רומא בפורים?
-
קצת ירידה לפרטים:
במקור דיברת על לראות את שער טיטוס, ולא את כל הפורום הרומאי. ההבדל בזמן הוא משמעותי. כמה זמן כבר אפשר להסתכל על המונומנט? 10 דקות?
שער טיטוס, למיטב זכרוני (זכרון בן יותר מ-20 שנה, אז בבקשה לתקן אם אני טועה), נמצא ממש בקצה הפורום, ממש ליד הכניסה/יציאה שקרובה (ממש סמוכה) לקולוסיאום. לכן, על אחת כמה וכמה כשאתם לחוצים בזמן והיעילות חשובה, אין שום הגיון לנסות להפריד ביניהם, לראות רק אחד ולמחרת לחזור שוב בדיוק לאותו המקום, במקום לסייר באזורים אחרים בעיר.
אני מציעה שאת היום של הקולוסיאום/פורום תתחילו בקולוסיאום, ומיד אחר כך תעברו לפורום מכיוון שער טיטוס. יכול להיות שתסתפקו בזה, ויכול להיות שתמשיכו לראות עוד מהפורום. תהיה לכם גמישות. רק כדאי לוודא שאני לא טועה, ושאכן יש כניסה לפורום מכיוון שער טיטוס.
לגבי הותיקן, השאלה אם תבקרו גם במוזיאון הותיקן, ואם תרצו לראות את גולת הכותרת – הקאפלה הסיסטינית. כשאני הייתי שם, זכור לי שהקאפלה הסיסטינית היתה האחרונה אחרי מסע ארוך, ואי אפשר היה לחתוך ישירות. קצת כמו איקאה… אולי זה השתנה?
בכל אופן, אם אתם שוקלים משהו בערב הראשון, אולי דווקא הביקור במוזיאון הותיקן?
-
תודה
לגבי הותיקן – סוגרים ב-6, כניסה אחרונה ב-4. במרץ אין סיורים ליליים
לגבי הפורום – המטרה היא כמובן שער טיטוס (ואפילו חלק מאד מסויים בשער
). יחד עם זאת אם ישאר זמן וכח מן הסתם נרצה לראות עוד דברים.במידה ולא נגיע בערב, אז להתחיל בבוקר בקולוסיאום להמשיך בשער טיטוס, ואז שאר הפורום על פי מצב הרוח (והעייפות, ומזג האויר) זה מאד הגיוני.