טיול לחבל בריטאני וקצת נורמנדי ולואר
-
לפני כחודש חזרנו מטיול נוסף מוצלח לצפון מערב צרפת והפעם חבל בריטאני עם השלמות קטנות מדרום נורמנדי והלואר.
הטיול ארך 16 יום ברוטו או 14 נטו כאשר 10 ימים הוקדשו לבריטאני, יום וחצי לדרום נורמנדי ויומיים וחצי ללואר וסביבת פריז.
קודם כול אודה למי שעזר לי בתכנון הטיול. ליונית, Aljaje ורבקה.ק. שענו לשאלותיי בפורום טרום הטיול. לנילי שפרט לשרשור שלה על נורמנדי ובריטאני העבירה לי גם רשימה של מספר סיכומי טיול של אחרים לאזור. תודות גם לנוסע המתמיד ששני סיכומי הטיול שלו לאזור עזרו לי למלא חורים במסלול.
בכך השלמנו טיול שלישי ואחרון בשנים האחרונות לאזור זה וסה"כ את צפון מערב צרפת עשינו בשלושה טיולים שארכו ביחד כחודש. למי שחפץ אני מצרף קישורים לשרשורים של שני הטיולים הקודמים.
עמק הלואר 2015 – בדף שיפתח יש לחפש את השרשור של עודד
בנוסף היינו בתקופה זו גם בפריז אז מצורף קישור גם לשרשור פריז למי שצריך.
אני אתקדם בתיאור והתמונות בערך כול יום על יום טיול.
יום 1 – 20 בספטמבר – הגעה לפריז
טיסת ארקיע לפריז שהייתה אמורה לצאת ב- 19.00 התאחרה בשעה ויצאה ב- 20.00. כתוצאה מכך נחתנו בפריז ב- 12 בלילה באיחור של 35 דקות.
בגלל הנחיתה המאוחרת הזמנו מראש לינה במלון IBIS בשדה התעופה ובמרחק הליכה מטרמינל 3 בו נחתנו. מסיבה לא ידועה מחירי בתי המלון בשדה התעופה ביום נחיתתנו ובימים שלפני היו בשמיים ויום לאחר הגעתנו ירדו ב- 50%.
בכול אופן עלינו לחדר בסביבות 1.00 בלילה. איך שנכנסנו בודקים דלתות ובעוד אשתי פתחה את דלת המקלחת אני ראיתי עוד דלת ופתחתי אותה. זו הייתה אחת משתי דלתות שמחברות את החדר לעוד חדר צמוד ואיך שפתחתי אותה ראיתי שגם הדלת השנייה פתוחה חלקית. טוב 1 בלילה והעייפות משום מה הנחתי שאם הדלת השנייה פתוחה אז החדר לא מאוכלס וסתם מסקרנות פתחתי עוד. בשנייה הבאה מה שאני זוכר זה דמות בחלוק לבן קופצת לכיווני כמו רוח רפאים ומסתערת מהחושך מהמיטה בזעקות קרב נוראיות. לקח לי שתי שניות להתאושש ולהבין שיש מישהו שישן בחדר ופשוט כמו השפן הקטן שכח לסגור הדלת. מיד צעקתי Sorry Sorry mistake ובכך הצלחתי לעצור את ההסתערות לפני שהוא הגיע אלי. המסכן פשוט חשב שפורצים לו לחדר.
טוב עכשיו הוא סגר את הדלת מהצד שלו אבל אשתי לא הסכימה לישון בצד המיטה שפונה לדלת הזו מחשש לפעולת תגמול מצד השכן בהמשך הלילה

יום 2 – 21 בספטמבר – נסיעה לכיוון חבל בריטאני
לאחר ארוחת בוקר לוקחים את הרכבת הפנימית לטרמינל 2 שם נמצאות סוכנויות השכרת הרכב ואנחנו פונים לסוכנות Avis. מה שאנחנו מקבלים זה
אוטו ג'יפ (מחברת ג'יפ) שמסתבר כאוטו מאוד כיפי לנהיגה אם כי קצת בזבזני בדלק אבל על זה חיפה שהוא צרך דיזל.
אנחנו אמורים היום לנסוע נסיעה ארוכה עד סביבת מון סאן מישל שם יש לנו מלון מוזמן לשני הלילות הבאים. בדרך החלטנו לעשות עצירה בכפר
Saint Ceneri Le Gerei הנמצא בדרום חבל נורמנדי קצת אחרי אמצע הדרך מעט ממערב לעיר Alencon. הכפר הומלץ ע"י הנוסע המתמיד וגם באחת הכתבות שנילי שלחה לי ככפר מרשימת הכפרים היפים של צרפת.
אנחנו נתקעים בפקקי הבוקר של הכבישים סובבי פריז ורק לאחר שעה וחצי
אנחנו נחלצים מהם ומתחילים להתרחק מפריז על הכביש הראשי N12.
כמה עשרות קילומטרים מהיעד אנחנו נתקלים במחסום בלתי מאויש על הכביש
ונאלצים לרדת ממנו. בתחילה חשבנו שמדובר בקטע קצר ולכן התקדמנו מספר פעמים כמה ק"מ מערבה ונתנו ל- Sygic להחזיר אותנו לכביש הראשי אבל בכול פעם כזו נתקלנו במחסום חדש. לבסוף התייאשנו אבל לא היה לנו עדיין כרטיס SIM ולא יכולנו להשתמש ב- Waze שיתחשב בשיבושי התנועה אז התרחקנו מהכביש דרומה לכיוון העיר הקטנה Mames מספיק כדי שה- Sygic ייקח אותנו
מדרך אחרת ולא מ- N12 החסום.
לבסוף מגיעים ליעד הכפר Saint Ceneri Le Gerei. מסתבר שזה כפר קטנטן
עם מרכז עוד יותר קטנטן אבל בהחלט יפה ולכן מצורפות בדף זה מספר תמונות. בקיצור מומלץ לעצירה למי שעובר בקרבת מקום אין צורך לנסוע
במיוחד מרחק גדול.
-
נורמנדי - הכפר Duceyבערך ב- 17.30 אנחנו מגיעים למלון שלנו בכפר Ducey כ- 25 ק"מ ממזרח למון סן מישל באיחור של שעתיים בגלל העיכובים. לפי התוכנית היינו אמורים
לעשות קצת השלמות מדרום נורמנדי באותו היום אבל עקב ההגעה המאוחרת
והעובדה שתוך כדי נסיעה בתוך Ducey הבחנו שהוא גם יפה וטובל בפרחים החלטנו להישאר ולשוטט בכפר והתוצאה לפניכם. אז היום השני זה 2 כפרים יפים.
המלון Aubrge de la Salun לא רע בכלל אם כי החדר לא גדול אבל המיקום שלו שיושב על גדת הנחל מעולה. קראנו שיש שם ארוחת ערב מומלצת ולכן הזמנו והיה מעולה אם כי קצת יקר. אגב הזמנו אותו ב- hotels אבל הוא שייך גם לרשת Logis שהומלצה ע"י יונית ורבקה.ק. ובהחלט אימצנו את שיטת ה- Logis כך שבמלון לקחנו את ספר המלונות של הרשת ששימשה אותנו בהמשך.
זה גם היה המלון היחיד בטיול בו לנו יותר מלילה אחד וגם האחרון שהזמנו מראש.
-
נורמנדי - הכפר Ducey -
איזה כיף שאתה כאן לספר ולשתף!
תודה על התיאורים והתמונות, שמחה להתלוות למסע.
דבורה
-
מתכננת להגיע לשם בסתיו, בטוח שיעזור לי.
עוקבת בסקרנות – תודה על השיתוף.
-
בריטאני - העיר Rennesיום 3 – 22 בספטמבר - העיר Rennes ומון סן מישל
בבוקר אנחנו נוסעים כשעה דרומה לעיר הבירה של חבל בריטאני Rennes.
אין טעם לרשום את המסלול. פשוט יש להגיע למרכז העיר העתיק והיפה ולשוטט כאשר מספר עוגנים הם שמות כמו Place du Palais , כיכר
Hoche , כיכר הפרלמנט של בריטאני, בנין העריה, ארמון המסחר Le Palaise du Commerce , קתדרלת סט פיאר.
יש ב- Rennes מוזיאון לאומנויות יפות אבל כשהיינו שם התערוכות לא היו מאלה שרצינו לראות ולכן ויתרנו.
חשבנו לבקר גם במוזיאון המרכזי לתרבות בריטאני אבל לפני כן קנינו SIM בסוכנות Orange ושם נוצרה בעיה בהחזרת הסלולר מהשפה הצרפתית לעברית מה שגזל זמן וגם לא כול כך הייתה חניה זמינה ליד המוזיאון אז ויתרנו גם עליו.
התמונות הן פשוט מספר תמונות שמאפיינות את העיר.
-
בריטאני - העיר Rennes -
נורמנדי - גאות במון סאן מישללקראת 15.30 אנחנו יוצאים חזרה צפונה אל מון סן מישל. לפני יותר משנה בסיום טיול לנורמנדי ראינו את השפל ועכשיו רצינו לראות גאות. שעת שיא הגאות להיום היא 18.37 והומלץ להגיע שעתיים לפני כך ששעה נסיעה צפויה תביא אותנו בזמן.
על מון סן מישל כבר כתבתי בשרשור על נורמנדי אז הפעם נתרכז רק בגאות.
להלן מספר תמונות של האי ובתוכם שתי זוגות של תמונות שאחת צילמתי כשהגענו ובערך באותו אזור כשעזבנו אחרי שעתיים והשני של קו חוף הים בהפרש של מספר דקות כשאפשר להבחין בהתקדמות הגאות לפי סימני הצמיגים שעל החוף.
-
נורמנדי - גאות במון סאן מישלאת התקדמות הגאות אגב רואים עם כול גל. כול פעם עוד קצת. חשבתי איך להמחיש את קצב ההתקדמות והחלטתי להציג סדרה של 6 תמונות מאותו מקום שנלקחה מחומת האי בטווח של כ- 20 דקות בה אפשר לראות יפה את ההתקדמות. מאחר וסדר התמונות באותו דף לא נשמר מספרתי אותן לפי סדר הזמן שהן נלקחו.
חוזרים למלון שלנו לארוחת ערב טובה נוספת.
-
נורמנדי - Avranchesיום 4 – 23 בספטמבר – מדרום נורמנדי אל תוך בריטאני
את הבוקר אנחנו פותחים במה שלא עשינו ביום ההגעה למלון וזה השלמות בדרום נורמנדי. קודם כול נוסעים ל- Avranches שנמצאת ממש סמוך ל- Ducey.
ב- Avranches נמצאת כנסית St Gervais. בכנסיה נמצאת הגולגולת של הכומר
אליו התגלה בלילה לפי המסורת המלאך מיכאל שצרב אל זיכרונו ע"י הטבעת אצבעו בגולגולת של הכומר הוראות לפיהן יש להקים כנסייה על האי הסמוך
שהיום ידוע בשם מון סאן מישל. ואכן מוצגת בכנסיה הגולגולת עם החור שיצרה האצבע של המלאך מיכאל.
-
נורמנדי - Granvilleאנחנו ממשיכים צפונה כ- 30 ק"מ אל העיירה Granville אותה תיירנו אחד לאחד לפי תיאורו של הנוסע המתמיד.
תחילה הגענו לנקודת תצפית Pointe du Roc שהיא הצפונית ביותר במפרץ מון סאן מישל וממנה ניתן לראות את צוקי הענק של Granville. יש בה מגדלור וגם בונקרים גרמניים ואם הולכים קצת רגלית בשבילים לאורך הצוק אפשר לצפות על הנמל של העיירה.
-
נורמנדי - Granvilleהמשכנו לאזור הקזינו שם החנינו את האוטו וצפינו שוב על הצוקים והסלעים בסביבה.
-
בריטאני - Menhir de Champ Dolentזהו סוף להשלמות מדרום נורמנדי ואנחנו בדרכנו לתחילת המסע שלנו בחבל בריטאני. את בריטאני נעשה פחות או יותר לאורך החופים ונגד כיוון השעון.
היעד הראשון שלנו בבריטאני הוא Menhir de Champ Dolent שנמצא על כביש D795 כ- 2 ק"מ מדרום לעיירה Dole de Bretagne. זהו מנהיר בודד שמה שבולט בו הוא גובהו המגיע ל- 9.5 מטרים.
-
בריטאני - Dole de Bretagneחוזרים לעיירה Dole de Bretagne הסמוכה. בעיירה נמצאת קתדרלת St Semson הגותית מהמאה ה- 13 אבל מה שמשך את עיננו יותר הם בתי העץ
הימי ביניימים היפים של העיירה ולכן בילינו את רוב זמננו שם בשיטוט ברחובות.
-
בריטאני - הדרך ל- Cancaleעכשיו אנחנו בדרך ל- Cancale בירת הצדפות של צרפת. אנחנו בוחרים לא לנסוע בדרך המהירה אלא להגיע עם כביש D795 אל כביש D155 הצמוד
לים ומוביל לכיוון Cancale. זה באמת הוכיח את עצמו כי הרבה יותר יפה לנסוע ליד הים ולראות את מראות השפל/גאות וכן גם את מון סאן מישל ממרחק וזה
גם לא מאריך את הדרך בהרבה.
-
בריטאני - Cancaleאנחנו ב- Cancale בירת הצדפות ונוסעים היישר לנמל. זה בעצם מה שיש לעשות שם. לטייל לאורך הטיילת שליד הנמל ולהנות ממראה הספינות התקועות באדמה עקב השפל, הים , דוכני הצדפות וחוות הצדפות. גם מפה רואים את מון סן מישל.
צדפות לא אכלנו כי זה לא הקטע שלנו.
-
בריטאני - Pointe de Grouinממשיכים מספר קילומטרים צפונה אל נקודת התצפית pointe de Grouin. למדנו עליה מהסיכום של נילי שהייתה שם בעקבות המלצה מבעלת הצימר שלה. זאת בהחלט אחת משתי נקודות התצפית הכי טובות שראינו בטיול הזה.
אפשר לשוטט שם בשבילים ולצפות בכמה איים סלעיים יפים שנמצאים במרחק לא גדול מהחוף.
השעה קצת אחרי 6 בערב ואנחנו בדרכנו ל- Rotheneuf קצת מצפון לסאן מלו לבקר באתר Chemin des Rochers Sculptes שלפי המידע מהאינטרנט היה אמור להיות פתוח עד 7 בערב אבל כשהגענו הוא היה סגור עם פיסת נייר שעליה כתובה השעה 6 כשעת סגירה מודבקת על השלט עם השעה 7.
טוב אין מה לעשות וצריך לחזור בבוקר אז בפעם הראשונה אנחנו מפעילים את שיטת ה- logis של יונית ורבקה.ק ואנחנו פותחים את הספר של הרשת ורואים שה- Logis הקרוב נמצא בעיר העתיקה של סאן מלו. אנחנו נוסעים לכיוון ובדרך עוברים ברחוב בו רואים מגוון מלונות. הראשון יקר מדי אז הולכים לשני שהוא מלון Eden שעולה 54 יורו לפני ארוחת בוקר. בעלת המקום נותנת לי מפתח ואני הולך לבדוק את החדר אבל המפתח לא פותח. אני חוזר אליה והיא עולה לחדר וחוזרת ואומרת כן פותח. אני עולה אתה והיא משקשקת את המפתח במשך כמה שניות עד שנפתח והיא אומרת לי רואה שזה כן פותח??? אני אומר שאני רוצה לנסות בעצמי כי לקח לה כמה שניות ולי זה לקח 15 שניות. אני לא מסכים לקבל חדר עם מנעול כזה שבקושי נפתח מה עוד שמי יודע מה עלול להיתקע שם. היא אומרת שאין לה חדר אחר אז אני אומר בסדר נחפש חדר במלון אחר. כשהיא
רואה שהלקוח עומד לברוח פתאום צץ לה עוד אגף במלון שם דווקא כן יש חדר פנוי. אני רוצה לראות את והחדר הנ”ל בסדר ואף גדול פי שניים מהקודם. אני אומר שאני אקח אבל באותו מחיר כמו הקודם והיא בלית ברירה מסכימה. לפעמים כדאי להתעקש.
-
לדבורה ועמיתכיף שהצטרפתן וגם לדעת שיש מי שישתמש במידע בזמן הנראה לעיין.
אנחנו רק בהתחלה. ההמשך יותר מעניין.
-
עודד,
הצטרפתי אליך בכייף!
חווית קפיצת הגבר עליך תיכנס לעד לספר הזכרונות שלך ושל נירה…

התרשמתי מן התמונות היפות של הגיאות במונט סן מישל.
האם אתה יכול להתייחס למזג האוויר בטיול.נראה מן הצילומים שלך שהשמיים היו אפורים בתחילת הטיול, אבל בצילומים האחרונים של pointe de Grouin
השמיים כחולים.
נילי
-
בריטאני - Chemin des Roches Sculptesיום 5 – 24 בספטמבר – מסאן מלו ל- Erquy
בבוקר אנחנו חוזרים לאתר Chemin des Rochers Sculptes. זהו אתר ליד הים ובו סלעים מגולפים כראשים או צורות שונות על ראשי הצוקים שנעשו ע"י נזיר לאחר שעבר אירוע מוחי בשנות החמישים שלו. יפפה ולא דורש הרבה זמן.