טיול לחבל בריטאני וקצת נורמנדי ולואר
-
עמק הלואר - טירת Chevernyממשיכים בסיור בשטחי הטירה ומגיעים לאגם ובו ברבורים שחורים.
-
עמק הלואר - טירת Cheverny - האכלת כלבי הציידעכשיו מגיע זמן האכלת כלבי הצייד ואנחנו בדרך לשם. בכניסה אמרו לנו שהכול לוקח דקה אבל לבוא כמה דקות לפני הזמן.
אני מודה שמה שדמיינו שיהיה היה לגמרי שונה ממה שהיה בפועל. בדמיוננו ראינו כמה כלבי ציד שזורקים להם כמה חתיכות בשר והם מסתערים ואוכלים. בפועל קרו דברים אחרים לגמרי.
כשהגענו ראינו להקת כלבי ציד ענקית, להערכתי כ- 150 כלבים סגורה במכלאה כאשר ביננו לבינם גדר והם נובחים כנראה בצפייה לאוכל.
בינתיים המאלף לוקח מריצה ענקית ומביא אוכל אותו הוא מפזר במין שוקת ארוכה בחצר אחרת יותר גדולה.
אח"כ המאלף לוקח את הכלבים אל שער קטן וצר ומעביר אותם לחצרה אחרת הגדולה יותר תוך שהוא צועק להם פקודות ומצליף בקרקע מדי פעם. כך הכלבים נובחים ומדי פעם עושים צעד קדימה אבל לא מעיזים להתקדם יותר מדי לכיוון האוכל.
לאחר כמה דקות בהינתן האות הם מסתערים לכיוון השוקת בה נמצא האוכל ואוכלים במרץ לתיאבון תוך שהם דוחפים אחד על השני.
זה באמת לוקח לכול אחד דקה אבל לא כולם מגיעים לאוכל בהתחלה אז מי אכל זז ומתחיל להסתובב בחצר ומי שלא, נשאר ליד השוקת.
אח"כ הם מסתובבים בחצר כשהם עם אנרגיה טעונה, רבים אחד עם השני או מנסים לטפס על הגדר.
אח"כ המאלף פותח את הפשפש הקטן וכולם רצים חזרה לחצר הקטנה ממנה הם באו. בקיצור כול זה ארך 45 דקות.
עשיתי גם סרטון מכמה קטעים שמתארים את התהליך. ממליץ להסתכל עד הסוף. אורך הסרטון כ- 3 דקות.
-
עמק הלואר - טירת Cheverny - האכלת כלבי הצייד -
עמק הלואר - טירת Cheverny - גנים ופרחיםאחרי ההאכלה אנחנו מסתובבים קצת בשטח הטירה ונהנים מהגנים והפרחים שבה.
-
העיר Chartres - הקתדרלהעוזבים את עמק הלואר בדרך לפריז אבל בדרך עוצרים בעיר Chartres וקודם
כול פנינו לקתדרלה של Chartres שנקראת גם האקרופוליס של צרפת ויש החושבים שהיא אחד המבנים היפים בארכיטקטורה הגותית. יש בה אוסף ויטרז'ים הנחשב ליחיד במינו בעולם. כ- 2000 מ"ר שלחלונות זכוכית בשלל צבעים ובכול שעה משתנה גוון הזכוכיות עם שינוי זווית קרני השמש. הצבע הבולט הוא הכחול ומכונה הכחול של Chartres.
-
העיר Chartres - הקתדרלה -
העיר Chartres - מרכז הויטרז'ים הבינלאומיקרוב לכנסיה נמצא המרכז הבינלאומי לויטרז'ים בו ניתן ללמוד על תולדות האמנות הזו ולצפות בתערוכות מתחלפות. בקומת הקרקע יש ויטרז'ים שדומים יותר למה שיש בכנסיות.
שימו לב למי שמגיע כמונו עם מכונית. כדאי לכוון דווקא למרכז הויטרז'ים כי לידו יש חניית מדחנים נוחה שממנה אפשר לעבור דרך שער גדול גם אל הקתדרלה.
-
העיר Chartres - מרכז הויטרז'ים הבינלאומיעוברים לקומת המרתף שם תצוגות של ויטרז'ים יותר מודרניים לשיפוטכם.
-
העיר Chartres - מרכז הויטרז'ים הבינלאומי - סוף הטיולממשיכים לפריז. הטיסה שלנו ב- 00.40 ולכן אנחנו ממלאים דלק ומחזירים את הרכב בסביבות 21.30. ממשיכים עם הרכבת הפנימית לטרמינל 3.
יום 16 – 5 באוקטובר – טסים הביתה
הטיסה שלנו מתעכבת בשעה כמו בהלוך וכתוצאה מכך נוחתים ב – 7 בבוקר יום שישי וב- 8.30 אנחנו בביתנו. הולכים לישון עד אחה”צ.
תם עוד טיול מוצלח בצרפת. השלמנו שלושה טיולים בצפון מערב צרפת שארכו
ביחד חודש. לא נחזור יותר לאזור הנהדר הזה אבל לפחות אני משאיר פה סוג
של מדריך לאזור לאלו שיבואו אחרינו כמו שהטיול שלנו נעזר בסיכומים של מי שהיו לפנינו.
תודה והערכה למי שטרח והגיב בשרשור ותודה גם למי שעקב בסתר ואולי גם נהנה.
-
לעודדעקבתי בדבקות.
תודה רבה על ההשקעה.
היה מעניין ומהנה כתמיד.
-
לניליתודה על הליווי.
אנחנו לא יוצאים לטיול בלי הכנה רצינית. טיול זה דבר יקר והכנה טובה
מוציאה ממנו יותר. את הטיול הזה לקח לי חודשיים ברוטו להכין.
אכן האתרים שציינת היו חלק מה- high light של הטיול. האמת הפתיע אותי
שפרט לדרך הגרניט הוורוד השאר לא הוזכרו כלל בשום סיכום שמצאתי בפורום
ובמיוחד שייט 7 האיים שהוא היה הכי מיוחד בכול הטיול ויוצא ממש ליד דרך הגרניט. כנראה שלא ידעו על זה. עכשיו ידעו

אנחנו מתכננים ומתכננים ובסוף מה הכי מרשים….הטבע כמובן!!!
-
לדבורהתודה שעקבת וגם טרחת להגיב בהתחלה, באמצע ובסוף. זה מחמם את הלב.
שמח שנהינת.
-
לנוסע המתמידאיכשהו הנחתי שאתה נמצא ברקע ותגיב בסוף.
תודה על הליווי. כמו שראית השרשורים שלך עזרו לי בקטעים מסוימים.
נראה לי שגם לך יש כמה דברים חדשים שהבאתי אבל הצהרת שגמרתם עם הטיולים בצרפת אז לא יהיה לזה שימוש