סוכות 2019 - דרום אפריקה? כדאי?
-
אז התחלתי להתייעץ כאן על יעדים אפשריים לאוקטובר ואיכשהו איזה חבר הציע דרום אפריקה.
לפני שאני צוללת לסיפורי טיולים
1. האם זו עונה טובה להגיע לשם- אמצע אוקטובר?
2. האם טיול של כ 13- 14 יום יספיק?
3. האם יש צורך בחיסונים או משהו בעייתי מבחינה בריאותית?
אנחנו משפחה עם שני ילדים בגילאי 12 ו 9. חובבי טבע בעיקר ובשנים האחרונות די חרשנו את האזורים ההרריים באירופה.
אשמח לשמוע דעות וגם אם מישהו יכול לחוות דיעה לגבי יוקר של טיול שם לעומת למשל טיול בגרמניה או אוסטריה.
תודה!
-
הי,
דרום אפריקה יפה, ושונה.
- לא ממש יודעת – תבדקי בגוגל טמפרטורות ומשקעים. אנחנו היינו בסוף אוגוסט שזה לא שיא העונה, היה מזג אוויר מושלם
- בהתאם למס’ ימי הטיול בונים מסלול מתאים. אנחנו ביינו גם שבועיים בערך, והיה סבבה. לא ראינו כמובן את כל דרום אפריקה, ככה שאפשר הרבה יותר זמן, אבל גם שבועיים זה סבבה.
- אנחנו קיבלנו חיסונים כלשהם (לא מיוחדים כ”כ) כמו טיפוס הבטן, חצבת, כאלה לא ממש זוכרת, כ”א קיבל משהו שונה בהתאם למה שהתחסן בטיולים הקודמים
. ממליצה לבקר מרפאת מטיילים. יש איזורים עם מלריה וללא מלריה, אנחנו היינו רק באיזורים ללא כי היינו עם פעוט בן שנה וחצי.
לגבי עלויות – טיסות ומקומות לינה יודעים עלויות מראש. סופר עולה בערך שליש מאשר בארץ. מסעדות זולות יחסית לארץ.
אבל הייתי לפני כמה שנים, שער המטבע שם משתנה ביחס אלינו, וזה משפיע מאוד על המחירים… אז צריך לבדוק מחדש.
המסלול שלנו היה מפורת’ אליזבט לקייפטאון + 3 ימים ספארי (פילנסברג).
-
הייתי שם בסוכות, כולל מפלי ויקטוריה (זימבאבווה/זאמביה) ודלתת האוקבנגו (בוצואנה).
שם זו תקופת האביב, מתחילה פריחה ומזג האויר במפומלנגה וחאוטנג היה נעים, לא חם מדי ולא קר בכלל.
לא הייתי בדרום, שם יכול להיות יותר קר.
-
תודה
איזה איזורים מומלצים למשפחות?
קראתי עד כה בעיקר סיפורים על איזור קייפטאון
תודה
-
היי
ממליצה לך לשאול בפורום אפריקה.
גם אנחנו נהיה שם בסוכות 2019

היעדים המומלצים: קייפטאון, דרך הגנים וקרוגר
-
לפי המלצת חבר יליד דרא”פ שעלה לארץ כבעל משפחה ויתרתי בתקופה זו על דרום המדינה – קייפטאון, דרך הגנים ודרך היין.
למחרת הנחיתה בג’וברג היתה לנו טיסה לויק פולס.
אחרי יומיים שכללו את המפלים, רק בזימבאבווה, שייט על הזמבזי מעל המפלים, עד קרוב למפלים (מפחיד), וספארי בפארק הזמבזי.
למחרת טסנו למאון בבוצואנה ומשם במטוס קל לקמפ פרטי בדלתת האוקבנגו לשני לילות (יקר בטרוף).
חזרה לויק פולס ובבוקר לג’וברג.
כשנחתנו שוב בג’וברג לקחנו רכב ונסענו לפרטוריה.
פרטוריה נחמדה ונעימה ולא מפחידה כמו ג’וברג.
בבוקר יצאנו מזרחה לכיוון טומ’ס פאס. לננו בכפר גדול בכניסה למעבר.
משם, דרך המעבר היפה עם פריחה אביבית נסענו לסאבי.
סאבי עיירה נחמדה עם עמק כמו מכתש מתחתיה שסביבו עשרות מפלים.
למחרת התחלנו לעלות דרך כמה מפלים, חלקם בשמות בירות ארפיות כמו ברלין, ליסבון, אבל גם הינומת הכלה ומפלי מאק מאק, בהם יש בריכות רבות שעל אחת השתלטנו והשתכשכנו בה. לננו בגראסקופ, קרוב ל”חלון האלהים”.
לאחר תצפיות מרשימות על בלייד קניון מ”חלון האלהים וביקור ב-
Bourke's Luck Potholes, המשכנו לאורך בלייד קניון, אחד העמוקים בעולם, וישננו בבקתת קש בכפר נופש בתחתית הקניון.
משם נסענו לפאלאבורווה לכניסה לפארק קרוגר.
התברר לנו שעקב הכרזה לא צפויה, ברגע האחרון, אין חדרים כלשהם בפארק, רק מקום לאוהל.
חזרנו העירה, קנינו אוהל איגלו נוח וחזרה לפארק.
עשינו את דרכנו למחנה הראשון, התמקמנו ויצאנו לסיור מסביב.
ראינו חיות בשפע. מחמשת הגדולים פספסנו רק את הלאופרד.
היו לנו חויות נהדרות בשלושה וחצי ימים בפארק.
מהיציאה הדרומית (הראשית) נסענו ללון בנלספרואיט.
מפה נסענו בכביש מהיר (רוב הדרך) לסאן סיטי – לאס וגאס לעניים שלא הרשימה אותנו כלל, אבל הלינה זולה וטובה.
הדרך חזרה לג’וברג עברה דרך נופים מרהיבים, כולל אגם מלאכותי מאחרי סכר ענק.
למחרת בילינו יום, די מיותר בג’וברג, גולד ריף ומרכז העיר, עם יותר מאבטחים מתיירים, שוק תיירותי וקניון שהיה נטוש למחצה.
בבוקר טסנו חזרה לארץ.
למרות הנופים הייתי מותר בדיעבד על סאן סיטי ומגיע לדרבן במקום.
-
הי אפרת
קיפטאון ודרך הגנים כדאי. גם קרוגר בהחלט כדאי.
דרום אפריקה היא חוויה שונה מאד מאירופה לטוב ולרע. בכל אופן זו מדינה מעניינת עם נופים מרהיבים ובעלי חיים חופשיים בטבע כמו שלא תוכלו לראות בארופה.
מצרפת לך את החלק הראשון של סיפור הטיול שלנו. ממנו תוכלי להגיע לשאר.
איריס
-
אם זה שיקול עבורכם, הנהיגה הפוכה שם....
-
אלא אם כן היה שינוי בשנים האחרונות-הקרוגר עדיין נמצא באזור מלריה. לשיקולכם.
היתרונות-זול
חסרונות-מלריה, גדול מדי ולכן מעבירים לעיתים שעות בנהיגה איטית מבלי לראות שום דבר ורחוק מאזור דרך הגנים וקייפטאון.
מיוהנסבורג כדאי להתרחק. זו עיר אלימה שרמות הפשע בה מבהיל. היא גם לא יותר מדי אטרקטיבית.
-
תודה לכולם על המידע
-
תסתכל בבלוגים - יש עשרות בלוגים, גם משפחתיים על דרום אפריקה כולל כל האיזורים.
טיול סביר שם מתחיל בשבועיים ועדיף שלושה (כולל מפלי ויקטוריה).
-
ערב טוב לך!!!
ראשית כשתגיעי לבעיות הפרקטיות של הטיול ממליצה לעבור לפורום אפריקה. ישנו שם בחור המופיע בכינוי EITANIN שהוא מומחה גדול ליבשת.
אני הייתי באוקטובר והיה מזג אויר נפלא למעט בפארק קרוגר 37 מעלות. שפכתי עלי מים כמעט כל הנסיעה. כדאי מאד למתוח את אורך הטיול לכמה שיותר, בכל זאת טיסה של 9 שעות. כדאי למצות שם כמה שיותר. ממליצה בחום חוץ מפארק קרוגר הנודע לבקר גם בשמורה פרטית. תכנסי לבלוג שלי ותראי כמדומני קפאמה שמה.
על מפלי ויקטוריה בימבבואה חבל לוותר ובוצואנה היתה מדהימה. .
אנו לא עשינו אף חיסון כי המדריך של הטיול הסביר לנו כי היתושה הגורמת למחלת המלריה אינה פעילה בתקופה זו של השנה. היות ואני יותר חוששת מהחיסונים עצמם אז אכן לא התחסנו ושבנו בשלום.
רחל לבון