ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חורף בים המלח?

פורום טיולים בארץ
    2
    2
    5007
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • noamgor
      noamgor נערך לאחרונה על ידי

קיבלנו הצעה לדיל מעולה במלון בים המלח, ואנחנו צריכים לממש אותו תוך חודשיים, שזה אומר בחורף. האם כדאי לדעתכם בכלל לבלות בים המלח בחורף? לים אפשר להיכנס או שנצטרך להסתפק בבריכה של המלון? ולגבי טיולים בטבע, שאנחנו מאוד אוהבים, איפה אין סכנה של שטפונות? אשתי נורא פוחדת מהעניין הזה, ואני לא רוצה לקחת שום סיכון. מצאתי פה https://www.inn.co.il/News/News.aspx/384366 כמה המלצות למסלולי טיול באזור, איזה מהם נחשב הכי בטוח? לנחל צפית אנחנו בטוח לא ניסע, אבל מה עם עין בוקק ועין גדי ונחל ערוגות? גם שם יש סכנת שטפונות? ואיזה מהם הכי מומלץ (למיטב זכרוני הייתי רק בעין גדי, שאני יודע שיפה שם, את האחרים אני פחות מכיר)? ויש אולי איזה פסטיבל טוב בקרוב באזור שכדאי לנו אולי להתכוונן אליו מבחינת תאריכי החופשה? תודה רבה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • איתי דר - עורך טיולי
        איתי דר - עורך טיולי נערך לאחרונה על ידי

ים המלח הוא המקום המושלם בחורף. יחסית חמים ושמשי רוב הזמן ומרגיש שם אחר מאשר ברוב שאר הארץ.

לגבי שיטפונות, כמעט בכל נחל במדבר יהודה זורמים מים בשלב כזה או אחר של החורף ולא תמיד אתה תבין שהולך להגיע גל ראשון כי הגשם יורד במרחק של 20-30 קילומטרים מהנקודה שאתה נמצא בה. אין ספק שצריך לקחת כמה מקדמי בטיחות בנושא ולא להגיע לנחל ולהגיד “אה יבש פה” ולהתחיל לטייל. אם לא מכירים ולא מרגישים בטחון ושליטה על המצב, עדיף לחכות לאביב/קיץ שאין סכנה של שטפונות. 

חוץ מזה, יש המון מקומות כיפים בים המלח שלא דורשים הליכה בתוך נחלים(תצפיות, מעיינות חמים, ים המלח עצמו, שמורות טבע של רט”ג וכו’).

מוזמן לעיין בהן פה –  https://www.tiuli.com/points-of-interest?regions=12&dest s=37,38

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • 1 / 1
        • פוסט ראשון
          פוסט אחרון