבד , בתאריכים בהם היינו הצד המזרחי של גליישר היה סגור בגלל שריפה קשה, כולל הכביש המפורסם "הולכים את השמש" ולכן ממילא לא היינו יכולים לבקר .עוד נחזור לגליישר פעם אני מקווה.
אז איפה היינו ?
המלון ששוריין בסולט לייק סיטי מומלץ על ידינו . הוא חדש , צמוד לוולמארט ענק , יש בריכה וגם חדר משחקי וידאו לילדים ואהבנו גם את ארוחת הבוקר שבו , לעומת מלונות אחרים :
Home2 suites by Hilton salt lake City East
הפעם הנסיעה בחזרה לסולט לייק סיטי מהירה יותר והיא בעיקרה בכביש המהיר . תוך 4 וקצת שעות אנחנו מגיעים למלון ששוריין והולכים להסתובב קצת באזור ולחוות קצת עיר .
הצצה בתחזית הצפויה לנו בקנדה משאירה אותנו המומים....מתברר שסופה פקדה את קנדה ושלג יורד
ובכל אתרי החדשות מדברים רק על זה שהשלג הקדים השנה והגיע בספטמבר מוקדם מהצפוי .זה אמנם קורה לפעמים ( וקרה לג'ני2 כשהם טיילו בספטמבר ) אבל זה די חריג כי בדרכ בספטמבר מזג האוויר עדיין נוח לטיולים ( וגם אנחנו טיילנו בחודש הזה בדיוק לפני 15 שנים ללא שום שלג.…) ושום דבר לא רמז לזה כשבדקתי את התחזית טרם יציאתנו מהארץ.
אני ממש מתבאסת.
לא מאמינה שעד שחזרתי לרוקיס בשנית , ומתוך רצון להראות להורים שלי אגמי טורקיז , זה המצב.
וגם מבינה שאין לנו ממש לבוש מתאים ונעליים מתאימות לתנאים האלו.
אמנם לקחנו מעילים , וגם דחפתי למזוודה כובעים,כפפות וצעיפים שיהיה ( מזל !!! ) אבל לא ארזתי את המעילים הכי חמים שלנו ויש לנו בעיקר נעלי ספורט.
ההחלטה הראשונה שמתקבלת היא לקפוץ לאאוטלט בסולט לייק סיטי להצטייד . משם כבר נזרום כי אין ברירה , יש לנו טיסה מוזמנת לקלגרי.
אנחנו פושטים על החנות של קולומביה במחירי אאוטלט נוחים ,מצטיידים בביגוד חם יותר ובנעליים אטומות למים ונגד החלקה - קניות קצת הזויות בהתחשב בזה שבחוץ חום אימה שכן אנחנו עוד ביוטה המדברית.…
פוקדים גם חנויות נוספות באאוטלט הענק שאנחנו כמעט היחידים בו.
מתייצבים לטיסה לקלגרי מלאי חששות .…
אחי מסמס לנו מהארץ שטוב שעזבנו את סולט לייק סיטי כי שריפה ענקית פרצה ומאות כבאים הוזנקו…
כדור הארץ משתגע ????
-
כיף של טיולעדי היקרה
גם אני הצטרפתי שראיתי סיפור שלך..
מרתק, כיפי .. כמו כל הסיפורים שלך
וה”הארי” שמככב בתמונות מדהים.
מחכה להמשך,
פוריה
-
עדי, את כותבת מקסיםממש כיף לקרוא!!!
חחח- גם אנחנו ראינו את סם העצום.
נראה כאילו הוא טוב לב כזה שבא ללטף אותו
-
עדי, איזה מתח , אל תתמהמהי
מעניין מה קורה בהמשך .. -
פוריה, תודה
וכיף שבאת 
ריני , הוא באמת חמוד ונראה ככ לא מזיק שבאמת רק מתחשק להתקרב וללטף אותו.
שמחה שכמו בטיול , גם בסיפור , את ממשיכה ללוות אותי

שרה, לא אשאיר אותך במתח זמן רב. אני מקווה לנצל זמן פנוי בסופש ולהמשיך לכתוב .
חמישי שמח ועוד מעט חוזרת,
עדי
-
מגיעים לקנדהממשיכה …
אנחנו טסים לקלגרי שבקנדה , נוחתים והולכים לדוכן של אלאמו לאסוף את הרכב .
עוד בהשכרה מהארץ באלאמו טענו שאין להם בקנדה רכב כמו השברולט סוברבן , כך שנאלצתי להתפשר על רכב דוגמת דודג' גראנד קראוון שהם טענו שהוא הכי גדול שקיים להשכרה .
אנחנו מגיעים לתחנה בשדה , מקבלים את הרכב , ומהר מאוד מגלים שהציוד שלנו לא נכנס בקלות כמו בשברולט , ושתא המטען של הדודג' קטן בהרבה .
חוזרים לדלפק לברר מה האפשרויות שלנו ומוצאים לנו רכב דומה לשברולט סוברבן , מסוג GMC יוקון XL ( אז כן יש רכב גדול יותר !!! ) .
אנחנו משדרגים ועכשיו אפשר לנסוע סופסופ למלון שלנו שסמוך לשדה התעופה של קלגרי
Wingate by wyndham שבו נלון הלילה ונחזור אליו גם בלילה האחרון בקנדה ,לפני הטיסה ללאס וגאס.
השעה היא שעת לילה מאוחרת. קלגרי מקבלת אותנו בקור מקפיא וגשם טורדני. לילה טוב
-
מקלגרי לפארק באנףלמחרת בבוקר , אחרי ארוחת בוקר אנחנו יוצאים לבושים ומצויידים אל הקור …
פנינו אל פארק באנף שברוקיס הקנדיים , כאשר בסיום היום נגיע ללינה בכפר של לייק לואיז .
אנחנו יוצאים לדרך, מדלגים מבחירה על עצירה בקניון ג'ונסטון .
אנחנו היינו בו לפני 15 שנים , והוא יפה מאוד , אבל לא מיוחד מקניונים אחרים שבהם טיילנו באירופה , אני מבינה מקריאה ששלא כמו לפני 15 שנים הוא כבר לא פסטורלי כמו שזכרתי ומוצף באוטובוסי תיירים , והקור בחוץ לא עושה חשק לטייל במסלול לאורך הקניון כרגע .
אז נכון , זה גם לא יום לאגמים.... אבל היום תכננתי את לייק לואיז ולייק מוריין ושלג , קור ועננים לא היו בתכנון שלי...
אני מחליטה בכל זאת לקפוץ ללייק לואיז ולראות מה נראה ?
להפתעתינו , אולי בגלל מזג האוויר ... אולי כי זה ספטמבר ... החניה לא מלאה בכלל והדיווחים על מגרשי חניה מלאים עד אפס מקום לא רלוונטיים .
אנחנו מחנים ויורדים לאגם וזה מה שאנחנו רואים:
ענן כבד יושב על האגם והראות... לא משהו…

-
שולחים תמונות לחברים שלנו שהיו איתנו באגם לפני 15 שנה... הם בתגובה מחזירים לנו תמונות מאז... (חדי העין יראו את התאריך על התמונה , ספטמבר 2003) .
ואפילו במצלמה הישנה של פעם הראות טובה יותר ממה שאנחנו רואים .
ללא ספק מבאס .

-
מסתובבים קצת על הטיילת . לעשות מסלול זו לא אופציה בכלל.
מחליטים להיכנס להתחמם בתוך מלון פירמונט שעל גדת האגם , יש לו מסעדה ובר שצופים לאגם ואנחנו בוחרים באופציה של מרק מחמם .
הילדים לעומתנו ממש לא מבואסים... הם מתלהבים מהשלג שמסביב , ונראה שרק אני מתוסכלת מהידיעה מה יכל להיות ואיך זה יכל להיראות .

-
אנחנו עוזבים את אגם לואיז .
לידו נמצא אגם מוריין שאני זוכרת אותו כאחד היפים ברוקיס אם לא ה
בדרכ צריך להגיע לפה מוקדם בבוקר אחרת אין מצב לחניה וצריך להשתמש בשאטל .
עכשיו אין בעיה כזו. אנחנו מחליטים לנסוע .
כשאנחנו מגיעים , אני לא מזהה את האגם .
כלומר אני יודעת שיש שם סלעים ובולי עץ למרגלות האגם , אבל עכשיו הם מכוסים שלג.
אני יודעת שיש הרים סביבו אבל עכשיו הם בתוך ענן.
אני זוכרת את צבע הטורקיז שאליו חלמתי לחזור.
ולמרות זאת... תראו כמה מיוחד ויפה המראה בשלג. לא זוכרת שלמישהו מהפורום יש כזאת תמונה של לייק מוריין מלבדי.

-
כשהייתי שם האמריקאים התלהבו מאד לראות עדר פרונגהורן/אנטילוקפרה, האנטילופה היחידה באמריקות.
בשבילנו זה סתם עוד מין של עז.