ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סיכום ביקור קצרצר בטאלין

פורום אירופה
    5
    11
    6850
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • שקד
      שקד נערך לאחרונה על ידי

שלום,

חזרתי לפני כמה ימים מ-48 שעות בטאלין, בירת אסטוניה. אתחיל בשורה התחתונה: טאלין מאוד יפה ונעימה, אני אשמח לחזור אליה כשתהיה קצת פחות אפורה.

הגעתי לטאלין בשביל ביקור של חצי יום באוניברסיטה המקומית. בפועל נשארתי קצת יותר מזה בעיקר משיקולי נוחות של טיסות. המארח שלי הזמין עבורי חדר במלון Viru מרשת Sokos הסקנדינבית. המיקום של המלון מנצח: מול השער של העיר העתיקה, בסמוך לתחנת טראם עם קו ישיר משדה התעופה.למלון יש כניסה מהרחוב ועוד כניסה מתוך קניון. זאת ועוד, במלון יש 22 קומות והנוף בהתאם. בקומה ה-23 יש מוזאון על הק.ג.ב., זכר לימים בהם המפקדה של הארגון הייתה במלון הזה. לא ביקרתי, שמעתי שמעניין. בטריפ אדוויזר יש חוות דעת מגוונות על המלון הזה, חלק כנראה רלוונטיות בעיקר לעונות עמוסות כמו הקיץ. בנובמבר לא היה צפוף בארוחת הבוקר והצוות היה אדיב ונעים. אפשר להשקיע מעט יותר בתחזוקה. אבל בסה״כ היה לי נוח מאוד.

היו לי שתי נסיעות טראם – משדה התעופה ואליו. האישה במודיעין שדה התעופה טענה שאני יכולה לקנות כרטיס באשראי במכונה בקרון או במזומן מהנהג, כאשר אשראי עולה 1 יורו ומזומן 2. לא היה לי יורו במזומן. מנגד, גם לא הצלחתי לשלם באשראי שלי. על קיר הקרון יש אפשרות לסרוק ברקוד ולשלם באינטרנט, וזה מה שעשיתי. העלות הייתה 1€. לא נתקלתי בכרטיסנים.

היה לי זמן חופשי החל מהצהריים של יום חמישי ועד הצהריים של שישי, אז יצאתי לשדה התעופה. ביום חמישי הסתובבתי לבד בעיר העתיקה עד שהתחיל להחשיך, ובהמשך יצאתי שוב לארוחת ערב. ביום שישי הצטרפתי לסיור מודרך חינמי של שעתיים, גם הוא בעיר העתיקה. גיליתי עיר יפה וצבעונית שהזכירה לי שילובים של פראג ושל סטוקהולם. האנשים שאני נתקלתי בהם היו נחמדים מאוד, דיברו אנגלית טובה ושמחו לעזור. קיבלתי טעימה קטנה מההיסטוריה המעניינת של אסטוניה, למדתי על הכיבושים שחוו, ואיך הם עיצבו את האופי שלה, איפשהו בין סקנדינבי לרוסי לגרמני. אני לא מתיימרת להיות מומחית בנושא, אבל הרושם שאני קיבלתי הוא שהאסטונים הם אומה עם רגשות פטריוטיים חזקים, ויחד עם זאת סובלנית, ושמחה להמנות עם חברות האיחוד האירופי.

נובמבר הוא לא חודש מאוד טוב לטיול. בכיכר העיריה כבר העמידו עץ אשוח גדול אבל נכון לשבוע שעבר הוא עוד לא מקושט. מזג האוויר היה אפור מאוד וקצת קר, עם טמפרטורות של 4-7 מעלות במהלך היום. המארח שלי טען שהסתיו חמים השנה. לשמחתי לא ירד גשם פרט לקצת drizzle פה ושם (אבל דריזל בלי רוח זה באמת לא סיפור).

בערבים הייתי עייפה מאוד ולא התחשק לי לנסוע בשביל מסעדה אז הלכתי למקומות קרובים מאוד. ההמלצה העיקרית שלי היא על מסעדת fine dining בשם Farm שמתמחה ב״מטבח אסטוני חדש״. הרבה דגש על מוצרים מקומיים וטריים ובסה״כ טעים. זה לא זול, אז מתאים לחובבי הז׳אנר.

בסה״כ, טאלין יפה ומציעה אפשרויות מעניינות לביקור. אני נהנתי ואשמח לחזור.

עד הפעם הבאה!

העיר העתיקה, ברקע מלון וירוהנוף מהמלון
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שקד
        שקד נערך לאחרונה על ידי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • שקד
          שקד נערך לאחרונה על ידי

תהלוכת ״האלווין״ של ילדים אל בית הפרלמנט
          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 6
          • אמה
            אמה נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה על הצצה לטאלין.

טני מזמן רוצה לבקר בבלטיות.את ריגה,למשל אהבתי מאוד.

אוהבת סגנון של ערים עתיקות כאלה.

• שקד
              שקד נערך לאחרונה על ידי

טאלין היא הבלטית הראשונה שלי אבל אני בהחלט ממליצה!
              • יונית
                יונית נערך לאחרונה על ידי

להערכתך----כמה “ימים” היא מחזיקה טיול?

ו...האם את יודעת על יעדים סמוכים לעיר על בסיס תחבורה ציבורית?

או---אחרים?

תודה.

• שקד
                  שקד נערך לאחרונה על ידי

אני אגיד בזהירות שיומיים-שלושה. יש מוזאונים שאפשר לבקר בהם, הבלט, בית האופרה, וכד׳, יש קצת שווקים, פארקים וכו׳. נתקלתי בדי הרבה קניונים אבל לא התעניינתי מה היו המחירים. קצת קשה לי להתייחס למקומות שלא ביקרתי בהם ולהעריך כמה הם באמת יהיו מעניינים.

לא התעניינתי בכל במקומות מחוץ לעיר כי ידעתי שאני לא אוכל להגיע אליהם הפעם. המקומות היחידים שקצת שמעתי עליהם הם Tartu, עיר שבה יש אוניברסיטה גדולה בת מאות שנים, ו-Narva, עיר שנמצאת על הגבול עם רוסיה, שלגביה שמעתי כמה חששות שיום אחד הרוסים ינסו להשתלט עליה.

המארח שלי דיבר על זה שמטאלין אפשר להגיע בקלות להלסינקי ולסנט פטרבורג.

• צחצח המטייל
                    צחצח המטייל נערך לאחרונה על ידי

הגעתי לטאלין במסגרת שייט בבלטיות.

העגינה הייתה למשך כ 9 שעות.

העיר העתיקה מאד מאד יפה אבל קטנה.

יכול להגיד שבסיור של 6 שעות הרגשנו שמיצינו את העיר. כולל קניות.

זאת כמובן מבלי להכנס למוזאונים

• אמה
                      אמה נערך לאחרונה על ידי

לדעתי,אנחנו פשוט איננו מכירים את המקומות.

לא חפרתי על אסטוניה. בגדול מדובר במדינות קטנות. אפשר לשלב בין ריגה-טאלין בתחבורה ציבורית.

תלוי בעונה,אפשר מריגה לצאת ליומיים טיול או יותר אם נשארים ביורמלה(חוף ים אבל לא רק)

תמונות טאלין ראיתי בקבוצה של דוברי רוסית.

אני למשל מאוד נהנית להסתובב בסמטאות העיר העתיקה,סתם לטייל בפארקים,להסתכל על חלונות ראווה יפים,

צריך קצת יותר לחפור על האזור.

• ריקי 5
                        ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

חברים עשו בקיץ טיול של שבועיים ברכב שהתחיל בורשה דרך וילנה, ריגה וטאלין (לא בטוחה באיזה סדר) , איזור האגמים המזוריים וחזרו מגדנסק

• יונית
                          יונית נערך לאחרונה על ידי

תודה.

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון