הוצאת דרכונים חדשים - דיווח מהשטח
-
תגובה לדרקון“בכל מקרה מי שחושב שלא טוב שטביעות אצבעותיו יהיו במאגר לא נראה לי נכון שמראש יסכים שהן יהיו שם רק בגלל שאולי הפקיד ישים אותם שם בניגוד להוראה מפורשת בטעות או בכוונה .”
נכון, אבל אין אפשרות לקבל דרכון חדש בלי לתת טביעת אצבעות בכלל.
האופציה היחידה היא לחתום על סרוב שהטביעות תועברנה למאגר הביומטרי, ולקוות שכך יהיה. אין יותר דרכונים רגילים כבעבר, רק ביומטריים!
-
הוצאת דרכונים חדשים - דיווח מהשטח - עדכוןהבוקר, 5 ימים ברוטו (עם סופ”ש בתוכם) ההודעה באתר של בדיקת סטטוס הדרכון:
“בקשתך הועברה למרכז הנפקה”.
-
שיהיה ברור, אין שום בעיה עם תעודה ביומטרית, דרכון תעודת זהות או מה שלא יהיה.
לא רק שאין בעיה, מצויין שתהיה תעודה ביומטרית.
ובתוך התעודה הביומטרית כמובן שיהיו מאפיינים ביומטרים כמו טביעת אצבע.
הבעיה היא במאגר בלבד.
הבעיה היא בעצם יצירת מאגר והיא גדולה יותר עם המימוש הקלוקל במדינת ישראל.
לפי החוק אין לאזרחים ברירה, תמונת הפנים הביומטרית נשמרת במאגר בכל מקרה.
לפי אותו חוק יש לאזרחים ברירה, הם יכולים לסרב לשמירת טביעת האצבע שלהם במאגר. יש מחיר לסירוב, דרעי מעניש את הסרבנים בדרכון עם תוקף קצר.
לדעתי תוקף דרכון של 4.5 שנים במקום 9.5 (משרד הפנים ממליץ לא להשתמש בדרכון שהתוקף שלו פחות מ 6 חודשים) הוא מחיר פעוט לעומת הסיכון של דליפת טביעת האצבע שלי.
מי שעל סמך העובדות חושב כמוני שיסרב לטביעת אצבע במאגר, מי שחושב אחרת שינהג כמו שהוא חושב.
-
האם מישהו כאן יודע ויכול לאשר שהדיון הבא בבג”ץ יהיה בפברואר?
-
הוצאת דרכונים חדשים - דיווח מהשטח - עדכוןכזכור, הבוקר הבקשה הועברה למרכז ההנפקה.
הערב, ההודעה באתר המעקב אחרי הטיפול בדרכון:
“דרכונך נשלח בדואר.
מס’ מעקב……………….
קישור למעקב באתר דואר ישראל (ישירות לאיתור לפי מספר המעקב).”
כרגע באתר דואר ישראל אין שום מידע על מספר המעקב זה.
אמשיך לעדכן אחרי התקדמות הבקשה. בינתיים מתקדם מהר ויעיל ומפתיע.
מעכשיו כנראה שזה כבר לא תלוי במשרד הפנים, אלא בדואר ישראל.
-
ב1 לנוב’ בקרנו בלשכת משרד הפנים במעלות לצורך הוצאת דרכונים חדשים. ביום חמישי קיבלתי את הדרכון החדש בסניף הדואר המקומי .
היתה לי בעיה של הרשמה ותשלום באתר משרד הפנים. -כדאי לשים לב לסרטון וגם לקרוא את הקובץ מתחתיו.
פרטי כרטיס האשראי “לא התקבלו” אלא רק בנסיון שלישי… אולי זו היתה בעית תקשורת אינטרנט.
יכולתי לבחור תורים לכל שעות הבוקר, כבר של אותו יום. אף תור לא היה מוזמן. כל 12 דקות יש תור.. .
כשהגענו לסניף, מיד ניגש אלינו עובד במקום ועזר לנו להוציא מספר בעמדה ממוחשבת. משום מה בעלי קיבל מספר “רחוק” ממני אבל כשנכנסנו לא היו אנשים. בעלי ואני חידשנו אחד אחרי השני את הדרכונים. ולקח לא יותר מ20 דקות.
הפקידה הסבירה לנו שכשנקבל את הדרכון החדש עלינו להגיע לסניף, רק אז “תבטל” את הדרכון הישן שמא בכל זאת נחליט לטוס לפני שנקבל את החדש. למה? כי שירותי הדואר באזור שלנו על הפנים..
כעבור יומיים קיבלנו הודעה שהבקשה שלנו בטיפול.
כעבור שבוע קיבלנו הודעה שהדרכון נשלח בדואר רשום. אחרי מספר ימים
הגיע סמס מהדואר ובו מספר הדואר הרשום ועברו עוד כמה ימים עד שקיבלנו הודעה שהדרכון הגיע לסניף שלנו. לא הוצאנו באותו יום. למחרת היתה כבר עוד הודעת תזכורת.
היום הזמנתי תור, ושוב יכולתי לבחור כל 12 דקות בכל שעה שהסניף פעיל.
הגעתי לעמדה להוצאת מספר והיתה לי בעיה. צריך להקליד את מספר תעודת זהות. על המסך מופיעות 3 הספרות הראשונות והבאות בהמשך רק כוכביות. לאור העובדה שיש לי בתחילה 2 אפסים והופיע רק אפס אחד על המסך הסתבכתי ומיד ניגש אלי אחד הפקידים ועזר לי. כשהוא הקליד הכל התנהל כשורה.

-
הוצאת דרכונים חדשים - דיווח מהשטח - עדכוןאחרי יממה, הודעה לנייד מדואר ישראל:
“ דואר רשום מס’ ……….. מרשות האוכלוסין התקבל בדואר ישראל ובדרך אליך”
באתר של דואר ישראל אין מידע על המשלוח…
עכשיו אנחנו בידיים של דואר ישראל...
-
הוצאת דרכונים חדשים - דיווח מהשטח - עדכוןהבוקר הודעה מדואר ישראל:
“ הדרכון החכם שהזמנת בלשכת רשות האוכלוסין וההגירה בדרכו אליך.
ניתן לעקוב אחר דבר הדואר הרשום באתר דואר ישראל לאחר כ-24 שעות
מקבלת הודעה זו”.
עכשיו אנחנו 7 ימים ברוטו אחרי הביקור במשרד הפנים.
-
הוצאת דרכונים חדשים - דיווח מהשטח - עדכוןועכשיו, באתר של רשות הדואר:
“התקבל למשלוח והועבר להמשך טיפול. בתל אביב.”
-
שתדעי, לא חתחו לי לא בכניסה ולא ביציאה בסוף, והלכתי לאנשים, לא במכונה.
מה שכן, התמונה של הדרכון היא מ2012 (השנה שחידשתי), והשיער שלי היה קצוץ, כרגע השיער שלי קצת ארוך, אבל לא ממש ארוך, לא הסתפרתי נגיד חודשיים שלוש ככה, וגם ביציאה מ הארץ וגם בבדיקת של הביטחון של אל על באירופה, הסתכלו כאילו שאני בן אדם אחר
, ואני כמו אידיוט השארתי את הרישיון ניגה ו הת.ז שלי בבית חח.אגב, זה נורמלי שהביטחון של אל על באירופה אשכרה פותחים לי את התיק ממש ואפילו בדקו לי את הקשית נעיילון עם הכביסה???
-
כן, כי אתה איש צעיר ואם גידלת קצת שיער אז בכלל….
-
הוצאת דרכונים חדשים - דיווח מהשטח - עדכוןהבוקר שתי הודעות באתר של דואר ישראל:
“הגיע ליחידה לשם מסירתו לנמען”
“נשלח מסרון לנמען”
נלך היום לקחת, למרות שמסרון לא קבלנו…
אנחנו 10 ימים ברוטו בלבד אחרי הביקור במשרד הפנים, שבהם
כלולים שני סופי שבוע.
מרשים ולא מצופה משני גופים כאלה – משרד הפנים ודואר ישראל.
-
בפעם הקודמת שחידשתי דרכון לקח 7 ימים על השעון עד שהגיע עלי, לא מתיד השואר עובד כמו זבל..

-
הוצאת דרכונים חדשים - דיווח מהשטח - עדכון אחרוןהמשימה הושלמה – הדרכונים בידינו אחרי 10 ימים ברוטו!
-
זה האבסורד בשרותי הדואר לצפון. +5ימים עד שבוע וזה בדואר רשום. בדואר רגיל עוד יותר.
-
מז"ט, עכשיו צריך רק לחכות ליום שהמאגר יפרץ.
* בקיץ, הדרכון הגיע אלי לאחר חמישה ימים (נטו).
-
רק בישראל יד מאגר? או שרק בישראל הוא לא מאובטח כראוי?
-
אלה המדינות שיש בהן מאגר ביומטרי:
ארגנטינה
גמביה
הודו (יש מאגר אבל אין חובה להירשם בו)
אינדונזיה
עיראק
קניה
פקיסטאן
הערה: זו רשימה מלפני כמה שנים, אני לא יודע אם היא מעודכנת להיום.
-
אפרופו הודו.
* גם בעוד מדינה אזייאטית יש, בטורקיה.