ויטנאם - אוכל
-
היי,
האם יש מאכלים או מקומות שלא מומלץ לאכול מהם בויטנאם מבחינת קלקולי קיבה? האם לאכול מדוכני רחוב זה בטוח?
מה כן מומלץ מאד לאכול?
תודה!
-
אכלתי גם מדוכני רחוב וגם ממסעדות , וסבלתי מהבטן , הקפדנו לאכול מדוכני רחוב שיש בהם תנועה של סועדים , לעומת זאת היינו פעם במסעדה וחיפשנו את השירותים וראינו איך שוטפים כילים , פשוט יצאנו ,
-
אנשים נרתעים מאוכל רחוב, למרות שזה אמור להיות הפוך… אוכל רחוב בדרך כלל מכינים אותו לפניך ואתה רואה את רמת טריות המרכבים והכלים… במסעדות אי אפשר לדעת מה קורה בפנים...
-
אכלתי הרבה במסעדות רחוב, החל מסנדויץ’ באגט, דרך בון צ’ה (קציצות על הגריל במרק מתקתק, אם ירקות ואיטריות) וכלה במלך המאכלים של הצפון, פו בו.
לא היתה לי שום בעיה עם זה.
המסעדות הטובות ביותר לאוכל ויטנאמי הן לא היוקרתיות אלא העממיות, שמפוצצות בסועדים ולעתים עם תור בחוץ.
באוכל מוכן טרי לכל ארוחה, לכן סכנת הרעלת מזון היא אפסית.
שלשול מטיילים זה ענין אישי, אני לא סבלתי מזה כמעט אף פעם.
-
אני אוכל כמעט אך ורק בדוכני אוכל ובשווקי אוכל
אבל תמ יד מקפיד לאכול היכן שרואים תנועה גדולה של סועדים.
הפעם היחידה שסבלתי מקילקול הייתה כשאכלתי בלואנג פאראבנג
סנדביץ במסעדה “מודרנית “יעני והסנדביץ היה בקירור
במחשבה שניה, מי יודע כמה ימים……...
-
טיילנו עם 3 ילדים קטנים. כל מה שאכלנו - ברחוב, בבתים, במסעדות פועלים במסעדות סתם היה טוב יותר או פחות. אף אחד לא קיבל שום קלוקל קיבה. אנחנו מקפידים רק בשייקים לוודא שהמים מבקבוק סגור ולא מהברז. כמו שנכתב- אם יש סועדים ובמיוחד מקומיים יש מצב שהכל טרי יותר, ובכלל כדאי להצמד לאוכל מקומי. תמיד מצאתי שבמדינות עולם שלישי אוכל מערבי הוא הכי מסוכן...
-
תודה לכולם