חזרנו מברצלונה
-
חזרנו מברצלונה- המשךהמלון מומלץ מאוד. מדובר במלון דירות. יש בו דירות בלבד. אין לובי, חדר אוכל וכו'. יש מעלית.
יש דירות בגדלים שונים. אנחנו לקחנו דירה ל-4, של 90 מ"ר עם שני חדרי שינה, סלון, פינת אוכל, מיטבח מצויד ומקלחת מרווחת עם אמבטיה ואפילו בידה.
הדירה נקיה ומתוחזקת. במרחק הליכה קצר מהדירה יש שתי תחנות מטרו. אחת על הקו האדום ואחת על הסגול. המלון נמצא ליד ה- arc de triumph ופארק הסיוטאדלה.
ברחוב יש מאפיה (ממש ממול למלון), סופרמרקטים, כספומטים וכו'. הכל בהשג יד.
אנחנו הזמנו דרך BOOKING והמחיר היה כ-115 יורו ללילה לכולנו. המחיר הרישמי במלון הוא כ- 150 יורו ללילה. -
חזרנו מברצלונה- המשךהי נעמי,
הגשם אכן עלול לשבש תוכניות רבות. לגבי טעויות או תקלות בניווט, אני לא מתנגדת לכאלו תקלות. נכון, אולי מפספסים חלק מהתכנון, אבל תמיד כייף לצאת מהמסגרת, בתנאי שכמובן לא מגיעים לאיזו שכונת פשע מפחידה.
מחכה להמשך. -
חזרנו מברצלונה- המשךתודה על ההמלצה לגבי מלון הדירות, אכן התלבטנו מאד בין דירה בעיר ובין מלון. בד"כ מעדיפים מלון אבל במרבית המלונות המומלצים אין חדרים לארבעה כך שצריך שני חדרים ואז מגיעים לסביבות 300 יורו ללילה. זה יקר לנו בהתחשב שמתכננים כ 4-5 לילות בברצלונה, מדובר כבר על הוצאה "כבדה".
גם אנחנו מחכים להמשך... -
חזרנו מברצלונה- המשךהיום השישי- היום סוף סוף נסענו למונסראט. הנסיעה ברכבת שנראית כמו תחתית שיוצאת החוצה. קונים כרטיס משולב לרכבת ולרכבל או לפניקולר שנקרא cremallera. אנחנו קנינו לרכבל, מכיוון שראיתי ב- YOUTUBE, שמהרכבל רואים יותר טוב את הנוף. צריך לשים לב, כי לא ניתן להמיר את הכרטיסים וכדי לעלות ברכבל צריך לרדת מהרכבת בתחנה שנקראת Montserrat Aeri ואילו כדי לעלות בפניקולר צריך לרדת בתחנה הבאה שנקראת Monistrol.
היה יום מאוד נחמד. הנוף אכן מקסים ומיוחד וכל האוירה במקום. אנחנו תיזמנו את הנסיעה לפי השעות של המקהלה. הילדים שרים ממש בקולות של מלאכים. מה שהפריע, זה כל מיני אנשים, שממש לא נתנו כבוד למקום. יצאו באמצע, עשו רעש וכו' (ואלה לא היו ישראלים).
ביום השביעי- היום טיילנו ממש קרוב למלון. התחלנו את היום ב- Arc de triumph היפהיפיה ומשם המשכנו לפארק הסיוטאדלה ולגן החיות. הפארק מאוד יפה עם המזרקה המיוחדת של גאודי ובגן החיות ממש נהננו. זהו גן חיות קטן ומקסים. היינו בשעות הבוקר ביום לימודים, כך שחוץ מאיתנו, היו שם רק כמה קבוצות של תלמידי בית ספר. היתרון הגדול של גן החיות הזה, שניתן לראות ממש את החיות מקרוב. גם מזג האויר והעונה עזרו בעיניין. בעלי בחיים היו מאוד פעילים וזה היה כיף לראות אותם פעם אחת במצב פעיל ולא כמו שיצא לנו תמיד בארץ (במיוחד שהגענו בעונות החמות), שאומרים לך, אם תסתכל בתוך המאורה, מאחורי העץ תראה את הנמר שוכב חצי מעולף בגלל החום.
ראינו גם מופעי אריות ים ודולפינים. בחיים לא ראיתי את החיות הללו כ"כ מקרוב וזה היה מדהים. חבל שלא הבנו את כל ההסברים בספרדית.
-
חזרנו מברצלונה- המשך
-
חזרנו מברצלונה- המשךהיום השביעי- היום נסענו לפיגראס, נסיעה של כשעתיים לכל כיוון. איך שהגענו "נפלנו" על שוק אוכל מקומי נחמד. מילאנו את הבטן בגבינות, נקניקים וצ'ורוס (מהן סופגניות מאורכות) והמשכנו לכיוון מוזיאון דאלי. בדרך גם נתקלנו בחנות של שוקולדים מיוחדים וגם עליה לא פסחנו. המוזיאון היה מעניין, אך עם זאת מאוד ביזארי ומפחיד לילדים. (דברים כמו חלקים של בובות לא עושים לילדים שלי טוב). נכנסנו גם למוזיאון התכשיטים (שעוד בנוסף לכל היה חשוך).
לאחר מכן רציתי לפצות אותם בכך שנלך למוזיאון הצעצועים. בדיעבד זו היתה טעות, מכיוון שגם שם הדברים לא בדיוק עשו להם טוב. משום מה לחלק מהבובות העתיקות היו פנים די מפחידים וחלק מהמשחקים העתיקים לא בדיוק היו מתקבלים בזמנים שלנו (כמו בובה שבאה עם מסור והילד, שהוא על תקן רופא מנתח, צריך לכרות לה איברים) גם המוזיקה במקום גורמת למקום להיות קצת ספוקי וגם תרם לזה כנראה, שהיינו שם לבד. לנו המבוגרים לא היתה שום בעיה וגם מאוד נהננו.
מאוחר יותר הבנתי למה הילדה לקחה את המקום כ"כ קשה. מסתבר שלקראת יום השואה הם היו צריכים לעשות עבודה בשיעור מחשבים על האתר של יד ושם. נושא העבודה היה בובות של ילדים בשואה. (אין פלא שכל הבובות במוזיאון מאותה תקופה לא עשו לה טוב).
בקיצור. מבחינתנו זה היה היום הפחות מוצלח, למרות שהיה מעניין.
-
חזרנו מברצלונה- המשךתיקון טעות- זה היה היום השמיני במובן. -
חזרנו מברצלונה- המשךהיום התשיעי- זה היה יום מקסים (למרות הפציעה של הבת).
נסענו לפורט אוונטורה. קיבלתי מהפורום דעות די צוננות על הפארק ואני שמחה שהחלטתי בכל זאת לנסוע. הגענו ביום הפתיחה של הפארק. היה יום שמש מקסים. בפארק היו בעיקר קבוצות של בני נוער שיצאו לחופשת האביב, אבל היו יחסית מעט אנשים. כמעט כל המתקנים היו פתוחים והפארק מושקע מאוד גם מבחינת תפאורה. דוכני אוכל רבים היו סגורים (אבל באמת אין צורך בכל כך הרבה דוכני אוכל, כשאין הרבה אנשים).
היה מאוד כיף שהיו מעט אנשים, התורים היו קצרים ובחלק מהמתקנים היה ניתן לעלות שוב ושוב.
אנחנו לא מצאנו את הפארק נופל ברמתו מפארק אירופה (הוא רק קטן ממנו, אבל מספיק גדול ומגוון).
מה שהאיב קצת היה, שהילדה החזיקה, כנראה חזק מידי את ההגה במכוניות המתנגשות וקיבלה מכה. בהתחלה חשבנו שזה יעבור, אבל זה לא עבר. בהמשך הגענו למרפאת הפארק (להפתעתנו מצאנו מרפאה רצינית עם רופא). הרופא אמר שהוא חושב שזה רק נקע וקיבע לה את היד. (בסופו של דבר אחר כך בארץ, הסתבר שכנראה היה לה סדק, אבל גם האורטופד בארץ לא היה בטוח).
בכל מקרה זה לא מנע מהילדה להמשיך להשתולל ולהנות בפארק (כנראה האדרנלין עשה את שלו).
ראינו גם הופעות מקסימות- הופעה של פעלולנים במערב הפרוע, הופעה של בועות סבון והופעה של ריקודים פולונזיים (עם התפאורה מסביב, היה אפשר לחשוב שאנחנו ממש באיים)
לכל מי שמתלבט אני מאוד ממליצה על הפארק.
-
חזרנו מברצלונה- המשךנעמי, תודה רבה על שהשלמת את הסיפור.
כפי שאולי ראית אנחנו מתכננים טיול משפחתי לאיזור ברצלונה.
הסיפור שלכם עוזר לי מאוד.
להתראות,
נועה -
חזרנו מברצלונה- המשךהיום העשירי- היום עלינו למונטז'ואיק למוזיאון מירו. המוזיאון הזה גרם לנו להבין סופית שאומנות מודרנית זה לא הcup of- tea שלנו, למרות שאני שמחה שראינו בשביל החור בהשכלה. בהמשך היום היינו אמורים לרדת ברכבל לכיוון הים, אבל החלטנו לחזור לרמבלה ולרובע הגותי.
היום האחד עשר- היום נסענו לפארק הלבירינט (שלא הצלחנו להגיע אליו בפעם הקודמת), במקום לפואבלו אספניול (שזה היה התכנון המקורי). אני שמחה שהתעקשנו. הפארק מקסים (למרות שחלקו בשיפוצים). זה היה ביום ראשון ומשפחות רבות בילו בפארק. הפארק נותן הרגשה של פארק אנגלי קלאסי. אנחנו מאוד אהבנו ובמיוחד את המבוך עצמו.
משם חזרנו שוב לרובע הגותי (שאף פעם לא נמאס לנו ממנו).
למחרת חזרנו בטיסת אל על, שקצת התעקבה, אבל הטייס נתן גז, כך שהגענו תוך 3 וחצי שעות ישר לליל הסדר.
-
חזרנו מברצלונה- המשךבנוסף למסלול הטיול, היינו כמעט כל ערב במרכז קניות אחר. יש בברצלונה מרכזי קניות וקניונים ענקיים עם המון חנויות, בעיקר של בגדים ונעליים ובהחלט אפשר למצוא דברים שוים, במחירים לא יקרים, כך שגם זה היה חלק כייפי בטיול.
בד"כ אנשים לא נוסעים לכל כך הרבה זמן לברצלונה. אנחנו ראינו, שבהחלט יש לברצלונה מה להציע גם לתקופות ארוכות ואפילו אנחנו לא הספקנו הכל.
בנוסף, אני ממליצה מאוד על העונה שבה נסענו, אמנם קצת קר, אבל לא נורא. סה"כ מזג האויר היה בסדר. הרווחנו שלא היה חם וצפוף וברצלונה תמיד שמחה, תוססת ומלאה בתיירים.
למי שרוצה, אשמח לשלוח את החוברת של תכנון הטיול שלנו.
ממליצה מאוד גם על האתר שבלינק
-
לנועהשמחה שעזרתי.
אם תרצי תשלחי לי מייל ואשלח לך את החוברת של הטיול שלנו.
בהצלחה
נעמי -
לנועהנעמי,
תודה רבה עזרת לי מאוד.
להתראות נועה