לונה פארק אפטלינג בהולנד
-
תחבורה: הפארק ממוקם בעיר שנקראת קאטשובל, כשעה וחצי נסיעה דרומית לאמסטרדם. אשתי ואני נסענו עצמאית מתחנת הרכבת של אמס’ (יש לקחת את הרכבת לכיוון מאסטריכט ולרדת בדן בוס- ס’ הרטוגן בוס בשמה המלא). משם ממשיכים באוטובוס (יש לצאת מהתחנה ולפנות ימינה, מיד רואים את רחבת רציפי האוטובוסים). אנחנו קנינו את כרטיסי הנסיעה המשולבים, הלוך ושוב, בדלפקי הקופות בתחנה באמס’. כשנכנסים לתחנה יש לפנות שמאלה עד הסוף. תחילה יש את הדלפקים לנסיעות מחוץ להולנד ואחרים הדלפקים לנסיעות פנים. לא להיבהל שהכרטיס לא עובר בסריקה של נהג האוטובוס! הם מאפשרים לעלות אם רכשתם כרטיס משולב רכבת+אוטובוס. נדמה לי שקווים 300/301 מגיעים לפארק (פשוט תשאלו את הנהג).
אטרקציות מרכזיות בפארק: אנחנו היינו שם ביום לא עמוס (אך ביום הראשון בו נפתחה עונת החורף בפארק!
) וגם גשום אבל אני נהניתי ממזג האוויר… מומלץ להתחיל ברכבות ההרים כי שם בד”כ התורים הארוכים ביותר עושה רושם… יש אגב תור מקוצר לנוסעים יחידים במתקנים אלו- לי זה עזר
ניווט בפארק: המקום גדול ולא תמיד קל להתמצא (שמות האזורים בהולנדית אבל במפה באנגלית יש שמות ברורים לכל המתקנים) אבל בעזרת שלטי החוץ זה אפשרי בהחלט.
שביל האגדות: שביל ארוך (ללא שירותים באמצע!) של כל הדמויות המוכרות מאגדות הילדים. האטר’ המרכזיות הן ארוך-צוואר, העץ המדבר (בהולנדית...) ואולי הדרקון. כמובן שיש גם את כיפה אדומה, סינדרלה ועוד. המיצג של “בגדי המלך החדשים” חמוד, שווה להמתין לסופו.
הופעת האבירים על סוסים: נחמד אבל לא חובה, ההצגה בהולנדית בלבד, יש לקחת בחשבון.
לסיכום אני ממליץ מאוד על הפארק, בכל מז”א לא קיצוני מאוד. הגענו בדיוק לפתיחה ב-11:00 והספקנו כמעט הכל, אבל כמובן שביום לא עמוס, אחרת אני לא יודע כמה היינו מספיקים וסביר להניח שהייתי יוצא מתוסכל.
בקיץ הפארק כמובן פתוח עד שעות מאוחרות יותר אבל אין מצב להספיק הכל לפי הגדרות של התורים...