עזרה לגבי פליז לניו זילנד
-
אני טס בקרוב (לא יודע אם תספיקו לענות עד הטיסה חח).
ונשאר לי רק פליז להשלים את הציוד. יש לי התלבטות לגבי כמה פליזים...
מתכנן כמה טרקים לטיול, גם כאלו שעולים לגובה (כמו מאונט קוק, למי שמכיר).
אז השאלה איזה מהם יענה על הצרכים.
אלו הדגמים שאני מתלבט (לא להציע לי אחרים בבקשה, כי אלו מה שהיו בחנות פשוט):Columbia Fast Trek II
פליז של קולומביה, לא פולרטק.TNF polartec 100
לא זוכר את השם המדויק של הדגם, שכחתי לרשום אותו בטעות. אבל מיקרו פליז פולרטק 100 (לפי חיפוש באינטרנט אולי Glacier?).Columbia Titan Pass 2.0
פליז פולרטק 200 של קולומביה.
TNF Gordon Lyons
פליז של נורת’ פייס, לא פולרטק.השניים האחרונים יותר יקרים, אז אם הראשונים מספיקים אעדיף ללכת עליהם.
אני בכוונה לא חיפשתי פליזים חמים כמו כאלו של פולרטק 300, כדי שיוכל להשתלב טוב כשכבה מתחת למעיל גשם.
בעיקרון השני הוא מיקרו פליז, וחשבתי שהוא לא מספיק, אבל המוכר דווקא המליץ לי עליו, ואמר שלדעתו זה יכול להספיק, ובגלל שהוא פולרטק אז הוא מחמם טוב ביחס למשקל, ככה שהוא אולי עדיף על הראשון ברשימה (כיוון שמדברים גם על הליכות וכו’, ובלילה עצמו גם ככה ישנים בשק”ש...).
אבל עדיין זה נראה לי אולי לא באמת מספיק.
אז בגלל זה מתייעץ עם חכמי הפורום, כשהשאלה העיקרית היא האם השניים הראשונים ברשימה מספיקים מבחינת חום? -
בניו זילנד תמצא הרבה יותר בזול מכאן, השאלה רק כמה זמן יקח לך לחפש דגם ספציפי.
-
היי NZ987,
מבין הדגמים שהצעת היית ממליץ על דגם עם פולרטק – מציע יחס חום למשקל גבוה בהרבה ממיקרופליס “רגיל”, מה שמאוד חשוב בטרקים בהם אתה סוחב את המשקל עלייך.
שים לב שהColumbia Titan Pass 2.0 הוא פליס בדרגת עובי 200, כלומר עבה יותר ממיקרופליס קלאסי (שהוא 100) – אם אתה לא סובל מקור יותר מהממוצע אני חושב שמספיק לקחת פולרטק 100 ואתה מסודר.
Sailor, ההערה שלך לא מדויקת: מחירים של קולומביה וTNF שהן חברות אמריקאיות ממש לא זולים יותר מבארץ והרבה מוצרים אף יקרים יותר.
רק בצפון אמריקה ובעיקר בארה”ב החברות האלה אכן זולות משמעותית מבאירופה ובארץ.