ויזת סטודנט לניו יורק
-
שלום,
אני טס ללימודים בניו יורק ל3 חודשים, תחילת הלימודים 1.1.19 סיום 31.3.19.
מהשגרירות בארץ קיבלתי ויזת סטודנט (f1) עד לתאריך 31.3.19.
יש לי מספר שאלות:
1. האם יש סיכוי שאקבל בארה"ב אשרת שהייה ל4 חודשים כי אני רוצה בסיום הלימודים לטייל קצת (בלי להוציא בנוסף ויזת תייר)?
2. במידה ואקבל אשרת שהייה בדיוק ל3 חודשים האם אני יכול לטוס באמצע הלימודים לחופש בפלורידה למשך שבוע?
אני שואל כי קיבלתי ויזת סטודנט ולא תייר אז אולי זה מחשיד שאני טס למקום המרוחק מאיזור הלימודים..
3. במידה ואקבל אשרת שהייה ל4 חודשים האם אוכל לטוס בסיום הלימודים לפלורידה למרות שבדרכון הויזה היא בדיוק עד ליום האחרון של הלימודים (סיום ה3 חודשים של הלימודים)?
תודה
-
ברגע שאתה כבר בארה”ב, אני לא רואה מניעה לנסיעות בתוך ארה”ב. אנשים נוסעים לחופשות, סטודנטים נוסעים להשתלמויות, כנסים וכו’, ובאופן כללי אף אחד לא בודק היכן אתה מעביר את הזמן. חשוב שההגעה הראשונית תהיה למקום הלימודים – אני הגעתי כסטודנטית, והייתי צריכה להגיע פיזית להחתים את האוניברסיטה תוך מספר ימים על אישור שהגעתי.
אני לא יודעת לגבי הסיכוי לקבל אשרת שהייה ארוכה יותר, אבל למיטב הבנתי אפשר לשהות בארה”ב (עם אשרה מתאימה) גם אם הויזה לא בתוקף.
-
זה קצת מבלבל, אבל זמן השהיה לא נקבע על ידי הויזה אלא על ידי החלטה של פקיד ההגירה בכניסה לארה״ב. כשתכנס ישימו לך חותמת בדרכון עד מתי מותר לך לשהות בארה״ב. אפשר לראות את התאריך הזה גם באתר I-94.
יכול להיות שתאריך השהות יהיה בדיוק לסיום הויזה אבל גם יכול להיות שיתנו לך חצי שנה.
לי יש ויזת עבודה ל-3 שנים, לפעמים נותנים לי שהיה עד סיום הויזה ולפעמים 3 שנים מתאריך הכניסה שזה כבר הרבה אחרי סיום הויזה. כתלות בטוב ליבו של פקיד ההגירה.
אבל אני לא יודעת מה נהוג עם ויזות סטודנט.
וכמובן ברגע שאתה בארה״ב, אין מניעה מלנסוע לטייל קצת בזמן השהיה החוקית.
-
אז בדקתי עכשיו את הטופס שלי (סטודנטית על ויזה J1), וכתוב שם:
admit until date: d/s
כלומר עד לסיום הסטטוס (סיום הויזה).
מצד שני סיום הסטטוס שלי עוד רחוק ממילא, ואני מכירה סטודנטים שיכולים להמשיך לשהות גם אחרי שהויזה שלהם נגמרה.