טיול עם רכב בנורווגיה
-
אהלן, אני מתכנן טיול לבד בנורווגיה בערך של חודש-חודש וחצי ומתכנן להשכיר רכב, רציתי לשאול כמה בערך צריך לעלות כל העניין של הנסיעה עם הרכב מבחינת השימוש במעבורות כדי לנסוע בפיורדים וכמה בערך עולה הדלק במשך תקופה כזאת, בלי קשר אשמח לקבל טיפים כלליים, תודה מראש.
-
קשה לעזור בלי לקבל מידע מפורט על התכנית של הטיול שלך.
יש המון מידע מפורט מאוד על נורבגיה.
נורבגיה ענקית ואפשר לטייל בה טיול יקר מאוד אבל גם טיול בעלויות סבירות במושגים ישראלים.
תלומ בסגנון הטיול.
-
העלות העיקרית בשכירת רכב בנורבגיה היא עלות השכירות עצמה. לעתים המחיר הוא כמו עוד כרטיס טיסה. כדאי לבדוק מחירים עדכניים מול חברות השכרה.
גם את מחיר הדלק ניתן לבדוק באינטרנט ולחשב בערך עלות.בעניין המעבורות – כאן צריך להתחכם ולכתנן מסלול כך שיכלול כמה שפחות שימוש במעבורות – וזה בהחלט ניתן. כל עוד לא הצגת יעדים לטיול קשה להתייחס ספיציפית. אני אתן דוגמא – בטיול של עשרה ימים בצפון נורבגיה השתמשנו למיטב זכרוני בשתיים עד שלוש מעבורות בלבד! העלות שלהם אגב תוליה באורך הנסיעה.
רבקה
-
אני מסכים עם מה שרבקה כתבה על השכרת רכב. כדאי להזמין רכב מראש ולבצע השוואת מחירים יסודית ולא לחכות עם ההשכרה.
בקשר למעבורות בטיול שלנו השתמשו במעבורות כמה פעמים ולא התרשמנו שהן יקרות במיוחד. הכונה להפלגה של כרבע שעה שחסכה לנו שעות רבות מאוד של נסיעה. זה לא הרגיש כמו עלות חריגה בהשוואה לשאר עלויות הטיול. אני לא זוכר בדיוק את המחיר אבל לדעתי זה לא שיקול משמעותי. הילדים שלי נהנו מאוד ההפלגה הקצרה.
-
אהלן גם לך,
לטיול ארוך שווה לבדוק שכירת רכב בשוודיה , דנמרק או אפילו גרמניה. יכול לחסוך המון.
אמנם נורווגיה יקרה, אבל ניתן לחסוך עלויות בלינות-ללון בבקתות פשוטות, להביא סדינים ומגבות מהבית ולקנות בעיקר אוכל בסופרים.
אל הייתי חוסכת דווקא במעברות. לדעתי, אם כבר מחליטים על טיול בנורווגיה, כדאי לעשות את המקומות המדהימים והאטקטיביים ביותר, כולל מעבורת אליהם. העלות של המעבורות בסופו של דבר לא כל כך גבוהה, בעיקר נוכח העובדה שאפשר לטייל הרבה בטבע הנורווגי הנהדר בחינם…
באתר התיירות המעולה לש נורווגיה אפשר לבדוק את המעבורות השונות.
-
חשבתי על טיול של חודש- חודש וחצי, להתחיל במיינלנד ולטייל שם ואז לעבור לאיזור הפיורדים איפה שנכנס כל עניין המעבורות, אני רוצה פשוט לדעת מה בערך העלויות לטיול שמשלב את שניהם עם השכרת רכב לכל התקופה, פחות או יותר כמובן.
-
טיילנו בתחילת ספטמבר שבועיים שלוש נפשות +רכב היברידי+מלונות 3 כוכבים +אוכל בסופר +מעבורות עלות ממוצעת ליום 2000 ש”ח והמון המון ק”מ
מדהים ,יחודי אבל יקר יקר
-
מכיוון שאתה לא צפוף בזמן ותקופת השכרת הרכב ארוכה, רצוי לשכור רכב בדנמרק. חצי מחיר מבנורבגיה.
עלות המעבורות אינה גבוהה במיוחד. נהפוך, היא חוסכת מאות ק”מ של נסיעה בדרכים איטיות.
לינה – מציע לך ללון בשפע הקמפינגים ברחבי המדינה. יש שם ביקתות עץ ומבנה מרכזי שמשמש למקלחות שירותים ומטבח. אין צורך להזמין מקום מראש. לא לשכוח להביא מצעים ושמיכה. אני הבאתי שק”ש, ששימש כשמיכה וסדין. בבוקר כשעוזבים, לא לשכוח להעביר סמרטוט על הריצפה.
אוכל – אנחנו אכלנו בעיקר ממה שקנינו בסופרים.
זכור! בתי מלון ומסעדות- יקר!
-
היי
שהנו 16 יום, זוג בנורווגיה ברמה סבירה +
מהיציאה מנתב”ג ועד החזרה , עלות של 1,200 +- ש”ח ליום.
-
לטיי לבד ב נורבגיה
Solo Travel in Norway
Solo Travel Destination: NorwayWhy Norway needs to be your first solo travel destination
היי
כפי שנכתב, נורבגיה היא אחת המדינות היפות והיקרות בעולם.
חודשי נסיעה מומלצים : יוני, יולי
מומלץ לך כבודד ללון בהוסטלים או בצימרים או בהיטרים.
מומלץ לקחת אתך מצעים ומגבות.
לרכוש מזון בסופר מרקט.
מומלץ לבודד לנסוע בתחבורה ציבורית : אוטובוסים, רכבות.אם לשכור רכב אז במדינה סמוכה : דנמרק, שבדיה, גרמניה, להוזלת העלות באופן משמעותי.
האם אתה מתכנן לערוך טרקים ?
תהנה ! -
תמלא את המסלול באתר של משלן
https://www.viamichelin.com/web/Routes
ותקבל הערכה מאוד מדוייקת של עלויות.
עלויות השכרה תבדוק מול הסוכנויות