ביטולי טיסות
-
הי לכל משתתפי הפורום,
ברצוני לשתף אתכם בתיאור המקרה שקרה לנו בשדה התעופה של סיאטל – תיאור בלינק.
האם גם לכם קרו מקרים כאלו?
מסתבר שזה קורה לא רק בארץ
נועם
-
גם לי היה חוסר מזל בטיסות בדרך לארץ עם יונייטד פעמיים.
הפעם הראשונה היתה במהלך צוק איתן. הייתי בסיאטל והיה הסיפור שה- FAA מנע מחברות אמריקאניות לטוס לארץ. קבעו לי טיסה ליומיים אחר כך. החלטתי לטוס לניו ג’רזי כדי להיות ליד שדה התעופה ממנו טסים לארץ. יונייטד לא פיצתה אותי על היומיים הללו (מבחינתם זה כח עליון או משהו כזה), כך שפשוט נשארתי יומיים נוספים, לא מתוכננים בארה”ב על חשבוני, ענין של כמה מאות דולארים.
הפעם השניה כולה באשמת יונייטד. שוב בטיסה לארץ ב- 2015, המסלול היה אמור להיות דנבר → וושינגטון → בריסל → תל אביב. אני בא לעלות לטיסה לוושינגטון וקוראים לנו לחזור לשער (מהשרוול). המטוס התקלקל. פניתי לשירות הלקוחות שלהם, והם קבעו לי טיסה לניוארק ומשם לארץ באותו ערב. טוב, יונייטד היא לא מהחברות עם מוניטין טוב של דיוק. הטיסה לניוארק התאחרה בלא מעט זמן וכאשר הגעתי לשדה, השער לטיסה לארץ כבר נסגר. שוב לשירות הלקוחות שלהם שקבע לי לטוס למחרת אחה”צ. בינתיים שיכנו אותי במלון וקיבלתי הקצבה לאוכל וגם שקית עם משחת שיניים, מברשת שיניים וכו’. יונייטד היו די קמצנים עם הקצבת האוכל וגם המלון לא היה משהו (רמדה, למי שמתענין), אבל הגעתי בסוף הביתה באיחור של כ- 24 שעות.
-
סיפור מדהים.
כנראה שביונייטד זו מגיפה אבל לנו גם באלסקה איירליינס זה קרה.
מה שאותי תיסכל זו התחושה של חוסר איכפתיות מצד דיילת הקרקע וההרגשה שהיא בכלל מתפלאת על כך שאני נחוש לפתור את הבעיה במקום פשוט לחכות בהכנעה עוד יומיים!!!
-
כל הכבוד לנציגת אל על שדאגה לכל
מה המספר של אלעל שאליו אפשר להתקשר, דרך אגב, אם נצטרך גם?
-
פשוט חייגתי למספר הרגיל. בחרתי באופציה של "שינוי הזמנה קיימת". יכול להיות שהיה לנו גם מזל שזו הייתה שעה שהמוקד פעל.
-
המוקד של אל על פתוח 24 שעות ממה שאני זוכרת.
וגם אם יש שעות בהן לא כל השירותים עובדים ( לילה, סופשבוע ) תמיד יש מענה למי שטיסתו ב 24 או 48 שעות הקרובות ( לא בטוחה מה מהן).
לנו היו בספטמבר 6 טיסות בטיול…בהחלט טיול מרובה טיסות ודברים שיכלו להשתבש.
בפועל הטיסה היחידה שהיה עליה איחור/שינוי זמנים היתה זאת שמסולט לייק סיטי לקלגרי , אבל בהחלט קיבלנו על כך הודעה מראש במייל גם מווסט ג'ט החברה הקנדית שדרכה הזמנו את הטיסה וגם מדלתא שהיתה החברה שהפעילה בפועל את הטיסה ( קוד שייר) כך שזה נשמע לי משונה שלא טרחו להודיע לכם...מנסיונות אחרים קודמים בטיולים אחרים אני יודעת שגם באל על שולחים קבוע sms לטלפון + הודעה למייל על שינויים , ובטח ובטח במקרה של ביטול.
בסופו של דבר הגענו לקלגרי מאוחר יותר בלילה בגלל האיחור של הטיסה אבל לשמחתי לא נגרם לנו נזק לתוכניות הטיול ( רק פחות שינה בלילה ).
שמחה שנציגת אל על הצליחה לעזור לכם .
אישית "הייתי מתה" אם היו אומרים לי להפסיד יומיים של ניו יורק במסלול ו"להיתקע" בסיאטל...סיטואציה מבאסת ממש.
אגב, אנחנו חווינו את הקנדים / האמריקאים במרובעות ומקובעות מוחלטים.... אז אני לא מופתעת משום דבר שתכתוב .
אין את המנטליות כמו של הישראלים (לטוב ולרע). אני יודעת שהרבה יחשבו שטוב שכך... בעלי למשל... אבל לפעמים זה ממש תסכל אותי שזה כך...
-
לפני שנים רבות היינו אמורים לטוס בטיסה ישירה מלוס אנג’לס ל-JFK ב-31.12
הגענו לשדה וגילינו שהטיסה בוטלה. הנציגה של דלתא אמרה שאין לה פתרון אחר.
אמרנו לה שאנחנו חייבים לטוס (היה לנו אירוע מתוכנן בניו יורק) ואז, אחרי די הרבה זמן שנדנדנו לה שתמצא פתרון, פתאום היא אמרה “אם תסכימו לטוס לניוארק אז יש לי טיסה דרך אטלנטה”.
קפצנו על המציאה, ואז שאלנו אותה למה לא הציע לנו את זה קודם. תשובתה היתה “אתם צריכים להגיע ל-JFK”. יותר מרובעות מזה – אין -
גם במקרה הקודם של ביטול טיסה שאירע לנו, באוגוסט 2014 בטיסה של יונייטד איירליינס מבאפלו לוושינגטון די סי, לא טרחו להודיע לנו ובמקרה ההוא הטיסה הוזמנה ישירות באתר האינטרנט של יונייטד איירליינס.
-
בהקשר זה אני רוצה לציין לרעה את חברת אמריקן איירליינס שביטלה לנו טיסת פנים ישירה שהיתה חלק מהכרטיס הבינלאומי, נתנה לנו טיסה חילופית עם חניית ביניים בחברה אחרת בה נאלצנו לשלם על המזוודות ומסרבת להחזיר לנו את התשלום הזה בלי נימוק בעצם כנראה מתוך אמונה שנוותר....
-
והנה עוד אופציה להתעללות בנוסכים.
באחד החורפים המושלגים הגעתי הטיסה מנתב”ג לקנדי בחברת דלתא והיתה לי טיסת המשך איתם לפילדלפיה. עם הגעתי לשער היציאה לטיסת ההמשך הודיעו שהטיסה כוטלה. התרוץ מזג האויר. כאלטרנטיבה העלו את הנוסעים לאוטובוס שיסיע אותנו לפילדלפיה עם המטען. באוטובוס היו 5 נוסעים…..מסקנתנו היתה שפשוט לא היה כדאי להפעיל טיסה ושלחו אותנו לנסיעה של 4.5 שעות מתישות.
-
לנו ביטלו טיסה של בריטיש, עם כרטיסים שרכשנו דרך אמריקן. לא שהטיסה לא התקיימה, בריטיש פשוט טענו שאמריקן כירטסו שלא לפי ההוראות (לפחות 90 דקות קונקשן בהיתרו ו-AA כירטסה לנו על קונקשן קצר יותר). כתוצאה מכך איחרנו לחזור ארצה בכמה שעות טובות.
בדוכן של AA בהיתרו סיפקו לנו שוברים לארוחה, כבר בארץ פניתי לשירות הלקוחות של החברה (בחו”ל, כי AA לא פועלת בארץ) ופיצו אותנו עם שוברים בסך 300 דולר בסה”כ, שכבר ניצלנו בטיסות אחרות דרכה. בהתחלה זה היה רק 200 דולר, נציגת של AA התקשרה אלי לארץ להתנצל על המקרה ואחרי בכי קצר מצידי, הסכימה להוסיף עוד 100 דולר.
-
אז כנראה שירות הלקוחות של AA מנסה עכשיו להחזיר לעצמו את 100 הדולר האלו...