פעם ראשונה שאני בונה כזה טיול...
-
בשעה טובה התחלתי לקרוא ולתכנן את הטיול. אני מתחילה לבדוהמטרה היא כן להתערבב עם אנשים נוספים תוך כדי. כרטיס פתוח. כרגע התכנון הוא בפסח לפגוש את המשפחה בטורנוטו אז הערכה שאני אהיה כ 3-4 חודשים.
תחנה ראשונה קוסטה ריקה ומשם לעלות עד מקסיקו.
לגבי קוסטה ריקה: בהתחלה חשבתי להתחיל בדרום, אבל משיחות עם אנשים נראה שלא מכירים ויודעים עליו הרבה ובגלל המרחק מסאן חוזה, החלטי להתחיל דווקא במזרח. משם אני יכולה לחזור למערב או למצוא שותפים לדרום.
ניתקלתי בבעיה קטנה, כי נראה שגוגל מראה לי שאני יכולה להגיע למזרח רק ברכב. איפה יש לי מקור מידע לגבי תחבורה ציבורית (ספציפית למזרח ובכלל לטיול)? הקישור בפורום לא עובד לי.
מקוסטה ריקה נראה שאני קונה כרטיס טיסה כדי לדלג על ניקראגואה (הבנתי לא להיכנס כי יש שם מלחמת אזרחים) להונדורס.
מה עם אל סלבדור ובליז, נראה שפחות מדברים עליהן וכנראה פחות מתויירות. על אל סלבדור קראתי באתרים אמריקאים שהיא יעד חדש ולכן זולה מאוד. יש לימשהו קצת יותר מידע וניסיון ממה שכתוב?
ההמשך יהיה גואטמלה ומקסיקו. שמקסיקו עוד אני אשב עליה, היא ענקית

ועוד שאלה של מתחילים, יש אתר כמו booking אבל להוסטלים. כרגע קיבלתי המלצות למקומות שבעיקר מנוהלים ע”י ישראלים, לא שיש בזה משהו רע, אבל אני מחפשת להתערבב יותר עם אנשים, איפה יש מקור מידע טוב לזה?
תודה לכל עונה

-
כמה חידודים –
קוסטה ריקה היא בגודל של בוטן – כל ההגדרות האלה של דרום, מזרח שותפים, מתאימים למדינה כמו ארגנטינה. אמנם התחבורה שם קצת מסורבלת, אבל עדיין מעבר מנקודה לנקודה זה עניין של שעות, לא ימים. סעי לאן שמתחשק, בכל מקום אפשר להכיר תיירים.
אכן, ניקרגואה מסוכנת מאוד כרגע.
אל סלבדור היא לא יעד חדש, היא מדינה. וענייה. אז יהיו דברים יחסית זולים, ויהיו דברים יקרים יותר בגלל מחסור בתשתית. יש בה חופי גולשים, מטעי קפה ולדעתי לא הרבה דברים מיוחדים ששווים ביקור, אבל היא מעבר יחסית נוח בין טגוסיגלפה לגוואטמלה.
קחי בחשבון שכרטיס טיסה מקוסטה ריקה להונדורס עלול לעלות הון קטן , אלה לא יעדים פופולרים במסלולי טיסות.
בבוקינג יש גם הוסטלים, פשוט תעשי סינון לפי מחירים, והזולים ביותר שכתוב בהם חדר משותף הם הוסטלים לרוב. חוצמזה יש גם את hostelworld -
אן שום בעיה להגיע בקוסטה ריקה למזרח ( קואויטה? לימון? פוארטו וייחו?) עם אוטובוס . הנה קישור לאתר שמציין את אופציות האוטובוסים לפוארטו וייחו וגם לקאויטה.:
בדרום זה בעיקר פנינסולת אוסה וטרק הקורקובדו או סיורים מדרייק ביי, אם את בעניין הזה.
אל סלבדור זולה, ולפני הנסיעה תקראי טוב את נושא הביטחון האישי כדי לדעת מה צריך לעשות איפה.
-
לגבי כרטיס הטיסה בין המדינות, בהמשך למה שנכתב פה- יתכן ויהיה לך יותר זול לקנות כרטיס מסן חוזה לגווטמאלה סיטי, ממנה גם אפשר לחצות די בנוחות להונדורס דרך מעבר קופן רואינס- ככה שאפילו זה אולי ישתלב לך יותר טוב לעשות חלק מגווטמאלה ואז הונדורס וחזרה לגווטמאלה באזור החוף…
למצוא כל מיני הוסטלים תמיד אפשר באינטרנט ואז לחפש עליהם ביקורות. בהחלט לא חייבים להיות כאלו שבבעלות ישראלית ( הייתי באחד כזה בניקרגואה והוא למשל לא היה מוצלח...)...
-
תודה,
בדיוק מישהי שנתקלתי במקרה ושיתפתי אותה בטיול אמרה לי את אותו הדבר. זה מה שאני אעשה