גואטמלה/ניקאגואה - הר געש פעיל ביוני-יולי
-
אהלן!
ליום הולדתה של זוגתי אני רוצה להגשים לה חלום רב שנים, ולקחת אותה לראות הר געש פעיל. יש את סטרומבולי באיטליה, שהוא די מרשים, אבל חשבתי על לשלב טיול של שלושה שבועות, ואחרי הרבה חיפושים הגעתי למסקנה שגואטמלה יכולה לספק את הסחורה.
הבעיה היא שאנחנו די מצומצמים עם הזמנים, ומוגבלים ליוני-יולי. אז רציתי לשאול:
קראתי כבר הרבה תגובות, אבל תכלס, כמה זה ריאלי לטייל שלושה שבועות בגואטמלה ביוני-יולי? לא נוכל לטרק בכלל? עד כמה זה מגביל אותנו (בוץ בדרכים, סמוק שמפיי וכו’)? כמובן שהכל סטטיסטיקה וכו’, אבל לטוס לחופש שלושה שבועות עם שמיים אפורים זה די מבאס, לא?
האם ניקרגואה מהווה תחליף מוצלח יותר, מבחינת מז”א בעונה? והאם הרי הגעש שלה משתווים לאלה של גואטמלה? (רואים “אקשן”?)
ואם נרצה לשלב גם חופים, בליז זה ריאלי, או שגם היא כבר מחוץ לפרק בעונה הזאת?
תודה רבה רבה מראש!
גיא
-
מזג האוויר יהיה זהה בשתיהן. בניקרגואה כרגע יש מלחמת אזרחים ולא בטוח לביקור. לגבי גווטמאלה - אז ריאלי לביקור של שבועיים-שלושה. בגלל אלמנט הטיסות והג'ט לג. אם יש לכם אפשרות לשלושה שבועות אז עדיף כמובן. כרגע הקפיאה הוא אופציה היחידה שעולה בדעתי כמשהו פעיל. אבל אני לא משוכנע אם עדיין רואים לבה בפנים, זה תצטרך לשמוע ממישהו שביקר לאחרונה. לאור ההתפרצות שהיתה השבוע בפואגו ליד אנטיגואה אין לי מושג אם פואגו יהיה אפשרי לביקור.
לגבי העונה. טיילתי בגווטמאלה בחודשים הללו ומזה האוויר כמעט לא הפריע בכלום. עדיין חם ולפעמים זה לא כזה נורא להירטב. זה גם בד"כ מטחים חזקים שלא נמשכים הרבה.. לעיתים זה יכול להיות כל היום. מזג האוויר הוא לא מדע מדויק ובשינויים הגלובלים גם נסיעה לאירופה יכולה להיות הימור.
-
אחלה, תודה רבה!
אחרי ההתפרצות שהייתה ביוני שלחתי מייל לחברת טיולים באנטיגואה, והם אמרו לי שהם ממשיכים להוציא טיולים ושהעסקים כרגיל. אבל אני מניח שההתפרצות האחרונה שוב טורפת את הקלפים…
נשמע שבכל אופן זה יהיה הימור לקנות עכשיו כרטיס טיסה, אני צריך לראות אם זה באמת שווה את זה.
ד”א, המלצות להרי געש אחרים עם פעילות מעניינית במרכז/דרום אמריקה?
שוב תודה,
ושבת שלום!
גיא
-
יש בצ'ילה אבל שם זה ממש לא העונה בקיץ הישראלי. באקוודור יש וזה דווקא כן העונה... תבדוק אם זה בכלל נגיש למטיילים לראות לבה או משהו... זה כרגע מה שעולה לי בראש.