ביטחון בנסיעה לטורקיה
-
שלום לכולם,
אני צריכה לנסוע לאיסטנבול לפגישה עבודה.
יש לי רק דרכון ישראלי ולהגיד את האמת אני מפחדת. עיקר הפחד שלי הוא בשדה התעופה וההעברה מהשדה למלון.
יש המלצות? נהגי מונית ישראלים? קוד לבוש?
האם אני עלולה להיתקל ביחס עוין בביקורת הדרכונים?
תודה רבה
-
לדעתי האישית, אין שום בעייה. הבעייה היא בין ממשלות. האנשים בשטח נדיבים ואדיבים. אותם מעניין לשרוד ולהרוויח ולא הבעיות שבין הממשלות. את יכולה לנסוע בג'ינס ובחולצה.
-
אין שום בעיה בהגעה לאיסטנבול.
הפקידים בגבול, לא עשו לי מעולם בעיות.
לא נהגים, לא מוכרים וכו', כולם היו חביבים ומנומסים (והייתי שם עשרות פעמים).
אם את מתכוונת להגיע לשכונת Fener וצפון Fatih, מה שכנראה לא תעשי, רצוי להתלבש יותר צנוע, אך לא עושים דבר גם אם תלכי עם חולצה קצרה (חוץ מאשר במסגדים).
נהגים, ביציאה מהנמל, יש שורה של נהגי מוניות הממתינים לנוסעים (מחיר צריך להיות בין 65-70 לירות, אם יש פקק רציני, נסיעה של יותר משעה יעלה עד 80 לירות).
יש גם אוטובוס היוצא כל חצי שעה עגולה, נמצא גם כן ליד אזור המוניות, אוטובוס בצבע לבן של חברת "Havataş" שעות פעילות, שימי לב לקחת את האוטובוס המגיע לכיכר טקסים (אפשר גם לשאול את הנהג/נציג החברה)מחיר- 14£.
לבוש, רגיל, כמו בארץ.
לפגישה- רצוי יותר רשמי ומהודר.
תהני ובהצלחה.

-
מצו”ב קישור עזרה:איסטנבול, מדריך למטייל העצמאי מצטרף בהחלט לכל מה שכתבו שני חברי הפורום מעלי. הפחד \ הרתיעה הינה פסיכולוגי בלבד, ואין לו שום ביטוי ברחוב.
-
תודה רבה לכולם!
האם יש איזשהו נהג מונית ישראלי באיסטנבול שאפשר להזמין?
-
יש לי רק טלפון של נהג טורקי, אך אינו מדבר אנגלית.
אם את מאד מפחדת לקחת מונית, למרות שאף-אחד לא צריך לדעת שאת מישראל, אלא אם תאמרי לו.
הפתרון היחיד שעולה על דעתי, להתקשר/לכתוב למלון בו תשהי ולבקש שימתין לך נהג מטעמם בנמל.
בהצלחה.