שק שינה לניו זילנד
-
היי!
אני מתכנן לטייל בניו זילנד מסוף ינואר עד תחילת אפריל, ראיתי כבר המון שקים אבל אני לא יודע איזה יתאים באמת אז אני צריך המלצה.
מחפש משהו מחמם (-7) ויחסית קל שימשיך איתי לטיולים בעתיד. אני לא סובל במיוחד מקור ולרוב חם לי בשק”שים, במיוחד אם יש בידוד מהקרקע.
חשבתי גם על אפשרות לקנות שק שם ואני רואה המון תגובות סותרות, יש מישהו כאן שעשה את זה ויכול להעיד?
חוץ מזה, שאלה אחרונה.
יש לי סופטשל צבאי ששרדתי איתו חורפים בשטח במצפה רמון.. לדעתכם זה יספיק או שאני צריך להביא מעיל יותר רציני בהנחה שאני מתכוון לעשות את הטונגרירו נגיד?
תודה מראש

-
לגבי השקש- הרבה עניין של כמה מחיר אתה מוכן להשקיע…
ברוב הטרקים בניו זילנד הלינה בבקתות עם מזרנים (ואפשרות גם להבעיר אש באח בחלק מהבקתות. ). אם אתה לא מתכנן טרקים עם לינה באוהל יכול להיות שמינוס 7 זה קצת מוגזם ואפשר משהו פחות מחמם שיוכל להתאים לך לטיולים עתיידים בארץ.
אני באופן אישי הסתדרתי מצויין עם שקש קל ונדחס של 0 מעלות ובלילות הקרים באוהל הוספתי עוד שכבת ביגוד (כשחם אי אפשר להוריד, כשקר אפשר להתכסות...)
לגבי קנייה שם, זה קצת תלוי מאיפה אתה מתחיל את הטיול . בקווינסטאון למשל יש הרבה חנויות טיולים ואפשר למצוא מחירים טובים אבל באי הצפוני טיפה פחות (אגב, יש גם אפשרות להשכרה למי שלא מתכוון לעשות הרבה טרקים שכוללים לינה ולא רוצה להשקיע בקנייה) . בכל מקרה, אני בספק אם תמצא משהו איכותי במחיר זול יותר מבארץ. לשיקולך האם אתה רוצה “לבזבז” את זמנך בטיול בחיפוש אחר שק”ש במקום להתחיל לטייל…
לגבי הסופטשל – בניו זילנד מזג האוויר מאוד מאוד משתנה. בין אזור לאזור ובין דקה דקה … אתה יכול למצוא את עצמך חווה 4 עונות ביום טיול אחד (והטונגרירו זו דוגמא קלאסית!). אם אתה מתכנן לטייל הרבה- אני ממליצה לא להסתפק רק בשכבה אחת של סופטשל אלא להערך לאפשרויות שונות (מיקרופליז, מעיל גשם דק , חולצות טרמיות וכו’) מה גם שכמה שכבות מחממות יותר משכבה אחת, מה שנקרא “שיטת הבצל”. שים לב שזה לא בא על חשבון משקל או נפח גדול בתרמיל.
-
מה שaviyada אמרה..