רומא בפורים?
-
תודה
הגענו למסקנה אישיתי שעדיף לנו פורים על פני שבועות (משיקולים של זמנים שלנו)
וגם הגענו למסקנה שבגדול שזה מתאים לנו
האם זה יקרה או לא – תלוי כרגע בנסיבות חיצוניות

תודה לכולם על הייעוץ.
-
כמו שכתבו לפני, אי אפשר לחזות במדוייק את ימי הגשם הצפויים במרץ, אך יש לקחת בחשבון שרוב האטרקציות/טיולים הם בחוץ (פרט למוזיאונים, שבמקרה שלנו פחות מעניינים את הילדים), וגשם אכן יכול להרוס את החוויה.
אנחנו היינו בטיול משפחתי ברומא בפסח 2016 “שנפל” על ימי הפסחא ולא היו אירועים מיוחדים שהשפיעו על הטיול שלנו. העיר הייתה שוקקת, אבל לא עמוסה בצורה לא נעימה. נהננו מאוד.
כמו כן, מהניסיון שלנו, שלא כמו בערים אחרות (ברצלונה, מדריד, בודפשט וכו’) אם אתם לנים במרכז העיר התחבורה הציבורית לא כ”כ רלוונטית כדי להגיע ממקום למקום, ורוב הטיול מתבצע בסיור רגלי (הנסיעות היחידות שלנו היו מהמלון למרכז וחזרה, כי היינו במלון מחוץ לצנטרום).לגבי אטרקציות לילדים – בחלק השני של הפוסט התייחסתי ללונה פארק. היה מעולה ! שווה לבדוק את ימי הפעילות במרץ. אגב, לעיתים הפארק מוציא קופוני הנחה.
בחלק השלישי של הפוסט התייחסתי ל- Zoomarine – גם אטרקציה מצויינת עם ילדים.אטרקציות נוספות שניתן לבדוק – סיור סגווי, חדר בריחה, מעלית הזמן.
תהנו !
-
מעיר את השרשור עם שאלות נוספות
אני שוקל טיסה יוצאת ב-9 בבוקר שנוחתת ב-12, אל מול טיסה שיוצאת אחר הצהריים ומגיעה בלילה. ברור שטיסת הבוקר עדיפה בהרבה, אלא שהיא הרבה יותר יקרה ולכן אני מנסה להבין מה ריאלי להספיק אחרי הנחיתה.
האם זה ריאלי ללכת לקולוסיאום ביום הנחיתה? להזמין כרטיסים ל 15:30-16:00?
מבחינת זמן הגעה – נחיתה ב-12 (עם מזוודות), יציאה מהשדה בסביבות 13, הגעה לדירה/מלון בסביבות 14, צ’ק אין מהיר ויציאה לכיוון הקולוסיאום עם הגעה עד 15. בכל החישובים פה עיגלתי כלפי מעלה את המספרים שלי, ועדיין יש לי חצי שעה עד שעה ספייר (לתפוס משהו לאכול בדרך).
נראה ריאלי?
כמה זמן נמשך ביקור בקולוסיאום? והאם הגיוני להזמין כרטיסים לקולוסיאום לשעה כזו? השמש שוקעת ב-18:30 בקירוב, כניסה אחרונה ב16:30. לא ברור לי מתי סוגרים.
-
אל תבנו על זה שתצאו מהשדה תוך שעה. נחתנו בפיומיצ’ינו לתור ענק בפסח 2018. זה היה אחד התורים הארוכים שעמדנו בהם.
הגעה תוך שעה מפיומיצ’ינו למרכז העיר אפשרי אם תקחו מונית ולא תחפשו לחסוך עם שאטל שעוצר לעוד אנשים.
אולי אפשר להגיע עם הרכבת למרכז העיר במהירות. צריך לבדוק את התדירות שלה. לא ניסיתי.
לא חייבים ללכת דווקא לקולוסיאום ביום הראשון. אתם תהנו מאוד להסתובב במרכז ההסטורי של רומא בלי להתחיב לאתר מסוים. זה טיול קלאסי לכל המשפחה.
אני ויתרתי על הקולוסיאום בשני הטיולים שלי ברומא בגלל התורים הארוכים. עברתי ליד הקולוסיאום וההתרשמות שלי שהאתר מאוד עמוס.
-
אני באופן כללי משתדלת לא להזמין כרטיסים למשהו מחייב ביום הנחיתה. תמיד יכול להיות תקלות, איחורים בטיסה, בעיות עם מקום הלינה, עייפות וכו.
למה לא תיקח אחר צהריים אחד סתם לשיטוט?
המדרגות הספרדיות, פיאצה נבונה, פונט דה טרווי, הפנתיאון… לא חסר
-
כמו שכצב telo, רק עם הערה קטנה, התור בפיומיצ׳ינו, לא יהיה ארוך בשל חופשת הפסח, אלא קשור למספר הטיסות הנוחתות באותה שעה - יכולות להגיע טיסות מהודו וסין ואז תגלה שהם יכולים ללמד את הישראלים "איך להדחף בתור ולצחוק על כל האנשים הטובים" ואז תאלץ להמתין יותר משעה וחצי בתור לביקורת-דרכונים, להמתין למזוודה/לחפש אותה, אם כבר הגיעה, לקחת מונית ולהתקע בפקקים/לקחת את רכבת האקספרס לטרמיני, או רכבת פרברים לתחנה אחרת (תלוי במקום הלינה).
אם אתה אוהב "בלת"מים", תוסיף עוד שעה (אלא אם יהיה לך מזל ולא ינחתו עוד הרבה מטוסים באותה שעה).
-
תודה
הסיבה שרוצים רומא זה ביקוש מהילדים לראות את הותיקן ואת הקולוסיאום. אנחנו החלטנו לצרף לזה את שער טיטוס. כל שאר הדברים הם “בונוס”. אז ברור שנהנה מלשוט ברחובות ובכיכרות, אבל חשוב לי לסמן וי על שלושת הדברים האלה.
לגבי נסיעה לעיר ומלון – ברור לי שניקח מונית ומקום לינה מרכזי. שמתי עין על דירה באיזור המדרגות הספרדיות.
זמן הנסיעה באוטו מהשדה על פי גוגל עומד בממוצע על 40-60 דקות.
הדירה במרחק 2-3 קילומטר מהקולוסיאום. על פי גוגל נסיעה באוטובוס אמורה לקחת 20 דקות. אז בואו נניח שהוא אופטימי ומעגל לחצי שעה.
כמו שהזכרתי, אני מאד מתלבט בין לטוס בטיסת הבוקר לטיסת הצהריים. ההפרש במחיר דרמטי.
אם אני חושב שאפשר להספיק משהו מהרשימה שלי במסגרת אחר הצהריים של היום הראשון, אז אולי שווה לי לשלם את ההפרש במחיר. אם זה רק בשביל עוד כמה שעות של שוטטות ברחובות – אז בכלל לא בטוח.
-
כדאי לבדוק את זמן הנסיעה בשעות הצהרים. כשאין פקקים אפשר להגיע לשדה ב 40 דקות. הבעיה היא להכנס למרכז ההסטורי עם רכב בשעות העומס.
המלון שלנו היה קרוב למרכז והנהג התקשה למצוא אותו ובסוף לא חנה ממש בכניסה. לי הדברים הקטנים האלה באיטליה לא מפריעים כי אני רגיל לזה וטיילתי באיטליה הרבה פעמים, אבל אם אתה מתכנן תכנית נוקשה והילדים בטוחים שכבר ביום הראשון הם בקולוסיאום כדאי לתכנן בהתאם.
בקשר לאוטובוסים קחו בחשבון שהם עלולים להיות מאוד עמוסים ברומא. אם אפשר ללכת ברגל זה עדיף.
-
הואתיקן פתוח בימי שישי בערב
אתר הקולוסיאום, מאמצע מרץ, פתוח עד 17:30.
כמו שכתבו, אפשר לבקר בקולוסיאום, ביום אחרי ההגעה לרומא ולעשות סיבוב במרכז :המדרגות הספרדיות, מזרקת טרוי, פנתיאון, פיאצה נבונה, ארוחה טובה ו"חרישת האתרים" למחרת לאחר שינה טובה.
-
תודה לכם
בכל זאת שואל – כמה זמן נמשך ביקור בקולוסיאום? סדר גודל כמובן
-
זמן הביקור, תלוי בך ובילדיך (אפשר גם ברבע - חצי שעה, לעשות סיבוב).
* בלי כרטיס האקסטרה לביקור בחלק התחתון.
ובלי ביקור בגבעת הפלאטין והפורום הרומאי.
-
אם הקולוסיאום ושער טיטוס הם חובה (וגם לי זה נראה כך) אז ההגיון אומר לעשות אותם ברצף, ומכאן שממילא אין טעם לנסות להספיק רק אחד מהם, וזה בנוסף לסיכון הגדול של איחורים בטיסה ובמנהלות.
-
תשים לב ששער טיטוס נמצא בתוך הפורום, והוא לא אתר עצמאי. כמו שכתבו למטה, הפורום צמוד לקולוסאום [זהו לב רומא הקלאסית] וכדאי לקנות כרטיס מאוחד ולטייל בשני המקומות ברצף.
באופן אישי, לא הייתי מתכננת אתר חובה ביום הנחיתה - מספיק שהטיסה תאחר בשעתיים תפספסו את כל היום - ולאור הפער הכלכלי, הייתי טסה בצהריים.
-
ואם שואלים אותי (ואל בטוח שמישהו עושה כן
) – אני תמיד בעד לטייל במגמת עלייה. כלומר להתחיל מהפורום , המעניין אך הפחות מרשים ורק אז לעבור לקולוסיאום המרשים בהחלט (שאותי באופן אישי, קצת אכזב) ולא להיפך. -
*לא ראיתי שנכתב ש'שער טיטוס', הוא אתר עצמאי (אולי אצרך כבר לקנות משקפיים).
*בקשר לטיסה אחה"צ (אליטליה ב-15:40?), חסכון של כמה מאות $ לטיסה, אך מכיוון שתגיעו למלון כבר בערב (אחרי השעה שמונה וחצי), נראה לי שזה בזבוז של יום.
אבל זה כבר חישוב שלך (הצלחנו לבלבל אותך).
-
לדעתי אם הקולוסיאום הוא אחד המטרות של הטיול, תשמרו אותו ליום שתהיו רעננים ונינוחים ותטיילו בו בנחת. היינו עם ילדים ברומא בשבועות לפני שנתיים. גרנו ליד הקולוסיאום והגענו עם הפתיחה לקופה, לא היה תור בכלל

לגבי החום בסוף מאי- בצהריים היה חם מידי בשבילנו לטייל, היינו חוזרים לדירה ויוצאים שוב סביב חמש ומטיילים ברגל לתוך הלילה. בערבים היה מזג אויר אידאלי. הילדים (ואנחנו ) נהנו מאוד!
יעד טוב לדעתי לטיול עם ילדים לא קטנים מידי
-
תודה
אני אסביר את האילוצים שלי מבחינת שעות הטיסה:
יש לנו אילוצים מאד מאד קשיחים של הימים שבהם אנחנו יכולים להעדר מהארץ. ולכן חופשת פורים קורצת לנו כי יש פה יומיים נוספים שאפשר לנצל
. ניסינו לשקול גם חופשות אחרות (יום העצמאות ושבועות) וזה עוד פחות מסתדר מבחינת האילוצים שלנו. ולצערי גם פסח ככל כנראה בלתי אפשרי.אנחנו לא יכולים לטוס לפני יום רביעי ולחזור לפני מוצ”ש (בשעה סבירה, כך שלפני חצות כבר נהיה בבית).
כלומר בפועל מדובר על 4 ימים ברוטו או יומיים וקצת נטו.
יש לי שלוש אפשרויות טיסה:
האחת – לא לטוס

השניה – הלוך עם אלאיטילה ברביעי -9 בבוקר (נתיחה ב-12) וחזור בשבת עם נורביגי’אן בשעה 15:30 – כאמור זו אופציה יקרה.
השלישית הלוך עם ראיינאיר ברביעי בשעה 16:00 (נחיתה ב19:00) וחזור בשבת עם אותה טיסה של נורביגי’אן.
בשבת בבוקר יש בסך הכל 2-3 שעות לשוטט. אני מניח שלא יאוחר מ-13:00 ואולי טיפה קודם צריך לצאת לשדה. זה מספיק בשביל טיפה שיטוט ברחובות, אבל לא שום דבר מעבר לזה.
כלומר בפועל יש את חמישי ושישי. בגדול תכננתי יום אחד להקצות את רובו לאיזור הקולוסיאום והפורום, ואחר הצהריים לשוטט קצת. ביום השני חשבתי להתחיל בותיקן ואחר הצהריים לשוטט קצת (הסדר בין השניים לא משנה)
אם נטוס ברביעי בבוקר במקום אחה”צ זה מפנה עוד כמה שעות שאפשר לנצל.
היות ויש לי כבר 3 חלקים של שוטטות (חמישי אחה”צ, שישי אחה”צ ושבת בבוקר) אני לא מרגיש צורך להוסיף עוד אחר צהריים של שוטטות (לפחות – זה לא שווה את ההפרש במחירי הטיסה).
אם הייתי יכול להעביר משהו מהגדולים לרביעי אחה”צ אז אולי הייתי יכול “לסגור” את שאר הרשימה שלי ביום אחד (ותיקן + פורום נראה לי אפשרי) ואז היה מתפנה לי בוקר בשביל משהו גדול יותר. ואז זה כבר עשוי להיות שווה את הכסף.
בטיול כזה קצר אני לא מרגיש לטיול “במגמת עלייה”. זה נכון מאד בעיניי בטיול ארוך. אבל גם בטיול ארוך לרוב אנחנו משבתים את השיא לא ביום האחרון אלא יום יומיים קודם כדי שאם תהיה בעיה עדיין נספיק להגיע לשיא (אלא אם כן הכוונה בעלייה הייתה טופוגרפית שהרי הפורום נמוך מהקולוסיאום).
הפורום והקולוסיאום אכן קרובים ועם כרטיס אחד. אבל להבנתי הכרטיס לא דורש להגיע אליהם ברותו יום (ובכל מקרה מחיר הכרטיס זניח ביחס למחירי הטיסות והטיול כולו). ואם ישנים במרכז רומא, אז גם לקרבה הגיאוגרפית אני לא רואה חשיבות מיוחדת, כי כל דבר קרוב יחסית. אני טועה בפרשנות הזאת?
-
הותיקן והקולוסיאום/פורום (לא הייתי מפרידה ביניהם) דורשים כ-3-4 שעות ברוטו כל אחד
הייתי מקדישה לכל אחד מהם בוקר של ”יום מלא”, עם התחלה מוקדמת.אחרי הותיקן הייתי עוברת לקטע שבין ככר פופולו למדרגות הספרדיות, ואחרי הקולוסיאום/פורום עוברת לככר ונציה , הפנתאון ופונטנה די טרווי.
היתר בערב ההגעה (בהתאם למקום המלון שלכם) ובבוקר הטיסה.אני חושבת שתצליח ככה לראות את המיטב של רומא, גם עם הטיסה המאוחרת (ואת החישובים של עלות/תועלת אני משאירה לך, אתה טוב בזה).
-
מסכימה עם ריקי
-
תודה