כמה זמן מומלץ לטייל בקוסטה ריקה?
-
שלום לכולם,
אני מתכנן טיול בקוסטה ריקה ורציתי לשאול האם חודש זה לא יותר מדי שם?
האם מומלץ לטייל בעוד מדינה באזור? נניח פנמה או גואטמלה. נראה לי ששמעתי את השילוב גואטמלה – קוסטה ריקה הרבה, למה דווקא השילוב הזה פופולארי?
מצד אחד, אני רוצה לראות כמה שיותר, אך מצד שני מעדיף לא לרדוף אחרי שום דבר.חופשה פעילה ורגועה, זאת התוכנית
.
אשמח לשמוע מחשבות / המלצות.
בתודה.
-
אני דווקא לא חושב שהשילוב גווטמאלה- קוסטה ריקה כ”כ פופולרי בטיול של חודש- מצריך טיסה וסתם גוזל זמן.
אני בקוסטה ריקה בטיול אחד הייתי 3 שבועות רק לה, לא בריצה ולא ראיתי הכל. מאז הייתי עוד 3 פעמים לכמה ימים בדרך למקום אחר..
אם יש לך בתוכנית ללכת את מסלול הקורקובדו וחוץ מזה לראות יפה את המדינה- חודש בהחלט יכול לקחת את רוב הזמן. אם נשארים כמה ימים תמיד אפשר לעשות גיחה לבוקס בפנמה. אם נשארים יותר ימים אפשר לסגור מסלול מעגלי מקוסטה ריקה דרך בוקס ובוקטה-דויד בפנמה וחזרה לקוסטה ריקה.
-
תודה גדליהו!
אני תמיד מתבלבל בין פנמה לגואטמלה, בעיה
האם תוכל בבקשה להמליץ על ספר או אתר (מלבד למטייל כמובן), שיעזור לבנות מסלול טוב ולקרוא על טיפים?
תודה מראש. -
בפעם הראשונה שנסעתי לשם היה לי את הספר של לונלי פלנט. היום ספר הוא יותר חומר קריאה מרוכז, כי כל המידע כמעט קיים באינטרנט.. אולי מרוב אתרים יש לעיתים כאלו שלא יתנו לך שעות נכונות של סירות או אוטובוסים או פרטים עדכניים, ובגדול זה כבר תלוי ביכולות של כל אחד לקרוא מידע ולוודא אמינותו או מידת הרלוונטיות שלו.
יש כל מיני אתרים של אנשים שכתבו בלוגים- שזה יכול לתת לך כיוון. אני עדיין חושב שבאתר למטייל יש שפע טיפים ( הרבה יותר ממה שראיתי באתרים אחרים) וחומר שיתן לך יותר מתמונה כללית לאן אתה נוסע ואז תתחיל לחפש דברים יותר נקודתיים באינטרנט ( או לשאול בפורום גם אפשרי).
אתה גם צריך לבנות מסלול שיתאים לך- למה שיותר מעניין אותך, אם אתה יותר בכיוון חופים- אתה צריך לתת יותר משקל לנעיירות חוף, אם אתה רוצה לעשות קורס גלישה- אתה צריך לבחור מקום לעשותו ואז לתת במקום הנבחר כמה ימים וכו’.
כשתגדיר בינך לעצמך מה אתה רוצה יהיה לך קל יותר לבנות מסלול וגם לבקש עזרה בנייה- שתהיה יותר יעילה עבורך.
ורק נקודה אחרונה- כשאתה עובר על הטיפים בלמטייל לקוסטה ריקה- תנסה לסנן החוצה כל מיני טיפים של אנשים יחידים שממליצים על משהו- בעיני זה תמיד חשוד כפרסומת/המלצה סמויה לנותן שירות..