איסלנד
-
משתעשע בטיול לאיסלנד בקיץ הקרוב או זה שאחריו.
נסיעה של כל המשפחה מאוד יקרה, ילדים מאוד קטנים כולל תינוק ולא את כולם מעניינים טבע במקומות די נידחים ולכן במסגרת משפחתית ניסע למקום אחר.
חשבתי לנסוע עם רק הבת שתהיה בת 10 לשבוע בערך.
בניגוד לכולם חשבתי גם לא להסתמך על רכב שכור כי אם על אוסף טיולים מקומיים וכך גם להכיר/לדבר עם עוד אנשים ופחות להתעסק. עם נהיגה במקומות נידחים בתנאי מזג אויר משתנים. אשמח אם תגידו מה אני מפספס בתכנון הבא בעיקר החלק הדרומי:
- יום טיול ב golden circle ולינה בעיר הבירה
- יום טיול לאורך החוף הדרומי ( שני המפלים המפורסמים, vik, החוף השחור ועוד) עד לגונת הקרחונים (כולל שייט ברכב אמפיבי ) ולינה באזור. כל עצירה בממוצע
30-60 דקות.
- יום חזרה ונרד לצורך לינה (ניקד הציון המאורגן) במפל skogafoss או ב Hella
- יום טיול ב superjeep ללנדמלאוגר חזרה ללינה ב Hella
- יום טיול ב Posmork (תורסמורק) בsuperjeep וחזרה ללינה ברייקיאוויק
- יום טיול ב Reykjanes לראות קצת בוץ מבעבע וכו לינה ברייקיאוויק
אולי נגרד עוד יום.
מה בעצם החסרונות? מבחינתי העיקר זה הטיולים בפנים האי הם העיקר ובפרט לנדמלאוגר.
-
היי,
לדעתי האתרים שהזכרת הם המאפיינים והייחודיים ביותר בדרום איסלנד, שניתן לטייל בהם במסגרת שבוע.
החיסרון של סיורים מאורגנים-שלא ניתן לעצור בהם בכל מקום שרוצים. מצד שני-הנסיעות ארוכות מאד ודי איטיות , ולכן הסיורים האלו מתוקתקים ומאפשרים טעימה טובה.
אני חושבת שסופר ג’יפ בלנדמנלאוגר ותורסמורק אפשרות מצויינת, רק צריך לודא שמאפשרים די זמן לטייל ברגל. בלי טיול רגלי קצת מפספסים לטעמי.
אם אפשר להעלות קישור לסיורים המאורגנים יהיה אפשר להתרשם יותר…
בכל מקרה, איסלנד מדהימה!
-
מציעה כמובן לבדוק עלויות כי הטיולים המאורגנים לא זולים.
-
למשל ה golden circle תשע שעות טיול באוטובוס של 19 אנשים עולה למבוגר וילד https://www.extremeiceland.is/en/destinations/the-golden-cir cle/golden-circle-iceland 130 יורו יחד.
יומיים טיול עד ללגונת הקרחונים וחזרה כולל לינה עולה לשניים 800 יורו.
טיול שמונה שעות למReykjanes עולה בערך 70 יורו.
מה שאני תוהה בנוסף האם איסלנד מתאים לילדה ממוצעת (קצת מפונקת)? רוחות חזקות וגשם, האם זו חוויה שתישאר איתה או סתם תסבול.מ(ברור שהטיול הוא בעיקר בשבילי). נכון שאתם לא מכירים אותה אבל נניח שמדובר על ילדה ישראלית תל אביבית ממוצעת שכן טיילה בין אגמים למפלים בצורה קלה פעם בשנה-שנתיים.
-
העלות של הטיולים המאורגנים נראית לי סבירה מאד. גם התוכן מתאים בעיני.
לגבי השאלה השנייה-אם הילדה חובבת טיולי טבע בנופים מדהימים וייחודיים לדעתי היא תהנה. כמובן שצריך להתלבש היטב בהתאם לתנאי מזג האוויר. אנחנו לבשנו לבוש תחתון תרמי , מעילי גשם ומכנסי גשם, וכמובן כובעים/חמי צוואר כמעט בכל הטיולים בטבע האיסלנדי. זה קצת מכביד אבל הנופים והמראות מפצים...